تاریخ انتشار: شنبه 1399/09/22 - 11:51
کد خبر: 378846

آموزش| بخش اول

چگونه یک «رزومه علمی و کاری» خوب از خود بنویسیم؟

چگونه یک «رزومه علمی و کاری» خوب از خود بنویسیم؟

اگر به دنبال پذیرفته شدن در یک شغل مناسب هستید، این خیلی مهم است که رزومه خود را چطور می‌نویسید و چه شخصیتی از خودتان ارائه می‌کنید. احتمالاً در زمان مصاحبه شغلی، مصاحبه‌کننده با ذهنیت قبلی از شما روبرویتان می‌نشیند. در این گزارش قصد داریم به صورت مختصر و مفید، چند نکته پراهمیت و کلیدی را در رزومه نویسی خدمتتان ارائه نماییم.

به گزارش خبرنگار صنفی-آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ درعلم ارتباطات و روانشناسی موضوعی به اسم اولین برخورد وجود دارد که بسیاری از افراد معتقد هستند که اولین برخورد مهم‌ترین برخورد می‌باشد. اما وقتی برای مصاحبه شغلی، به یک شرکت می‌روید شاید این اولین برخورد شما با مصاحبه‌کننده باشد، ولی اولین برخورد مصاحبه‌کننده با شما نیست. در حقیقت اولین برخورد، قبل از مراجعه حضوری شما به آن شرکت یا مجموعه شکل‌گرفته است. و آن اولین برخورد، همان رزومه شماست که مسئول نیروی انسانی سازمان مربوطه، آن را مطالعه می‌کند. پس خیلی مهم است که رزومه را چطور می‌نویسید و چه شخصیتی از خودتان ارائه می‌کنید. احتمالاً در زمان مصاحبه شغلی، مصاحبه‌کننده با ذهنیت قبلی از شما روبرویتان می‌نشیند. در ادامه گزارش قصد داریم به صورت مختصر و مفید، چند نکته پراهمیت و کلیدی را در رزومه نویسی خدمتتان ارائه نماییم.

یک رزومه از چه بخش‌هایی تشکیل می‌شود؟

به‌طورکلی هر رزومه را می‌شود به سه قسمت تقسیم کرد:

1_اطلاعات فردی

2_ سوابق کاری

3_  مهارت‌ها و توانایی‌ها

البته درجاهایی که تحصیلات نقش پررنگ‌تری پیدا می‌کنند می‌توانید قسمت چهارمی به نام سوابق تحصیلی هم به سه قسمت بالا اضافه کنید.

سعی کنید به‌جز موارد بالا، نکات اضافه‌تری ننویسید، تجربه نشان داده است که رزومه‌های طولانی معمولاً خوانده نمی‌شوند.  ویابه آنها توجه ویژه‌ای نمی‌شود.

در واردکردن اطلاعات صادق باشید

همانطور که پیش‌تر گفتیم، یک رزومه معمولا با اطلاعات فردی شروع می‌شود؛ مواردی همچون نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، شهر محل سکونت، میزان تحصیلات و به‌طورکلی اطلاعات شخصی فرد مورد نظر. سعی کنید این اطلاعات را به‌طور صحیح وارد کنید و چیزی خلاف واقع را طرح نکنید. و به زبان ساده‌تر، خود واقعی‌تان را معرفی کنید.

در هنگام رزومه نویسی، فرض کنید شما مسئول نیروی انسانی یک سازمان بزرگ هستید، که پس از منتشر کردن یک آگهی استخدام، رزومه‌هایی برای شما ارسال می‌شود. در شرکت‌های بزرگ گاها حتی تا ۱۰۰ رزومه و بیشتر فرستاده می‌شوند. طبیعی است که همه آن رزومه‌ها به‌طور کامل خوانده نمی‌شوند و چه‌بسا رزومه‌هایی که خیلی طولانی هستند همان اول کنار گذاشته  مشوند. ۲ یا نهایتاً ۳ صفحه می‌تواند اندازه مناسبی برای یک فایل رزومه باشد؛ اما بعضاً مشاهده‌شده که در یک رزومه فقط ۶-۷ صفحه درباره داستان زندگی فرد نوشته‌شده است! قطعاً خواندن چنین رزومه‌هایی از حوصله خارج است.

مهارت‌های انسانی و ارتباطی شاه‌کلید رزومه

یکی از قسمت‌های بسیار مهم رزومه نویسی، بخش توانایی‌ها و مهارت‌های انسانی است. بیایید با دوربینی متفاوت به بحث استخدام نگاه کنیم. به نظر شما یک شرکت یا یک مدیر دوست دارد چه کسی را به مجموعه خود اضافه کند؟

معمولاً یک کارفرما علاقه دارد باکسی کار کند که انعطاف‌پذیر باشید و بتواند با شرایط خودش را وفق دهد، مسئولیت‌پذیر و زمان‌شناس باشد، توانایی کار گروهی و مهارت‌های ارتباطی قوی داشته و از قدرت حل مسئله بالایی برخوردار باشد.

