تاریخ انتشار: چهارشنبه 1398/11/30 - 23:42
کد خبر: 346097

پامپئو خواستار عقب‌گرد برنامه موشکی ایران شد

وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه بدون ارائه توضیحات بیشتر گفت که برنامه موشکی ایران باید به نقطه‌ای برگردد که ایران اجازه دفاع از خودش را داشته باشد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا امروز چهارشنبه بدون ارائه توضیحات بیشتر خواستار عقب‌گرد برنامه موشکی ایران به نقطه‌ای شد که ایران فقط اجازه دفاع از خودش را داشته است.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، وزیر خارجه آمریکا که در «آدیس آبابا»، پایتخت اتیوپی صحبت می‌کرد مدعی شد کشورش آماده گفت‌وگو با ایران «در هر زمان» است. او با وجود این گفته که لازم است ایران «در رفتارش تغییرات بنیادین ایجاد کند.»

رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا ادعا کرد: «ما آماده‌ایم در هر زمانی گفت‌وگو کنیم، اما لازم است آنها در رفتارشان تغییرات بنیادین ایجاد کنند. این چیزی است که من ظرف سه سال که از دولت ترامپ گذشته خواستار آن شده‌ام.»

پامپئو در ادامه گفت: «ما رئوس کلی [توافق با ایران] را مشخص کرده‌ایم، یعنی همان ۱۲ کاری که لازم است آنها انجام دهند.»

او سپس درباره مسائل محل اختلاف میان ایران و آمریکا که لازم است درباره آن گفت‌وگو انجام شود اظهارنظر کرد.

پامپئو گفت: «شما نمی‌توانید برنامه هسته‌ای‌تان را توسعه دهید و در سراسر دنیا تروریسم را گسترش دهید.»

وی سپس به مسئله برنامه موشکی ایران پرداخت و اضافه کرد: «در نهایت، برنامه موشکی [ایران] باید به‌ نقطه‌ای برگردد که آنها اجازه دفاع از خودشان داشته باشند، اما نه بیشتر از آن؛ و بعد مسئله نقض حقوق بشر است. اینکه آنها هنوز شهروندان اروپا و آمریکا را به صورت غیرقانونی بازداشت می‌کنند غیرقابل قبول است.»

وزیر خارجه آمریکا درباره اینکه منظورش از بازگشت برنامه هسته‌ای ایران به نقطه مذکور چیست توضیحات بیشتری ارائه نکرد.

پامپئو گفت: «هر وقت آماده باشند برای گفت‌وگو درباره این مسائل سر میز مذاکره بیایند ما هم آماده‌ایم. ما ایستاده‌ایم. مضطرب نیستیم و عجله‌ای نداریم.»

رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا با بیان اینکه «کارزار فشار حداکثری» علیه ایران ادامه دارد گفت که این کارزار فقط برای فشار اقتصادی نیست بلکه فشار دیپلماتیک را هم شامل می‌شود.

او گفت: «کارزار فشار ادامه دارد. این کارزار، فقط فشار اقتصادی را شامل نمی‌شود، بلکه فشارهای دیپلماتیک و منزوی‌سازی از طریق دیپلماسی را هم شامل می‌شود.»

مایک پامپئو پس از این سخنان برای گفت‌وگو با مقام‌های عربستان سعودی درباره ایران راهی ریاض، پایتخت این کشور شد.

خبرگزاری فرانسه نوشته پامپئو در این سفر با مقام‌های سعودی درباره مقابله با ایران گفت‌وگو خواهد کرد. او به خبرنگاران گفت: «وقت زیادی را صرف گفت‌وگو درباره مسائل امنیتی و به خصوص تهدید ناشی از ایران خواهیم کرد.»

واشنگتن بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» به اقداماتی تحریک‌آمیز مانند قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی، ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تحریم مقام‌های بلندپایه ایران روی آورده است. 

دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» هدف این سیاست را آوردن ایران به میز مذاکره و گفت‌وگو بر سر توافقی جامع‌تر نسبت به برجام دانسته است.

ترامپ در ماه‌های گذشته به دلیل ناکارآمد بودن این سیاست و دامن زدن به تنش‌ها با ایران در آمریکا مورد انتقاد قرار گرفته است.

پامپئو در بخش دیگری از سخنانش ایران به منافع آمریکا در منطقه حمله کرده و واشنگتن این مسئله را تحمل نخواهد کرد.

وزیر خارجه آمریکا گفت: «من هیچ وقت پیشاپیش اینکه پاسخ ما چه خواهد بود را اعلام نمی‌کنم اما اینکه ایرانی‌ها از طریق نائبان خود در عراق زندگی آمریکایی‌ها را در معرض خطر قرار دهند به یک امر عادی تبدیل نخواهد شد.»

