تاریخ انتشار: چهارشنبه 1398/10/04 - 14:16
کد خبر: 339603

پروژه جایگزین رساله دکتری

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مقاله نباید تنها شرط برای دفاع از رساله دکتری باشد، گفت: می‌توان پروژه‌هایی را برای دانشجو جایگزین مقاله کرد که به رفع نیازهای کشور بپردازند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، محمد مهدی زاهدی  رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در رابطه با موضوع «مشکل دانشجویان دکتری  در دفاع از رساله دکتری بدون مقاله» گفت: در کمیسیون آموزش مجلس در جلسه‌ای با حضور وزیر علوم در مورد این موضوع مطالبی را مطرح کردیم.

وی در ادامه در رابطه با اینکه چه پیشنهادی برای حل این مشکل مدنظر وی است، یادآور شد: پیشنهاد من این است که تا زمانی که آیین‌نامه مربوطه تغییر نیافته  و بازنگری در آن صورت نگرفته است اگر دانشجو مستنداتی به دانشگاه ارائه کند که نشان دهد وی تلاش خود را برای ارسال مقاله به یک مجله انجام داده است اما مدت زمان زیادی گذشته و هنوز مجله پاسخی نداده است دانشگاه اجازه داشته باشد که هیأت داوری را برای برگزاری جلسه دفاع رساله دانشجو تعیین کند تا جلسه دفاع برگزار شود.

زاهدی یادآور شد: وقتی مقاله‌ای برای یک مجله ارسال می‌شود مجله مجموعه‌ای از پاسخ‌ها را مبنی بر اینکه این مقاله مرتبط با مجله نیست، کیفیت آ‌ن پایین است، ترافیک ما سنگین است و ... را ارسال می‌کند، یعنی عرفی برای عدم پذیرش مقاله در هر مجله‌ای وجود دارد؛ بنابراین اگر دانشجو مستندات مربوط به ارسال مقاله را که به دانشگاه ارائه می‌دهد مربوط به ایراد علمی نباشد دانشگاه اجازه داشته باشد جلسه دفاع را برگزار کند.

حسن برگزاری جلسه دفاع از رساله دکتری بدون ارائه مقاله با دلیل مستند دانشجو را یک مرحله به جلو می‌برد
رئیس کمیسیون آ‌موزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: حسن  برگزاری جلسه دفاع از رساله  بدون ارائه مقاله اما با دلیل مستند در این است که دانشجو یک مرحله به جلو می‌رود و مجبور به پرداخت هزینه برای سنوات نیست چرا که اگر سنوات دانشجو زیاد شود حتی امکان اخراج دانشجو وجود دارد و این فقط به خاطر عدم پذیرش مقاله از طرف یک مجله است و این ظلم بزرگی به دانشجو محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: دانشجو زمانی می‌تواند کار‌های فارغ‌التحصیلی را انجام دهد که نتیجه پذیرش مقاله دریافت شود.

مقاله نباید تنها شرط برای دفاع از رساله دکتری باشد
زاهدی با تاکید بر اینکه باید این نگاه برای دفاع از رساله که تنها به مقاله بسنده کنیم را تغییر دهیم، اظهار داشت:  مقاله نباید تنها شرط برای دفاع از رساله دکتری باشد توان پروژه‌هایی را برای دانشجو جایگزین مقاله کرد که به رفع نیازهای کشور بپردازند و در عین حال مورد تایید مسؤولین یک نهاد دولتی،‌غیر‌دولتی و عمومی هم باشد. به عنوان مثال یک دانشجو می‌تواند در حوزه‌‌ی اجتماعی به ارائه راهکارهایی برای حل مشکل طلاق، در حوزه صنعت پروژه‌ای با عنوان خوردگی لوله‌های نفتی، پروژه شیرین‌سازی آب با کمترین هزینه،‌پروژه گرفتن آب از هوا در سطح یک شهر نه یک منطقه کوچک اما بدون تبعات زیست محیطی را انجام دهد.