از این رو لازم است که از قبل روی مهارت‌های انسانی و ارتباطی خود، کار کنید.اگر احساس می‌کنید که هرکدام از مهارت‌های ذکرشده (و یا هر مهارت ارتباطی دیگری) رادارید حتماً آن را در نوشتن رزومه در نظر بگیرید (البته قبل از ذکر کردن در رزومه سعی کنید از آن مهارتی که قرار است نام ببرید برای خودتان مثال بیاورید تا مطمئن شوید آن مهارت رادارید).

نکته ظریفی که در این قسمت وجود دارد این است که اکثر دانشجویان یا فارغ‌التحصیلان، سابقه شغلی چندانی ندارند و یا حتی مهارت‌های فنی کاملی نیز شاید نداشته باشند. در چنین حالتی اهمیت مهارت‌های انسانی و ارتباطی، دوچندان می‌شود و شانس استخدام کسی که این مهارت‌ها را در خود تقویت کرده و در رزومه خود می‌آورد بسیار بیشتر می‌شود.

ظواهر و زوایا

سعی کنید قالب و فونت مناسب برای رزومه انتخاب کنید. البته نیازی نیست که ساعت‌ها و روزها روی ظاهر آن‌وقت بگذارید ولی حداقل‌های جذابیت ظاهری رزومه‌تان را در نظر بگیرید.

سعی کنید در نوشته‌هایتان هیچ‌گونه غلط املایی نداشته باشید. شاید در ظاهر مسئله خیلی بزرگی به نظر نیاید ولی قطعاً در ذهن خواننده تأثیر منفی خودش را می‌گذارد. املای هر کلمه‌ای را که نمی‌دانستید و یا حتی درصدی نسبت به صحت آن شک داشتید فقط کافی است در گوگل سرچ کنید و یقین را جایگزین شک کنید.

ارسال رزومه

شما می‌توانید پس از نوشتن رزومه، فایل آن را به طرق مختلفی به دست کارفرما یا شرکت و مجموعه مدنظرتان برسانید. بهترین و متعا‌رف‌ترین روش ارسال رزومه، استفاده از ایمیل است. اما ممکن است بعضی از افراد ندانند که در ایمیل ارسال رزومه‌شان از چه متنی استفاده کنند. در اینجا یک نمونه متن مناسب برای ایمیل ارسال رزومه مینویسیم.

"مدیریت محترم نیروی انسانی شرکت ...

با سلام

رزومه اینجانب .... جهت موقعیت شغلی کارشناس ... به پیوست تقدیمتان می‌گردد.

با تشکر"

نکته: خیلی از اوقات دیده شده که افراد متن را درست می‌نویسند اما فراموش می‌کنند تا فایل پی دی اف رزومه‌شان را به متن پیوست کنند. بنابراین حتما قبل از ارسال ایمیل به موجود بودن فایل رزومه در ایمیلتان توجه کنید.

در انتها لینک چند رزومه و سایت رزومه ساز را قرار می دهم که می‌توانید از آن‌ها برای نوشتن رزومه ایده بگیرید و یک رزومه خوب و قوی برای خودتان آماده کنید. البته یادآوری کنم که هر کدام از این ها ممکن است ایراداتی را نیز داشته باشند؛ اما برای ایده گرفتن و پیدا کردن ذهنیت، می‌توانند مفید واقع شوند. (نمونه اول) - (نمونه دوم) - (نمونه سوم) - (نمونه چهارم)                         

* گزارش از محمد رمضانی

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
انقلابی به نام نفت شیل، چگونه حذف ایران را از بازار نفت دنیا تسهیل کرد؟
بیانیه نیروهای مسلح یمن درباره دو حمله موشکی جدید علیه اسرائیل
از یک روزنه امید برای هنرمندان تا بلاتکلیفی در اداره کل هنرهای تجسمی
بیانیه حزب‌الله عراق به مناسبت سالروز شهادت سردار سلیمانی
کیفی سازی فرآورده‌های سنگین پالایشگاه ها چشم انداز برنامه هفتم توسعه
ترک اعتیاد بدون دارو چگونه امکان‌پذیر است؟
آیا «جان سخت» می‌تواند برگی برنده در کارنامه فیلمساز باشد؟
معلم خصوصی ریاضی چهارم کلید موفقیت تحصیلی فرزندانتان
مرجع تخصصی قطعات و لوازم یدکی ماکسیما
چگونه نقاشی با مداد رنگی حرفه ای یاد بگیریم ؟
ثروت ترامپ در سال ۲۰۲۴ چقد بوده است؟ رکورد جدید رئیس جمهور پر حاشیه !
بازرسی غیرمعمول یک هواپیمای ایرانی در بیروت
حمله هوایی دوباره رژیم صهیونیستی به سوریه
سرانجام دادگاه رسیدگی به پرونده ترور سردار سلیمانی چه شد؟
هشدار نسبت به خرید خودرو از فضای مجازی
پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم عمار برگزار شد
چالش‌های پیش روی بازار ارز
راه‌های کاهش آلودگی هوا چیست؟ بررسی ۱۶ روش موثر
حکایت عجیب تقسیمات کشوری؛ وقتی فرمانداری شمیرانات در تهران مستقر است
ناکامی ماموران در بازداشت رئیس جمهور عزل شده
بازرسی یک هواپیمای ایرانی در فرودگاه بیروت؟ ؛ ماجرا چیست؟
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top