تاریخ انتشار: سه شنبه 1399/01/05 - 16:46
کد خبر: 349984

محمد افکانه

زندگی حتی با کرونا

زندگی حتی با کرونا

واقعیت این است که جمع‌بندی من بعد از خواندن تحلیل‌های مختلف و با عنایت به پیچیدگی‌های این ویروس، مدل گسترش آن و سیاست‌های مواجهه با آن در ایران حداقل تا اوایل مهرماه (۶ ماه آینده) و حداکثر تا ۳۰ ماه آینده با این پدیده منحوس درگیر خواهیم بود، مگر به معجزه و عنایت ویژه الهی که من از آن ناامید نیستم. و یا کشف زودتر واکسن یا داروی قطعی درمان، که آن هم نهایتا از آن بازه ۳۰ ماهه کم کند.

خبرنامه دانشجویان ایران: محمد افکانه*// چند روز قبل یکی از دوستان استوری گذاشته بود "بعد از رفتن کرونا اولین کاری که انجام می دهید چه خواهد بود؟" من هم در جوابش نوشتم، من بیشتر به این فکر می کنم که با ماندن کرونا باید چیکار کنیم.

بیش از یک ماه از ورود رسمی ویروس کرونا و مباحث مربوطه به کشور می‌گذرد، مطمئنا همه ما در این ایام تحلیل‌ها و نظرات کارشناسی و غیرکارشناسی در اینباره زیاد خوانده‌اییم. هر روز اخبار را دنبال میکنیم تا آخرین آمارهای مبتلایان، بهبودیافتگان و درگذشتگان این ویروس ناشناخته را در ایران و جهان مطلع شویم. از طرفی سناریوی‌های ممکن در چگونگی ایجاد و کنترل این ویروس را هم بارها و بارها شنیده اییم. * واقعیت این است که جمع‌بندی من بعد از خواندن تحلیل‌های مختلف و با عنایت به پیچیدگی‌های این ویروس، مدل گسترش آن و سیاست‌های مواجهه با آن در ایران حداقل تا اوایل مهرماه (۶ ماه آینده) و حداکثر تا ۳۰ ماه آینده با این پدیده منحوس درگیر خواهیم بود، مگر به معجزه و عنایت ویژه الهی که من از آن ناامید نیستم. و یا کشف زودتر واکسن یا داروی قطعی درمان، که آن هم نهایتا از آن بازه ۳۰ ماهه کم کند. (درباره این پاراگراف ان شالله که من اشتباه فهم کرده باشم.)

لذا این سوال ایجاد می شود خوب تا کی باید در خانه بمانیم؟ کسب و کار هر کدام از ما چه خواهد شد؟ سبک زندگی و معاشرت ما چگونه خواهد شد؟ و ... ؟ من یک هفته‌ای است که دارم به این سوالات فکر میکنم و به این جمع بندی رسیده‌ام که باید حضور طولانی مدت این میمهان ناخوانده را قبول کنیم. به احتمال بسیار زیاد دولت نهایتا برخی تعطیلی‌ها و ومحدودیت‌ها را بعد از تعطیلات نوروزی و اموری مثل دانشگاهها و مدارس را هم نهایتا در هفته اول اردیبهشت، دایر اعلام خواهد کرد. شنبه موعود (همه چیز به روال قبل) خواهد رسید.

هر کدام از ما سبکی خاص در زندگی خود داریم. تنوعی از مشاغل، سبک زندگی، سرگرمی، تفریح و دیگر امور روزمره. به نظر من آن چیزی که در این برهه اهمیت دارد "برنامه‌ریزی" برای این دوران "زندگی با کرونا است"، نه رویاپردازی برای دوران پساکرونا. تا کی قرار است در خانه بمانیم و با عمر خود مثل ایام تعطیلات برخورد کنیم؟ چقدر میتوان در خانه ماند؛ فیلم دید، کتاب خواند با بچه‌ها منچ و اُتللو و ... بازی کرد. بعضی‌ها مثل استاد حبیب احمدزاده اشارتی به سبک زندگی در اسارت داشته‌اند، با مثال شهید حسین لشگری که با ۱۸ سال اسارات، که ۱۲ سال آن انفردای بوده و در این دوران قرآن را حفظ کرده‌اند، زبان انگلیسی خود را کامل کرده و ... .

