تاریخ انتشار: شنبه 1399/05/25 - 15:09
کد خبر: 367195

کاخ سعدآباد؛ مجموعه ای فرهنگی تاریخی با کاخ موزه هایی با شکوه و چشم نواز!

کاخ سعدآباد؛ مجموعه ای فرهنگی تاریخی با کاخ موزه هایی با شکوه و چشم نواز!

درختان سر به فلک کشیده و کهنسال در کنار خیابان‌های مجموعه محیطی جذاب را ایجاد کرده‌اند که به این راحتی‌ها نمی‌توانید از آن دل بکنید. در اینجا گونه‌های مختلفی از گیاهان و جانوران و پرندگان را می‌بینید و می‌توانید برای ساعت‌ها با آنها سرگرم شوید.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ کاخ سعدآباد تهران یکی از مجموعه های تاریخی فرهنگی این شهر است که از زمان قاجار تا پهلوی میزبان شاهان آن زمان بوده است. این مجموعه که حدود 110 هکتار وسعت دارد مجموعه ای متشکل از کاخ‌ها و ساختمان ها و موزه های متعدد که در شمالی ترین و خوش آب و هوا ترین منطقه تهران واقع شده است و جنگل طبیعی، چشمه سارها، قنات ها، باغستان ها، گلخانه‌ها و خیابان هایی را در خود دارد. کاخ سعد آباد از شمال با کوه‌های البرز، از شرق با گلاب‌دره، از غرب با ولنجک و از جنوب با تجریش همسایه است و رودخانه جعفرآباد، از میان آن می‌گذرد.

اگر قصد دارید مدتی را در تهران بگذرانید و برای بازدید از جاذبه‌های شمال شهر به اقامتی نزدیک، آرام و دسترس‌پذیر نیاز دارید، توصیه می‌شود از میان گزینه‌های رزرو هتل تهران نزدیک به تجریش، زعفرانیه یا ولنجک انتخاب کنید تا دسترسی شما به  کاخ سعدآباد و دیگر مکان‌های دیدنی آسان‌تر شود.

آشنایی با کاخ سعدآباد

کاخ سعد آباد تهران یادگاری ارزشمند از قاجارها و پهلوی ها به شمار می‌رود. موزه‌های متعدد و منحصر به فردی را در خود جای داده است که می‌توانند پاسخگوی همه سلیقه ها باشند. یکی از مکان های محبوب برای عکاسی در تهران است. امکانات خوبی از جمله کافه و رستوران دارد و گشت کاملی را برای تان فراهم می‌کند. پیاده روی دلچسبی را می‌توانید در آن تجربه کنید. یکی از بهترین مکان ها برای گردش خانوادگی و دوستانه است.

اولین چیزی که در بازدید از کاخ سعد آباد با آن مواجه می‌شوید فضای متفاوت و محوطه چشم‌نواز آن است که به آن باغ سعدآباد می‌گویند. درختان سر به فلک کشیده و کهنسال در کنار خیابان‌های مجموعه محیطی جذاب را ایجاد کرده‌اند که به این راحتی‌ها نمی‌توانید از آن دل بکنید.

در جنوبی‌ترین نقطه مجموعه، ساختمانی وجود دارد که ساختش در سال 1319 به دستور رضاشاه آغاز شد. در سال 1320 با تبعید این شاه، ساختمان مذکور نیز نیمه کاره ماند تا آنکه در سال‌های 1342-1343 ساخت آن به دستور محمدرضا پهلوی از سر گرفته شد و در سال 1346 به عنوان وزارت دربار مورد استفاده قرار گرفت. استفاده از سنگ‌های مرمر سیاه باعث شد تا این بنا نمایی جذاب داشته باشد و به کاخ اسود معروف شود. تمام این سنگ‌ها را در آن زمان از معدن ولی آباد چالوس به این مکان آوردند.

کاخ سعدآباد مجموعه وسیعی در تهران است و گشت و گذار در آن نیاز به پیش‌زمینه ذهنی دارد؛ در اینجا سعی می‌کنیم به بخش‌های مختلف این مجموعه سر بزنیم تا از تجربه‌های جذاب آن جا نمانید.

به یکی از بناهای قدیمی در مجموعه کاخ سعدآباد می‌رسیم که پهلوی اول دستور ساخت آن را به عنوان ساختمان دفتر نگهبانی داد و در دوره پهلوی دوم به عنوان فرماندهی ضد اطلاعات گارد شاهنشاهی یکی از مهم ترین واحدهای نظامی- اداری- به کار گرفته شد. گارد حفاظتی (گارد جاویدان) تامین امنیت ساکنان سعدآباد، کنترل و نظارت کامل بر تمامی رفت و آمدها و ورود و خروج وسایل و ... را بر عهده داشت.

