تاریخ انتشار: سه شنبه 1398/12/20 - 18:38
کد خبر: 348461

تداوم رقابت سایبری چین و آمریکا

در سند پایانی کنفرانس امنیتی مونیخ به طور تلویحی به پشتازی چین و آمریکا در عرصه فناوری های فضای مجازی و نیاز مبرم اروپا به جبران فاصله با این دو کشور اشاره شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، فضای مجازی حوزه جدیدی است که چند سالی است که وارد سندهای پایه‌ای بین المللی شده است یکی از این رویدادها اجلاس امنیتی مونیخ است که در ماه فوریه برگزار شد.

در سند پایانی اجلاس به طور تلویحی به پشتازی چین و آمریکا در عرصه فناوری‌های فضای مجازی و نیاز مبرم اروپا به جبران فاصله با این دو کشور اشاره شده است.

تحولات سال‌ها وماه های گذشته نیز شاهد ایجاد این فاصله است به طوری که در سند پایانی ماکرون رئیس جمهور فرانسه گفت فناوری هم اکنون با حاکمیت دولت‌ها مرتبط است به طوری که اگر نتوانیم مدل خودمان را در زمینه‌های دیجیتال و هوش مصنوعی ایجاد کنیم انتخاب‌های ما توسط دیگران دیکته می‌شود.

در این سند با تاکید شده اروپا با داشتن پایگاه صنعتی قدرتمند موقعیت اقتصادی خود را توسط دیگر قدرت‌ها چالش آمیز می بیند.

در این گزارش ذکر شده است که آمریکا موقعیت خویش را به عنوان قدرت پیشرو حفظ کرده وچین در حال پیشرفت است این پیشرفت مشهود در افزایش غول‌های فناوری مانند هوآوی، علی بابا، بایدو شیائومی ظهور یافته و این کشور هزینه تحقیق و توسعه را به سه برابر رسانده است.

چالش اصلی اروپا عدم مزیت ساختاری در برابر چین و آمریکا مانند بازارهای پراکنده، مدل‌های خاص حکمرانی و مسائل مالیاتی است بنابراین اروپا نیاز به رهیافت نوآوری خاص خود مانند دیجیتال گالیله است این یک سیستم ماهواره‌ای ناوبری جهانی اتحادیه اروپا است که از حاکمیت و استقلال اروپا در این حوزه دفاع می‌کند.

مواضع فعالانه آمریکا و چین و منفعلانه اروپا باعث شده دامنه رقابت این دو کشور به صحنه اروپا سرایت کند به عنوان مثال «ویلیام بار» دادستان کل آمریکا پیشنهاد کرده است که آمریکا سهام کنترل کننده‌ای را در اریکسون و نوکیا برای کنترل شرکت‌های چینی خریداری کند تا یک رقیب بین المللی برای این شرکت‌ها ایجاد کند.

زیرا تسلط چین بر نسل پنجم تلفن همراه علاوه بر مزیت اقتصادی باعث افزایش قدرت کنترل و مانیتورینگ این کشور می‌شود زیرا این دو غول فناوری ۴۰% بازار زیر ساخت نسل پنجم ارتباطات را در اختیار دارند و این فناوری پشتیبان فعالیت‌های سلامت و حمل و نقل در دنیا است.

از طرف دیگر چین اعلام کرده است که اگر کشوری قطعات ساخته شده توسط شرکت‌های چینی را تحریم کند این کشور نیز اقدامات آن را تلافی می‌کند بنابر این ماه گذشته انگلستان علی رغم فشارهای آمریکا اجازه داد تا شرکت‌های چینی روی سیستم بی سیم نسل پنجم این کشور پروژه بگیرند.

دولت ترامپ یک کمپین گسترده برای مسدود کردن فروش تراشه‌های ساخته شده به چین آغاز کرده است. وزیر خارجه آمریکا پمپئو شخصاً لابی گسترده‌ای را در این خصوص آغاز کرده اند و مقامات کاخ سفید با نخست وزیر هلند در این خصوص مشورت و فشار وارد می‌کنند به طوری که در نوامبر ۲۰۱۹ فروش تراشه‌های شرکت ای اس ام ال و ای یو وی به تأخیر افتاد ولی مقامات چین در تلاش هستند که این تراشه‌ها در داخل تولید شوند.

