تاریخ انتشار: چهارشنبه 1399/02/31 - 14:33
کد خبر: 356719

روز جهانی زنبورعسل!

شاید یکی از دلایل آفرینش زنبورعسل به عنوان یک حشره مفید، گرده‌افشانی در باغ‌ها بر روی گل‌ها و در نهایت حفظ محیط زیست باشد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، با توجه به اهمیت زنبورعسل در حمایت از صنعت زنبورداری و تأثیرات مهم گرده افشانی در توسعه پایدار کشاورزی و تأمین غذا، ۳۱ اردیبهشت ماه به‌عنوان روز جهانی زنبورعسل  نامگذاری شده است.

حدود یک سوم از کل غذای انسان مستقیم یا غیرمستقیم از گیاهانی به دست می‌آید که به وسیله حشرات گرده افشانی می‌شوند که تقریباً ۸۰ درصد  از عمل گرده افشانی(توسط حشرات) به وسیله زنبورعسل انجام می‌شود.

بسیاری از سبزی‌ و صیفی‌ها مانند هویج، کرفس، پیاز، تربچه و شلغم فقط هنگامی بذر تولید می‌کنند که گل آنها به مقدار کافی گرده افشانی شده‌ باشد. همچنین تولید بذر در گیاهان علوفه‌ای مانند یونجه، انواع شبدر و ماشک نیاز به ملاقات زنبور دارد. اکثر درختان میوه نیز بدون گرده افشانی زنبورعسل به مقدار تولید مناسب و کیفیت مطلوب میوه نخواهند رسید.

براساس شواهد موجود و به طور متوسط ارزش افزوده محصولات زراعی و باغی که در نتیجه گرده افشانی زنبور عسل ایجاد می‌شود، حدود ۱۴۳ بار بیشتر از ارزش عسل و سایر تولیدات کندو است.

زنبورهای عسل برای بررسی گل‌ها دارای الگوهای رفتاری پیچیده ای هستند. گل‌ها اغلب با نشان دادن یک سری تغییرات و در اختیار گذاشتن منابع پنهان شهد و گرده، گرده افشانی زنبورها را تسهیل می‌کنند.

گرده افشانی و بارور کردن گل‌ها، مهمترین و اصلی‌ترین وظیفه زنبورعسل است. بیش از ۲۰ هزار گونه زنبورعسل در کار گرده‌افشانی نهان‌دانگان شرکت دارند.

او در مقابل انجام این کار، به سرعت مزدش را که همان شهد یا گرده است، دریافت می‌کند. گرده افشانی زنبورعسل، عامل بقای آن و پایداری محصولات کشاورزی بوده و در زاد و ولد بسیاری از نباتات مؤثر است. اگر عمل گرده افشانی شکوفه‌ها انجام نشود، هرگز گلی به میوه یا بذر تبدیل نخواهد شد.

تحقیقات نشان می‌دهد اگر در یک باغ میوه، تعدادی کندوی زنبورعسل قرار داده شود کیفیت و کمیت میوه به حدود ۱۰ برابر افزایش می‌یابد و از طرفی اگر زنبورها به طور کلی اعتصاب کنند و کار گرده افشانی را انجام ندهند در ابتدا ۶۰ درصد محصولات کشاورزی تولید نمی‌شود و در طول زمان، کار طبیعت به کلّی مختل می‌شود.

درصد تشکیل‌ میوه‌ در گرده افشانی‌ با باد ۵۰ درصد و به وسیله زنبورعسل ‌۹۶ درصد اعلام‌ شده است. تولیداتی که زنبورعسل برای زنبوردار به ارمغان می‌آورد فقط ۱۰ درصد از کل ثمرات آن است در حالیکه ۹۰ درصد فایده‌اش از طریق عمل گرده افشانی عاید باغداران و زارعان می‌شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تاکید اردوغان بر گسترش روابط با ایران
ظریف: نباید منتظر دستور از تهران باشیم ؛ دستور از مردم می‌رسد
پیراهن قرن؛ امضای مسی تاریخی شد
خبری که سنوار به مادرش داد
نخستین زن فرماندار در کردستان منصوب شد
جانور منقرض شده به طبیعت بازگشت!
تهران سرد می شود
زلنسکی: یا دنبال سلاح اتمی می‌رویم یا ...
حرف‌های جالب حامد بهداد درباره دوران دانشجویی اش
واکنش فرهاد مجیدی به سرمربی جدید استقلال
حملات سنگین موشکی حزب الله به عکا
راهکار جدید بریکس برای دلار زدایی تحقق می‌یابد؟
داتیس پرو؛ مرجع اخبار و آموزش‌های تکنولوژی و فناوری اطلاعات
بررسی مزایا و معایب استفاده از فویل آلومینیوم در خانه
نصرتی ، رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها شد
نظارت بر تاکسی‌ها هوشمند می‌شود
ایرج طهماسب به تئاتر برگشت
لیلا حاتمی و محمدرضا فروتن در یک فیلم جدید
قاشق هخامنشی با طراحی پیچیده الهام‌گرفته از اساطیر کهن ایران!
تتلو و رفتارهای عجیب‌اش تا پیش از دستگیری
کاهش ۴۳ تومانی نرخ یورو در مرکز مبادله ایران
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top