تاریخ انتشار: چهارشنبه 1400/03/05 - 10:36
کد خبر: 396310

افزایش ۴۸ درصدی صادرات غیرنفتی +جزئیات

طبق اعلام رئیس کل گمرک، صادرات غیر نفتی ایران در اردیبهشت ماه حدود ۴۸ درصد افزایش داشته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل ازایسنا،  مهدی میراشرفی جزئیات تجارت خارجی کشور در اردیبهشت ماه را تشریح کرد.

بر اساس این گزارش، در اردیبهشت ماه سال‌جاری ۲۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن کالای صادراتی و وارداتی به ارزش ۱۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بین ایران و کشورهای دنیا مبادله شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۶،۶ درصد و ۳۸ در صد رشد داشت.

عمده صادرات چیست؟

در این مدت ۱۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تن کالا به ارزش شش میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار از جمهوری اسلای ایران به کشورهای مختلف جهان صادر شد که عمدتاً شامل بنزین، پلی‌اتیلن، متانول، شمش از آهن و فولاد و صنایع فولادی بود.

مقاصد صادراتی کجاست؟

این حجم از کالاهای صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۱۷ درصد و از حیث ارزش ۴۸ درصد رشد نشان می‌دهد، به ترتیب به کشورهای چین با۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تن به ارزش دو میلیارد دلار (افزایش ۱۷ درصدی در وزن و ۷۴ درصدی در ارزش)، عراق با سه میلیون و ۱۰۰ هزار تن به ارزش ۹۵۳ میلیون دلار (کاهش ۱۸ درصدی در وزن و ۱۳ درصدی در ارزش)، امارات با دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن به ارزش ۸۴۹ میلیون دلار (افزایش ۹ درصدی در وزن و ۲۵ درصدی در ارزش)، ترکیه با ۳۸۴ هزار تن به ارزش ۳۸۸ میلیون دلار (افزایش ۱۴ درصدی در وزن و ۱۷۲ درصدی در ازش)، افغانستان با ۹۱۱ هزار تن به ارزش ۳۶۵ میلیون دلار (کاهش ۱۴ درصدی در وزن و افزایش هشت درصدی در ارزش) صادر شد.

این پنج کشور در مجموع ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کالا به ارزش چهار میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار از کشورمان وارد کردند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزن ۶۸ درصد و از حیث ارزش ۷۳ درصد کل صادرات ایران را شامل می شود.

واردات ۶ میلیارد دلاری در اردیبهشت

اعلام رئیس کل گمرک ایران در مورد آمار واردات کالا در اردیبهشت ماه سال‌جاری نیز از این حکایت دارد که در این مدت پنج میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالا به ارزش شش میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از کشورهای مختلف دنیا به ایران وارد شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از حیث وزن ۱۶.۵ درصد کاهش و از نظر ارزش ۲۹.۵ درصد افزایش داشت.

موبایل در اهم واردات

تلفن همراه، ذرت دامی، روغن آفتابگردان، کنجاله، گندم، دانه سویا، برنج، جو، شکر و روغن خام سویا از مهمترین اقلام وارداتی در این مدت بود که این ۱۰ قلم کالا در مجموع دارای سه میلیون و ۷۰۰ هزار تن وزن و دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار ارزش بودند و ۶۹.۵ درصد وزن و ۳۳ درصد ارزش کل واردات را به خود اختصاص دادند.

عمده کشورهای طرف معامله واردات با ایران را امارات با یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار (افزایش ۱۱۴ درصدی در وزن و ۱۸۱ درصدی در ارزش)، چین با ۴۶۱ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار ، ترکیه با ۵۸۱ هزار تن به ارزش ۶۴۲ میلیون دلار (کاهش ۴۸ درصدی در وزن و ۴۲ درصدی در ارزش)، آلمان با ۱۵۶ هزار تن به ارزش ۲۸۵ میلیون دلار (کاهش ۵۴ درصدی در وزن و ۱۵ درصدی در ارزش) و سوئیس با ۳۵۹ هزار تن به ارزش ۲۸۳ میلیون دلار (افزایش ۲۶۴۲ درصدی در وزن و ۲۰۶۱ درصدی در ارزش) برشمرد و گفت: این پنج کشور در مجموع دو میلیون و ۹۶۲ هزار تن کالا به ارزش چهار میلیارد و ۵۴۲ میلیون دلار در اردیبهشت ماه سال‌جاری به ایران صادر کردند که ۵۵ درصد وزن و ۷۰ درصد کل واردات کشورمان را دربرمی‌گیرد.

