تاریخ انتشار: شنبه 1398/09/09 - 12:04
کد خبر: 336580

گام پنجم کاهش تعهدات برجامی اجرا می شود؟

فلاحت پیشه گفت: در صورت تداوم بدعهدی‌های طرف غربی ایران می‌تواند گام پنجم خود را بردارد و این یعنی افزایش غنی‌سازی از سطح زیر ۵ درصد به سطح ۲۰ درصد که چندان هم موضوع محالی به نظر نمی‌رسد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حشمت الله فلاحت پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اجرای گام چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران گفت: رفتار سیاسی ایران در گام‌های چهارگانه بسیار متفاوت از رفتار کشوری مانند کره شمالی است؛ زیرا  راهبرد کره شمالی بر اساس ترساندن کشورهای دیگر و جامعه جهانی تعریف شده در حالی که هدف جمهوری اسلامی کاملا حق طلبانه است و به عبارت دیگر ما در راستای احقاق حقوق خود گام برمی‌داریم.

فلاحت پیشه با اشاره به بدعهدی  آمریکا افزود: آمریکا از چندین ماه پیش تحریم هسته‌ای علیه  جمهوری اسلامی ایران را آغاز کرده است تا ایران را از داشتن سوخت هسته‌ای محروم کند؛ بنابراین جمهوری اسلامی ایران از ظرفیت‌های مواد ۲۶ و ۳۶ برجام استفاده کرده تا دوباره تزریق سوخت هسته‌ای را از سر بگیرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره ویژگی دیگر گام چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران، بیان کرد: در این گام  به طور کامل ملاحظات دیپلماتیک را در نظر گرفته شده و جمهوری اسلامی ایران نشان داده است که به هیچ عنوان به دنبال ایجاد تنش نیست، بلکه کماکان باب بازگشت به دیپلماسی را باز نگاه داشته است تا جایی که آقای روحانی رسما اعلام کرده که اگر تحریم‌ها برداشته شود،  به همان سرخطی که در برجام مشخص شده باز خواهیم گشت.

او  تاکید کرد: اکنون خواب زمستانی بر دیپلماسی هسته‌ای حاکم شده و هر کدام از بازیگران مؤثر و فعال با دغدغه‌های دیگری مواجه شده‌اند، دغدغه اصلی ترامپ استیضاح آن هم در آستانه ورود به انتخابات است و از طرفی  دغدغه کشورهای اروپایی برگزیت بوده و  چالش اصلی کشور‌های منطقه هم آشوب‌های درونی شان است، بنابراین امروز موضوع هسته‌ای ایران تحت شعاع این موارد قرار گرفته و حتما گام‌های  ایران می‌تواند موثر واقع شده و به سمت تولید سوخت هسته‌ای قابل عرضه در دنیای امروز حرکت کنیم.

فلاحت پیشه خاطر نشان کرد: علاوه بر این در صورت تداوم بدعهدی‌های طرف غربی ایران می‌تواند گام پنجم خود را بردارد و این یعنی افزایش غنی‌سازی از سطح زیر ۵ درصد به سطح ۲۰ درصد که چندان هم موضوع محالی به نظر نمی‌رسد، زیرا وقتی ایران در زمینه فروش نفت با محدودیت مواجه شده می‌تواند در زمینه‌های دیگر از جمله دانش هسته‌ای که در حدود هفتصد رشته علمی و صنعتی کاربرد دارد سرمایه‌گذاری کند؛ صنعتی که سود بسیاری هم برای کشورمان به همراه دارد.

