تاریخ انتشار: چهارشنبه 1399/01/20 - 13:46
کد خبر: 351465

محدودیت های جدید واتساپ

واتساپ اعلام کرد برای جلوگیری از انتشار اطلاعات غلط و گمراه‌کننده درباره‌ی ویروس کرونا، محدودیت‌های جدیدی اعمال خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ واتساپ اعلام کرد از امروز پیام‌هایی که در زنجیره‌ای شامل پنج کاربر یا بیشتر ارسال شده باشند، تنها قابلیت فوروارد برای برای تنها یک کاربر را خواهند داشت. این تصمیم برای کاهش سرعت گسترش اطلاعات در شبکه‌ی واتساپ به‌منظور افزایش امکان صحت‌سنجی این اطلاعات اتخاذ شده است.

واتساپ در پستی روی بلاگ خود دراین‌باره اعلام کرد:

می‌دانیم بسیاری از کاربرانمان اطلاعات مفید و ویدئوها و تصاویر بامزه یا دعاهایی را با دیگران به اشتراک می‌گذارند که فکر می‌کنند تأثیر مثبتی روی افراد می‌گذارد. در هفته‌های گذشته، کاربران واتساپ از این پلتفرم برای ایجاد گروه‌های حمایت از افراد فعال در حوزه‌ی سلامت هم استفاده کرده‌اند و در‌عین‌حال، می‌گویند سرعت روزافزون چرخش اطلاعات در این پیام‌رسان ممکن است احتمال افزایش اطلاعات گمراه‌کننده را افزایش دهد. برای ما بسیار مهم است سرعت دست‌به‌دست‌شدن این اطلاعات را پایین نگه داریم تا واتساپ همچنان محلی برای گفت‌وگوهای شخصی بماند.

برای مدت‌ طولانی، کاربران واتساپ فقط با چند کلیک می‌توانستند پیامی را برای ۲۵۶ کاربر دیگر فوروارد کنند. قبلا این پیام‌ها با برچسب «فورواردشده» برای کاربران ارسال نمی‌شد و به‌دلیل استفاده‌ی واتساپ از رمزگذاری امنیتی end-to-end، ردیابی پیام‌های حاوی توهین تقریبا غیرممکن بود. این مسئله سال ۲۰۱۸ و حین نزاعی مرگ‌بار در هند و نقش پیام‌رسان واتساپ در آن، باعث مطرح‌شدن انتقادهای زیادی شد.
در همان سال، واتساپ تعداد دفعاتی را محدود کرد که هر پیام می‌توانست فوروارد شود. هم‌زمان برچسب «فورواردشده» به‌همراه دو پیکان به نشانه‌ی فورواردشدن این پیغام از طرف کاربر سوم به پیام‌های فورواردشده اضافه شد. سال گذشته‌ی میلادی، واتساپ تعداد کاربرانی که هر کاربر می‌تواند پیغامی برای آن‌ها به‌صورت هم‌زمان فوروارد کند، به پنج کاربر کاهش داد.
البته این موضوع چندان محدودکننده نیست و هنوزهم کاربر می‌تواند هر پیغام را به هر تعداد کاربر دلخواه فوروارد کند. این محدودیت فقط با ایجاد وقفه در چرخه‌ی فورواردشدن هر پیام به کاهش تعداد ارسال مجدد آن کمک می‌کند. واتساپ می‌گوید سال گذشته، نرخ فورواردشدن پیام در این پیام‌رسان ۲۵ درصد کمتر از سال پیش از آن بوده است.
واتساپ در ماجرای شیوع دنیاگیری ویروس کرونا باردیگر زیر ذره‌بین قرار گرفته است. ماه گذشته، شبکه‌ی خبری CNN گزارش داد افراد سودجو از این پیام‌رسان برای انتشار اطلاعات جعلی درباره‌ی درمان کرونا و تلاش برای فریب‌دادن افراد در حال مبارزه با این ویروس استفاده شده است. لئو واردکار، نخست‌وزیر ایرلند، هم از مردم این کشور خواسته است دست از «اشتراک‌گذاری اطلاعات تأییدنشده در گروه‌های واتساپی» بردارند.
واتساپ در پاسخ به این انتقادها، رباتی معرفی کرد که سازمان بهداشت جهانی آن را اداره و به کاربران اطلاعات موردنیاز درباره‌ی کرونا را ارائه می‌کند. شایان ذکر است این ربات دردسترس کاربران ایرانی نیست. همچنین، واتساپ یک‌میلیون دلار به شبکه‌ی بین‌المللی Fact-Checking Network کمک کرده است.

منبع: theverge

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
عصائب اهل الحق: سلاح را تحویل نمی دهیم و از مقاومت عقب نشینی نمی کنیم
انفجار شدید در شرق سوریه؛ البوکمال لرزید
جنگ روانی اسرائیل، تجربه شکست خورده
سدهای کشور چقدر آب دارند؟
تلویزیون اینترنتی جهاد دانشگاهی برای دانشجویان کلید می‌خورد
۲ تا ۵ بار در هفته از ته دل بخندید
رویترز: الشرع زندان‌ها را نبست، پُر کرد!
رییس جمهوری آمریکا برای توجیه الحاق گرینلند به کشورش مدعی شد که آمریکا برای امنیت ملی کشورش به این منطقه نیاز دارد.
دندان‌ها باید حفظ و ترمیم شوند، نه کشیده!
رئیس مجلس ونزوئلا: با سناریوی دزدی دریاییِ دوران استعمار روبه رو هستیم
مهلت ثبت‌نام آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو معلم سال ۱۴۰۵ تمدید شد
اثرگذاری زنان در سیاست پدیده‌ای نوین در تاریخ معاصر است
بازرسان آژانس در ایران حضور دائمی ندارند
بهترین عکس‌های هوایی‌ سال ۲۰۲۵
صدور هشدار نارنجی هواشناسی تهران
واکنش «دنیس» به حضور در تیم ملی فوتبال ایران
پذیرش دانشجوی مشترک توسط دانشگاه های ملی مهارت و شهید رجایی
مجلس به موضوع افزایش تعرفه خدمات گمرکی ورود خواهد کرد
رتبه بیستم دنیا همچنان در اختیار تیم ملی ایران
معاون آموزش ابتدایی در فهرست پژوهشگران پراستناد جهان اسلام
لگوی هوشمندسازی کلاس‌های درس به تأیید رئیس‌جمهور رسید
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top