تاریخ انتشار: یکشنبه 1399/11/12 - 15:08
کد خبر: 384412

چالش‌های بایدن برای بازگشت به توافق هسته‌ای

روزنامه واشنگتن پست در گزارشی با توجه به عملکرد دولت پیشین آمریکا به چالش های مسیر رئیس جمهور جدیداین کشور برای بازگشت به توافق هسته ای پرداخت.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ روزنانه واشنگتن پست در گزارشی نوشت: انتظار می رفت پیروزی و ورود بایدن به کاخ سفید تغییر اساسی در استراتژی ایالات متحده در قبال ایران ایجاد کند. مقامات ایران پس از تحمل کارزار «اعمال فشار حداکثری» دولت دونالد ترامپ و تحریم های خفه کننده آن، امیدوار به تغییر در فضای ژئوپلیتیک و کاهش رنج اقتصادی بودند. بایدن و متحدانش  گفته اند که می خواهند آسیب دیپلماتیک ناشی از اعمال مجدد یک جانبه تحریم های ایران توسط دولت ترامپ، را جبران کنند. دولت بایدن همزمان با پیوستن دوباره به توافق آب و هوایی پاریس، سعی دارد با تلاش برای نجات توافق هسته ای ۲۰۱۵ ایران، تعهد خود به دیپلماسی چندجانبه با متحدان دیرینه خود را نشان دهد. اما بازگشت به وضعیت پیش از دوره ترامپ دشوار و پیچیده خواهد بود. اگرچه بایدن به تعامل مجدد با ایران متعهد است، دستیاران او هنوز به وضوح اعلام نکرده اند که کی و چگونه چنین خواهند کرد.

این روزنامه ادامه داد: آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا، در جلسه استماع هفته گذشته گفت که ایالات متحده منتظر خواهد ماند تا زمانی که اطمینان یابد ایران از عملیات غنی سازی عقب نشینی خواهد کرد و به تعهدات برجامی باز خواهد گشت.

واشنگتن پست همچنین مطرح کرد: در همین حال، ایرانی ها می خواهند که آمریکایی ها اولین قدم مهم را بردارند. هفته گذشته محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در مقاله ای در فارن افرز نوشت: دولت بایدن باید روند را با حذف بی قید و شرط همه تحریم های اعمال شده، آغاز کند. ایران هم به نوبه خود از همه تدابیری که در پی خروج ترامپ از توافق هسته ای انجام داده، باز خواهد گشت.

این روزنامه افزود: بن بست کنونی بین دولت های بایدن و حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، با فشارهای داخلی در هر دو کشور تشدید شده است. به نظر می رسد جمهوری خواهان و طرفداران رویکرد دولت ترامپ منتظر هستند تا مانع از هرگونه امتیازدهی قابل قبولی برای ایران از سوی بایدن شوند. دشمنان منطقه ای ایران به ویژه اسرائیل و عربستان سعودی و امارات متحده عربی نیز معتقدند بایدن باید از اهرم فشار ایجاد شده توسط ترامپ استفاده کند. برخی از تحلیلگران سیاست ایران اینطور استدلال می کنند که اهرم فشاری در کار نیست و ایران به رغم فشار تحریم ها مقاومت قابل توجهی نشان داده است.

در بخش دیگری از این گزارش مطرح شد: جامعه ایرانی بهای گزافی به خاطر تحریم ها پرداخته است. الی گرانمایه و اسفندیار باتمنقلیچ در یادداشتی مشترک  نوشتند که  «هزینه تحریم های ایالات متحده را تا این لحظه مردم عادی در ایران پرداخته اند. آنطور که ترامپ تصور می کرد، وخامت شرایط اقتصادی به فروپاشی نظام یا تسلیم آن منجر نشده بلکه به مردم آسیب رسانده است»

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
نایب رئیس مجلس: حزب‌الله قهرمان، قوی‌تر می شود
دعوت شورای هماهنگی از عموم مردم برای شرکت در اجتماع محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی
نخست‌وزیر روسیه وارد تهران شد
حمله گروهک تروریستی به خودروی هنگ مرزی +جزئیات
گزارش تصویری/ عرض تسلیت مسئولان به شهادت «سید حسن نصرالله» در دفتر حزب‌الله
آغاز ثبت نام مجدد در آزمون دکتری وزارت بهداشت از فردا
گزارش تصویری/ مروری بر تصاویر «سید مقاومت»
مداحی کردن سیدحسن نصرالله در ۳۸ سال پیش +فیلم
اولین سخنرانی سیدحسن نصرالله به عنوان دبیرکل حزب الله +فیلم
واکشن معاون دبیرکل حزب‌الله به شهادت سید حسن نصرالله +فیلم
سنگ تمام مجری عراقی برای سیدحسن نصرالله! +فیلم
هاآرتص: ترور نصرالله اسرائیل را نجات نخواهد داد
شاخص بورس بیش از ۶ هزار واحد ریخت
حکم تازه برای سردار فرحی + جزئیات
برادر بشار اسد ترور شد؟/ اظهارات منابع آگاه
نکونام شاید به یک شرط در استقلال بماند
رییس جمهور اواخر مهر ماه به دانشگاه تهران می رود
تکمیل کارنامه سلامت روان برای دانشجویان ورودی جدید اجباری است
ویژه برنامه مهدیه تهران برای شهید سید حسن نصرالله
ادعای پاریس: در کنار لبنان هستیم
حمله جنگنده های اسرائیل به دمشق +جزئیات
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top