تاریخ انتشار: شنبه 1399/06/01 - 15:11
کد خبر: 367942

دلار به‌زودی ارزان می‌شود

رییس کنفدراسیون صادرات ایران از رایزنی‌های انجام شده در راستای تسهیل روند بازگشت ارز‌های صادراتی با صادرکنندگان خبر داد و گفت: قطعا عرضه بیشتر ارز در کاهش قیمت آن تاثیر خواهد داشت.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از اقتصادآنلاین، محمد لاهوتی در گفت‌و‌گویی با اشاره به وضعیت تجارت خارجی کشور در ماه‌های ابتدایی امسال بیان کرد: کاهشی که امروز در بخش صادرات شاهد هستیم، به دلیل سایه انداختن ویروس کرونا بر تجارت خارجی ایران و جهان است چراکه با بسته شدن مرز‌ها، تجارت خارجی به ویژه صادرات کشور دستخوش تحولاتی شد و بالطبع، در این شرایط به دلیل عدم امکان ارسال کالا عرضه ارز‌های صادراتی هم کاهش یافته بود.

رییس کنفدراسیون صادرات ایران ادامه داد: به همین ترتیب تا اوایل خردادماه سال جاری با افت تجارت خارجی روبه‌رو  بودیم و بعد از آن هم که مرز‌ها به مرور زمان باز شد، در برخی از بازارهای هدف با کاهش تقاضا و محدودیت‌هایی مواجه شدیم که همه این موارد بر افت صادرات موثر بود.

نرخ فعلی ارز واقعی نیست

عضو کمیته ارزی اتاق بازرگانی ایران در ادامه این گفت‌و گو به شرایط فعلی بازار ارز هم اشاره کرد و گفت: همانطور که رییس بانک‌مرکزی بر غیرواقعی بودن قیمت تاکید داشتند من هم معتقدم که قطعا نرخ کنونی ارز، قیمت ذاتی آن نبوده و چنانچه برگشت ارز صادراتی و نفتی به شرایط عادی خود برگردد قیمت ارز نیز کاهش یافته و به ارزش ذاتی خود نزدیک خواهد شد.

به گفته لاهوتی، کاهش نرخ ارز متاثر از میزان عرضه ارز چه در بخش صادرات غیرنفتی و چه منابع ارزی نفتی است؛ اما اکنون صادرات نفتی نسبتا کاهش یافته و از طرفی مقداری از منابع ارزی حاصل از صادرات این بخش، به دلیل وجود شرایط تحریمی در برخی از کشور‌ها بلوکه شده است که با تلاش بانک‌مرکزی و وزارت امورخارجه، گشایش‌هایی اتفاق خواهد افتاد و از طرف دیگر تلاش صادرکنندگان در افزایش صادرات و تسریع در برگشت ارز حاصل از صادرات هم می‌تواند تاثیر قابل توجهی در کاهش نرخ ارز داشته باشد.

وی درباره وضعیت بازگشت ارزهای صادراتی هم توضیح داد: با توجه به سررسیدی که بانک‌مرکزی برای صادرکنندگان اعلام کرد، بازگشت ارز سرعت بیشتری گرفت و از طرف دیگر در راستای  همکاری این بانک‌، جلسات متعددی با صادرکنندگانی که در بازگشت ارز مشکلاتی داشتنند در اتاق‌های بازرگانی به منظور طرح مشکلات و رفع آن برگزار شده و این جلسات کماکان ادامه خواهد داشت تا موانع این دسته از صادرکنندگان برطرف و ارز آن‌ها به چرخه اقتصادی کشور بازگردد.

رییس کمسیون تسهیل تجارت اتاق تهران در ادامه گفت: به هر حال بانک‌مرکزی موفق شده افزایش هیجانی بازار ارز کنترل کند و با توجه به عادی شدن شرایط تجاری در خصوص صادرات کالا‌های غیر نفتی از یکسو و تلاش های انجام شده به منظور آزادسازی منابع ارزی از سود دیگر، می‌توان پیش‌بینی کرد که نرخ ارز در آینده نزدیک کاهشی خواهد بود.
 

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
راهنمای جامع خرید و بهینه‌سازی استیرر آزمایشگاهی؛ از مکانیسم‌های مغناطیسی تا حل چالش‌های حرارتی آزمایشگاه
بهترین کفپوش برای بخش‌های مختلف خانه؛ پارکت لمینت یا SPC؟
صفر تا صد واردات کالا؛ راهنمای کامل واردات از خرید تا ترخیص
پودر شب‌تاب در رزین؛ آموزش ترکیب و اجرای صحیح
راهنمای آشنایی با فارکس برای دانشجویان و معامله‌گران تازه‌کار
آیا فرش مواد حساسیت زا را در خود نگه می دارد؟
راز تنهایی مومنان در دنیا و آخرت و نکات کاربردی
سلامت اجتماعی دانش‌آموزان؛ زیربنای توسعه پایدار جامعه
اعلام جزئیات آزمون عملی رشته علوم ورزشی کنکور
مقابل چین نبرد واقعی داشتیم
هیچ پروازی به‌دلیل تحریم‌ها لغو نشده است
۵ علامت زنانه که خبر از یک مشکل جدی می دهد
«لیگ بازی‌های خانوادگی» در باغ کتاب تهران آغاز شد
هورمون درمانی خطر زوال عقل را در زنان کاهش می دهد
بیانیه وزارت خارجه ایران در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان
۱۰ هزار دانشجو راهی عمره می‌شوند
پاداش جام جهانی برای هیئت‌رئیسه گران تمام شد
پخت و پز ضد ایرانی گروسی در شورای حکام آژانس
دشمن ۲ هدف از ما بزند، به ۲۰ هدف حمله می‌کنیم
اصل بر آموزش حضوری دانشگاه‌هاست
برای نحوه آموزش مناطق درگیر جنگ امروز تصمیم گیری می‌شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top