تاریخ انتشار: یکشنبه 1398/07/28 - 04:32
کد خبر: 331950

کارخانه «قطعه‌سازی خودرو» مازندران در آستانه تعطیلی؛

۱۶۰۰ کارگر بیکار می‌شوند!

۱۶۰۰ کارگر بیکار می‌شوند!

این کارخانه در سال‌های گذشته بنا به درخواست «ایران خودرو» اقدام به خرید تجهیزات و خطوط مدرن در راستای افزایش تیراژ تولید و جذب نیرو کرده که در ماه‌های اخیر با حجم کاهش سفارشات مواجه شده است.

به گزارش سرویس اقتصادی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ دومینوی تعطیلی کارخانه‌های مهم و تاثیرگذار در کشور این‌بار به استان مازندران و شرکت فولادین ذوب آمل رسید.

این شرکت دانش بنیان سال ۷۸ در راستای خودکفایی، اشتغال‌زایی و با هدف تولید انواع قطعات فولادی با ظرفیت تولید سالانه ۷۷ هزار تن شروع به فعالیت کرد. «فذا» همچنین از بزرگترین سازندگان قطعات و اکسل برای «ایران خودرو» است که ۱۶۰۰ کارگر به صورت مستقیم در این شرکت مشغول به فعالیت هستند.

این کارخانه در سال‌های پیش بنا به درخواست «ایران خودرو» اقدام به خرید تجهیزات و خطوط مدرن در راستای افزایش تیراژ تولید و جذب نیرو کرده که در ماه‌های اخیر با حجم کاهش سفارشات مواجه شده است.

ایران خودرو متعهد شد که به میزان حداقل ۴۰۰۰ هزار تن در ماه، مواد اصلی و اولیه این واحد تولیدی را تامین کند، ولی این تعهدات نه تنها عملی نشد بلکه حجم زیادی از مواد اولیه در تعهد ایران خودرو، در اختیار شرکت قرار نگرفت!

پیش از این، مرکز آموزش علمی-کاربردی فذا در سال ۱۳۸۲ با مجوز وزارت علوم تاسیس شد که در سال ۹۴ قریب به ۲۰۰۰ دانشجو در ۳۵ رشته مختلف در مقاطع کاردانی تا ارشد مشغول به تحصیل هستند و فارغ التحصیلان دانشگاه فذا در بسیاری از واحد‌های تولیدی و تحقیقاتی از جمله کارخانه فولادین ذوب آمل (فذا) مشغول به کار شدند.

شرکت فذا با در نظر گرفتن نیـاز کشور به قطعات ریخته‌گری و همچـنین گسترش سطح صادرات قطعات ریـخته گری به اروپا توسـط کشـور‌های ترکیه، هند و چین درپی کاهش فعالیت‌های ریخته گری در اروپا اقدام به خرید دستگاه‌های مدرن دنیا کرد تا با استفاده از تجارب متخصصین ایرانی و دستگاه‌های High Tech در سطح کیفیت بین‌المللی به تولیدات خود ادامه دهد.

از مهمترین اهداف «فذا» می‌توان به صادرات قطعات، بومی‌سازی قطعاتی که از بسته وارداتی پژو حذف نشده بودند، افزایش کیفیت قطعات تولیدی اشاره کرد.

همچنین باید افزود که صادرات شرکت از یک میلیون دلار در سال نخست به ۴ میلیون دلار رسید، اگر وضعیت تامین مواد اولیه توسط «ایران خودرو» تامین می‌شد، در سال‌های آتی این میزان به ۱۰ میلیون دلار در سال می‌رسید!

ماجرای تعطیلی شرکت «فذا»

شرکت «ایران خودرو» به عنوان مهم‌ترین مصرف‌کننده و تامین‌کننده مواد اولیه «فذا»، از ۳ ماه قبل تا کنون تعامل خود را با این شرکت تا سطح ۸۰ درصد کاهش داده است.

عدم پرداخت بدهی معوقه شرکت‌های خودروسازی به عنوان مشکل تشدیدکننده وضعیت کنونی یاد شده و با وجود پرداخت مستمر و بموقع دستمزد کارکنان شرکت، حدود ۶ ماه است خودروسازان بدهی خود را به شرکت پرداخت نکرده و درپی آن کارگران در دریافت حقوق ماهانه خود دچار مشکل هستند.

اگر کمی به عقب‌تر بازگردیم با جلسه محاکمه گروه «عظام» به اتهام قاچاق سازمان‌یافته و حرفه‌ای قطعات خودرو در دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران و مفسدان اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی مواجه خواهیم شد.

عباس ایروانی، مدیر هلدینگ عظام که ۱۲ کارخانه قطعه‌سازی تحت مدیریتش است، شاید بتوان یکی از بزرگ‌ترین و بانفوذترین فعالان بخش خصوصی به حساب آورد که حالا در کیفرخواست وی ادعا شده با ایجاد شبکه گسترده‌ای از ارتباطات فاسد و رشوه، «قطعات چینی» را به نام تولید داخل به خودروساز‌ها فروخته و سالانه از این راه، ۴۰۰ میلیارد تومان به جیب زده است.