هر کدام از ما برای زندگی با کرونا باید سعی کنیم به تدریج ابعاد مختلف زندگی شخصی و کاری خود را برای این موقعیت خاص آماده کنیم. به طور مثال: داشتن پروتکل بهداشتی: واقعیت این است که اگر بخواهید از ویروس کرونا در امان باشید باید نه فقط در خانه بلکه تا رفع کامل بلا، در "حمام" زندگی کنید!!! و چند نفر کمر بسته امورات شما را انجام دهند. غوطه‌وری شدید در چگونگی انتقال این ویروس که این روزها به وسواس رفتاری در بسیاری ار افراد تبدیل شده است، گریز ناپذیر است مگر اینکه برای خود یک پروتکل بهداشتی داشته باشید. مثلا روزی یک‌بار آنهم در ورود به خانه موبایل را ضدعفونی کنید، کلید‌ها و دیگر وسایل مقاوم در برابر گرما را با شوفاژ، لباس های ضخیم و بیرون را با سشوار. یعنی همان منطقی را داشته باشید که برای طهارت لباس یا شیء نجس دارید. و گرنه اگر منطق به ایجاد اطمینان قطعی از عدم انتقال ویروس باشد این سیر تمامی ندارد.

حداقلی‌کردن فعالیت‌های اجتماعی: هر چقدر مقدور است شغل خود را به سمت دورکاری وکاهش مراودات ببریم. از هر بُعدی. آنها که شغلی دارند از یک تا صد در صد شغل مربوطه را به سمت کاهش تماس با دیگران پیش ببرند. مطمئن باشید نشدنی نیست. حتی چند درصد کاهش می‌تواند موثر باشد. در ضمن باید در محیط کار نیز پروتکل بهداشتی متناسب را به کار ببندیم. لباس کار و کفش ایمنی با همین استدلال طراحی و متعارف شد، مطمئنا پوشش و سبک رفتاری متناسب می تواند رایج شود. آنهایی هم که شغلی ندارد از همین ابتدا بروند دنبال مشاغل دورکاری و کار در منزل. * خریدها الکترونیک: در همه کالاها حتی میوه و سبزی، پدران ما لذت چیدن میوه را از درخت چشیده بودند، ما نهایتا لذت دست چین کردن آن را، اما گویا قرار است از این به بعد ان شالله فقط لذت خوردن آن را تجربه کنبم.

این موارد شاید عجیب و بیشتر خنده دار باشند، خوب اگر اصل حرف رو قبول دارید، هر کسی باید مدل خودش رو پیدا کند. اما باید گفت که این یک واقعیت است که ما حالا حالا باید با کرونا زندگی کنیم و زمان به سرعت در حال گذشت است و تا کی می‌خواهیم در جواب کاهلی‌ها و تنبلی‌های خودمون بگیم "خوب کرونا بود" جوابی که تاچندین ماه آینده از همه خواهیم شنید. ما باید این محدودیت جدید رو قبول کنیم و باهاش زندگی کنیم، همه چیز زندگی را درگیر شرایط نکنیم و کاستی‌ها خودمون را گردن گرونا نیندازیم.

