تاریخ انتشار: یکشنبه 1398/11/06 - 10:01
کد خبر: 343595

نظر دو نفر از مراجع عظام تقلید درباره طب اسلامی و علم پزشکی

حضرات آیات مکارم شیرازی و نوری همدانی درخصوص طب اسلامی می‌فرمایند: نمی‌توان طب اسلامی را رد کرد اما باید جلوی بی‌نظمی‌ها و سوء استفاده را گرفت.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس؛ چند روزی است که فیلمی در فضای مجازی دست به دست می‌شود که در آن شخصی به نام تبریزیان در نفی علم پزشکی مدرن کتاب طب هاریسون را در آتش می‌سوزاند.

این اتفاق درحالی رخ داده که تبریزیان خود را استاد طب اسلامی می‌داند و درحالی علم پزشکی را به کلی رد می‌کند که در هیچ یک از آموزه‌های اسلام نداریم که بشود براساس آن بدون هیچ دلیل منطقی یک علم دیگر را رد کرد.

اهمیت علم و دانش در اسلام تا حدی است که پیامبر (ص) می‌فرمایند: «به دنبال علم باشید حتی اگر در چین باشد». حال این فرد به راحتی و بدون دلیل یک علم را رد آن را مضر می‌داند.

حتی علم پزشکی هم طب اسلامی را به طور کلی رد نکرده و آن را برای پیشگیری از برخی بیماری‌ها مفید می‌داند. حال این شخص که به لباس روحانیت هم ملبس است علم پزشکی را به طور کلی رد و آن را بی‌فایده و مضر برای بشر می‌داند.

درپی این اقدام به دنبال نظرات علما درباره طب اسلامی رفتیم تا ببینیم نظر مراجع درباره طب اسلامی چیست؟

آیت‌الله مکارم: طبی که امروز وجود دارد طب سنتی است
آیت‌الله مکارم شیرازی در دیدار با وزیر سابق بهداشت که در سال ۱۳۹۷ انجام شد درباره طب اسلامی می‌گوید: دستوراتی در قرآن و روایات وجود دارد، اما به آن طب اسلامی گفته نمی‌‌شود، طبی که امروز وجود دارد طب سنتی است، که این طب دستوراتی است که اگر منابعش معتبر باشد می‌‌توان به آن عمل کرد.

اما نمی‌شود هم منکر آن شد. نمی‌توان گفت چند هزار سال فکر بشر غلط بوده است. اما اینکه یک شخص چند ماه به شاگردانش تدریس کند و بگوید این‌ها طبیب هستند این لطمه می‌زند.

طب سنتی در مسائلی راه‌گشا است اما باید ضوابطی داشته باشد تا جلوی بی‌نظمی‌ها گرفته شود

البته طب سنتی باید باشد زیرا در مسائلی راه‌گشا است اما شما (وزیر بهداشت) باید ضوابطی قرار دهید که هم زیر سؤال نرود و هم جلوی بی‌نظمی‌ها گرفته شود.

آیت‌الله نوری همدانی: طب اسلامی بیشتر برای عمل است تا مداوا
آیت‌الله نوری همدانی در دیدار با وزیر سابق بهداشت درباره طب اسلامی فرمودند: درباره طب اسلامی بحث زیاد است که آیا چنین طبی داریم یا نداریم. باید توجه کنیم که اسلام به همه ابعاد زندگی مردم توجه دارد. طب اسلامی به این معنی که اهل بیت (ع) راهنمایی کردند مردم را که چه کنند و این توصیه‌ها بیشتر برای عمل است تا مداوا.

باید از سوء استفاده از طب اسلامی جلوگیری شود
اینکه برخی سوء استفاده می‌کنند باید شما جلوگیری کنید  اما این‌طور نیست که همه‌اش بی‌اساس باشد. باید شما (وزیر بهداشت) مرکزی را برای این موضوع قرار دهید که در آنجا درس (طب اسلامی) بخوانند و آشنا شوند.

اگر عقیده دارید طب سنتی کامل‌تر از طب جدید است باید به جای تکذیب طرف مقابل خود را اثبات کنید
آیت‌الله نوری همدانی همچنین در دیدار‌ی درباره اینکه کدام طب درست است می‌‌فرمایند: این که یک طرف بیاید و طرف مقابل را رد کند درست نیست و این نیاز به اثبات دارد. مثلاً اگر معتقد هستید که طب سنتی مزایای زیادی دارد و کامل‌تر از طب جدید است باید این را عملاً نشان دهید که فردی از درمانش عاجز شده و شما او را معالجه کرده‌اید.

