تاریخ انتشار: پنجشنبه 1398/10/26 - 03:18
کد خبر: 342459

رویترز: سیاست‌های تحمیل هزینه آمریکا به ایران تغییر نمی‌کند

رویترز طی گزارشی نوشت ازآنجاییکه احتمالا ترامپ تا سال 2024 سر کار است، «بعید است که راهبرد آمریکا در تحمیل هزینه‌های اقتصادی و سیاسی سنگین به جمهوری اسلامی ایران از طریق سیاست تحریمی هماهنگ طی ماه‌های آینده تغییر کند.»

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، موسسه مالیه بین‌المللی (IIF) اعلام کرد باتوجه به تحریم‌ها که درآمدهای نفتی ایران را کاهش داده است، اقتصاد ایران قرار است در سال مالی کنونی با رکود بیشتری مواجه شود و ذخایر ارزی می‌تواند تا ماه مارس به 37 میلیارد دلار کاهش یابد.

اقتصاد این کشور در سال مالی 2019-2018 حدود 4.6 درصد کوچک‌تر شد و احتمالا این کاهش رشد در سال مالی کنونی به 7.2 درصد خواهد رسید.

آمریکا هفته گذشته 17 تولیدکننده فولاد ایران و شرکت‌های معدن‌کاری را در پاسخ به حملات ایران به پایگاه آمریکا در عراق در تلافی ترور فرمانده ارشد نظامی این کشور، تحریم کرد.

این گزارش مدعی است که ایران تولیدکننده بزرگ فلزهای گران‌بها نیست اما تحریم‌ها بر اقتصادش که با کاهش حجم صادرات نفت خام و میعانات گازی دچار مشکل شده، فشار وارد می‌کند.  صادرات نفت ایران از 2.8 میلیون بشکه در می 2018به کمتر از 0.4 میلیون بشکه در ماه‌های اخیر رسیده است.

بر اساس گزارش IIF ، «کاهش واردات تنها بخشی از کاهش شدید در صادرات را جبران کرده است. در نتیجه، برای نخستین بار از سال 1998، تراز حساب جاری با کسری اندکی مواجه شده است.»

صادرات نفت ایران پس از توافق هسته‌ای 2015  و پایان یافتن تحریم‌های سه ساله به علت فعالیت‌های هسته‌ای آن، افزایش یافت اما تحریم‌های جدید ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا که در سال 2018 از توافق خارج شد، سخت‌ترین تحریم‌هایی هستند که تاکنون واشنگتن اعمال کرده است.

در گزارش IIF آمده است اگر آمریکا به تحریم‌های خود ادامه دهد، «پس از 2 سال رکود شدید، رشد اقتصادی در میان‌مدت کم می‌شود، نرخ بیکاری به بیش از 20 درصد می‌رسد و ذخایر رسمی همچنان کاهش می‌یابد و تا 2023 به حدود 20 میلیارد دلار خواهد رسید.»

در عوض، اگر آمریکا تحریم‌ها را بردارد، رشد اقتصادی ایران سالانه به 6 درصد می‌رسد و ذخایر ارزی دوباره افزایش می‌یابد و به 143 میلیارد دلار می‌رسد و تولید ناخالص داخلی اسمی می‌تواند تا 639 میلیارد دلار تا مارس 2024 افزایش یابد. سال مالی ایران از ماه مارس آغاز می‌شود.

روبرت موژینسکی محقق موسسه دولت‌های عربی خلیج معتقد است: «بعید است که راهبرد آمریکا در تحمیل هزینه‌های اقتصادی و سیاسی سنگین به جمهوری اسلامی ایران از طریق سیاست تحریمی هماهنگ طی ماه‌های آینده تغییر کند.»

وی افزود: «باتوجه به اینکه احتمال می‌رود بیشتر سال 2020 و احتمالا تا 2024، ترامپ بر سر کار باشد، چشم‌انداز یک توافق پایدار میان آمریکا و ایران بعید به نظر می‌رسد.»

کاهش ارزش ارز ایران به دنبال اعمال مجدد تحریم‌ها، تجارت خارجی ایران را با اختلال ایجاد کرد و تورم سالانه را بالا برد که صندوق بین‌المللی پول آن را برای سال جاری 31 درصد پیش‌بینی کرد.

بر اساس گزارش ، موسسه مالیه بین‌المللی، از آنجایی‌که درآمدهای هیدروکربنی ایران به عنوان عضو موثر اوپک،  حدود 70 درصد کاهش یافته است، علی‌رغم افزایش مالیات‌ها و کاهش یارانه سوخت و برق، انتظار می‌رود، در سال مالی 2021-2020  کسری مالی به حدود 2 درصد تولید ناخالص داخلی برسد.