* دبیر اسبق اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
از تفاهم اسلام‌آباد تنها جوهر امضاها باقی مانده، نه تعهداتش
به وقت انتقام
بیداری امت اسلامی مهم‌ترین دستاورد انقلاب امام خمینی(ره) است
مکزیک؛ مدعی جدید میزبانی جام جهانی باشگاه‌ها ۲۰۲۹
معاون علمی رئیس‌جمهور: از دانش‌بنیان به قدرت‌بنیان حرکت می‌کنیم
شهادت یک مرزبان در پی حمله هوایی امریکا به مرزهای آبی
آغاز فروش ارز اربعین از شنبه ۲۰ تیر
مشهد در وداعی میلیونی؛ اشک، پرچم و بغض در خیابان‌های منتهی به حرم
تکذیب هرگونه انفجار و حمله هوایی آمریکا به کرمانشاه
رونمایی پرسپولیس از شهرآبادی
اعلام آمادگی بسیج اساتید برای طرح دعاوی بین المللی انتقام خون امام شهید
نقض ‌قواعد بین‌المللی توسط ‌آمریکا‌ در حمله به زیرساخت‌های حمل‌ونقل
استمرار «بی‌هنجاریِ گرما» طی هفته آتی در اغلب استان‌ها/ هشدار گرمازدگی
۱۴ شهید و ۷۸ مصدوم در تجاوز آمریکا به ۵ استان
قاتلان قائدِ شهید را قصاص خواهیم کرد
مرکز فرماندهی کنترل دشمن در غرب آسیا با ۱۰ موشک بالستیک درهم کوبیده شد
آغاز فروش ارز اربعین از شنبه ۲۰ تیر
مقام آمریکایی: در مجموع ۳۰ پهپاد MQ-۹ توسط پدافند هوایی ایران سرنگون شده‌اند
واشنگتن‌پست: ترامپ دوباره خودش را در مهلکه سیاسی انداخت که بعید است بتواند از آن خارج شود
وزارت خارجه: حملات جنایتکارانه آمریکا نقض فاحش بندهای ۱ و ۵ یادداشت تفاهم است
ولایتی: از کربلا تا نجف، عراق در وداع با امام شهید مقاومت یکپارچه شد
دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برای زائرین رهبر شهید سنگ تمام گذاشتند / اسکان و اطعام بیش از هزار زائر از هفت استان کشور
برپایی موکب «فدا» توسط فعالان اقتصاد دیجیتال در تشییع رهبر شهید
تعیین زمان امتحانات نهایی و کنکور در اختیار مراجع اجرایی است
اتصال هدفمند نخبگان به نیازهای ملی و صنعتی؛ رویکرد جدید بنیاد ملی نخبگان
برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد از ۲۰ تیر به‌صورت «حضوری»
تأکیدات رهبر شهید بر علم و فناوری، اقتصاد دانش‌بنیان را از شعار به یک گفتمان ملی تبدیل کرد
اعلام زمان برگزاری آزمون صلاحیت حرفه‌ای گروه پرستاری، اتاق عمل و هوشبری
امکان برگزاری آزمون مجدد برای دانشجویان دانشگاه آزاد فراهم شد
پنجمین نشست پایش برنامه پزشکی خانواده برگزار شد
پیشرفت پزشکی نوین در گرو سرمایه‌گذاری در علوم پایه است
آمادگی کامل زیرساخت‌های ارتباطی مشهد برای تشییع و تدفین رهبر شهید
همراه داشتن موبایل در امتحانات دانشگاه آزاد بلامانع شد
آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ در روزهای ۲۵ و ۲۶ تیرماه برگزار می‌شود/ اعلام زمان دریافت کارت ورود به جلسه داوطلبان
با اصل الگوی جدید تغذیه مخالفیم/این طرح ریسک تورم را به دانشجویان منتقل می‌کند
بزرگترین درس رهبر شهید برای کارآفرینان، حل مسئله و تبدیل معضل به فرصت بود
کاهش پذیرش دکتری در برترین دانشگاه‌های آمریکا
عبور از موانع فناوری‌های نرم و تقویت محتوای بومی؛ مصادیق امروز جهاد علمی
آغاز توزیع کارت کنکور ارشد از ۲۲ تیر؛ برگزاری آزمون در ۲۵ و ۲۶ تیر
جزئیات برگزاری آزمون شفاهی فلوشیپ اعلام شد/ رقابت ۱۳۱۸ داوطلب برای پذیرش ۶۸۳ نفر
راه‌اندازی دکتری «ارگونومی» در دانشگاه علوم پزشکی ایران
مهلت ثبت نام ترم تابستان دانشگاه شریف تمدید شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top