تاریخ انتشار: چهارشنبه 1400/01/04 - 01:12
کد خبر: 389816

گزارشگر ویژه پرونده خاشقجی تهدید به مرگ شد

یک رسانه انگلیسی از تهدید به مرگ تلویحی گزارشگر ویژه سازمان ملل در خصوص قتل «جمال خاشقچی» از سوی مقام ارشد دولت سعودی پرده برداشت.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، یک روزنامه انگلیسی سه‌شنبه فاش کرد که یک مقام ارشد سعودی، «اگنس کالامارد» گزارشگر ویژه سازمان ملل در خصوص پرونده قتل «جمال خاشقچی» روزنامه نگار معترض عربستانی  را به طور تلویحی دو مرتبه تهدید به مرگ کرده است.

به نوشته روزنامه «گاردین» اگنس کالامارد، گزارشگر ویژه سازمان ملل در خصوص پرونده قتل «جمال خاشقچی» گفت که یکی از همکاران وی در سازمان ملل چندی قبل به وی هشدار داد که یک مقام ارشد سعودی در ملاقات با سایر مقامات ارشد سازمان ملل در ژنو دو بار کالابارد را تهدید  به مرگ کرد و گفته بود که کالامارد مراقب خود باشد. کالامارد در این گفت‌وگو افزود که این سخنان را «تهدید به مرگ» برداشت کرده است.

کالامارد، اولین نفری بود که به طور علنی گزارش مفصلی را در مورد قتل خاشقچی در سال ۲۰۱۸ منتشر کرد. گزارش ۱۰۰ صفحه ای کالامارد منتشر شده در ژوئن ۲۰۱۹  نتیجه گرفت که شواهد معتبری وجود دارد که نشان می‌دهد «محمد بن سلمان» ولی‌عهد سعودی  و دیگر مقام‌های ارشد عربستان مسئول آن قتل هستند. وی در گزارش خود آن قتل را یک «جرم بین‌المللی» خواند.

وی در ادامه گفت، این تهدیدها در یک نشست سطح بالا بین دیپلمات‌های سعودی مستقر در ژنو و مقام‌های سازمان ملل انجام شد. در آن نشست آنها از کار وی در مورد پرونده قتل خاشقچی انتقاد کرده و ادعاهای بی اساس مبنی بر دریافت پول از قطر را مطرح کردند.

جمال خاشقجی، متولد ۱۳ اکتبر ۱۹۵۸ (۲۱ مهرماه ۱۳۳۷ شمسی) بود. او قبلاً سردبیر روزنامه «الوطن» و بعد از آن مدیر شبکه خبری «العرب» بود. خاشقجی سپتامبر ۲۰۱۷ از عربستان متواری شد و بعد از آن به عنوان ستون‌نویس «واشنگتن‌پست» مقاله‌هایی در انتقاد از برخی سیاست‌های کشورش به ویژه محمد بن سلمان منتشر کرد.  وی از جمله منتقدان صریح دخالت نظامی ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی در کشور یمن بود.

گزارشی که دولت آمریکا درباره قتل جمال خاشقچی، منتقد سعودی منتشر کرده نشان می‌دهد این ترور با دستور مستقیم «محمد بن سلمان» ولی‌عهد عربستان سعودی انجام شده است. این گزارش که دفتر اطلاعات ملی آمریکا آن را منتشر کرده می‌گوید «محمد بن سلمان» مجوز عملیاتی برای «دستگیری» یا «قتل» جمال خاشقچی را صادر کرده است.

در بخشی از این گزارش آمده است: «ارزیابی ما این است که محمد بن سلمان، ولی‌عهد عربستان سعودی مجوز انجام عملیاتی در استانبول ترکیه برای دستگیری یا قتل روزنامه‌نگار سعودی، جمال خاشقچی را صادر کرد. ارزیابی ما بر این اساس قرار دارد که ولی‌عهد سعودی از سال ۲۰۱۷ کنترل تصمیم‌گیری‌ها در پادشاهی عربستان سعودی را به دست گرفته است».

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
قلعه‌نویی: بازی متفاوتی برابر روسیه انجام می‌دهیم/ دنبال نتیجه نیستیم
طارمی: فهمیدیم بازی سختی با روسیه داریم
عبور ۱۹۸ کشتی از تنگه باب المندب طی ۵ روز
آغاز ثبت نام آزمون پروانه کارشناسی رسمی دادگستری مرکز وکلای قوه قضائیه
بیانیه یحیی سریع درباره تجاوز عربستان به یمن
ساترا عضو رسمی اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های آسیا شد
خبرگزاری رسمی عراق: پروازها میان نجف و ایران ازسرگرفته شد
سایپا صدرنشین ماند
نامه رهبر شهید انقلاب به فرزندشان سیدمصطفی در هنگام حضور وی در جبهه‌ها
دیدار عراقچی با وزیر امور خارجه مالی در نیویورک
ترامپ مدعی مذاکره غیر مستقیم با ایران شد
دیدار رئیس گروه ریش‌سفیدان بین‌المللی با وزیر امور خارجه
آژیر هشدار در عربستان فعال شد
دیدار عراقچی با وزیر خارجه سریلانکا در نیویورک
امارات سفر نتانیاهو به ابوظبی را تایید کرد
پاسخ نماینده ایران به اتهامات وزیر خارجه کانادا
ایران با تکیه بر مردمش به ایستادگی و دفاع از حقوق خود ادامه می‌دهد
فراخوان برای جذب سفارشی رشته مهندسی عمران در دانشگاه علوم پزشکی ایران؟!
گزارش تصویری | فضاسازی دانشگاه کوثر به مناسبت هفته دفاع مقدس و بزرگداشت یاد و خاطره شهدای میناب
فیلم | فضاسازی دانشگاه شهید بهشتی در آغازین روز سال تحصیلی جدید به یاد شهدای میناب
فیلم | واکنش کمال شرف کارکاتوریست یمنی به شکار زیردریایی های آمریکا توسط نیروی دریایی سپاه
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top