رئیس‌جمهور ایران در ماه دسامبر پیش‌نویس بودجه حدود 39 میلیارد دلاری به پارلمان این کشور ارائه دارد و گفت این بودجه برای مقاومت در برابر تحریم‌های آمریکا با محدود کردن وابستگی به صادرات نفت طراحی شده است.

پیش‌بینی درآمدهای نفتی، گازی و میعانات گازی بودجه 40 درصد کاهش یافته و قرار است این شکاف با استفاده از اوراق دولتی و فروش دارایی‌های دولتی جبران شود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
عادی‌سازی خیانت در شبکه نمایش خانگی؛ روایت مردانی که وفاداری را فراموش کرده‌اند
سناریوی جدید برای کنکور/ حذف تأثیر قطعی معدل با «آزمون جامع»؟
دانشگاه تهران دو دانشجوی هتاک را اخراج کرد
زمان تکمیل مدارک پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری اعلام شد
پدرم تجسم عملی افکار شهید مطهری در عرصه سیاست و اجتماع بود
حمایت معاونت علمی از ایجاد شرکت‌ پیشران دانش‌بنیان حوزه دارو
راه های انتقال «هانتاویروس» را بشناسیم
دو عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر استاد نمونه کشوری شدند
زمان حضور اوسمار در تهران مشخص شد
اعزام ۱۰۰ نخبه پزشکی معرفی‌شده سال ۱۴۰۴ به خدمت
پیش‌بینی یک رسانه انگلیسی از نتیجه دیدار تیم‌های ملی ایران و نیوزیلند
نامه فدراسیون به AFC رسید/ نماینده سوم را به شما اطلاع می‌دهیم
بقایی: تفاهم‌نامه اسلام آباد بر خاتمه جنگ تمرکز دارد
سرمربی سابق پرسپولیس لژیونر مربیان شد
راهنمای جامع خرید لگو تکنیک؛ مهندسی، خلاقیت و هیجان در یک پکیج
ماجرای سنگ مزار خاص یکی از بازیگران مشهور که همه را غافلگیر کرد: روایتی از سادگی
ایران در آینده نزدیک با بحران صندلی‌های خالی دانشگاه‌ روبرو می شود
نوری‌قزلجه: امنیت غذایی نباید قربانی تحریم‌ها و اقدامات یک‌جانبه شود
وزیر نیرو: آزمایش کیفیت آب شرب منازل رایگان است
واکنش وزیر میراث فرهنگی به عدم صدور ویزای آمریکا برای تماشاگران
چگونه لکه‌های سرسخت فرش را پاک کنیم؟
سناریوی جدید برای کنکور/ حذف تأثیر قطعی معدل با «آزمون جامع»؟
دانشگاه تهران دو دانشجوی هتاک را اخراج کرد
زمان تکمیل مدارک پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری اعلام شد
دو عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر استاد نمونه کشوری شدند
چرا ۸۰ درصد مقالات دانشجویان هرگز چاپ نمی‌شوند؟ بررسی ۱۰ اشتباه رایج پژوهشگران ایرانی
بررسی طرح جدید کنکور با محوریت امتحان جامع ادامه دارد
تمهیدات سازمان سنجش برای تسریع در فرآیند اعلام نتایج آزمون‌ها
مقاله و نوآوری جایگزین آزمون جامع دکتری
دانشگاه شریف جان می‌گیرد
سقف افزایش شهریه دانشگاه‌های غیردولتی بر اساس نرخ تورم تعیین می شود
معاون جهاددانشگاهی: باید از ظرفیت جهاددانشگاهی در دانشگاه‌ها برای توسعه منطقه استفاده شود
افزایش ۴۰ تا ۴۵ درصدی حقوق اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه آزاد
تشریح جزئیات جدید اعمال سوابق تحصیلی در کنکور سراسری ۱۴۰۵
زمان دریافت کارت آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی اعلام شد
تسهیلات ویژه برای دانشجویان پردیس خودگردان تربیت مدرس اعلام شد
آغاز دوازدهمین دوره قرارگاه تدریس جهادی «وَتر» به یاد شهدای میناب
تایید حکم اخراج دانشجوی هتاک دانشگاه شریف / اقدام قابل تقدیر شورای انضباطی تجدیدنظر دانشگاه صنعتی شریف
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top