وی اضافه کرد: «این اتفاق نمی‌تواند عادی شود؛ نمی‌تواند روزمره شود. در پایان، بایستی بابت این حملات جدی پاسخگو شوند. من این را رصد کرده‌ام. تیم ما دارند آن را رصد می‌کنند. وزارت دفاع هم رصد می‌کند.»

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
زمان ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه تهران اعلام شد
ثبت‌نام ۴ هزارنفر در فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
زنان در جنگ اخیر پرچمدار و پیش‌رو بودند
اعلام جزئیات شهریه دانشجویان شهریه‌پرداز دانشگاه الزهرا(س)
پایتخت صاحب مجتمع‌های بزرگ آموزشی خواهد شد
ادعای وبگاه آکسیوس درباره انتقال نفت از تنگه هرمز
قاضی آمریکایی دستور ممنوعیت ویزای ترامپ را لغو کرد
دما از فردا افزایش می‌یابد
تنگه هرمز و آوار نظم آمریکایی
امنیت و آرامش مردم از امانت‌های الهی است
حزب‌الله: انصارالله آماده بستن باب‌المندب در صورت محاصره حزب‌الله و لبنان است
متقاضیان بورس به صف شدند؛ معاملات ۴۲ همت شد
کالابرگ هر نفر یک میلیون و ۲۳۰ هزار تومان می‌شود؟
طرح اصلاح قانون مهریه و طرح مقابله با نفوذ در دستور هفته جاری مجلس
آیت‌الله نوری همدانی: تبعیت از رهبری و پاسخ قاطع به هرگونه تجاوز دشمن ضروری است
پزشکیان: حرکت لاک‌پشتی ما را از جهان عقب می‌اندازد
دور جدید ثبت‌نام خودروهای وارداتی از فردا/ متقاضیان تا ۴ شهریور فرصت دارند
آخرین وضعیت جسمی علیرضا افتخاری پس از تصادف
سی‌ان‌ان: تنگه هرمز تا حد زیادی بسته است تنها شماری نفتکش با مجوز ایران عبور می‌کنند
آخرین خبرها از کاهش ۱۵ درصدی کارکنان دولت و اصلاح حقوق بازنشستگان
نتایج پذیرش دکتری بدون آزمون دانشگاه آزاد اعلام شد
نتایج پذیرش دکتری بدون آزمون دانشگاه آزاد اعلام شد
تدوین و انتشار اطلس ملی گرد و غبار ایران توسط دانشگاه تهران
تمدید مهلت اعلام علاقه مندی به آزمون‌های عملی برخی رشته های کنکور ۱۴۰۵
مهلت ثبت نام آزمون های دانشنامه و گواهینامه تخصصی و فوق تخصصی تمدید شد
تحصیل بیش از ۷۵ هزار دانشجوی پزشکی در دانشگاه‌ها/اعلام نتایج آزمون ارتقای دستیاران به زودی
نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ در دهه اول شهریور اعلام می شود
زمان ثبت نام پذیرفته شدگان آزمون دکتری تخصصی دانشگاه تهران اعلام شد
جذب دانشجوی افسری ارتش از کنکور سراسری/ اعلام رشته های فناوری محور
واکنش دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به سخنان معاون اول رئیس‌جمهور
جزئیات جدید برگزاری امتحانات ترم تابستان دانشگاه‌ها اعلام شد
۵ آزمون علوم پزشکی با حضور ۲ هزار و ۲۰۰ نفر برگزار شد
موردی از لو رفتن سوالات کنکور نداشتیم/ رصد کلاهبرداران توسط پلیس فتا
دفترچه سوالات علوم تجربی کنکور ۱۴۰۵ منتشر شد/ زمان انتشار کلید اولیه
حدود ۵۹ هزار داوطلب اصفهانی آماده رقابت در کنکور / افزایش ۹ درصدی داوطلبان
کارنامه داوطلبان آزمون دکتری دانشگاه آزاد منتشر شد
پرونده اصلاح سهمیه‌های کنکور روی میز شورای عالی انقلاب فرهنگی
میزان تاثیر معدل و سهم آزمون در کنکور ۱۴۰۵
زمان اعلام نتایج نهایی آزمون ارشد اعلام شد/آغاز آموزش دانشجویان از اوایل آبان
نتایج نهایی کنکور و آزمون پذیرش دانشجو معلم نیمه دوم آبان اعلام می‌شود
آزمون گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور سراسری ۱۴۰۵ برگزار شد
فعال‌سازی طرح بورسیه‌های متقابل میان دو کشور ایران و مالزی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top