تاریخ انتشار: سه شنبه 1399/06/25 - 11:43
کد خبر: 370351

افزایش سقط‌های غیرقانونی در ازدواج‌های سفید

او با اشاره به علت افزایش ازدواج سفید در بین کسانی که مجردی زندگی می‌کنند، بیان کرد: دختران و پسرانی که جدا از خانواده خود در شهر دیگری به ویژه تهران زندگی می‌کنند بیشتر به این سمت کشیده می‌شوند و ازدواج سفید در آنها بیشتر دیده می‌شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از برنا، ازدواج سفید پدیده‌ای اجتماعی است که از دیرباز در جوامع غربی وجود دارد و در سال‌های اخیر در کشور ما نیز روند رو به رشدی پیدا کرده و باعث نگرانی جامعه‌شناسان و مسئولان مرتبط با موضوعات اجتماعی شده است هرچند که آمار آن پنهان است اما گفته می‌شود این روزها به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی، این امر در کشورمان رو به افزایش است.

ازدواج سفید روبه افزایش است
پروانه سلحشوری، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، با اشاره به روند روبه رشد ازدواج سفید در کشور گفت: متاسفانه پدیده ازدواج سفید در کشور ما یک روند رو به افزایش پیدا کرده که یکی از علت‌های مهم آن مشکلات اقتصادی است.

او افزود: معمولا دخترها و پسرهایی که توانایی اداره یک زندگی را ندارند، در اجاره کردن خانه، هزینه‌های جاری زندگی و… بایکدیگر تقسیم کار می‌کنند و بدون هیچ عقد شرعی و رسمی بایکدیگر زندگی کرده و پولی هم که درمی‌آورند تقسیم می‌کنند.

آداب و رسوم‌های دست و پاگیر یکی از دلایل افزایش ازدواج سفید
سلحشوری درخصوص علل افزایش ازدواج سفید در کشور تصریح کرد: آداب و رسوم‌های دست و پاگیر یکی از دلایل افزایش ازدواج سفید بین دخترها و پسرهاست؛ چراکه پسرها زیربار مهریه با قیمت بالا سکه نمی‌روند از طرفی خانواده دخترها هم به مهریه پائین راضی نمی‌شوند بنابراین سر این مسائل کوچک اختلاف به وجود می‌آید و زمینه ازدواج دونفر از بین می‌رود.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس دهم گفت: اگر سنت‌های دست و پا گیر از بین بروند و جای خود را به ازدواج آسان دهند قطعا تاثیر زیادی در شکل‌گیری ازدواج خواهد داشت و دیگر جوانان برای فرار از آنها به سمت ازدواج‌های غیررسمی نمی‌روند.

دختران از ترس شناسنامه‌شان به ازدواج سفید روی می‌آورند
او در مورد تاثیر طلاق بر افزایش این نوع ازدواج بیان کرد: یکی از عوامل مهم دیگر در افزایش ازدواج سفید؛ طلاق است. متاسفانه از هر ۳ ازدواج یکی به طلاق ختم می‌شود و ممکن است زنان و مردان پس از جدا شدن با فرد دیگری وارد رابطه شوند و بدون رسمی کردن آن زیر یک سقف زندگی کنند.

سلحشوری افزود: از طرفی در برخی از مناطق کشور ما هنوز بین خانواده‌ها طلاق گرفتن قبح است و دخترها می‌ترسند شناسنامه‌شان خط خطی شود به همین دلیل به ازدواج سفید روی می‌آورند تا شناسنامه‌شان سفید بماند.

شیوه ازدواج در کشورمان تغییر کرده است
این نماینده مجلس دهم شورای اسلامی با اشاره به تغییر شیوه ازدواج در کشورمان گفت: متاسفانه برخی از مسائل آنطور که باید در سیستم کشور ما جا نیافتاده است مثلا دخترها و پسرها قبل از ازدواج یک مدل رفتار می‌کنند اما همین‌که وارد زندگی مشترک می‌شوند، رفتارشان تغییر پیدا می‌کند که در نهایت منجر به طلاق می‌شود به هرحال در همه جوامع درحال توسعه چنین تغییراتی رخ می‌دهد و در کشور ما هم بنابر دلایل متعدد که به اختصار توضیح دادم برخی ازدواج‌ها به ازدواج سفید کشیده شده است.

سلحشوری تصریح کرد: ازدواج سفید یک پدیده اجتماعی است و هیچ پدیده‌ای تک علتی نیست و متاثر از عوامل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و… قرار می‌گیرد بنابراین ازدواج سفید را هم می‌توان در تمام این ابعاد مورد آسیب شناسی قرار داد.

هیچ آماری از میزان ازدواج سفید در کشور نداریم
این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به پنهانی بودن ازدواج سفید ادامه داد: از آنجایی که ازدواج سفید پنهانی است و در هیچ جایی ثبت نمی‌شود و حتی دختران و پسران به کسی نمی‌گویند، هیچ آماری از تعداد آن در دست نیست و گردآوری آمار در این خصوص بسیار دشوار است و هنوز قبح آن در جامعه وجود دارد.

او درباره میزان تمایل مردان و زنان به ازدواج سفید تصریح کرد: نمی‌توان گفت تمایل مردان به ازدواج سفید بیشتر از زنان است چون به هرحال هر مردی یک زنی را پیدا می‌کند که با او ازدواج سفید انجام دهد بنابراین میزان تمایل زنان و مردان به این امر، تقریبا یکسان است.