ترامپ تمام تلاش خودش را علیه این هو آو وی به راه انداخته است اعلام جرم کیفری، تحریم تجاری، فشار به دوستان آمریکا از آن جمله است.

ترامپ همچنین با تصویب دستور اجرایی مسدود کردن استفاده شرکت‌های آمریکایی از تجهیزات و خدمات ساخته شده توسط کمپانی‌هایی که دشمنان این کشور کنترل می‌کند هو آوی و ۶۸ شرکت وابسته به آن را در لیست شرکت‌هایی قرار داد که بدون تصویب دولت امکان فروش به آنان نیست.

گزارش اجلاس ۲۰۲۰ کنفرانس امنیتی مونیخ و تحولات اخیر در رقابت قدرت‌های جهانی حاکی از پیشتازی چین و آمریکا در عرصه فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی است به گونه‌ای که صحنه اروپا نیز به محل رقابت این دو قدرت مؤثر جهانی در این حوزه تبدیل شده است به گونه‌ای که اتحادیه اروپا بیشتر از افزایش قدرت برای بدست آوردن سهم بیشتر در عرصه‌های اقتصادی و امنیتی فضای مجازی در سطح جهانی به دنبال حفظ حاکمیت خویش در این عرصه است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دختر نخبه‌ای که آمریکا به شهادت رساند
تاثیر ورزش سنگین پس از جراحی سرطان سینه
نقش زنان ایران در جنگ تحمیلی
مراکز مشاوره ازدواج روی ریل تحول عملیاتی
تاثیر رژیم غذایی گیاهی در کاهش خطر چاقی زنان یائسه
نکاتی برای پاک کردن انواع لکه های فرش
ریدیزاین سایت چیست و چه زمان به آن نیاز داریم؟
راهنمای ۰ تا ۱۰۰ یدک خودرو در جاده‌های اصفهان
سلاح الله اکبر، رمز پیروزی بر مستکبران دوران
ادعای نهاد تروریستی سنتکام درباره پاسخ موشکی ایران
ذخایر بنزین آمریکا به کمترین میزان ۱۲ سال اخیر رسید
نخستین پرواز از جده به تهران انجام شد
اختتامیه جشنواره «قهرمان ایران» +عکس
خانواده محیط امنی برای رشد روح و فکر است
حسین سیب سرخی به سوگ مادر نشست
لفاظی وزیر نزدیک به نتانیاهو علیه ایران
جام حذفی فوتبال برگزار نخواهد شد
اعلام زمان بازی تیم ملی فوتبال ایران و مالی
سهمیه هر تیم در فهرست نهایی تیم ملی فوتبال ایران
شعار مهمانی کیلومتری غدیر امسال: «بیعت در امتداد بعثت» / آمادگی برای میزبانی ۵ میلیون نفر
لیست تیم ملی برای جام جهانی ۲۰۲۶ آمریکا اعلام شد
۸۰ درصد تولید علم کشور در اختیار ۲۰ دانشگاه/ اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار پژوهشی
آغاز ثبت‌نام آزمون دستیاری دندانپزشکی از ۱۸ خرداد +جزئیات
ضرورت توجه شورای عالی انقلاب فرهنگی به الزامات جدید حوزه آموزش عالی
در پی حادثه تیراندازی در دانشکده دندانپزشکی قزوین دو دانشجو کشته شدند!
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد بدون آزمون فرهنگیان تا ۱۵ خرداد
تقویم آموزشی و زمان‌بندی امتحانات دانشگاه شهید بهشتی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه صنعتی امیرکبیر تمدید شد
امتحانات دانشگاه الزهرا (س) حضوری برگزار می‌شود
اعلام نتایج اولیه دعوت به مصاحبه بدون آزمون دکترای تخصصی دانشگاه آزاد
احتمال تغییر در تقویم آموزشی دانشگاه‌ها برای مدیریت بحران انرژی
کسب موفقیت تازه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نظام رتبه‌بندی جهانی QS در سال ۲۰۲۶
کاظمی: پیشنهادات تاثیر قطعی معدل در کنکور ارائه شد
دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی آینده ابلاغ شد
آغاز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی دانشگاه امام صادق (ع) +جزئیات
اعلام تسهیلات دانشگاه تربیت مدرس برای دانشجویان دکتری ورودی ۱۴۰۵
هزینه انجام پایان نامه با استفاده از Chatgpt Plus
راهنمای پذیرش و چاپ سریع مقاله
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top