تاریخ انتشار: دوشنبه 1399/08/26 - 19:06
کد خبر: 376396

مقاومت سیستم درمان در مقابل طی ایرانی

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: سیستم درمانی و بسیاری از پزشکان در مقابل استفاده از داروهای کرونای اعلام شده ایرانی همچنین استفاده از طب ایرانی به شدت مقاومت نشان می‌دهند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از پویا؛ دکتر زهرا شیخی مبارکه در برنامه طبیب با اشاره به اینکه در حال حاضر مهم‌تر از هر چیزی جان مردم است، اظهار کرد: در زمان حاضر به نظر می‌رسد که باید در ساختار کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا تغییراتی رخ دهد، دلیلش هم این است که ما شاهد افزایش مرگ‌ومیر هستیم و همین یک مورد کفایت می‌کند برای اینکه شاهد یک بازبینی دقیق عملیاتی باشیم، فارغ از تعصب و افراط و تفریط‌ها باید افرادی عضو این ستاد باشند که قضاوت و پیش‌داوری نکنند و نگاه‌شان علمی باشد.

مقاومت سیستم درمان در مقابل طی ایرانی

وی درباره جایگاه مجلس در کمیته ملی مبارزه با کرونا گفت: به هرحال وظیفه نمایندگان، تقنین و نظارت بر اعمال قوانین است؛ الان قانونگذاری به این شکل است که ستاد ملی مبارزه با کرونا تصمیم‌گیرنده بوده و تصمیمات این ستاد به منزله قانون است. نمایندگان مجلس بارها درخواست کردند که از کمیسیون بهداشت و درمان حداقل یک تا چند عضو در ستاد ملی حضور داشته باشند که متأسفانه انجام نشده و تا الان هم پاسخی دریافت نکردیم و تا وقتی که نتوانیم مداخله اساسی کنیم و عملیاتی ورود کنیم به نتیجه نخواهیم رسید؛ ما بیشتر کمیته علمی مدنظرمان است و همه دستگاه‌ها باید در این ستاد نقش کلی داشته باشند، آنچه که مدنظر کمیسیون بهداشت و درمان بوده، انجام بحث‌های علمی در کنار بحث‌های اجرایی است تا به عنوان کمیته تخصصی تصمیم‌گیری‌های علمی در این خصوص اتخاذ شود.

این متخصص طب ایرانی همچنین یادآور شد: با توجه به بررسی‌هایی که از شروع کار داشتیم این موضوع را بارها پیگیری کردیم، دکتر نمکی بسیار استقبال کردند که از ظرفیت‌های علمی مختلف استفاده شود، اصل کار این است که ما در اجرا و اتفاق‌های عملیاتی شاهد کاری باشیم، چون در حال حاضر بیماران با رقم‌های بالا برای تهیه دارو مواجهند، یا داروهایی که متخصصان اعلام می‌کنند اثر درمانی نداشته یا سیر بیماری را کم نکرده و هنوز استفاده می‌شود، یا مشکلات و نگرانی برای تهیه همین رمدسیویر وجود دارد؛ بیماران تماس می‌گیرند که برای تهیه دارو به بازار آزاد ارجاع داده شدند و یا هزینه زمان بستری بالاست؛ همه اینها از دلایل بازبینی در کمیته علمی مبارزه با کروناست؛ نیاز داریم تا از تمام ظرفیت استفاده کنیم، هیچ اصرار و ادعایی هم نداریم، وقتی بحث طب فراگیر مطرح می‌شود باید از تمام علوم و دانش استفاده شود.

دکتر شیخی با اشاره به اینکه سیستم درمانی و بسیاری از پزشکان در مقابل استفاده از داروهای کرونای اعلام شده ایرانی و همچنین استفاده از طب ایرانی به شدت مقاومت نشان می‌دهند، اظهار کرد: طبق لیستی که تا شهریور ماه داشتم 73 داروی کرونای کارآزمایی شده، کد گرفته و در سامانه ثبت شده است و تعداد 8 دارو از طریق طب ایرانی به معاونت درمان ارجاع شده و قرار بوده که به کمیته تخصصی برود و حالا چهار دارو اعلام شده است لذا درخواست‌ ما این است که از ظرفیت طب ایرانی و متخصصان این رشته استفاده شود، این هم وقتی عملیاتی می‌شود که در بیمارستان‌های ما در کنار بخش‌هایی که همکاران داخلی و عفونی زحمت می‌کشند متخصصان طب ایرانی هم همان کارآزمایی‌های بالینی طب رایج را در خصوص داروهای طب ایرانی انجام دهند، چه بسا هم ارزان‌تر باشد و در نهایت حتی اگر جان یک نفر نجات پیدا کند برای ما نویدبخش است.

