تاریخ انتشار: شنبه 1399/01/16 - 14:26
کد خبر: 350963

ریزر بلید 15 جدید با پردازنده نسل دهمی اینتل

ریزر به‌تازگی مدل جدید لپ‌تاپ بلید ۱۵ را با تراشه‌ی نسل دهمی سری کامت لیک-H اینتل و پردازنده‌ی گرافیکی جدید انویدیا برای گیمرها معرفی کرده است.

به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ اینتل اخیرا جدیدترین نسل از تراشه‌های نسل دهمی خودش را در ۶ مدل در قالب خانواده‌ی کامت لیک-H برای نوت‌بوک‌ها معرفی کرد. انویدیا نیز به‌دنبال معرفی این پردازنده‌ها، به رونمایی جدیدترین کارت‌های گرافیکش با فناوری‌هایی جدید پرداخت. به‌دنبال معرفی پردازنده‌های یادشده توسط اینتل و انویدیا، شرکت‌های مختلف دست به معرفی لپ‌تاپ‌هایی جدید زدند، لپ‌تاپ‌هایی که غالبا در دسته‌ی لپ‌تاپ‌های گیمینگ جای می‌گیرند و قدرت پردازشی بالایی دارند. ریزر یکی از شرکت‌هایی به‌شمار می‌آید که به‌تازگی لپ‌تاپی جدید معرفی کرده است.
مدل جدید لپ‌تاپ ریزر بلید ۱۵ (Razer Blade 15) در دسته‌ی لپ‌تاپ‌های گیمینگ جای می‌گیرد و نسبت‌به مدل پیشین، هم از لحاظ ظاهری و هم از لحاظ سخت‌افزاری بهبودهای مهمی به‌خود دیده است. ریزر تلاش کرده است ضمن اعمال اصلاحاتی به‌نسبت جزئی اما موردانتظار در بدنه‌ی بلید ۱۵، در این‌ لپ‌تاپ از جدیدترین پردازنده‌های مرکزی و گرافیکی معرفی‌شده توسط اینتل و انویدیا استفاده کند تا قدرت پردازشی زیادی را به کاربر ارائه دهد.

بر اساس اعلام رسمی ریزر، در ماه می پیش‌رو (اردیبهشت - خرداد ۱۳۹۹) دو مدل از لپ‌تاپ بلید ۱۵ جدید در دسترس قرار خواهد گرفت. ارزان‌ترین نسخه از مدل پایه قرار است قیمتی معادل ۱٬۵۹۹ دلار داشته باشد؛ این مدل در قوی‌ترین حالت با سخت‌افزار قوی و نمایشگر 4K OLED قیمتی معادل ۲٬۲۹۹ دلار خواهد داشت. درضمن مدل دوم که ریزر از آن به‌عنوان مدل «پیشرفته» یاد می‌کند، برای پردازش کارهای مختلف از تراشه‌ی جدید هشت هسته‌ای نسل دهمی i7-10875H اینتل بهره می‌گیرد. تراشه‌ی موردبحث، وظایف مختلف را با فرکانس پردازشی پایه‌ی ۲/۳ گیگاهرتز و فرکانس پردازشی بوست ۵/۱ گیگاهرتز انجام می‌دهد. ناگفته نماند تراشه‌ی موردبحث در کنار چند تراشه‌ی نسل دهمی دیگر خانواده‌ی کامت لیک-H، نخستین تراشه‌های موبایلی دنیا به‌شمار می‌آیند که توانایی دست‌یابی به فرکانس پردازشی بالای ۵ گیگاهرتز را دارند. ارزان‌ترین نسخه از مدل پیشرفته با قیمت ۲٬۵۹۹ دلار و گران‌ترین نسخه با قیمت ۳٬۲۹۹ دلار روانه‌ی بازار خواهند شد.
ریزر می‌گوید مدل پیشرفته‌ی لپ‌تاپ جدیدش از کارت گرافیک GeForce RTX 2070 Super Max-Q انویدیا بهره می‌گیرد که البته کاربر درصورت تمایل می‌تواند به‌جای کارت یادشده از کارت گرافیک قدرتمندتر RTX 2080 Super Max-Q روی لپ‌تاپش استفاده کند. مدل پیشرفته‌ی ریزر بلید ۱۵ جدید، بدون‌شک لپ‌تاپی است که می‌تواند نشان‌دهنده‌ی نسل بعدی قدرت پردازشی پردازنده‌های مرکزی و گرافیکی موبایلی باشد. این موضوع اهمیت این لپ‌تاپ را دوچندان می‌کند.

