تاریخ انتشار: سه شنبه 1399/10/30 - 01:16
کد خبر: 383032

کتاب «تحول در عصر فضای مجازی» منتشر شد

کتاب «تحول در عصر فضای مجازی» نوشته ابوالحسن فیروزآبادی با همکاری انتشارات پژوهشگاه فضای مجازی، به چاپ رسید.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر؛ کتاب «تحول در عصر فضای مجازی» نوشته سید ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی از سوی انتشارات دانشگاه امام صادق علیه السلام و با همکاری انتشارات پژوهشگاه فضای مجازی به چاپ رسید.

این کتاب در زمینه ماهیت، بنیان‌های تحول و حوزه‌های بنیادین تحول در فضای مجازی نگاشته شده است.

در پیشگفتار این کتاب آمده است: «فضای مجازی با شتاب شگرف و رو به تزایدی در حال بسط و گسترش بوده و تمام ساحات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی زندگی بشر را درنوردیده است، به طوری که هر روز بخش بزرگی از زیست انسانی را در خود فرو می‌برد و حیات متفاوت و جدیدی به آن می‌دهد. با این حال این تحول آن چنان تمامی ارکان جامعه کنونی را متحول و دگرگون کرده است که می‌توان سخن از شکل گیری عصر و تمدن نوینی به میان آورد که برآمده از همگرایی فناوری‌های نوظهور، افق جدیدی را برای جوامع معاصر گشوده است. افقی به طور مرتب و مستمر باید از طریق نهادهای علمی و سیاست گذار مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.»

نگارنده این کتاب معتقد است: «فضای مجازی با ویژگی‌های خود نظیر شبکه‌ای شدن، هوشمند شدن، خدماتی شدن، زمان‌مندی و مکان‌مندی، فشردگی زمانی و مکانی، ۳۶۰ درجه‌ای شدن، مجازی شدن، اطلاعاتی و داده بنیاد شدن، سکویی شدن، کالایی شدن، زیست بوم انسان و اشیا، همگرایی ابزارها، برخطی دائم و … موجب ظهور شکل جدیدی از نهادهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، حقوقی و سیاسی شده است به طوری که هر کدام از این نهادها امروزه با پدیده‌ها و مسائلی روبه رو هستند که تا پیش از این، نظریه‌پردازان و سیاست‌گذاران نسبت به آن‌ها درک و فهمی نداشتند. در این میان مسئله‌ای که اهمیت مطالب مذکور را در زمینه فضای مجازی، دو چندان می‌کند مسئله «حکمرانی» است. امروزه با بسط و گسترش فضای مجازی نه تنها حکمرانی بر فضای مجازی بسیار دشوار و پیچیده شده، بلکه حکمرانی کشورها نیز به طور عام با موضوعات و مسائل جدیدی روبه رو شده است. با توجه به این مطلب، یکی از پدیده‌های مهمی که گسترش فناوری تأثیرات زیادی بر روی آن داشته است، نظام حکمرانی در کشورهاست.»

در این نوشتار که در سه فصل تنظیم شده است، تلاش شده تا ابتدا ماهیت و بنیان‌های تحولات در عصر فضای مجازی مورد مداقه قرار بگیرد، سپس تغییرات گسترده در هر یک از حوزه‌های تحولی از جمله فناوری، اقتصاد، فرهنگ و اجتماع، آموزش، بهداشت و درمان، کشاورزی، حقوق و مقررات، امنیت و دیپلماسی و روابط بین الملل مورد تحلیل و بررسی قرار داده شود و در نهایت به تحولات حکمرانی به مثابه اساسی‌ترین مسئله پیش روی کشورها درعصر فضای مجازی پرداخته شود.

کتاب «تحول در فضای مجازی» در ۱۳۲ صفحه و با قیمت ۳۰,۰۰۰ هزار تومان در دسترس علاقه‌مندان این حوزه و فعالان عرصه مطالعات فضای مجازی قرار گرفته و از سوی انتشارات دانشگاه امام صادق علیه السلام راهی بازار نشر دانشگاهی شده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
کدام جنگ بی‌پایان؟
مذاکره عراقچی با آمریکا بدون مجوز و برخلاف عقلانیت بود/ استیضاح وزیر خارجه ثبت شده است
دیدار پزشکیان و رئیس شورای اروپا
خودکشی ۸ ملوان نیروی دریایی آمریکا در جریان مأموریت رزمی علیه ایران
ابراز نگرانی هند از تحریم‌های آمریکا علیه روسیه و ایران
آغاز سال تحصیلی و افتتاح مدرسه جدید شجره طیبه میناب +عکس
کاناوارو: ایران ازبهترین تیم‌های آسیاست/ شومورودوف: هدفمان پیروزی است
روبیو: توافق با ایران نیازمند زمان و تلاش بسیار است!
طلای ناگویا بر گردن دومین کاراته‌کای قم
۹۸۸ حمله هوایی و موشکی سعودی به یمن
سرلشکر رضایی: دیپلماسی جدید ایران به گذشته برنخواهد گشت
تیم ملی جای جوان‌گرایی نیست/ با ازبکستان آماده جام ملت‌ها می‌شویم
جدیدترین اقدام خصمانه کانادا علیه ایران
انتقاد عراقچی از مماشات اروپایی‌ها از جمله آلمان با قلدری‌های آمریکا
تبادل پیام میان ایران و امریکا دو ساعت به طول انجامید
آخرین تمرین تیم ملی پیش از دیدار با ازبکستان برگزار شد
عارف: امیدواریم در روزهای آینده مبلغ کالابرگ افزایش یابد
قالیباف: رئیس‌جمهور صدای قدرتمند ایران بود
حملات دوباره موشکی و توپخانه‌ای عربستان به صعده یمن
میثاق دانشجویان دانشگاه‌های تهران با شهدای مدرسه میناب
امضای توافق نامه ایران و کره جنوبی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top