تاریخ انتشار: سه شنبه 1398/12/20 - 18:38
کد خبر: 348461

تداوم رقابت سایبری چین و آمریکا

در سند پایانی کنفرانس امنیتی مونیخ به طور تلویحی به پشتازی چین و آمریکا در عرصه فناوری های فضای مجازی و نیاز مبرم اروپا به جبران فاصله با این دو کشور اشاره شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، فضای مجازی حوزه جدیدی است که چند سالی است که وارد سندهای پایه‌ای بین المللی شده است یکی از این رویدادها اجلاس امنیتی مونیخ است که در ماه فوریه برگزار شد.

در سند پایانی اجلاس به طور تلویحی به پشتازی چین و آمریکا در عرصه فناوری‌های فضای مجازی و نیاز مبرم اروپا به جبران فاصله با این دو کشور اشاره شده است.

تحولات سال‌ها وماه های گذشته نیز شاهد ایجاد این فاصله است به طوری که در سند پایانی ماکرون رئیس جمهور فرانسه گفت فناوری هم اکنون با حاکمیت دولت‌ها مرتبط است به طوری که اگر نتوانیم مدل خودمان را در زمینه‌های دیجیتال و هوش مصنوعی ایجاد کنیم انتخاب‌های ما توسط دیگران دیکته می‌شود.

در این سند با تاکید شده اروپا با داشتن پایگاه صنعتی قدرتمند موقعیت اقتصادی خود را توسط دیگر قدرت‌ها چالش آمیز می بیند.

در این گزارش ذکر شده است که آمریکا موقعیت خویش را به عنوان قدرت پیشرو حفظ کرده وچین در حال پیشرفت است این پیشرفت مشهود در افزایش غول‌های فناوری مانند هوآوی، علی بابا، بایدو شیائومی ظهور یافته و این کشور هزینه تحقیق و توسعه را به سه برابر رسانده است.

چالش اصلی اروپا عدم مزیت ساختاری در برابر چین و آمریکا مانند بازارهای پراکنده، مدل‌های خاص حکمرانی و مسائل مالیاتی است بنابراین اروپا نیاز به رهیافت نوآوری خاص خود مانند دیجیتال گالیله است این یک سیستم ماهواره‌ای ناوبری جهانی اتحادیه اروپا است که از حاکمیت و استقلال اروپا در این حوزه دفاع می‌کند.

مواضع فعالانه آمریکا و چین و منفعلانه اروپا باعث شده دامنه رقابت این دو کشور به صحنه اروپا سرایت کند به عنوان مثال «ویلیام بار» دادستان کل آمریکا پیشنهاد کرده است که آمریکا سهام کنترل کننده‌ای را در اریکسون و نوکیا برای کنترل شرکت‌های چینی خریداری کند تا یک رقیب بین المللی برای این شرکت‌ها ایجاد کند.

زیرا تسلط چین بر نسل پنجم تلفن همراه علاوه بر مزیت اقتصادی باعث افزایش قدرت کنترل و مانیتورینگ این کشور می‌شود زیرا این دو غول فناوری ۴۰% بازار زیر ساخت نسل پنجم ارتباطات را در اختیار دارند و این فناوری پشتیبان فعالیت‌های سلامت و حمل و نقل در دنیا است.

از طرف دیگر چین اعلام کرده است که اگر کشوری قطعات ساخته شده توسط شرکت‌های چینی را تحریم کند این کشور نیز اقدامات آن را تلافی می‌کند بنابر این ماه گذشته انگلستان علی رغم فشارهای آمریکا اجازه داد تا شرکت‌های چینی روی سیستم بی سیم نسل پنجم این کشور پروژه بگیرند.

دولت ترامپ یک کمپین گسترده برای مسدود کردن فروش تراشه‌های ساخته شده به چین آغاز کرده است. وزیر خارجه آمریکا پمپئو شخصاً لابی گسترده‌ای را در این خصوص آغاز کرده اند و مقامات کاخ سفید با نخست وزیر هلند در این خصوص مشورت و فشار وارد می‌کنند به طوری که در نوامبر ۲۰۱۹ فروش تراشه‌های شرکت ای اس ام ال و ای یو وی به تأخیر افتاد ولی مقامات چین در تلاش هستند که این تراشه‌ها در داخل تولید شوند.

ترامپ تمام تلاش خودش را علیه این هو آو وی به راه انداخته است اعلام جرم کیفری، تحریم تجاری، فشار به دوستان آمریکا از آن جمله است.