مسعود شاه محمدی نماینده دادستان در توضیحات خود نسبت به عملکرد متهمان این دادگاه می‌گوید:

«متهم عباس ایروانی با تشکیل یک گروه منسجم مجرمانه اقدام به قاچاق قطعات خودرو کرده است وی نقش رهبری گروه را داشته و خطی مشی‌ها و برنامه‌های مجرمانه را برنامه ریزی می‌کرده است... متهم امیررضا رفیعی به عنوان مدیر عامل شرکت فعالیت می‌کرده و قائم مقام خودرویی گروه عظام بود... رفیعی وظیفه هماهنگی و ابلاغ دستورات ایروانی را به شرکت‌های زیر مجموعه عهده‌دار بوده و به مدیران شرکت‌های صنعت، معدن و تجارت و «ایران خودرو» و سایپا رشوه پرداخت می‌کرده است.»

اکنون می‌توان به جرأت گفت، عدم تامین مواد اولیه توسط شرکت «ایران خودرو» برای شرکت فولادین ذوب آمل جهت تولید قطعات خودرو (سمند-پژو-پراید) همچون (قطعات ایمنی اکسل، دیسک ترمز، کاسه چرخ، میل لنگ و...)، عدم پرداخت بدهی به شرکت «فذا» بیش از ۶ ماه گذشته و قاچاق سازمان‌یافته قطعات چینی توسط عباس ایروانی و شرکا، ارتباط مرموزانه‌ای دارد!

کارگران «فذا» به سرنوشت کارگران «هفت‌تپه» دچار می‌شوند؟!

۳۱ شهریور ماه سال جاری استفاده و حمایت همه جانبه از قطعه سازان داخلی مورد تاکید وزیر صمت قرار گرفت، اما براساس اظهارات مدیران این شرکت تولیدی نه تنها مواد اولیه به شرکت قطعه سازی در مازندران با ۱۶۰۰ نیرو نمی‌رسد؛ بلکه دپو شدن قطعاتی که قرار بود توسط ایران خودرو خریداری شود، معضل دیگری است که «فذا» با آن دست و پنجه نرم می‌کند!

اگر نهاد‌ها و وزارتخانه‌های مسئول، پیگیر مشکلات مالی «فذا» و کارگران آن نشوند، شاهد اعتراضات کارگری همچون کارگران هفت تپه، تعطیلی کارخانه استراتژیکی و اخراج کارگران خواهیم بود!

گزارش از یاسین قاسمی


download

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
هر اقدامی که موجب سرخوردگی مردم شود، کمک به دشمن است
اقتصادهایی که کوچک می‌شود؛ از رژیم صهیونیستی تا اروپا
مرغ و روغن،در صدر گرانی‌ها
آغاز آیین سی‌وهفتمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)
انتشار تصویر ویژه از رهبر انقلاب در کنار امام شهید
سخنگوی سپاه: خطای پاتریوت‌های آمریکا عامل تخریب ترمینال مسافربری فرودگاه کویت است
نیروی دریایی ارتش یک ناوشکن آمریکایی را هدف قرار داد
توصیه گوترش به آمریکا و ایران به ادامه روند دیپلماسی
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
امیر قطر و ترامپ تلفنی گفت‌وگو کردند
طارمی در گفت‌وگو با الجزیره: میزبان جام جهانی باید قوانین را رعایت کند
ادعای ترامپ: مذاکرات خیلی خوب پیش می‌رود!
تقابل تیم ملی با حریف ۱۰۰ هزار دلاری
ادامه توافقات بدون ضمانت و بی اثر در لبنان
ترامپ نتانیاهو را تهدید به زندان کرد
آمریکا از توافق اسرائیل و لبنان برای برقراری آتش‌بس خبر داد
اینفوگرافیک: آداب، اعمال و توصیه‌های مهم برای عید غدیر
چاوشی، تختی، چمران و دیگران روی دیوارنگاره میدان ولیعصر
ادعای رسانه‌های معاند علیه خضریان کذب محض است / دانشجویی که مطلب دروغ منتشر کرده اخراج آموزشی شده است
تجدید میثاق ملت با رهبر انقلاب
در تشخیص اولویت‌های مردم و انقلاب، در پی خشنودی نائب امام زمان(عج) هستیم
تاریخ امتحانات دانشگاه تهران تغییر کرد
تفاوت پذیرش مشروط و پذیرش قطعی دانشگاه ها چیست؟
افزایش حقوق اعضای هیأت علمی یک ضرورت ملی است
برنامه ریزی دانشگاه امیرکبیر برای اسکان دانشجویان در خوابگاه‌ها
تکمیل فرایند اسکان دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
۸۰ درصد تولید علم کشور در اختیار ۲۰ دانشگاه/ اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار پژوهشی
آغاز ثبت‌نام آزمون دستیاری دندانپزشکی از ۱۸ خرداد +جزئیات
ضرورت توجه شورای عالی انقلاب فرهنگی به الزامات جدید حوزه آموزش عالی
در پی حادثه تیراندازی در دانشکده دندانپزشکی قزوین دو دانشجو کشته شدند!
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد بدون آزمون فرهنگیان تا ۱۵ خرداد
تقویم آموزشی و زمان‌بندی امتحانات دانشگاه شهید بهشتی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه صنعتی امیرکبیر تمدید شد
امتحانات دانشگاه الزهرا (س) حضوری برگزار می‌شود
اعلام نتایج اولیه دعوت به مصاحبه بدون آزمون دکترای تخصصی دانشگاه آزاد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top