تاریخ انتشار: پنجشنبه 1398/06/28 - 21:22
کد خبر: 328804

کمک ۱۶ هزار میلیاردی به پولدارها!

در حالی دولت رسما اعلام کرده که سه دهک بالای درآمدی حدود ۳۰میلیون نفر را در بر می‌گیرد که با این احتساب با عدم حذف این تعداد سالانه بیش از ۱۶هزار میلیارد تومان به این افراد پردرآمد جامعه کمک کرده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، روند پرداخت یارانه نقدی از سال 1389 تاکنون به گونه‌ای بوده که بدون غربالگری و حذف افراد پردرآمد با فرآیندی مشخص پیش رفته و هر ماه رقم 45 هزار و 500 تومان به حساب سرپرست‌های خانوار به ازای هر نفر واریز شده است. آخرین آمار اعلامی از این حکایت داشته که حدود 78 میلیون نفر یارانه نقدی دریافت می‌کنند که این بیش از 90 درصد جمعیت ایران را تشکیل می‌دهد.

در چند سال اخیر بارها موضوع حذف یارانه‌بگیران پردرآمد مطرح شد، اما به نتیجه‌ای نرسید و در دفعاتی محدود که دولت برای حذف پردرآمدها اقدام کرد چندان موفق نبود، اما در حدود سه سال اخیر و با تکلیف قانون بودجه برای حذف سه دهک بالای درآمدی سرانجام امسال دولت تصمیم گرفت این قانون را اجرا کند.

در حالی حذف یارانه‌بگیران پردرآمد که قرار بود از مهرماه شروع شود، در دستور کار قرار گرفته که به گفته ربیعی -سخنگوی دولت- سه دهک بالای درآمدی حدود 30 میلیون نفر از جمعیت یارانه‌بگیران را تشکیل می‌دهد و البته حذف آنها کار آسانی نیست.

در این حالت یک حساب ساده نشان می‌دهد که هرماه بابت مبلغ 45 هزار و 500 تومانی برای این 30 میلیون نفر رقم 1365 میلیارد تومان پرداخت می‌شود که در سال به حدود 16 هزار و 380 میلیارد تومان می‌رسد.

رقم 16 هزار میلیاردی در شرایطی هر ساله خرج می‌شد که افراد پردرآمد که در سه دهک بالا قرار داشته و هیچ نیازی به این پول نداشتند آن را دریافت می‌کردند و از سوی دیگر بخش‌های مهمی که قانون هدفمندی یارانه‌ها برای آن مصرف تعیین کرده بود از جمله تولید و بهداشت بی‌نصیب می‌ماندند.

اما جای سوال دارد که اگر دولت می‌داند که این سه دهک بالای درآمدی چه تعداد و چه کسانی هستند که آمار 30 میلیون نفری آنها در اختیار دارد چرا همچنان حذف آنها را درگیر مشکلاتی دانسته نسبت به حذف آنها اقدام نمی‌کند؟

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پشت پرده اتاق پیام‌رسانی ترامپ
تهران، میدان انقلاب، شب ۲۰۰ ام
برق در المان، بحران هزینه زندگی در انگلیس و کاهش رشد اقتصادی در ژاپن
مسئولیت سهل‌انگاری در امنیت دانشگاه بر دوش شماست
فیلم | بلاگردان ایران، حضرت آقا، خداحافظ...
خیابان محل آفرینش یک ملت متحد
رفتارهای متناقض آمریکا تغییر دکترین هسته‌ای ایران را توجیه‌پذیر می کند
پنج عامل خاموش فروپاشی خانواده؛ از خودخواهی تا توقعات نابجا
ایران در مسیر دو انقلاب!
نتایج نهایی آزمون‌ها پس از رسیدگی به اعتراض‌ها در سامانه «بینا» قابل مشاهده است
آغاز انتخاب کادر اجرایی کاروان‌های تمتع ۱۴۰۶
تهیه ۱۲ طرح عملیاتی برای رفع مسائل ذی‌نفعان تأمین‌اجتماعی
قیمت برخی محموله‌های فیزیکی نفت از ۱۳۰ دلار فراتر رفت
مخبر: دشمن در حوزه‌های مختلف در مقابل ایران شکست خورد
روابط ایران و چین با اراده رهبران دو طرف در سطح راهبردی هدایت می‌شود
دولت آماده همکاری با بخش خصوصی برای جهش تولید مسکن است
روایت آنکارا از رایزنی میان عراقچی و وزیر خارجه ترکیه
وزیر آمریکایی درباره قیمت انرژی: نمی‌توانم رفتار ایران را پیش‌بینی کنم
وزیر کشور در آنکارا خبر داد؛ تصویب ایجاد ۲ مرز جدید بین ایران و ترکیه
جبهه پایداری: استمرار اجتماعات مردمی از جلوه‌های قدرت اجتماعی کشور است
عارف: هزینه تأخیر پروژه‌های مسکن برای متقاضیان جبران شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top