هیچ وقت نباید یک طرف را نفی کنیم بلکه باید به جای تکذیب طرف مقابل، خود را اثبات کنیم. باید نمونه‌هایی نشان دهید که ببینیم کار شما اثر بیشتر و بهتری دارد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
رییس عقیدتی سیاسی ارتش، انتصاب فرماندهان عالی‌رتبه نیروهای مسلح را تبریک گفت
شرور قمه‌کش تهرانی دستگیر شد
تماس تلفنی وزیر امور خارجه کشورمان با رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق
سردار محبی: آمریکا حتی یک شناور جنگی هم در خلیج فارس ندارد
بقائی: آیا جهان در حال بازگشت به دوران «غرب وحشی» است؟
سردار نقدی: همه تسلیحات نظامی ما امروز بومی هستند
هر اقدام زمینی دشمن در نطفه خفه می‌شود/ آمادگی ایران برای نبردی طولانی
واکاوی راهبردی سیره حسنی؛ از همراهی امام حسین (ع) تا زمان‌بندی الهی شهادت
پیام انتصاب رضایی و فرماندهان
اثر جدید کمال شرف، کاریکاتوریست یمنی
اعتراض خبرنگاران آمریکایی به «طعمه‌شدن» در پی ترس ترامپ از ایران
شب رحلت پیامبر(ص) و شهادت امام حسن(ع) در حرم رضوی +عکس
مصمم به افزایش تجارت با پاکستان به ده میلیارد دلار هستیم
دلیل تلاش عربستان برای منصرف کردن ترامپ از حمله به ایران
سردار نقدی: همه تسلیحات نظامی ما امروز بومی هستند
اسکان زائران بارگاه منور رضوی در دهه آخر صفر +عکس
عزیزی: مقاومت ایران معادلات دشمن را برهم زد
کشتی حامل تجهیزات نظامی سعودی در باب‌المندب هدف قرار گرفت
سردار محبی: آمریکا حتی یک شناور جنگی هم در خلیج فارس ندارد
انفجار شدید در جنوب لبنان؛ اسرائیل بار دیگر آتش‌بس را نقض کرد
سخنگوی ارتش یمن: مواضع و انبارهای تسلیحاتی عربستان را هدف قرار دادیم
دانش ارتباطات راهبرد اصلی جلوگیری از شکاف‌های اجتماعی
اعلام جزئیات برگزاری و نحوه‌ دریافت کارت‌ شرکت در کنکور و پذیرش دانشجو-معلم
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
برگزاری آزمون سراسری با حضور ۴۸۷ داوطلب در اردستان
دانشگاه‌های بحران‌زده انگلیس در تیررس سرمایه‌گذاران اروپایی
کدام مقالات علمی بیشترین نقش را در ثبت اختراعات داشته‌اند؟
سرپرست صندوق رفاه دانشجویان تغییر کرد
پیوند میان دانشگاه و محیط‌زیست از مسیر انجمن‌های علمی تقویت می‌شود
اعلام زمان ثبت‌نام فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی پیمانی وزارت بهداشت
شکست سنگین دانشگاه کمبریج مقابل استاد افشاگر
انتشار فراخوان پیش‌ثبت‌نام طرح ملی «کیمیا»؛ شبکه ملی توانمندسازی فعالان فرهنگی و هنری دانشگاه‌ها
منتظری: مناظره دانشجویی قدرت تحلیل در جنگ شناختی را تقویت می‌کند
تسهیلات دانشجویان علوم پزشکی ۱۵ درصد افزایش یافت
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
مناظره دانشجویی؛ بستری برای رشد و پختگی دانشجویان
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
مجوز ۵ رشته تحصیلی جدید در دانشگاه ایلام صادر شد
محرومیت ۱۰ ساله ۳ داوطلب متخلف آزمون دستیاری ۱۴۰۵
۸۰ روز تا کنکور ارشد وزارت بهداشت؛ یا قبول می‌شی یا نه!
نتایج آزمون ورودی پایه دهم مدارس نمونه دولتی و تکمیل ظرفیت سمپاد اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top