رئیس کمیته طب ایرانی در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس عنوان کرد: در حال حاضر در مجلس طرح تعالی و بحران جمعیت را داریم و متأسفانه از این طرف روزهایی را سپری می‌کنیم که تعداد بسیاری از هموطنان ما جان می‌دهند، این موضوع نگران‌کننده‌ای است و هر چه سریع‌تر دستگاه‌ها باید اهتمام ویژه داشته باشند و برای این موضوع تصمیم بگیرند، اگر قرار است داروهایی به بازار بیاید باید در اولویت قرار بگیرد. ما نیاز به خودباوری داریم، چون هنوز به این خودباوری نرسیدیم، گزارش‌های خوبی از دانشمندان‌مان در زمینه ساخت واکسن داشتیم همچنین گزارشی در کمیسیون بهداشت و درمان داشتیم و گله‌هایی از دانشمندانی که الان در مورد تولید واکسن تلاش‌هایی انجام دادند و نیازمند بودجه کمی هستند اما هنوز این بودجه به دست‌شان نرسیده البته ما تمام تلاش‌مان را در این زمینه خواهیم کرد، ما باید از چند جهت به این موضوع نگاه کنیم و خدای نکرده وارد بازی نشویم که دیگران طراحی کردند.

وی اضافه کرد: انتظار ما از اساتید بزرگ در وزارت بهداشت و درمان و در دانشگاه‌ها این است که نگاه سلبی و ایجابی‌شان را کنار بگذارند و وارد دو قطبی شدن این مسئله نشوند و سیاسی به این موضوع نگاه نکنند، فقط تنها چیزی که برای کمیسیون بهداشت و درمان مهم است سلامت و جان مردم است، باید به گونه‌ای تدبیر شود که از دانش دانشمندان خودمان به خوبی استفاده کنیم، چون تمام دنیا دارند از همه ظرفیت‌هایشان استفاده می‌کنند، خیلی وقت‌ها در بحران فرصت‌هایی هست که می‌شود از این فرصت‌ها به خوبی استفاده کرد.

شیخی همچنین به موضوع مطالبات کادر درمان و دغدغه‌های آنها و همچنین شرایط نگران‌کننده خانواده‌های شهدای مدافع سلامت اشاره و خاطرنشان کرد: مجلس به جد پیگیر این موضوع است تا خیلی سریع نتیجه بگیریم.

وی همچنین با گلایه از بازگشایی زودهنگام مدارس یادآور شد: برای شروع زودهنگام مدارس جلسه‌ای در کمیسیون بهداشت و درمان با حضور وزرای آموزش و پرورش و بهداشت و درمان وهمچنین معاونان گذاشته شد، بحث‌های بسیاری شد چون به نظر ما هیچ چیز جای آموزش حضوری را نخواهد گرفت از طرفی هنوز زیرساخت‌های آموزش آنلاین هم در کشور فراهم نشده و این موضوع بر نگرانی خانواده‌ها در این شرایط افزوده است، بنابراین تنها راهکارش این است که زودتر شرایط به حالت عادی برگردد، بر این اساس باید با بازبینی تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا راه برون‌رفتی برای شرایط آموزش، کار و اقتصاد پیدا کنیم.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس همچنین در خصوص تأثیر تعطیلی‌ها بر وضعیت کرونا نیز یادآور شد: در این خصوص نگاه‌ها متفاوت است. در کمیسیون هم همکاران می‌گویند باید این اتفاق بیفتد، چراکه نگرانی‌شان این است که باید استراحتی به کادر بهداشت و درمان داده شود چراکه با تصمیم‌گیری‌های فعلی ازدحام جمعیت کم نشده و نظر برخی همکاران این است که این نسخه اصلی نیست و باید تنفسی داده شود، از طرفی هم بعضی از همکاران نظر دارند که تعطیلی به این شیوه مشکل را حل نمی‌‌کند و ما باید به دنبال راهکارهای درمانی و عملیاتی باشیم، در هر صورت باید با مردم شفاف و راحت بحث‌هایی در خصوص محدودیت، تعطیلی یا چیزهای دیگر را مطرح کنیم تا با همدلی بیشتری پای کار بیایند همانطور که در همان ماه‌های ابتدایی عمل کردند، مردم ما بسیار فهیم هستند و فارغ از شعار ما هرچه داریم از آنهاست، اگر خدای نکرده مسؤلان این را فراموش کنند اولین جایی است که زمین خواهیم خورد، لذا باید رفتار صادقانه مردم را ارج نهاد و با آنها صادقانه برخورد کرد. اگر مردم آگاهی دقیق و درستی داشته باشند همراه خواهند شد و امیدواریم با صداقتی که با آنها داریم مشکل را حل کنیم.

