تاریخ انتشار: یکشنبه 1398/10/01 - 11:18
کد خبر: 339191

مجتبی مرادی

چرا باید کلیات بودجه۹۹ در مجلس رد شود؟

چرا باید کلیات بودجه۹۹ در مجلس رد شود؟

راه حل اصلاح ساختار وجود دارد واصلا کار سختی برای دولت نیست حتی خود سازمان برنامه تا حد خوبی آن را قبلاً ارائه کرده، اما باید مطالبه کرد تا بودجه از این وضع فاجعه خارج شود.

خبرنامه دانشجویان ایران: مجتبی مرادی// ۱ - اولین و اصلی ترین دلیل رد کلیات بودجه۹۹ در کمیسیون تلفیق، عدم تطابق با خواسته های رهبری مبنی بر اصلاح ساختاری بودجه است. جالب توجه است که بودجه۹۹ تطابقی با برنامه اصلاح ساختاری که خود سازمان برنامه بودجه تدوین کرده، ندارد. برخی شنیده ها نسبتا موثق حاکی از این است که رئوس مدیریتی سازمان برنامه و بودجه طرح های کارشناسی بدنه خود سازمانه برنامه را برای ایجاد منابع پایدار درآمدی، فیلتر کرده اند. فارق از این حواشی، تنها جایی که باید مجدد بودجه را اصلاح ساختار کند فقط و فقط سازمان برنامه است. به همین دلیل باید بودجه به دولت برگردد.

۲- دومین دلیل، کسری های محرز بودجه ۹۹ است. کسری فروش نفت یکی ازمهمترین کسری هاست که در بودجه با توجه به شرایط کنونی صادرات نفت ، بیش از ۵۰۰ هزار بشکه ۵۰ دلاری به نادرستی اورده شده است. فروش نزدیک به ۵۰ هزارمیلیارتومان اموال دولتی یکی دیگر از اشتباهات بودجه است که قرار است در قالب فروش شرکت ها و فروش و‌مولدسازی املاک منقول و غیرمنقول صورت میگیرد. در بودجه سال ۹۸ نیز ۴.۴ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود اما تاکنون تنها ۳۰۰ میلیارد تومان آن وصول شده است،دولت در بودجه۹۷ هم زیر ۵۰۰ میلیارد تومان از این محل درآمد داشته است.

کسری اوراق یکی دیگر معضلاتی است که آن هم رشد موهومی داشته است. خلاصه مجموع محاسبات کسری نزدیک به ۱۷۰ هزار میلیارد تومانی را به دنبال خواهد داشت.

۳- جدول درآمد هزینه هدفمندی هم نشان میدهد که دولت درآمدهای هدفمندی رابه گونه ای محاسبه کرده که طبق آن حتما باید قیمت یکی از فرآورده های نفتی را افزایش دهد تا بودجه هدفمندی با کسری حدود ۲۵ هزارمیلیارتومانی روبرو نشود. با توجه به وجود مصوبه افزایش قیمت گازوئیل، باید آماده افزایش حدود ۲ برابری قیمت گازوئیل هم باشیم! که بنظر این کار تبعات تورمی و اجتماعی بیشتری نسبت به رشدقیمت بنزین به همراه دارد.

۴- راه حل اصلاح ساختار وجود دارد واصلا کار سختی برای دولت نیست حتی خود سازمان برنامه تا حد خوبی آن را قبلاً ارائه کرده، اما باید مطالبه کرد تا بودجه از این وضع فاجعه خارج شود.

پ ن: سال قبل رهبری مطالبه جدی از دولت داشتند که دولت ساختار بودجه ۹۸ اصلاح کند اما دولت آن را به ۹۹ موکول کرد، امسال همان بودجه ۹۸ تکرار شده است.
پ ن: اگر مطالبات از نماینده های تلفیق افزایش پیدا کند و گروه های جریان ساز از این کمیسیون با روش درست و محتوای دقیق، بازگشت بودجه به دولت را مطالبه کنند، قطعا اتفاقات مناسبی رخ خواهد داد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
آتش سوزی دو فروند نفتکش در تنگه هرمز 
آژانس بین‌المللی انرژی: ذخایر گاز اروپا در پایین‌ترین سطح از ۲۰۱۳ است
 دهک‌بندی معیار دقیقی برای حذف کالابرگ نیست/ دولت منابع حمایتی را به نیازمندان واقعی اختصاص دهد
محدودیت ساخت‌وساز توسط دولت؛ نسخه‌ای برای تبدیل تهران به شهر ثروتمندان
از خودسوزی یک دانشجو تا اعتراض به جلسات نمایشی وزیر علوم 
دست پُر از مسکو، پاسخ به «نمی‌شود»
۱۰.۵ میلیارد یورو ارز به کشور بازگشت
بانک مرکزی مسئولیت گرانی ارز ۴۵۰۰ کالا را نپذیرفت
روبیو در فکر فرار از دولت ترامپ
رأی تاریخی آمریکایی‌ها به دموکرات‌ها؛ ۶۶ میلیون رای!
فیلم | برنی سندرز: باید بودجه اسرائیل را قطع کنیم!
فیلم | سرلشکر رضایی: ایران گاز روسیه را به کشورهای اطراف خواهد فروخت
انتقاد تند عضو کمیسیون امنیت ملی از حقوق‌های نجومی برخی از مسئولان
فیلم | لحظاتی منتشر نشده از دیدارهای صمیمانه خانواده‌های معظم شهدا با رهبر شهید انقلاب
نوبت تسویه‌حساب با معمار جنگ/هگزث در آستانه استیضاح
انتخابات آمریکا از زاویه دیگر
پیامی که به قدر کافی صریح و روشن است
توافق گازوئیلی پوتین-ترامپ منتفی شد
ذخایر گازوئیل آمریکا به پایین‌ترین سطح از سال ۲۰۰۳ رسید
 آتش سوزی دو نفتکش در مسیر غیر مجاز تنگه هرمز/ دو پهپاد لوکاس به غنیمت گرفته شدند
تحریم «نمایش» برای تغییر واقعی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top