تاریخ انتشار: سه شنبه 1399/03/13 - 13:54
کد خبر: 358159

بارش‌های اخیر، عامل توهّم پرآبی!

مدیرکل دفتر مدیریت بحران شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: بارش‌های اخیر نباید این تصور را ایجاد کند که کشور از شرایط خشکسالی عبور کرده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سیف الله آقابیگی در گفت‌‎وگو با میزان با اشاره به بارش‌های اخیر در کشور اظهار کرد: با وجود کاهش ۹ درصدی بارش‌های امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته و کاهش ۳۸ درصدی ورودی آب به مخازن سد‌ها میزان پرشدگی مخازن به ۷۹ درصد معادل ۴۰ میلیارد مترمکعب رسیده است.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به توهم پرآبی پس از بارش های اخیر  تصریح کرد: بارش‌های اخیر نباید این تصور را ایجاد کند که کشور از شرایط خشکسالی عبور کرده و دیگر می‌توان بدون رعایت صرفه جویی به هر میزان آب استفاده کرد.

وی افزود: به دلیل فزونی نیاز نسبت به مصرف آب به منابع ذخیره شده، باید نسبت به مدیریت مصرف و استفاده بهینه از این منابع که متعلق به آیندگان است؛ اقدام کرد.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران شرکت مدیریت منابع آب ایران ادامه داد: نیاز سالانه بخش‌های متفاوت شامل خدمات، صنعت و کشاورزی بسیار بیشتر ازورودی به سد‌ها است.

آقابیگی با بیان اینکه بزرگترین سدکشور کرخه با توانایی ذخیره سازی ۵.۵ میلیارد مترمکعب آب است؛ عنوان کرد: آورده سالیانه ما از بارش‌های کشور نسبت به ظرفیت مخازن بیشتر است و امکان مهار تمام بارش‌ها و جریانات سطحی وجود ندارد.

وی افزود: بیش از نیمی از بارش موجود به دلیل گرما تبخیر و برخی دیگر به سفره‌های زیر زمینی سرازیر و تنها بخشی از آب‌های سطحی وارد مخازن سد‌ها می‌شود و بخشی از این منابع برای تامین آب در پایین دست سد‌ها و مدیریت و ایمنی سد‌ها رها سازی می‌شود.

آقابیگی تصریح کرد: در بسیاری از دشت‌های کشور به دلیل برداشت‌های بی رویه آب از منابع زیرزمینی با ذخائر آبی با کسری مواجه است و نمی‌توان با دو سال بارش سفره‌های زیرزمینی را کامل کرد.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران شرکت مدیریت منابع آب ایران عنوان کرد: مدیریت مصرف آب باید در دستور کار بخش‌های دولتی، مشترکان خانگی و کشاورزی قرار گیرد تا به عنوان بخشی از فرهنگ نهادینه شود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
نسل زد اروپا علیه دولت‌ها به خیابان آمد
مرتس و صورت‌حساب جنگ علیه ایران / از حمایت از جنگ تا شکایت از هزینه‌ها
۲۶۳ امین شماره نشریه دانشجویی سمعک منتشر شد+ دانلود
بازتاب دیدار فرماندهان ارشد نظامی با رهبر انقلاب در رسانه‌های جهان
آرش جنابیان عضو کمیسیون پزشکی فدراسیون جهانی کاراته‌ شد
ارتش: آتش‌سوزی یک نفت‌کش متخلف دیگر در شرق تنگه هرمز
سناتور آمریکایی خطاب به ترامپ: همین حالا به جنگ ایران پایان بده
هنوز پاسخی به نامه ونس ندادم/ تصمیم جدیدی درباره تغییر دکترین هسته‌ای اتخاذ نشده است
ادامه ادعاهای سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
عراقچی: فعلاً برنامه‌ای برای دیدار با مقام‌های آمریکایی نداریم
سرلشکر رضایی: اگر شروط ایران محقق شود، راه دیپلماسی باز است
بانک جدید اهداف و دارایی‌های دشمن در دستور کار است
بذرپاش: فرمانده کل قوا باگشودن دست نیروهای مسلح بازدارندگی را ارتقا داد
ضرورت تبدیل رهنمودهای رهبر انقلاب به اقدامات اجرایی
واکنش احمد جوان پس از طلای جهان؛ باورم نمی‌شد
خدا را شکر شرمنده مردم نشدم
بیست‌وهفتمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی ۱۳ تا ۱۵ آبان برگزار می شود
ثبت‌نام آزمون دکتری دندانپزشکی ویژه بهداشت‌کاران دهان و دندان آغاز شد
رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر برضرورت حفظ حرمت محیط دانشگاه تاکید کرد
دانشگاه عالی دفاع ملی برای مقطع دکتری دانشجو می‌پذیرد
تظاهرات سراسری دانشجویان در شهرهای مختلف آلمان
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top