قبح ازدواج سفید برای تحصیل کرده‌ها بیشتر ریخته شده است
سلحشوری با اشاره به تاثیر تحصیلات در افزایش ازدواج سفید گفت: معمولا قبح ازدواج سفید برای تحصیل کرده‌ها بیشتر از سایر افراد ریخته و این امر برای آنها حل شدنی و پذیرفتنی‌تر است.
افزایش ازدواج سفید در دختران و پسرانی که جدا از خانواده زندگی می‌کنند

او با اشاره به علت افزایش ازدواج سفید در بین کسانی که مجردی زندگی می‌کنند، بیان کرد: دختران و پسرانی که جدا از خانواده خود در شهر دیگری به ویژه تهران زندگی می‌کنند بیشتر به این سمت کشیده می‌شوند و ازدواج سفید در آنها بیشتر دیده می‌شود.

افزایش سقط جنین غیرقانونی در ازدواج سفید
نماینده مردم تهران، ری و اسلامشهر در مجلس دهم شورای اسلامی با اشاره به افزایش سقط جنین به دنبال ازدواج سفید گفت: معمولا ازدواج‌های سفید منجر به فرزندآوری نمی‌شود چون هدف از اینگونه ازدواج‌ها به دنیا آوردن فرزند نیست اما اگر خانم باردار شود، قطعا از راه‌های غیرقانونی جنین را سقط می‌کند بنابراین ازدواج سفید احتمال سقط جنین غیرقانونی را افزایش می‌دهد.

او افزود: متاسفانه اینگونه سقط‌های جنین بسیار زیاد است به گونه‌ای که مجلس شورای اسلامی قرار است قانونی در این خصوص تصویب کند تا جلوی سقط‌های غیرقانونی گرفته شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بیانیه وزارت خارجه درباره نقض مجدد تفاهم توسط آمریکا
توسعه روابط با عراق در صدر اولویت‌های تهران است
غیرت و پایمردی شما ستودنی بود
اقدامات آموزش و پرورش برای مراسم تشییع رهبر شهید
اگر ترامپ حملات به ایران را متوقف نکند شکایت می‌کنیم
دخالت در مدیریت ایران بر تنگه هرمز تنش‌ها را تشدید می‌کند
حرکتی که قلعه‌نویی را در شطرنج «جهانی» مات کرد
آثار مثبت تحول قضایی باید در زندگی روزمره مردم نمایان باشد/ انقلاب اسلامی باید در پی دستیابی به اهداف قیام حسینی باشد
آتش در تنگه هرمز / تفاهم نامه ایران-آمریکا نقض شد
آمریکایی‌ها در روزهای پیش‌رو جهنم را تجربه خواهند کرد
پس از اطلاع از نظر ولی‌فقیه نمیتوانید و نباید بر خلاف آن اقدام کنید
مورینیو: اگر VAR اشتباه کرده باشد، فوتبال به ایران یک سکوت بدهکار است
رونمایی از موج سوم طرح «احوالپرسی از دانشجویان» با تمرکز بر پساجنگ
نخست وزیر عراق: روابط ما با ایران مبتنی بر حسن همجواری و احترام است
اطلاعیه جدید مرکز وکلای قوه قضاییه برای پذیرفته‌شدگان آزمون کارشناسی
سردار رضایی: پاسخ نقض تفاهم‌نامه توسط آمریکا سریع و کوبنده خواهد بود
ایران قربانی یک صحنه بحث‌برانگیز شد
همراهی زنان و کودکان بخشی از حکمت عاشورا
ماجرای اهدای «زمین چهارباغ» با دستور رهبر شهید انقلاب
خدمات مادر و کودک در مسیرهای مراسم تشییع رهبر شهید ارائه می‌شود
برگزاری تشییع پیکر رهبر شهید در مشهد به صورت هوایی
آزمون‌های امروز و فردا دانشگاه علمی کاربردی در سامانه «ویانا» لغو شد
تحویل ۱۲۰۰ واحد خوابگاه متأهلی به دانشجویان تا مهرماه
فراهم شدن امکان ویرایش حوزه آزمون پذیرش دستیار تخصصی
پرونده پیگیری اعتراض به کسورات دانشجومعلمان ۵ ساله شد
چالش های دانشجویان و محققان؛ چگونه تحریم های سرویس های علمی و خارجی را دور بزنیم؟
آغاز مصاحبه مجازی پذیرفته شدگان دکتری دانشگاه آزاد از امروز
آخرین وضعیت قوانین ترمیم نمره و ایجاد سابقه تحصیلی ۱۴۰۵
ضرورت بازنگری رشته‌های دانشگاهی برای دوران پساجنگ
حضور وزیر علوم در همایش بین‌المللی فناوری‌های نوین آموزشی در استانبول
امروز آخرین فرصت ثبت نام در پذیرش کاردانی به کارشناسی ۱۴۰۵
صدور کارت نخبگان کلید خورد؛ تمرکز بر حمایت‌های تخصصی به جای خدمات رفاهی
جزییات ثبت نام ترم تابستانی دانشجویان پیام نور اعلام شد
تغییر برنامه زمانی امتحانات دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر
حمایت مرکز همکاری‌های علمی وزارت علوم از ابتکارات نوآورانه دانشگاه‌ها
آیین‌نامه جامع مدیریت دانشگاه‌ها به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top