ترامپ همچنین با تصویب دستور اجرایی مسدود کردن استفاده شرکت‌های آمریکایی از تجهیزات و خدمات ساخته شده توسط کمپانی‌هایی که دشمنان این کشور کنترل می‌کند هو آوی و ۶۸ شرکت وابسته به آن را در لیست شرکت‌هایی قرار داد که بدون تصویب دولت امکان فروش به آنان نیست.

گزارش اجلاس ۲۰۲۰ کنفرانس امنیتی مونیخ و تحولات اخیر در رقابت قدرت‌های جهانی حاکی از پیشتازی چین و آمریکا در عرصه فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی است به گونه‌ای که صحنه اروپا نیز به محل رقابت این دو قدرت مؤثر جهانی در این حوزه تبدیل شده است به گونه‌ای که اتحادیه اروپا بیشتر از افزایش قدرت برای بدست آوردن سهم بیشتر در عرصه‌های اقتصادی و امنیتی فضای مجازی در سطح جهانی به دنبال حفظ حاکمیت خویش در این عرصه است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بزرگداشت رهبر شهید و دکتر مصباح‌الهدی باقری‌کنی در دانشگاه امام صادق
توانیر: تلاش برای رفع آسیب شبکه برق در استان های جنوبی ادامه دارد
قیمت طلا و سکه در ۲۶ تیر ۱۴۰۵
عقب‌نشینی برابر دشمن، محکوم است/ تعرض به زیرساخت‌ها بی‌پاسخ نمی‌ماند
صالحی: کشورهای منطقه بازی مقصرنمایی را کنار بگذارند
هشدار وزیر کار به امارات از تریبون بریکس: سرزمین خود را در اختیار دشمنان ایران قرار ندهید
قالیباف: ایرانی میراث پرافتخار خود را به آسانی واگذار نمی‌کند
حاج علی اکبری: اخراج آمریکا از منطقه و ازاله رژیم صهیونیستی بخشی از انتقام ملت ایران است
واکنش مجید مجیدی به اظهارات توهین‌آمیز معاون ترامپ
سردار موسوی: شلیک‌های موثر و هدفمند بر سر دشمن تا بازگشت آرامش به جنوب ادامه خواهد داشت
پرونده آزمون ارشد ۱۴۰۵ بسته شد
فعالیت بندر لافت بدون وقفه ادامه دارد / پل‌های آسیب‌دیده امروز ترمیم می‌شوند
ادعای کویت درباره آسیب دیدن تاسیسات آب و برق این کشور در تبادل آتش میان ایران و آمریکا
سپاه: حمله به مردم و زیرساخت‌های غیرنظامی تاوان بسیار سخت و بیچاره کننده‌ای خواهد داشت
کتاب «روایت آقا»؛ تصویری ناب از مراحل رشد و بالندگی شخصیت رهبر شهید در دامان پدری عالم و زاهد
رهبر شهید، استقلال و خودکفایی را شرط بقای ملت می‌دانست
در مسئله کارخانه قند یاسوج، بین صیانت از محیط زیست و حمایت از تولید توازن برقرار کنید
حملات وحشیانه یانکی‌ها به زیرساخت‌های جنوب، نبرد را به مرحله جدید کشاند
آن قاتل قمارباز با چه زبانی بگوید با شما تفاهمی ندارد؟
خون‌خواهی رهبر شهید، حقی مشروع و ضرورتی راهبردی است
اطلاق «جان‌باخته» به شهدای حملات آمریکا، رویا فروشی صلح با دشمن است
پرونده آزمون ارشد ۱۴۰۵ بسته شد
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
چگونه مدارس و دانشگاه‌های ایران به اهداف نظامی تبدیل شدند؟
معاون وزیر علوم از حذف واسطه‌ها در چرخه تغذیه دانشگاه‌ها خبر داد
دعوت از اعضای هیئت‌علمی برای مشارکت در «پویش خردورزی ملی برای ایران برخاسته»
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
آغاز فرآیند ثبت‌نام کاروان اربعین هیئت دانشجویی دانشگاه الزهرا (س)
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
پرداخت وام‌های دانشجویی در انتظار رفع مشکلات بانکی
تغییر زمان برگزاری ۳۸ آزمون دانشگاه شریف به دلیل قطع ناگهانی برق
امشب آخرین فرصت دریافت کارت آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
برگزاری آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب در دانشگاه تهران
ثبت‌نام اسکان موکب‌های دانشجویی از ۲۲ تیرماه آغاز می‌شود
معرفی دانشگاه‌های برتر کشور از منظر شاخص سرانه برگزیدگی در بنیاد ملی نخبگان
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top