تاریخ انتشار: چهارشنبه 1399/09/05 - 09:51
کد خبر: 377177

علی خضریان

‏درس واقع‌گرایی در سیاست‌خارجی

‏درس واقع‌گرایی در سیاست‌خارجی

ابتدا باید تاکید شود که در فضای ⁧‫روابط بین‌الملل‬⁩ روی آوردن یک یا چند کشور به ابزار تحریم نه تنها نشانه‌ی ⁧‫قدرت‬⁩ نیست، بلکه به معنای پذیرش قدرت کشوری است که امکان هرگونه تهدید سخت و نرم را با قدرت نظامی، منطق و استدلال منتفی کرده و واکنشی از روی استیصال و بی‌منطقی است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» علی خضریان// تاکید ⁧‫رهبر انقلاب‬⁩ در دیدار با اعضای شورای عالی هماهنگی ⁧‫اقتصادی‬⁩ مبنی بر اینکه موضوع تحریم‌ها به عنوان یک واقعیت تلخ نه از مسیر مذاکره چندین ساله که یکبار امتحان شده، بلکه تنها با خنثی‌سازی و غلبه بر آنها رفع خواهد شد، یک نگاه واقع‌گرایانه در اقتصاد و سیاست خارجی است

‏واقعیت این است که هرگونه طراحی و برنامه‌ریزی برای مقابله با تحریم‌ها، تنها در صورتی ممکن است که فهم درست و دقیقی از این مسیٔله داشته باشیم. شناخت صحیح از پدیده‌ی ⁧‫تحریم‬⁩، مردم و مسیٔولان کشور را در کاهش اثرات آن در کوتاه‌مدت، میان‌مدت و از بین بردن آن در بلندمدت یاری خواهد رساند.

ابتدا باید تاکید شود که در فضای ⁧‫روابط بین‌الملل‬⁩ روی آوردن یک یا چند کشور به ابزار تحریم نه تنها نشانه‌ی ⁧‫قدرت‬⁩ نیست، بلکه به معنای پذیرش قدرت کشوری است که امکان هرگونه تهدید سخت و نرم را با قدرت نظامی، منطق و استدلال منتفی کرده و واکنشی از روی استیصال و بی‌منطقی است.

لذا در فضای رقابت جهانی، قدرت‌هایی که از ⁧‫قوی شدن‬⁩ کشوری دیگر احساس خطر می‌کنند؛ در آخرین حربه خود با اعمال تحریم‌ها به دنبال رسیدن به اهداف مهمی چون ایجاد اختلال در نظام محاسباتی مردم و مسیٔولان، با هدف تضعیف اراده‌ی آنها و ایجاد تردید و ⁧‫نفوذ‬⁩ برای انحراف از مسیر طی شده است.

از سویی دیگر باید پذیرفت، اجماع یک یا چند ⁧‫قدرت جهانی‬⁩ برای تحریم یک ⁧‫قدرت نوظهور‬⁩، باعث بروز مشکلاتی در حوزه ⁧‫اقتصاد‬⁩ آن کشور خواهد شد. به همین دلیل هر جهت‌گیری سیاسی در سطح کلان برای مقابله با مقوله‌ی تحریم، تأثیر مستقیمی بر سرنوشت جامعه هدف و مسیر ⁧‫پیشرفت‬⁩ آن خواهد داشت.

در این خصوص دو نگاه کلان وجود دارد؛ یک نگاه معتقد به ظرفیت‌های درون کشور است و نگاه دوم رفع مشکل اقتصادی را با استفاده از ظرفیت بیرون از مرزها و از طریق تغییر در ⁧‫سیاست خارجی‬⁩ دنبال می‌کند؛ درحالیکه این نگاه به دلیل اینکه برخلاف هدف اصلی تحریم‌ها می‌باشد، عقیم و بی‌فایده است.

در میدان واقعیت نیز رجوع به تجربیات پیشین در برهه‌هایی چون ⁧‫انقلاب اسلامی‬⁩، ⁧‫دفاع مقدس‬⁩ و ⁧‫علم و فناوری‬⁩ نوین به روشنی می‌توان به این حقیقت پی برد که اعتماد به توانایی‌های داخلی، معقول‌ترین و کارآمدترین راه برای شکست توطیٔه‌های دشمنان و دستیابی به پیروزی‌های عظیم است.

این جهت‌گیری کلان رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در حل مسئله‌ی تحریم و رسیدن کشور به پیشرفت اقتصادی تحت عنوان «مردم‌گرایی» و سپردن کارها به ⁧‫مردم‬⁩، در مقابل رویکرد «بیگانه‌گرایی» و چشم داشتن به دست ⁧‫غرب‬⁩ که به آشنایی چندین ساله با رییس جمهور ⁧‫آمریکا‬⁩ افتخار می‌کند، قابل صورت‌بندی است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تجمع دانشجویان دانشگاههای تبریز در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکایی
بیانیه شورایعالی انقلاب فرهنگی در حمایت از دانشجویان آمریکا
خیزش دانشجویان بحران سیاست خارجی آمریکا را فاش کرد
اعلام جزئیات حمایت مؤثر و مستمر از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش
نظر استاندار تهران برای تقسیم استان تهران؛ باید تأمل کرد
تجمع دانشجویان امیرکبیر در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی
قهرمانی سیزدهم فوتسال ایران در آسیا
روسیه آمریکا را تهدید کرد
تکلیف حسن یزدانی برای المپیک مشخص شد
لحظات به ثمر رسیدن گل اول و دوم ایران به تایلند +فیلم
توجیهات عجیب نخست‌وزیر ارمنستان برای واگذاری روستاها به آذربایجان
بن‌گویر با ۳ دنده شکسته از بیمارستان مرخص شد
همه چیز درباره چراغ چک تیگو ۵ + علت روشن شدن چراغ چک تیگو ۵
محبوب‌ترین میز تلویزیون چه ویژگی‌هایی دارد؟
آیا جک پارکینگ سیماران انتخاب خوبی است؟
کدام سرورهای HPE برای سازمان شما مناسب هستند؟
صعود تاریخی افغانستان به جام جهانی فوتسال
کلاس‌های دانشگاه‌ها امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
اولین تصاویر از لحظه شلیک جدیدترین پهپاد انتحاری سپاه +فیلم
زمان ثبت‌نام کلاس اولی‌ها اعلام شد
جزئیاتی از برگزاری انتخابات ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top