موزه آشپزخانه سلطنتی، ساختمانی با مساحت 800 مترمربع در قسمت مرکزی سعدآباد و جنب رودخانه دربند است که در زمان پهلوی دوم به آشپرخانه مخصوص شهرت داشت. ساخت بنای فعلی این آشپزخانه به زمان پهلوی دوم بازمی‌گردد؛ اما در قسمت زیرزمین بخش‌هایی وجود دارند که قدمت ساخت بنا را به دوره پهلوی اول نسبت می‌دهند. آشپزخانه مخصوص در خدمت کاخ سفید بود و نیازهای روزمره ساکنان و مهمانان آن را برطرف می‌کرد. البته این تنها آشپزخانه موجود در مجموعه نبود و آشپزخانه‌های دیگر با نام عمومی‌ شناخته می‌شدند.

کاخ سعد آباد

امکانات کاخ سعدآباد

بر اساس لیست زیر کاخ موزه سعدآباد دارای امکانات عمومی مناسبی برای بازدید کنندگان می باشد که در زیر آنها را آورده ایم:

  • سرویس بهداشتی
  • نمازخانه
  • سرویس حمل و نقل در مجموعه
  • نیمکت ها
  • کافه و رستوران | در مجاورت کاخ‌موزه ملت و کاخ‌موزه سبز
  • عکاسخانه قاجاری | روبروی کاخ ملت
  • پارک ورزش
  • سالن سینمای کاخ ملت | مناسب برای برگزاری همایش‌های تخصصی، برنامه‌های فرهنگی، هنری و آموزشی
  • ایستگاه رادیو 
  • کتابخانه | در کنار درِ ورودی میدان دربند
  • نگارخانه و مرکز هنری | فضایی مستقل برای انجام امور هنری و نمایشگاهی
  • دفتر یونسکو

آدرس کاخ سعدآباد

براساس وبسایت گردشگری کارناوال (karnaval.ir) درهای مختلفی برای ورود به کاخ سعدآباد وجود دارند که عبارتند از: در نظامیه که در گذشته بیشتر مورد استفاده رضاخان بود، در زعفرانیه، درِ خیابان دربند که بیشتر محمدرضا پهلوی ار آن استفاده می‌کرد، درِ میدان دربند، دو در در جعفرآباد، در رودخانه و درِکاخ سفید. البته بازدیدکنندگان تنها می‌توانند از دو در زعفرانیه و میدان دربند وارد مجموعه شوند.

آدرس ورودی زعفرانیه: استان تهران، شهر تهران، خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید کمال طاهری

اتوبوس و خط بی آر تی: میدان تجریش مقصد خطوط مختلف اتوبوس است و تقریبا از نقاط اصلی شهر به راحتی می‌توانید به پایانه این میدان دسترسی پیدا کنید. از جمله این خطوط می‌توان به میدان راه آهن - میدان تجریش، فاز 2 شهرک قائم - میدان تجریش، جماران - میدان تجریش و ... اشاره کرد. خط بی آر تی پایانه راه آهن - میدان تجریش نیز گزینه مناسبی برای پیمودن بخشی از مسیر است.

تاکسی: از بسیاری از نقاط شهر تهران تاکسی هایی برای رسیدن به میدان تجریش وجود دارند. پس از رسیدن به این میدان مانند دو روش قبل عمل کنید.

خودروی شخصی: وارد خیابان ولیعصر به سمت جنوب شوید و به خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه سابق) در سمت راست خود بروید. بعد از چراغ قرمز در دست راست خود خیابان شهید ظاهری را می‌بینید. وارد این خیابان شوید و سعی کنید پیش از رسیدن به انتهای آن و مجموعه سعدآباد جای پارک مناسبی بیابید.

آدرس ورودی دربند: استان تهران، شهر تهران، میدان تجریش، خیابان شهید جعفری، ضلع جنوبی میدان دربند

مترو: با متروی خط 1 خودتان را به ایستگاه تجریش برسانید. در میدان تجریش، ابتدای خیابان جعفری و میدان قدس، جنب ایستگاه مترو می‌توانید تاکسی هایی را برای رسیدن به میدان دربند بیابید.

 اتوبوس و خط بی‌آر‌تی: اتوبوس‌های خطوط متعددی به میدان تجریش می‌روند و تقریبا از نقاط اصلی شهر به راحتی می‌توانید به این پایانه و میدان قدس دسترسی پیدا کنید. از جمله این خطوط می‌توان به میدان راه آهن - میدان تجریش، میدان رسالت - میدان قدس، پایانه دستواره - میدان قدس، پیچ شمیران - میدان قدس، میدان امام خمینی - میدان قدس، جماران - میدان تجریش و ... اشاره کرد. خط بی‌آر‌تی پایانه راه آهن - میدان تجریش نیز گزینه مناسبی برای پیمودن بخشی از مسیر است.

