تاریخ انتشار: شنبه 1399/09/15 - 04:12
کد خبر: 378120

محمد نوروزی

گشایش مقطعیِ برجامی

گشایش مقطعیِ برجامی

قضایای دو سه روز اخیر به وضوح اثبات کرد که مهره همان حلقه فرادولتی در مجلس که اتفاقا دستگاه محاسباتیش در «مسائل مبنایی و اصلی» در ظاهر متضاد با دولت و ‌در باطن هماهنگ با دولت است، رییس مجلس است که از قضا از قرائن مشهود، کاندیدای قطعی و نهایی برخی کانونهای تاثیرگذار فضای سیاسی، در انتخابات ۱۴۰۰ است.

خبرنامه دانشجویان ایران: محمد نوروزی*// آنچه که در جریان آمدورفت طرح اقدام راهبردی لغو تحریم‌ها بین مجلس و شورای نگهبان رخ داد، برای چندمین بار اثبات کرد که اگر چه داستان برجام و متعلقاتش از طراحی تا اجرا با صحنه‌گردانی دولت‌های یازدهم و دوازدهم راهبری شد، لکن این صحنه‌گردانی و راهبری، بدون پشتیبانی ‌‌و حمایت نیروهای فرادولتی، تقریباً امکان‌ناپذیر بنظر می‌رسید. نشان به آن نشان که حماسه ۲۰ دقیقه‌ای مجلس نهم و نمایش ۸ دقیقه‌ای دو روز پیش، هر دو محصول مجالسی بود که عناوین پرطمطراق «اصولگرا» را یدک می‌کشیدند.

اتفاقات پریروز مجلس و تصویب برق‌آسای اصلاحیه‌ی اخته شده‌ی طرح مجلس، در حالی با همراهی تمام‌قدِ رییس مجلس به وقوع پیوست که حتی قبل از مصوب شدنِ طرح اولیه مجلس(پیش از ایراد شورای نگهبان) نیز قالیباف نیروهای میدانی‌اش(امثال عمویی، توانگر و پیرهادی) را برای مخالفت با طرح نمایندگان و جایگزینی طرحی شبیه به اصلاحیات شورای نگهبان، بسیج کرده بود.

قضایای دو سه روز اخیر به وضوح اثبات کرد که مهره همان حلقه فرادولتی در مجلس که اتفاقا دستگاه محاسباتیش در «مسائل مبنایی و اصلی» در ظاهر متضاد با دولت و ‌در باطن هماهنگ با دولت است، رییس مجلس است که از قضا از قرائن مشهود، کاندیدای قطعی و نهایی برخی کانونهای تاثیرگذار فضای سیاسی، در انتخابات ۱۴۰۰ است.

اینطور که بنظر می‌رسد، شوق گشایش‌های مقطعی و کوتاه مدت احتمالیِ حاصل از حضور بایدن، حلقه فرادولتی مذکور را نیز به این نتیجه رسانده‌ است که کشور همچنان منتظر شعبده‌بازی دموکرات‌های آمریکا بماند تا اگر چنانچه گشایشی در کار بود، کاپ قهرمانیش را جریان دولت فعلی به تنهایی بالای سر نبرد.

نوشتیم «گشایش مقطعی»، چرا که شیوه دموکرات‌ها، گسیل گشایشهای مقطعی به سمت ایران برای «تحمیل فشارهای میان‌مدت و بلندمدت» به منظور جلوگیری از انجام فعالیت‌هایی است که مستقیما‌ً «کاهش آثار تحریم» را نشانه می‌رود؛ چرا که در شرایط بدون تحریم، اراده داخلی برای مقاوم‌سازی ساختارهای اقتصادی در برابر تحریم، به حداقل می‌رسد ‌و زمینه برای وارد آوردن ضربات سنگین به بنیان‌های اقتصادی کشور فراهم می‌شود.

بطور مثال دولت دموکرات اوباما پس از انعقاد برجام، با آزادسازی نمادین بخشی از دارایی‌های بلوکه شده ایران و هدایت شرکت‌هایی مانند توتال برای حضور در ایران، امید گشایش‌های دائمی را در مسئولان دولتی و بعضاً فرادولتیِ داخلی زنده کرد و سپس فشارهای همان دولت اوبامای دموکرات تا حدی افزایش یافت که سیف، رییس وقت بانک مرکزی، برای توصیف میزان تحقق وعده‌های غرب از واژه «تقریبا هیچ» استفاده کرد.

از قرار معلوم بنظر می‌رسد که با رصد نقش آفرینی قالیباف در اتفاقات روزهای اخیر مجلس، می‌توان به این نتیجه رسید که رییس فعلی مجلس به عنوان یکی از عناصر اصلی حلقه فرادولتی حامی برجام، که در جریان نطق‌های انتخاباتی سال ۹۶ هم «برجام» را «تصمیم حاکمیت» خوانده بود، در صورت حضور و پیروزی احتمالی در انتخابات ۱۴۰۰ از نسخه تلاش برای «گشایش مقطعیِ برجامی» برای اداره کشور پیروی خواهد کرد.

