تاریخ انتشار: پنجشنبه 1399/07/10 - 00:00
کد خبر: 371907

از طرح اوباماکر تا افشاگری‌های مالیاتی؛

سیرک یا مناظره انتخاباتی!

سیرک یا مناظره انتخاباتی!

در جامعه آمریکا همیشه یکی از موضوعاتی که مورد توجه رسانه هاست این است که ثروتمندان آمریکا چقدر از مالیات خود را پرداخت می‌کنند و دونالد ترامپ به عنوان یکی از تاجران و ثروتمندان آمریکا که در سرتاسر دنیا املاک، برج‌های تجاری و مسکونی و سرمایه گذاری‌های فراوان اقتصادی دارد، همواره از نشان دادن اظهارنامه مالیاتی خود فرار می‌کرد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ پس از حرف و حدیث‌های فراوان و هیاهوی رسانه‌ای در سراسر دنیا بالاخره مناظره انتخاباتی مابین دونالد ترامپ از حزب جمهوری خواه و جو بایدن از حزب دموکرات سه شنبه شب در ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۰ از شبکه فاکس نیوز برگزار شد. اگرچه یکی از بدترین و مضحک‌ترین مناظرات تاریخ آمریکا بود، اما به سیاق سابق غیر از این نیز انتظاری نمیرفت. در شرایط بسیار حساس جهانی و حتی وضعیت حساس در سیاست داخلی آمریکا انتظاری که از نامزد ریاست جمهوری آمریکا به عنوان رهبری جهان میرفت این بود که به مسائل مهم سیاسی و اقتصادی خود و همچنین طرح و برنامه‌های خود بپردازند.

اما گویا این سیرک انتخاباتی تنها برای سرگرم کردن جهان بود و سیاست کلی آمریکا همچنان بدون تغییر خواهد ماند. در این مناظره که ۹۰ دقیقه به طول انجامید درباره مباحث حاشیه‌ای و فرعی بسیاری بحث شد که جتی مجری برنامه (کریس والاس) نتوانست آن را مدیریت کند.

اما به طور کلی اگر چکیده‌ای از موضوعات مهم این مناظره را بررسی کنیم با سه موضوع مهم مواجه خواهیم شد؛

۱-طرح اوباماکر: این طرح یکی از مقررات و طرح‌های مهم در نظام بهداشت و درمان آمریکاست که در دوره باراک اوباما (حزب دموکرات) انجام شد که علارغم پوشش دادن میلیون‌ها آمریکایی و کاهش هزینه‌های درمانی آن‌ها و توسعه بیمه‌های درمانی، اما کاملا موفقیت آمیز نبود و هزینه‌های اجتماعی دولت را به شدت افزایش داد البته دموکرات‌ها همیشه تمایل به مالیات گیری و سیاست‌های حمایتی هستند.

اما در مقابل ترامپ از حزب جمهوری خواه و سایر همحزبی‌های او به عنوان راست گرایان افراطی مدافع بازار آزاد قائل به کاهش هزینه‌های اجتماعی و رقابت در حوزه بهداشت و درمان هستند و دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶ در مقابل کلینتون نیز به آن حمله کرد و در دوره ریاست جمهوری به دنبال لغو و محدود کردن ان بود. در این مناظره بایدن از ترامپ انتقاد کرد که با لغو این طرح باعث محروم کردن میلیون‌ها آمریکایی از بهداشت و درمان شد

۲- توافق اقلیمی پاریس: موضوع دومی که در این مناظره بحث شد خروج ترامپ از توافق اقلیمی پاریس بود. در واقع تغییرات آب و هوایی وبحران محیط زیستی ناشی از نظام سرمایه داری باعث ظهور جنبش‌های اکولوژیستی شد که خواهان محدود کردن روند رشد اقتصادی سرمایه داری بودند و توافق اقلیمی پاریس نیز کشور‌ها و تولید کننده‌های آلاینده هارا محدود میکرد که یا به سمت انرژی‌های پاک بروند یا از تولید کننده‌های آلاینده مالیات بگیرند، این عامل سود شرکت ها را کمتر و باعث رشد اقتصادی کمتر میشد، اما توسعه پایدار را تقویت میکرد. اما ترامپ و راستگرایان حامی رشد سرمایه داری از این توافق خارج شدند.

۳- اظهارنامه مالیاتی: در جامعه آمریکا همیشه یکی از موضوعاتی که مورد توجه رسانه هاست این است که ثروتمندان آمریکا چقدر از مالیات خود را پرداخت میکنند و دونالد ترامپ به عنوان یکی از تاجران و ثروتمندان آمریکا که در سرتاسر دنیا املاک، برج‌های تجاری و مسکونی، شرکت‌های ساخت و ساز، هتل‌ها و سرمایه گذاری‌های فراوان اقتصادی دارد، همواره از نشان دادن اظهارنامه مالیاتی خود فرار میکرد چراکه اگر چنین ثروت عظیمی از دادن مالیات خود فرار کند میتوان برگ برنده‌ای برای بایدن باشد تا ترامپ را محکوم کند به همین خاطر بایدن قبل از مناظره اظهارنامه مالیاتی خود را نشان داد و ترامپ را به نشان دادن آن دعوت کرد و او را تحت فشار قرار داد.