تاکسی: از بسیاری از نقاط شهر تهران تاکسی هایی برای رسیدن به میدان تجریش وجود دارند. پس از رسیدن به این میدان مانند دو روش قبل عمل کنید.

خودروی شخصی: به میدان تجریش بروید و در ضلع شمالی آن وارد خیابان دربند شوید. در انتهای این خیابان به میدان دربند می‌رسید. مجموعه پارکینگ ندارد پس در همین محل باید جای پارک مناسبی بیابید.

پیشنهاد: اگر با وسایل نقلیه عمومی ‌راهی کاخ سعدآباد می‌شوید و در ابتدای ورود نمی‌خواهید به واحد روابط عمومی و یا حراست مراجعه کنید بهترین گزینه برای شما ورودی دربند است. در صورت استفاده از خودروی شخصی به درِ زعفرانیه مراجعه کنید چرا که یافتن جای پارک در آنجا آسان تر است.

تماس با مجموعه کاخ سعدآباد تهران

  • تلفن: 9-22752031-021
  • کدپستی: 1989643936
  • ارتباط با روابط عمومی
  • رییس اداره روابط عمومی: محمد حیدری
  • تلفن: 27940379 -021

کاخ سعدآباد تهران

سعدآباددر آخر باید گفت که برای رفتن به مجموعه کاخ سعدآباد باید دل به محله های قدیمی و البته پرهمهمه تهران بزنید. بعد از پشت سر گذاشتن شلوغی‌ها و ورود به خیابان‌های فرعی به در ورودی سعد آباد می‌رسید؛ دری که می‌توان آن را مرز بین تهران امروز و دیروز دانست. کافیست چند قدم از این در دور شوید تا خود را در میان فضایی متفاوت در پایتخت شلوغ ایران بیابید. می‌توانید نفس راحتی بکشید و به دور از دغدغه‌ها تکه تکه این باغ بزرگ را کشف کنید.

پیشنهاد برای اقامت نزدیک کاخ سعدآباد

اگر قصد دارید پس از بازدید از کاخ سعدآباد، زمان بیشتری را در فضای خوش‌آب‌وهوای شمال تهران بگذرانید، انتخاب اقامتگاهی مناسب در همین محدوده می‌تواند تجربه سفر شما را راحت‌تر کند. در کنار هتل‌های نزدیک تجریش و زعفرانیه، بسیاری از مسافران ترجیح می‌دهند از اجاره ویلا تهران در مناطق اطراف ولنجک، کوهپایه‌های دربند یا محله‌های آرام شمیران استفاده کنند تا علاوه بر دسترسی کوتاه به کاخ، محیطی خصوصی‌تر و دنج برای استراحت در اختیار داشته باشند. این انتخاب به‌ویژه برای خانواده‌ها و گروه‌های چندنفره که به دنبال فضای بزرگ‌تر و امکانات کامل‌تر هستند، گزینه‌ای ایده‌آل به شمار می‌رود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
فیلم | خضریان: ۱۰۷ میلیون دلار از ضمانت‌های صادراتی در چنگ دو بانک خصوصی
وقتی سوءمدیریت ذوب‌آهن زیر سایه «خانواده ولنگار» پنهان می‌شود +عکس
هدیه ۲۰۰ میلیون تا یک میلیاردی معاونت علمی به پژوهشگران برتر ۳ دانشگاه
نقشه جامع علمی به‌روز شد؛ موافقان و مخالفان تاثیر قطعی معدل در کنکور
قانون مهریه در ترازو/ حبس‌زدایی یا تضعیف حقوق زنان؟
روبات انسان نما به یک یوتیوبر شلیک کرد!
پیام ضعف نفرستید
هشدار قرمز سازمان هواشناسی برای برخی استان‌ها
بازگشت ۱۴ زن زندانی به کانون گرم خانواده
فیلم| ۳ بار هزینه برای ثبت یک معامله ملکی و هزینه اضافه که روی دست مردم است
کاهش قند خون بروز بیماری‌های قلبی را نصف می‌کند
فرار رو به جلوی صالحی امیری
روایت آیت‌الله علم‌الهدی از جایگاه شیشه‌ای بانوان در استادیوم آزادی
پزشکیان: درآمد اصلاح نرخ سوخت خرج معیشت مردم می‌شود
آتش‌سوزی سینما ایران در لاله‌زار نتیجه رهاشدگی بناهای تاریخی
واکنش باشگاه پرسپولیس به درگیری رفیعی با سرپرست آلومینیوم
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام شاهچراغی
وزیر خارجه مصر: اسرائیل درباره بازگشایی گذرگاه رفح دروغ می‌گوید
عارف: از مردم برای همراهی با طرح اصلاح قیمت بنزین تشکر می‌کنیم
راه‌اندازی کارزارها، گامی مهم برای کمک به حل مسائل است
پیام تسلیت رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در پی رحلت آیت‌الله شاهچراغی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top