تاریخ انتشار: یکشنبه 1400/01/15 - 08:06
کد خبر: 390780

کمک ویروس سرماخوردگی به مقابله با کرونا

مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که ویروس عامل سرماخوردگی معمولی می تواند موجب تحریک واکنش سیستم ایمنی در مقابله با کروناویروس شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از مشرق، مطالعات نشان می‌دهد ابتلاء به سرماخوردگی عادی می‌تواند از انتقال کروناویروس در بین جمعیت پیشگیری کند و شدت عفونت کووید ۱۹ را کاهش دهد.

ویروس‌های بینی انسانی (HRV) که بیش از نیمی از سرماخوردگی‌های معمولی را ایجاد می‌کنند، گسترده‌ترین ویروس‌های تنفسی در انسان هستند.

تحقیق قبلی نشان داده بود که HRVها ممکن است در طی شیوع آنفلوآنزای ۲۰۰۹ مانع از انتشار H۱N۱ زیرگروه ویروس آنفلوانزا در سراسر اروپا شده باشد.

محققان معتقدند که HRVها این کار را با تحریک سلول‌های انسانی برای تولید اینترفرون، که بخشی از دفاع ایمنی ذاتی بدن در برابر عفونت ویروسی است، انجام می‌دهند.

تحقیقات نشان داده است که کروناویروس نسبت به اثرات اینترفرون حساس است.

برای کشف این موضوع، محققان دانشگاه گلاسکو بریتانیا کشت سلول‌های تنفسی انسان را در آزمایشگاه با کروناویروس، HRV یا هر دو ویروس به طورهمزمان آلوده کردند.

محققان مشاهده کردند کروناویروس به طور پیوسته در سلول‌های که محققان آنها را فقط با این ویروس آلوده کرده بودند، تکثیر شدند. اما در سلول‌های آلوده به HRV، تعداد ذرات کروناویروس به سرعت کاهش یافت تا اینکه تا ۴۸ ساعت پس از عفونت اولیه قابل شناسایی نبودند.

در آزمایش‌های بیشتر، دانشمندان دریافتند که HRV مانع از همانندسازی کروناویروس می‌شود اما کروناویروس هیچ تأثیری بر رشد HRV ندارد.

پروفسور «پابلو مورسیا»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «تحقیقات ما نشان می‌دهد که ویروس‌های بینی انسان یک واکنش ایمنی ذاتی را در سلول‌های اپیتلیال تنفسی انسان ایجاد می‌کند که از تکثیر کروناویروس جلوگیری می‌کند.»

محققان حدس می‌زنند که عفونت‌های خفیف HRV ممکن است هم برای ویروس و هم برای میزبانان انسانی آن مفید باشد.

محققان معتقدند تحقیق بعدی می‌تواند منجر به کنترل راهکارها یا درمان‌های شود که با استفاده از تعامل بین ویروس‌ها ایجاد می‌شود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اذعان رسانه صهیونیستی به همکاری ریاض و تل‌آویو در جنگ یمن
رد ادعای ترامپ درباره اوضاع آرام تنگه هرمز و حرکت عادی کشتی‌ها
از محراب عبادت تا میدان دفاع از حق
کارتن یا جعبه چاپی؟ راهنمای انتخاب بسته‌بندی مناسب برای کسب‌وکارها
کارتن یا جعبه چاپی؟ راهنمای انتخاب بسته‌بندی مناسب برای کسب‌وکارها
کارتن یا جعبه چاپی؟ راهنمای انتخاب بسته‌بندی مناسب برای کسب‌وکارها
کارتن یا جعبه چاپی؟ راهنمای انتخاب بسته‌بندی مناسب برای کسب‌وکارها
تهدیدی نظامی یا ابزاری برای جنگ روانی؟
چگونه کفش اداری مناسب پای پهن انتخاب کنیم؟ راهنمای خرید کفش راحت زنانه
«روزهای فاطمه»؛ بازخوانی روزهایی که تاریخ را به چالش کشید
عملیات حفاری بلندترین خط متروی تهران بزودی آغاز می‌شود
از لایک تا اقدام؛ نسل جوان چگونه کنشگر اجتماعی می‌شود؟
سکوت حیرت‌انگیز مدیران استقلال در مورد یک نامه
ورود سران قوا به پرونده طلب ۴ میلیارد یورویی واردکنندگان
قیمت طلا و سکه امروز شنبه ۲ آبان
باید از وضعیت «نه جنگ، نه صلح» خارج شویم
میزان دسترسی به زایمان ایمن یکی از شاخص‌های توسعه است
آغاز ثبت‌نام آزمون دکتری سال ۱۴۰۶ از ۳ آبان
اعمال دورکاری کارمندان دولت با هدف مدیریت انرژی صورت گرفته است
اینترنت گران شد؛ کیفیت هم بالا می‌رود؟
افزایش سرانه فعالیت و سرانه فضای ورزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top