وی در پایان با اشاره به اینکه مردم هم مثل کادر درمان خسته شدند، عنوان کرد: البته بحث دیگر در خصوص تعطیلی‌ها امرار معاش مردم است، اصلا یکی از بحث‌های ما هم در کمیسیون همین است که اگر قرار است تعطیلی و قرنطینه اعلام شود دولت باید بسترش را فراهم کند و برای این موضوع بودجه‌ای کنار گذاشته شود تا به خانواده‌های کم‌بضاعت کمک مالی شود تا این دغدغه وجود نداشته باشد، و تا زمانی که این شرایط فراهم نشود عملاً این اتفاق نخواهد افتاد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دانیال ایری رسما پرسپولیسی شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
متکی: جنگ زمینی علیه ایران بلوف است
پزشکیان: علم بدون مهارت و ایمان، راهگشای حل مشکلات کشور نیست
سرلشکر جعفری: رهبر شهید طی ۳۷ سال، امت آماده برای بعثت را شکل داد
تیم‌ ملی فانکشنال فیتنس ایران نایب قهرمان آسیا شد
وزارت بهداشت: ۱.۶ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا نیاز داریم
دیدار و گفتگوی معاونین وزرای امور خارجه ایران و چین در پکن
ادعای مقام پاکستانی درباره ادامه مذاکرات پیرامون بازگشایی تنگه هرمز!
ذخایر راهبردی نفت آمریکا به پایین‌ترین حد از دسامبر ۱۹۸۲ رسید
آیین بزرگداشت امام مجاهد شهید +عکس
مهران مدیری تحت درمان است
مومنی: آموزش و پرورش باید در کنار سه قوه، «قوه چهارم» کشور باشد
«ایران دیجیتال» مسیر توانمندسازی نسل آینده را آغاز کرد
ادعای سنتکام درباره تداوم محاصره دریایی ایران
 قانون مقابله با نفوذ؛ ضرورتی راهبردی برای حفظ استقلال ملی از مسیر شفافیت
عارف: دشمن پس از شکست نظامی به‌دنبال فروپاشی اجتماعی است
ترامپ: در آستانه توافق با ایران نیستیم
دادستانی تهران علیه برنامه «آزاد» به اتهام نشر اکاذیب اعلام جرم کرد
۳ مدال برنز برای فرنگی‌کاران جوان ایران
علی‌آبادی: مصرف برق کشور برای نخستین‌بار در دو سال اخیر کاهشی شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
یک میلیون و ۷۵۰ هزار دانش آموز در آزمون نهایی شرکت کرده‌اند
سرپرست اداره کل بورس و اعزام دانشجویان خارج وزارت علوم منصوب شد
درخشش مجدد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه‌بندی جهانی شانگهای ۲۰۲۶
«تیمار گرما-بخار» روش جدید محققان دانشگاه تهران برای بهبود صدای سنتور
دانشگاه علوم پزشکی تهران میزبان مرحله نهایی بخش معارفی جشنواره قرآن
اعلام نحوه پذیرش در آزمون انفرادی المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
زمان و تعداد سوالات گروه‌های پنجگانه کنکور سراسری ۱۴۰۵ مشخص شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
پنجمین مدرسه تابستانه نانوفناوری ایران برگزار می‌شود
تضمین امنیت آزمون رکن اصلی تحقق عدالت آموزشی است
آزمون تربیت معلم همزمان با کنکور سراسری ۱۴۰۵ برگزار می‌شود
آغاز توزیع کارت کنکور ۱۴۰۵ از امروز
تمدید مهلت رفع نقص پرونده تحصیلی دانشجویان
خط ویژه جذب هیئت علمی در رشته هوش مصنوعی ایجاد شد
تقویم آموزشی دانشگاه صنعتی شریف برای سال تحصیلی ۱۴۰۶-۱۴۰۵ اعلام شد
پذیرش دکتری استادمحور در دانشگاه علامه‌
۵۰ هزار داوطلب دانشجومعلم در فرایند ارزیابی شایستگی قرار می‌گیرند
امکان ثبت‌نام افراد جدید و متاهلان در مرحله دوم نقل و انتقالات فرهنگیان
مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۴۰۵ تمدید شد
امتحانات ترم تابستان دانشگاه‌ها حضوری شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top