تاریخ انتشار: یکشنبه 1399/08/25 - 18:48
کد خبر: 376279

اماکن تاریخی مشمول تخفیف عوارض شهرسازی شدند

اعضای شورای اسلامی شهر تهران تصمیم گرفتند که اماکن تاریخی مشمول تخفیف عوارض شهرسازی شوند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر؛ در دویست و چهل و هشتمین جلسه صحن شورا که ۲۵ آیان ماه در صحن شورای شهر تهران برگزار شد، استفساریه شهردار تهران موضوع "بند چهارم (۴) ماده یکم (۱) مصوبه «تعیین سیاست های اقتصادی، جذب مشارکت بخش خصوصی در حفظ و احیای اماکن تاریخی» مورد بررسی قرار گرفت.

محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص گفت: قرار بود که این مصوبه مورد بررسی مشترک دو کمیسیون برنامه و بودجه و فرهنگی و اجتماعی قرار بگیرد اما هم دیر تحویل داده شد و همین اینکه هرکدام از این دو کمیسیون نظری متفاوت داشتند.

زهرا نژاد بهرام عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران نیز در این باره گفت: دو ماه از استفساریه گذشته است و هنوز کمیسیون مشترک تشکیل نشده است.

بهاره آروین عضو کمیسیون برنامه و بودجه نیز اظهار کرد: اگر کمیسیون سه ماه استفساریه را ارائه نکند، هیئت رئیسه موظف به رسیدگی است. چرا که بین دو کمیسیون اختلاف است.

سید حسن رسولی نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در این باره اظهار داشت: اختلاف نظر دو کمیسیون کاملاً مشخص است. کمیسیون فرهنگی و اجتماعی قائلند که شهرداری عوارض صاحبان ابنیه تاریخی را ببخشد. اما اسناد بالادستی چنین اجازه‎ای را به شورا نمی‎دهند. بنابراین باید به شهردار اطلاع داد که اسناد بالادستی این حق را به ما نمی‎دهند. شهردار حق بخشیدن این عوارض را ندارد اما می‎تواند به افراد کمک کند. بنابراین پیشنهاد می‎کنم تکلیف این استفساریه در صحن مشخص شود.

محمد جواد حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در دفاع از مصوبه مذکور گفت: این دیدگاه و پیشنهاد کمیسیون فرهنگی بخاطر وضعیت بحرانی ساختمان‌های تاریخی است. در یک دهه گذشته بیش از ۶۰ درصد این بناها از بین رفته‎اند و مالکان این‎ بناها را به آپارتمان یا مجتمع تجاری تبدیل می‎کنند. از همین روی از بافت قدیمی تهران چیزی نمانده است.

علی اعطا عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران اظهار داشت: از جانب کمیسیون شهرسازی دو نکته را متذکر می شود؛ نخست اینکه چطور بحث حمایت از بافت تاریخی و عوارض به کمیسیون شهرسازی ارجاع نشده است؟ دوم اینکه خواهشمندم این موضوع برابر بودن تعداد اعضای کمیسیون را باب نکنید. طبیعتاً افرادی همیشه در رای گیری غایب هستند و خواهشمندم این طرح را از دستور خارج کنید.

محسن هاشمی رئیس شورای شهر خاطرنشان کرد: شهرداری این استفساریه را از تیرماه فرستاده است اما نظرات متفاوتی وجود دارند و هیئت رئیسه موظف است در مورد این مدل لوایح و طرح‎ها تصمیم گیری کند.

در ادامه حامد مظاهریان به‎عنوان نماینده شهرداری در خصوص این استفساریه گفت: این استفساریه به دنبال تشکیکی بود که در خصوص عبارت «خودداری از دریافت عوارض کاری و سایر عوارض شهرداری…» بروز یافت. آقای رسولی به درستی بیان کردند و تخفیفی در این زمینه که عوارض ملی محسوب می‏شوند صورت نمی‎پذیرد.

سپس سید حسن رسولی متذکر شد: قانون نوسازی و عمران شهری، قانونی مادر و مصوب مجلس است. قانون مالیات بر ارزش افزوده و قانون تجمیع عوارض هم همینطور است. در هرسه مورد این قوانین لغو عوارض یا معافیت از عوارض نوسازی ممنوع است. ما به عنوان اعضای شورا در جایگاهی نیستیم که قانون مادر تصویب شده توسط مجلس را لغو کنیم.

در پایان این استفساریه به رای گذاشته شد و با ۹ موافق و ۶ مخالف به تصویب رسید.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
امسال آتش‌نشانی تهران، چند نیروی زن جذب می‌کند؟
زنان؛فصل گم شده از زندگی شهدا
چه کسانی ثروتمندترین زنان جهانند؟
تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ برای زنان بسیار مهم است
رسانه آمریکایی: ترامپ در حال تلاش برای آغاز مذاکرات مستقیم با ایران است
عملیات روانی ترامپ در مذاکره مستقیم و غیرمستقیم؛ ترفندها و آینده
تصادف زنجیره‌ای در پل قرح با ۱۷ مصدوم
دانشجوی استعداد درخشان و مزایای آن در نظام آموزش عالی
جام‌جهانی فوتبال ساحلی قرعه‌کشی شد
آتش‌بازی یمنی‌ها علیه ناوهای آمریکایی
بهار نه، تابستان رسید/ دمای بالای ۴۰ درجه در ۶ شهر کشور
تصمیم وزارت نیرو برای افزایش تعرفه برق + جزئیات/ ۲ درصد از مشترکان خانگی به تنهایی ۱۰ درصد برق را مصرف می کنند
ایران متحد روسیه است، طرفین خویشتن‌دار باشند
تکمیل خطوط ۶ و ۷ متروی تهران تا پایان بهار
پاسخ قاطع و انتقام جویانه چین به اقدام ترامپ
باران بهاری در غرب و مرکز کشور/ تهران گرم می شود
منتظر صدور حکم نهایی پرونده بیرانوند باشید +جزئیات
ساعت کاری بانک‌ها در سال جدید
سال پایان زلنسکی/ ترامپ کار اوکراین را تمام می کند!
واکنش به قطعنامه ضد ایرانی در شورای حقوق بشر
جنایت در سایه سکوت
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top