با این تفاسیر جریان انقلاب که در سال‌های اخیر به اندازه کافی با نمایشهای بی‌فایده برجامیِ دارودسته روحانی و‌ ظریف، قبض روح شده و برای ساده‌لوحی عناصر دولتی روضه خوانده، باید از همین امروز بداند که قالیباف امروز همان قالیباف ۹۶ است که نیم‌نگاه که هیچ، تمام نگاهش برای اداره کشور، متوجه برجام و برجام‌بازی است. لذا نمی‌تواند گزینه مناسبی برای ساختن ایران «قوی، مقتدر، مستقل و توسعه‌یافته» باشد.

مرور حوادث دیروز و امروز، چراغ راه فرداست! از ما گفتن!

* فعال سابق دانشجویی

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
با مردم ایران با احترام صحبت کن
رهبرا، ما تا آخرین نفس بر عهد خود ایستاده‌ایم
روایت جهانی از اقتدار ایران
قاتلان قائد شهید امت به سزای عمل‌شان خواهند رسید
درآمدی بر تبارشناسی اندیشه سیاسی و هویتی آیت‌الله خامنه‌ای
دریای خروشانِ عزاداران؛ روایتِ آخرین تصویر از رهبر شهید
ترامپ: به دنبال تغییر حکومت در ایران نیستم
عرضه رایگان سوخت CNG در ۱۱ جایگاه قم برای زائران مراسم تشییع رهبر
مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب در تهران +عکس
مشارکت الزیدی در مراسم تشییع پیکر رهبر شهید ایران در نجف
صادق: تحلیلگران اجتماعی از درک شعور مردم ایران ناکام مانده‌اند
اینفوگرافیک: مسیر های تردد زائران مراسم بدرقه رهبر شهید در جمکران
تمایل باقری برای همکاری با تارتار
خبرگزاری فرانسه: ایران تاب آوری و استقامت خود را به نمایش گذاشت
حماسه تشییع رهبر شهید، نقطه عطف بعثت مردم است / عهد خود را با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای تجدید می‌کنیم
هشدار یمن: باب‌المندب به روی کشتی‌های سعودی بسته می‌شود
مراسم تشییع آقای شهید ایران
فیلم | حضور پرشور مردم در تشییع پیکر مطهر آقای شهید ایران
فیلم | لحظاتی از متوقف شدن خودروی حامل پیکر آقای شهید ایران در سیل انبوه مردم عزادار
فیلم | تصاویر هوایی از حضور میلیونی مردم در تشییع پیکر امام شهید
فیلم | مردم در تشییع آقای شهید ایران به شیطان بزرگ سنگ زدند و عکسش را پاره کردند
بدرقه امام خامنه‌ای، هزینه‌ی شیعه را برای دشمن «غیرقابل تصور» می‌کند / وداعی که باید چون قیام حسینی، خون‌خواهی را به جهان نشان دهد
حضور باشکوه مردم در مراسم تشییع رهبر شهید، نماد وحدت و ایستادگی ملت ایران است
تبیین رسالت‌های سه‌گانه جامعه و دانشگاهیان در عصر پساجنگ
ضوابط برگزاری امتحانات مجازی و ترم تابستان دانشگاه صنعتی شریف اعلام شد
آمادگی کامل برای میزبانی از سوگواران مراسم تشییع
از جهاد علمی تا خودکفایی پایدار؛ نگاه عملیاتی به فرمایشات رهبر شهید
موکب مدافعان سلامت علوم پزشکی تهران، میزبان دانشگاهیان در مراسم تشییع رهبر شهید
خدمت‌رسانی شبکه امداد سیار دانشگاه آزاد در موکب‌ها و میان جمعیت
جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان اعلام شد
گلباران پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب توسط دانشجویان
بازدید دکتر حبیبی از روند آماده‌سازی دانشگاه‌های علوم پزشکی برای میزبانی از زائران دانشجو
تعطیلی سازمان مرکزی و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در روز چهارشنبه
پژوهشگاه ملی سرطان جهاددانشگاهی آماده خدمت‌رسانی به عزاداران رهبر شهید
روایتی از ۴ دهه ارتباط دانشگاه صنعتی شریف با رهبر قائد انقلاب
بسیج همه‌جانبه دانشگاه آزاد اسلامی در خدمت زائران امام شهید
سه شرط معافیت دانشجویان داروسازی از آزمون پایان دوره اعلام شد
دانش‌آموزان چه معلمی را حرفه‌ای می‌دانند؟
آیا اعتماد عمومی به علم کاهش یافته است؟
اجلاس معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های کشور در اردبیل به کار خود پایان داد
امکان اسکان دانشجویان غیربومی دانشگاه شهید بهشتی در خوابگاه‌ها
دانشگاه محقق اردبیلی مسیر توسعه را با جدیت طی می‌کند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top