تاریخ انتشار: سه شنبه 1398/10/03 - 18:16
کد خبر: 339496

افکار دانشگاهیان را باید به سمت حل نظام مسائل جامعه سوق داد

معاون سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: باید فکر دانشگاهیان را به سمت حل نظام مسائل جامعه سوق داد و فرآیندی را تعریف کرد که این نقطه نظرات به تصمیم گران اثرگذار جامعه هم منتقل شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، حجت‌الاسلام محمدمهدی صالحی معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در نشست بررسی چگونگی تحقق اهداف بیانیه گام دوم، اظهار داشت: در آذر ماه شاهد روز دانشجو و روز وحدت حوزه و دانشگاه بودیم. این مسأله کماکان پر از گفتگوست و می توان فرصت ها،کارکردها، تهدیدها و نقاط آسیب آن  را به چند مرحله تقسیم کرد و وارد گفت و گو شد.

وی افزود: همه اذعان دارند که فرصت های فراوانی پیش روی سرمایه های نخبگی جامعه رقم خورده و جدا از نزدیک شدن به دل ها، فکرها و زمینه سازی گفت گو ها که به برکت انقلاب اسلامی و خون شهدای دانشجویان (شهید نمادین؛ شهید ابوفتح) رقم خورد،‌ زمینه هم افزایی های فراوانی را فراهم کرد.

معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تصریح کرد: عقلای جامعه و نخبگان دانشگاهی به این جمع بندی رسیدند که نه امروز همه علم در دانشگاه بوده و نه همه معنویت در حوزه است، بلکه امروز ما با فرصت ها و تهدیدهای مشترکی بین هر دو این نهادها مواجهیم و باید با هم افزایی به دنبال تبین و نظام مسائلی باشیم که امروز به عنوان تهدید و فرصت می تواند شامل هر دو مجموعه شود.

وی بیان کرد: یکی از نقاط انتقادی مشترکی بین حوزه و دانشگاه، جدابودن از نظام مسائل حاکم بر جامعه است؛ علی رغم دستاوردهای علمی فراوان و معنویت به معنای واقعی اما انتقاداتی نسبت به فضای دانشگاه  داریم که مطلوب ما نیست و آسیب های جدی نسبت به آن وجود دارد.

حجت‌الاسلام صالحی اظهار داشت: مؤلفه های دینداری و دینمداری در دانشگاه نسبت به گذشته قابل مقایسه نیست حتی با وجود آنکه رویکردهای انتقادی به جمهوری اسلامی وارد می‌کنند. برخی از منتقدان در فضای جامعه  دانشگاه برگرفته از هویت دینی است. نوعی بی تفاوت نبودن، مطالبه گری،‌ عدالت طلبی، دانش محوری و بسیاری از مؤلفه های دیگر که امکان دارد حتی در تقابل یا بهتر بگویم در انتقاد به برخی از ادبیات های مذهبی که مواجه شده ایم، بنظرم این می تواند نتیجه رویکرد انقلاب و اثرگذاری در حوزه و دانشگاه باشد.

وی یادآور شد:‌ در مواجه با برخی از دانشجویان متوجه می شویم که که فضای دانشگاه فضای دین مدارانه ای نیست، البته انتقادات جدی وارد است، اما فراموش نکنیم وجه مشترک اکثریت آنها با هر گرایش سیاسی برگرفته از روحیاتی است که به واسطه انقلاب اسلامی در آن ها ترویج و توسعه یافته است که می توان به روحیاتی همچون مطالبه گری و نقد اشاره کرد. دانشجوی امروز بی عدالتی و بی انصافی را بر نمی تابد و هر کسی با تفسیر خودش این جرأت را می یابد تا در محیط غیررسمی موضوعات را چالش بکشاند و نقد کند.

معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تصریح کرد: روش نقد باید اخلاق مدارانه و عادلانه باشد و این در مؤلفه دینداری است. در بین همه دستاوردها، حوزه‌ها و دانشگاه‌ها از نظام مسائل جامعه فاصله گرفته است و آنگونه که باید و شاید ناظر به مسائل جامعه به دنبال راه حل نیست. علی رغم همه زحمات، خروجی حوزه و دانشگاه از نظام مسائل فردی و اجتماعی ما آنگونه که مطلوب ما باشد، گره باز نمی کند.