در مدل پایه‌ی لپ‌تاپ ریزر بلید ۱۵ از سخت‌افزار ضعیف‌تری نسبت‌به مدل پیشرفته استفاده شده است. مدل پایه برای پردازش کارهای مختلف از تراشه‌ی نسل دهمی i7-10750H اینتل استفاده می‌کند؛ فرکانس پردازشی پایه و بوست تراشه‌ی موردبحث به‌ترتیب معادل ۲/۶ و ۵ گیگاهرتز است.
افزون‌بر این موارد، لپ‌تاپ موردبحث مجهز به کارت گرافیک GeForce GTX 1660 Ti انویدیا است و امکان استفاده از کارت‌های گرافیک دیگری نیز در آن وجود دارد. قوی‌ترین کارتی که می‌توانید در مدل پایه‌ی ریزر بلید ۱۵ از آن استفاده کنید، RTX 2070 Max-Q انویدیا است. ناگفته نماند کارت‌های گرافیک جدید سری Super در انحصار مدل پیشرفته‌ی لپ‌تاپ هستند و خبری از استفاده از آن‌ها در مدل پایه نیست. اگر به استفاده از کارت‌های گرافیک موبایلی رده‌بالا علاقه ندارید، می‌توانید از پردازنده‌های گرافیکی اکسترنال ریزر استفاده کنید؛ پردازنده‌هایی گرافیکی که در بین آن‌ها مواردی در حد و اندازه‌ی پردازنده‌های گرافیکی دسکتاپ وجود دارد.

مدل‌های پیشین لپ‌تاپ‌های خانواده‌ی بلید و استلث ریزر، در بسیاری از مواقع به‌دلیل داشتن کیبوردشان موردانتقاد بودند. خبر خوب این است که ریزر کیبوردی اصلاح‌شده به هر دو مدل از بلید ۱۵ جدید آورده است که مشکلات قبلی را رفع می‌کند و در راستای جلب رضایت کاربران ساخته شده است. در کیبورد لپ‌تاپ‌های موردبحث ریزر، کلید جهت بالا در بین کلید Shift راست و اسلش (/) قرار گرفته بود و فرمی منحصربه‌فرد داشت. البته این نوع طراحی اصلا به‌مذاق کاربران خوش نیامد و بسیاری از آن‌ها، انگشت انتقاد را به‌سوی ریزر نشانه گرفتند. ریزر نیز به حرف کاربران گوش داده است و در مدل‌های جدید بلید ۱۵ خبری از این کیبورد نیست.

اعمال تغییرات بالا در کیبورد، شاید در نگاه اول اتفاقی بزرگ و مهم نباشد؛ اما اگر به‌صورت بلندمدت و مکرر از کیبورد قدیمی استفاده کنید، قطعا به‌دفعات زیاد به‌جای ضربه‌زدن روی کلید اسلش، کلید جهت بالا را انتخاب خواهید کرد. کاربران ریزر از مدت‌ها پیش به این کیبورد انتقاد کرده بودند؛ حال ریزر پس از گذر مدت‌ها، تصمیم گرفته است کیبورد را در مدل بلید ۱۵ جدید اصلاح کند.
مدل‌های پایه و پیشرفته‌ی ریزر بلید ۱۵ از لحاظ سخت‌افزار تفاوت‌هایی با یک‌دیگر دارند که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد. اما بد نیست بدانید این لپ‌تاپ‌ها از لحاظ فیزیکی نیز تا حدی با یک‌دیگر متفاوت هستند. برای مثال مدل پایه که قیمتی کمتر دارد از کارت‌خوان UHS-III SD بهره‌مند نیست. درضمن در مدل پایه نمی‌توان باتری را از طریق درگاه‌های تاندربولت ۳ (Thunderbolt 3) یا USB-C 3.2 Gen 2 اضافی، شارژ کرد. درحالی که هر دو قابلیت موردبحث در مدل پیشرفته در دسترس هستند. به‌طور معمول صرف هزینه‌ی بیشتر به‌معنی دست‌یابی به قابلیت‌های بیشتر است،‌ اما در این بین نباید فراموش کنید که مدل پیشرفته از درگاه اترنت (Ethernet) بهره‌مند نیست. 
بر اساس اطلاعات رسمی منتشرشده از سوی ریزر، مدل پایه‌ی بلید ۱۵ برای نمایش محتوای بصری از صفحه‌نمایش مات با وضوح فول HD بهره می‌گیرد؛ این صفحه‌نمایش دارای نرخ نوسازی (رفرش ریت) ۱۴۴ هرتز است و می‌تواند محتوای بصری را به‌شکلی روان و نرم به‌نمایش بگذارد. ریزر نسخه‌ای از مدل پایه را با صفحه‌نمایش OLED هم عرضه می‌کند؛ نمایشگر این نسخه‌ی ویژه نسبت‌به مدل دیگر، رنگ‌ها را با دقت بیشتری به‌نمایش می‌گذارد و از زمان‌ پاسخ‌دهی ۱ میلی‌ثانیه‌ای بهره می‌گیرد. افزون‌بر این‌ها، مدل پیشرفته با نمایشگر ۱۵/۶ اینچ LCD عرضه می‌شود؛ جالب است بدانید نمایشگر LCD مدل پیشرفته که وضوح 1080p را به‌نمایش می‌گذارد، نرخ نوسازی ۳۰۰ هرتز دارد. نسخه‌ای ویژه‌ از این مدل نیز با نمایشگر 4K OLED عرضه خواهد شد. صفحه‌نمایش OLED مدل پیشرفته برخلاف مدل پایه، صفحه‌نمایشی لمسی است، ۱۰۰ درصد از فضای رنگی DCI-P3 را پوشش می‌دهد و توسط شیشه‌ی گوریلا گلس کورنینگ (Corning Gorilla Glass) محافظت می‌شود. بنابراین این نسخه از مدل پیشرفته بیشتر به درد خالقان محتوا می‌خورد.