در این مناظره علاوه بر موارد ذکر شده درباره انتخاب قاضی دیوان عالی آمریکا و همه گیری ویروس کرونا و عدم توانایی ترامپ در حل آن بحث شد. اگر قاضی مورد نظر ترامپ کرسی را به دست بگیرد احتمال تصویب شدن طرح‌های ترامپ در باب بیمه بهداشت و درمان و سایر سیاست‌های او زیاد است.

این مناظره تغییر چندانی در نظر سنجی‌های انجام شده نداشت و باید تا مناظره دوم صبر کرد که به احتمال زیاد درباره سیاست‌های مهاجرتی، مذاکرات هسته‌ای با ایران و تقابل با چین و روسیه و رکود اقتصادی است.

گزارش از یاسین آخَش

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دانیال ایری رسما پرسپولیسی شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
متکی: جنگ زمینی علیه ایران بلوف است
پزشکیان: علم بدون مهارت و ایمان، راهگشای حل مشکلات کشور نیست
سرلشکر جعفری: رهبر شهید طی ۳۷ سال، امت آماده برای بعثت را شکل داد
تیم‌ ملی فانکشنال فیتنس ایران نایب قهرمان آسیا شد
وزارت بهداشت: ۱.۶ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا نیاز داریم
دیدار و گفتگوی معاونین وزرای امور خارجه ایران و چین در پکن
ادعای مقام پاکستانی درباره ادامه مذاکرات پیرامون بازگشایی تنگه هرمز!
ذخایر راهبردی نفت آمریکا به پایین‌ترین حد از دسامبر ۱۹۸۲ رسید
آیین بزرگداشت امام مجاهد شهید +عکس
مهران مدیری تحت درمان است
مومنی: آموزش و پرورش باید در کنار سه قوه، «قوه چهارم» کشور باشد
«ایران دیجیتال» مسیر توانمندسازی نسل آینده را آغاز کرد
ادعای سنتکام درباره تداوم محاصره دریایی ایران
 قانون مقابله با نفوذ؛ ضرورتی راهبردی برای حفظ استقلال ملی از مسیر شفافیت
عارف: دشمن پس از شکست نظامی به‌دنبال فروپاشی اجتماعی است
ترامپ: در آستانه توافق با ایران نیستیم
دادستانی تهران علیه برنامه «آزاد» به اتهام نشر اکاذیب اعلام جرم کرد
۳ مدال برنز برای فرنگی‌کاران جوان ایران
علی‌آبادی: مصرف برق کشور برای نخستین‌بار در دو سال اخیر کاهشی شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
یک میلیون و ۷۵۰ هزار دانش آموز در آزمون نهایی شرکت کرده‌اند
سرپرست اداره کل بورس و اعزام دانشجویان خارج وزارت علوم منصوب شد
درخشش مجدد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه‌بندی جهانی شانگهای ۲۰۲۶
«تیمار گرما-بخار» روش جدید محققان دانشگاه تهران برای بهبود صدای سنتور
دانشگاه علوم پزشکی تهران میزبان مرحله نهایی بخش معارفی جشنواره قرآن
اعلام نحوه پذیرش در آزمون انفرادی المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
زمان و تعداد سوالات گروه‌های پنجگانه کنکور سراسری ۱۴۰۵ مشخص شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
پنجمین مدرسه تابستانه نانوفناوری ایران برگزار می‌شود
تضمین امنیت آزمون رکن اصلی تحقق عدالت آموزشی است
آزمون تربیت معلم همزمان با کنکور سراسری ۱۴۰۵ برگزار می‌شود
آغاز توزیع کارت کنکور ۱۴۰۵ از امروز
تمدید مهلت رفع نقص پرونده تحصیلی دانشجویان
خط ویژه جذب هیئت علمی در رشته هوش مصنوعی ایجاد شد
تقویم آموزشی دانشگاه صنعتی شریف برای سال تحصیلی ۱۴۰۶-۱۴۰۵ اعلام شد
پذیرش دکتری استادمحور در دانشگاه علامه‌
۵۰ هزار داوطلب دانشجومعلم در فرایند ارزیابی شایستگی قرار می‌گیرند
امکان ثبت‌نام افراد جدید و متاهلان در مرحله دوم نقل و انتقالات فرهنگیان
مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۴۰۵ تمدید شد
امتحانات ترم تابستان دانشگاه‌ها حضوری شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top