وی بیان کرد:‌ باید فکر دانشگاهیان را به سمت حل نظام مسائل جامعه سوق داد و فرآیندی را تعریف کرد که این نقطه نظرات به تصمیم گران اثرگذار جامعه هم منتقل شود، البته حوزه و دانشگاه اعتقادات مشترکی دارند و عدم استفاده از ظرفیت های نخبگی و علمی هم در فضای حوزوی و هم در فضای دانشگاهی در فرآیندهای تصمیم سازی است.

حجت الاسلام صالحی اظهار داشت: کماکان خود ما و فضای هم اندیشی های ما کمی فاصله جدی گرفته است از نظام مسائل نه تهاجمی بلکه نظام مسائل خود دانشگاه و راهکارهایی که می توان برای حل مسائل دانشگاه از آنها می توان کمک گرفت.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بزرگداشت چهلم «آقای شهید ایران» +عکس
دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی با خانواده شهیدان لاریجانی +عکس
مجید مظفری از بیکاری هنرمندان گلایه کرد
اصغر فرهادی: فیلم بعدی‌ام فارسی زبان است اما در ایران ساخته نخواهد شد
دیدار سرلشکر رضایی با خانواده شهید لاریجانی
آئین اهدای گواهینامه درجه یک هنری به مجید مظفری +عکس
واکنش حماس به حمله رژیم صهیونیستی به فرودگاه ابوظهور سوریه
ایران چگونه به ناو هواپیمابر هسته‌ای «آبراهام لینکلن» آسیب زد؟
توضیحاتی مطهری در مورد قرارداد رامین رضائیان
ذوالنوری: پروازها تا یک سال و نیم دیگر در فرودگاه قم محقق می‌شود
واکنش نماینده مجلس به ادعای ترامپ در تصاحب تنگه هرمز
پنتاگون: همکاری‌های دانشگاهی آمریکا با ایران، روسیه و چین بازبینی شوند
نکونام: برد ما را کمرنگ نکنید
آمریکا رئیس دیوان کیفری بین‌المللی را تحریم کرد
نویدکیا: فکر نمی‌کردم تراکتور محتاط بازی کند
حادثه دریایی نزدیک بندر المخا در یمن
مهدی تارتار: بازیکنان پرسپولیس کار را سخت کرده‌اند
رضایی: به نظم پسا آمریکایی در خلیج فارس خوش آمدید!
قالیباف: با تشدید فشار نمی‌توانید از ایران امتیاز بگیرید
نکونام در اصفهان نوید دبل داد
مراسم ختم زنده‌یاد «ایرج خواجه امیری» +عکس
علی پیر: آیا مدرک دانشگاهی در عصر هوش مصنوعی کافی است؟
کارنامه علمی آزمون دستیاری منتشر شد
تقویم آزمون‌های تحصیلات تکمیلی سال ۱۴۰۶ اعلام شد
آغاز دریافت کارت ۵ آزمون علوم پزشکی از امروز/ نحوه شرکت در آزمون
جدیدترین تغییرات فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی/ ثبت نام تا ۷ شهریور
جزئیات ثبت نام آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی گروه علوم پزشکی سال ۱۴۰۵
نتایج نهایی آزمون دکتری تخصصی سال ۱۴۰۵ اعلام شد/ قبولی ۱۲ هزار نفر
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
یک میلیون و ۷۵۰ هزار دانش آموز در آزمون نهایی شرکت کرده‌اند
سرپرست اداره کل بورس و اعزام دانشجویان خارج وزارت علوم منصوب شد
درخشش مجدد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه‌بندی جهانی شانگهای ۲۰۲۶
«تیمار گرما-بخار» روش جدید محققان دانشگاه تهران برای بهبود صدای سنتور
دانشگاه علوم پزشکی تهران میزبان مرحله نهایی بخش معارفی جشنواره قرآن
اعلام نحوه پذیرش در آزمون انفرادی المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
زمان و تعداد سوالات گروه‌های پنجگانه کنکور سراسری ۱۴۰۵ مشخص شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
پنجمین مدرسه تابستانه نانوفناوری ایران برگزار می‌شود
تضمین امنیت آزمون رکن اصلی تحقق عدالت آموزشی است
آزمون تربیت معلم همزمان با کنکور سراسری ۱۴۰۵ برگزار می‌شود
آغاز توزیع کارت کنکور ۱۴۰۵ از امروز
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top