ناگفته نماند مدل پایه‌ی ریزر بلید ۱۵ از روش احراز هویت ویندوز هلو (Windows Hello) پشتیبانی نمی‌کند. در ضمن باتری به‌کاررفته در مدل پایه ظرفیت ۶۵ وات‌ساعت دارد، درحالی که مدل پیشرفته از باتری ۸۰ وات‌ساعت استفاده می‌کند.
هر دو مدل از لپ‌تاپ ریزر بلید ۱۵ دارای حافظه‌ی ذخیره‌سازی M.2 2280 PCIe SSD هستند که امکان ارتقای آن‌ وجود دارد؛ SSD به‌کاررفته در مدل پایه دارای ۲۵۶ گیگابایت ظرفیت است و SSD مدل پیشرفته ۵۱۲ گیگابایت ظرفیت دارد. ریزر بلید ۱۵ افزون بر این موارد از ۱۶ گیگابایت حافظه‌ی رم DDR4 با فرکانس پردازشی ۲٬۹۳۳ مگاهرتز بهره می‌گیرد. این لپ‌تاپ همچنین دارای ترک‌پدی شیشه‌ای با پشتیبانی از درایورهای Windows Precision است و این یعنی تنوع بالایی از ژست‌های حرکتی به کاربر ارائه می‌شود. ریزر بلید ۱۵ جدید از وای‌فای ۶ هم پشتیبانی می‌کند. این لپ‌تاپ به یک درگاه USB-C 3.2 نسل ۲ و دو درگاه USB 3.2 نسل ۲، مجهز شده است.

 

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
چگونه انصارالله با راهبرد «دوتنگه‌ای» معادلات یمن را به جنگ جهانی انرژی گره زد
اسپانیا حملات اخیر صهیونیست‌ها به کرانه باختری را محکوم کرد
ادعای واهی نتانیاهو: برنامه هسته‌ای ایران باید متوقف شود!
سرمایه‌گذاری روی هسته‌های نخبگانی هوش مصنوعی و ۵ حوزه راهبردی کشور
تعاریف لایحه مقابله با جنایات بین‌المللی مشخص شد
ثبتی برای آینده گردشگری ایران
دنیامالی: نخستین مدال آسیایی هاکی چمنی نقطه عطفی برای ورزش است
رأی نهایی پرونده پژمان جمشیدی صادر شد
عراقچی: اقدام فرصت طلبِ مستقر در کی‌یف بی پاسخ نخواهد ماند
آیین یادبود رهبر شهید انقلاب ویژه اهالی رسانه +عکس
تسلیت جان‌ باختن ملوان ایرانی توسط لاوروف در تماس با عراقچی
محسنی‌ اژه‌ای: مردم فقط عدالت، سرعت و تکریم در دستگاه قضا را می‌خواهند
هشدار به ترامپ و هگست درباره کمبود تسلیحات در جنگ با ایران
رئیس قوه قضاییه در منزل سپهبد شهید موسوی در قم حضور یافت
ترامپ با «جنگ مجازی» به میدان آمد
۳۲۰ دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی قم به زیارت اربعین حسینی اعزام شدند
واکنش غریب‌آبادی به وعده آمریکا برای اقدام علیه دیوان بین‌المللی
عزیزی: ایران اقدامات علیه خود را بدون پاسخ نخواهد گذاشت
۴ مسیر ویژه زیارت مرقد رهبر شهید در حرم رضوی ایجاد شد
صنعا: عربستان همچنان مانع ورود کالاهای حیاتی به یمن می‌شود
دفاع از مجاهدان لبنان، سیاست راهبردی جمهوری اسلامی ایران است
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top