تاریخ انتشار: سه شنبه 1399/04/17 - 13:27
کد خبر: 362699

تشکیل هیئت ویژه حسابرسی به ارزهای صادراتی

رئیس دیوان محاسبات گفت: براساس درخواست اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات قرار شد، با تصویب مقررات جدید دیوان بتواند بر صندوق ذخیره فرهنگیان نظارت کرده و از آن تحقیق و تفحصی را هم انجام دهد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از خانه ملت، عادل آذر رئیس دیوان محاسبات در حاشیه نشست امروز خود با کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با حضور در جمع خبرنگاران، با اشاره به ارائه گزارشی از تفریغ بودجه دو وزارتخانه آموزش و پرورش و علوم و تحقیقات در این جلسه گفت: بعد از ارائه گزارش بیشتر درباره صندوق ذخیره فرهنگیان و لزوم نظارت دیوان محاسبات بر این صندوق بحث و بررسی انجام شد.

وی ادامه داد: در کمیسییون آموزش و تحقیقات مقرر شد؛ با تدوین حکمی دیوان محاسبات بتواند به صورت برخط روی صندوق ذخیره فرهنگیان نظارت داشته باشد و احتمالا تحقیق و تفحص مجددی هم جدای از تحقیق و تفحص از این صندوق در دور دهم مجلس توسط دیوان انجام شود.

تدوین راهکارهایی برای کارآمدسازی نظام نظارتی کشور

عادل آذر با بیان اینکه دیوان محاسبات تاکنون نظارتی بر نحوه کار صندوق ذخیره فرهنگیان نداشته است، اظهار کرد: این شرکت مختص بازنشسته‌های آموزش و پرورش بوده و غیردولتی محسوب می‌شود و به همین دلیل در حوزه محاسباتی ما نبود اما امروز کمیسیون خواست تا به گونه‌ای با اصلاح قوانین دیوان محاسبات بتواند بر این صندوق نظارت مستقیم داشته باشد.

رئیس دیوان محاسبات تاکید کرد: فعلا تا تصویب قوانین جدید و ابلاغ آن که یک فرایند 9 ماهه‌ای خواهد بود، تحقیق و تفحص را از صندوق ذخیره فرهنگیان کلید می‌زنیم.

وی بیان کرد: بحث ارتقای کیفیت نظارت بر دستگاه‌های اجرایی به صورت کلان و تدوین راهکارهایی برای کارآمدتر شدن نظام نظارتی در کشور هم در ادامه جلسه مطرح شد، تعدد دستگاه‌های نظارتی و همپوشانی آنها با یکدیگر، ضعف قوانین، کمبودها و ابهامات مشکلاتی را ایجاد کرده که باید تلاش کرد، در بُعد دو وزارتخانه آموزش و پرورش و علوم قوانین جدیدی برای رفع نواقص مصوب شود.

عدم موفقیت دستگاه‌های متولی بازگشت ارز صادراتی

عادل آذر همچنین در بحث دیگری با اشاره به اقدامات دیوان محاسبات برای بازگشت ارزهای حاصل از صادرات به بانک مرکزی گفت: ارز صادراتی عمدتا مختص به بخش خصوصی بوده و براساس اعلام دولت بخش عمده‌ای از ارز صادراتی توسط آنها بازنگشته است.

رئیس دیوان محاسبات ادامه داد: یک سری از دستگاه‌ها متولی تعریف مکانیسم‌هایی برای تضمین بازگشت ارز به کشور بودند، دستگاه‌های متولی دولتی مانند وزارت صمت، گمرگ، بانک مرکزی و هیئت دولت که قرار بود حسابرسی‌ها را براساس نظامات تعریف شده، انجام دهند و با نظارت و دریافت ضمانت‌های حقوقی و مادی از صادرکنندگان، ارزهای صادراتی را احصا کنند که متاسفانه دولت اکنون از عدم بازگشت ارزهای صادراتی گلایمند است.

بنابراین دیوان محاسبات تصمیم گرفت تا هیئت ویژه حسابرسی را برای رسیدگی به این موضوع تعریف کند، گفت: این هیئت از دو هفته پیش شکل گرفته و در حال نهایی کردن گزارشی هستیم تا به موجب آن اگر دستگاه‌های دولتی تقصیر یا عملکرد خوبی داشته‌اند به اطلاع مردم برسانیم.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
لحظه اعلام شهادت قهرمان سوخو ۲۴ ارتش به خانواده او
حالا تابوت هم جزئی از تجهیزات سربازان آمریکایی است
فیلم| روایت حمله به خوابگاه دانشجویی اهواز از زبان یکی از دانشجویان
فیلم | حملۀ دشمن آمریکایی به دانشگاه اهواز از زبان شاهدان عینی
ایران این اقدام دلقک اوکراینی را بی‌پاسخ نمی‌گذارد
این زنجیره باطل را پاره کنید
توقف رانندگی در آلمان بدلیل بسته شدن تنگه هرمز
رمزگشایی از بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی
بیش از ۶۰ هزار کودک در غزه والدین خود را از دست داده‌اند
حمله پهپادی به مرکز ذخیره‌سازی شناور LNG آمریکا در مصر
پاسخ حتمی است
نتانیاهو با وزیر جنگ آمریکا دیدار کرد
انهدام چهار هسته‌ عملیاتی گروهک‌ تروریستی-تکفیری در جنوب شرق کشور
آمارهای زیست مجازی کودکان
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد
نکاتی برای انبارکردن صحیح فرش
نگهداری روتین فرش ها بین شستشو
دیزاین خانه با موکت؛ بهترین ترکیب میان زیبایی و کارایی
علت روشن نشدن پکیج ایران رادیاتور چیست؟
پل B۱ کرج با تغییراتی در سازه، ترمیم می‌شود
معرفی نمایندگی ایران رادیاتور کرج
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top