او گفت: امروز شرایط حاکم بر جهان نشان می‌دهد که تنها ایران درحال ضرر کردن است؛ زیرا تولید نفت کشورمان با کاهش چشم‌گیری مواجه شده است؛ بنابراین ایران می‌تواند در هفتصد رشته علمی، فناوری و صنعتی مرتبط با موضوع هسته‌ای به مرحله‌  فناوری پیشرفته دست پیدا کرده و تولیدات سودآوری نیز در این زمینه داشته باشد؛ موضوعی که جمهوری اسلامی ایران باید به عنوان یکی از اقدامات مهم در دستور کار خود قرار دهد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران نباید در محاصره موضوع هسته‌ای قرار گرفته و کیان سیاست خارجی خود را صرفا بر این حیطه متمرکز کند؛ زیرا ما قابلیت‌های متفاوتی در عرصه سیاست‌های خارجی داریم که می‌توانند به کمک جمهوری اسلامی ایران آمده و از آن استفاده کنیم تا فشار‌ها و ضرباتی که از ناحیه تحریم‌ها به ایران وارد شده را کاهش داده  و همچنین  قابلیت‌های دیگری را در دنیا برای خود تعریف کنیم.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
از خسارت پایگاه بحرین تا کاهش حضور نظامی آمریکا از منطقه
۷ درصد از خوابگاه‌های دانشجویی باید تخریب شوند/ صدور دستور تخلیه برخی خوابگاه‌ها
آمریکا در برجام تحریم‌ها را تعلیق کرد تا مسیرهای دورزدن را شناسایی کند
انسداد هرمز باید قاطع و مستمر تا عقب‌نشینی کامل دشمن ادامه یابد
شهید رجایی میگفت «زیر بار ذلت نمی‌رویم»؛ حالا پول‌های خودمان را با منت پس میدهند تا از خودشان گندم بخریم!
از میان حداقل شش عامل آتش‌ زدن پرچم، تنها یک نفر اخراج شد
عاشورا نه برای گریستن، که برای نگریستن و عبرت گرفتن است
دبیر تحکیم وحدت: وزارت علوم قانون را در مورد اغتشاشگران اجرا کند
ابررایانه چینی از رقبای آمریکایی جلو زد
فعالیت ۱۰۰ هزار هیئت مذهبی در آیین تشییع رهبر شهید انقلاب
سوگواری مجازی کاربران و چهره‌های مشهور در فضای مجازی به مناسبت روز عاشورا
عاشورا و پیوست فرهنگی ایران؛ از سوگ شیعی تا سرمایه انسجام ملی
کل خیر فی الحسین؛ بزرگترین خسارت جدایی از حسین (ع) است
برافراشته‌شدن پرچم خونخواهی رهبر شهید در «کشوردوست»
ایران ایستاده در میان فاجعه ۵ تیم آسیایی
توهمات جدید ترامپ درباره تفاهم نامه با ایران
اختلال دسترسی به فیش حقوقی بازنشستگان رفع شد
تکلیف سه تیم صعود کننده گروه دوم مشخص شد
ترامپ ۸۸میلیارد دلار بودجه تکمیلی برای هزینه‌های جنگ ایران درخواست کرد
ناتو باید برای همدستی در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد
شگفتی‌سازی دیرهنگام هائیتی نتیجه نداد
حضور وزیر علوم در همایش بین‌المللی فناوری‌های نوین آموزشی در استانبول
امروز آخرین فرصت ثبت نام در پذیرش کاردانی به کارشناسی ۱۴۰۵
صدور کارت نخبگان کلید خورد؛ تمرکز بر حمایت‌های تخصصی به جای خدمات رفاهی
جزییات ثبت نام ترم تابستانی دانشجویان پیام نور اعلام شد
تغییر برنامه زمانی امتحانات دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر
حمایت مرکز همکاری‌های علمی وزارت علوم از ابتکارات نوآورانه دانشگاه‌ها
آیین‌نامه جامع مدیریت دانشگاه‌ها به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
انتشار فهرست ۶۶۹ نشریه ایرانی نمایه شده در Clarivate و Scopus در SID
تغییر برنامه امتحانات پایان نیمسال دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
کرسی‌های ۶ میلیاردی برای پروژه‌های مرزشکن/استقلال مالی ۵ ساله نخبگان
زمان شروع امتحانات دانشگاه شهیدبهشتی به تعویق افتاد
آمار پاسخگویی وزارت علوم و دانشگاه‌ها به شکایات
توافق جدید برای ورود دانش بنیان‌ها به نظام بیمه سلامت
مهلت ثبت درخواست میهمانی و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر تمدید شد
ثبت‌نام ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی از امروز آغاز شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top