رئیس کمیسیون آ‌موزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: باید رویکردها نسبت به دفاع رساله دکتری با تاکید صرف بر مقاله تغییر کند و پیشنهاد می‌شود تا زمانی که این رویکردها تغییر یابد وزیر علوم دستور اجرای پیشنهادات مطرح شده را صادر کند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
غزل تازه منتشر شده رهبر شهید در وصف عروس شهیدشان
قاب‌های متفاوت از حضور زنان در مراسم وداع با رهبر شهید
مخالفت رهبر شهید انقلاب با حذف ساختار مدیریتی زنان و خانواده
تابوشکنی رهبر شهید برای نقش آفرینی زنان
رهبر شهید انقلاب در حوزه زنان، نگاهی مترقی داشتند
راهی که رهبر شهید ایران آغاز کرد، ادامه می‌دهیم
پایتخت میزبان زائران آقای شهید ایران
تأکید وزیران علوم ایران و کوبا بر توسعه همکاری‌های دانشگاهی
آمادگی دانشگاه علامه برای اسکان ۶ هزار نفر از زائران مراسم تشییع رهبر
دعوت برای شرکت در بدرقه باشکوه پیکر مطهر «آقای شهید ایران»/ ملت بزرگ ایران تمام توطئه‌های دشمنان را نقش بر آب خواهد کرد
پرونده رضا پهلوی به دادگاه ارسال شد
دانشگاه تربیت مدرس میزبان زائرین مراسم تشیع رهبر شهید انقلاب
آمادگی کامل دانشگاه‌های علوم پزشکی قم و مشهد برای مراسم تشییع رهبر شهید
چهار مطالبه ماندگار رهبر شهید انقلاب از دانشگاه‌ها
مبعوث شدن و بیداری مردم فقط در سطح ملی نیست، بلکه در سطح جهانی یک اتفاق بزرگ است
برپایی موکب نخبگان در مراسم وداع با رهبر شهید از سوی معاونت علمی ریاست‌جمهوری
دانشگاه علم و صنعت میزبان ۴۰۰۰ زائر مراسم تشییع پیکر رهبر شهید
دعوت دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به حضور در مراسم تشییع «رهبر شهید»
دعوت دانشگاه تهران برای حضور حماسی مردم و دانشگاهیان در آئین وداع با رهبر شهید
آمادگی کربلای معلی برای برگزاری مراسم تشییع باشکوه رهبر شهید
دانشگاه صنعتی شریف آماده میزبانی از زائران، اصحاب رسانه و نیروهای امدادی در مراسم تشییع رهبر شهید
سه شرط معافیت دانشجویان داروسازی از آزمون پایان دوره اعلام شد
دانش‌آموزان چه معلمی را حرفه‌ای می‌دانند؟
آیا اعتماد عمومی به علم کاهش یافته است؟
اجلاس معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های کشور در اردبیل به کار خود پایان داد
امکان اسکان دانشجویان غیربومی دانشگاه شهید بهشتی در خوابگاه‌ها
دانشگاه محقق اردبیلی مسیر توسعه را با جدیت طی می‌کند
دعوت اندیشکده جهاددانشگاهی برای تدوین مدل بومی انسجام اجتماعی
مشارکت ۶۹ دانشگاه علوم پزشکی در مراسم تشییع رهبر شهید
مرحله کتبی آزمون پذیرش فلوشیپ پزشکی برگزار شد/ تغییر زمان مرحله شفاهی
هم‌افزایی وزارت علوم و دانشگاه‌های تهران جهت برگزاری تشییع رهبر شهید
مستندسازی مراسم رهبر شهید از سوی دانشجویان/ اسکان ۳ هزار زائر در دانشگاه
تشکیل مثلث صنعت، دانشگاه و نظام بانکی، کلید عبور از چالش‌های اقتصادی خراسان رضوی
اعلام زمان آغاز نقل و انتقال و میهمانی دانشگاه آزاد
مدیران باید با درک شرایط جنگی، از جریان علمی و نخبگانی کشور صیانت کنند
روند کاهشی تشکیل خانواده و ازدواج در میان دانشجویان طی سال های اخیر
معاون آموزشی وزیر علوم:دانشگاه باید کانون وحدت و بازسازی اجتماعی در جامعه باشد
فراخوان بسیج دانشجویی البرز برای حضور دانشگاهیان در کاروان پیاده‌روی مؤذن‌قیام
تحلیل ۳۱۰ مقاله علمی درباره منظومه فکری رهبر شهید انقلاب در پایگاه SID
محدودیت تردد در دانشگاه شریف همزمان با برگزاری آزمون کارشناسی‌ارشد
حضور ۷۶ دانشگاه از ایران در رتبه‌بندی جهانی ISC ۲۰۲۵؛ بهترین دانشگاه کشورهای اسلامی کجاست؟
معاون آموزشی جهاددانشگاهی: پژوهشکده توسعه‌وبرنامه‌ریزی باید به نهادی مسئله‌محور تبدیل شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top