میر اشرفی درخصوص حجم ترانزیت کالا در اردیبهشت ماه سال‌جاری نیز گفته که یک میلیون و ۸۴۱ هزار تن کالا از قلمرو ایران ترانزیت شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۴۲ درصد رشد نشان می‌دهد و این امر می تواند حاکی از بهبود وضعیت عبور کالاهای ترانزیتی از مرزهای گمرکی، کاهش محدودیت‌های کرونایی و احیانا کمتر شدن تأثیر تحریم‌ها باشد.

وی همچنین درخصوص آمار کشفیات کالا از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران در دومین ماه سال ۱۴۰۰ گفت: در این مدت ۳۲۵ پرونده قضایی به ارزش ۳۷۷ میلیارد تومان در گمرکات کشور تشکیل شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ تعداد پرونده ۵۴ درصد و از حیث ارزش کالاهای مکشوفه ۲۵۷ درصد افزایش داشته است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
مشخص شدن شماره پیراهن‌های بازیکنان تیم ملی در جام جهانی ۲۰۲۶
تأکید خسروپناه بر نقش ورزش در تقویت قدرت نرم کشور
تاریخ امتحانات دانشگاه تهران تغییر کرد
آیت‌الله مکارم شیرازی: به‌زودی شکست خفت بار جبهه کفر نمایان می‌شود
بحرین سفر شهروندانش به ایران و عراق را ممنوع کرد
رونمایی از قوانین جدید جام جهانی ۲۰۲۶
اختصاص وام ۳۵۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن به دانشجویان متأهل
راه‌اندازی هسته نرم‌افزاری سکوی ملی هوش مصنوعی در روزهای آینده
میدل ایست نیوز: امارات در مسیر عملیات انتحاری علیه ایران
چرا مصرف سوخت خودروی من بالاست؟ (۱۰ دلیل رایج)
خرید کولر گازی، پکیج و تجهیزات سرمایشی و گرمایشی در کرج
مدیریت تنگه هرمز را نه‌تنها یک مسئله فنی، بلکه از دریچه «سنت‌های الهی» بنگرید
تفاوت پذیرش مشروط و پذیرش قطعی دانشگاه ها چیست؟
راهنمای جامع ساخت استخر شیشه ای در باغ؛ بررسی شیشه سکوریت، قیمت و مراحل اجرا
هشدار مقامات اروپایی درباره وضعیت خطرناک در لبنان
سوگ رادیو در سالگرد رحلت امام خمینی(ره)
راهنمای جامع تعمیر داکت اسپلیت در منزل و محل کار
شمار شهدای لبنان به ۳۴۶۸ نفر افزایش یافت
آغاز پرداخت مطالبات گندم‌کاران/ واریز بخش اول مطالبات
صعود ۴۴ هزار واحدی بورس
پرداخت وام قرض‌الحسنه مسکن به افراد دارای فرزند سوم و بیشتر ابلاغ شد
تاریخ امتحانات دانشگاه تهران تغییر کرد
تفاوت پذیرش مشروط و پذیرش قطعی دانشگاه ها چیست؟
افزایش حقوق اعضای هیأت علمی یک ضرورت ملی است
برنامه ریزی دانشگاه امیرکبیر برای اسکان دانشجویان در خوابگاه‌ها
تکمیل فرایند اسکان دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
۸۰ درصد تولید علم کشور در اختیار ۲۰ دانشگاه/ اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار پژوهشی
آغاز ثبت‌نام آزمون دستیاری دندانپزشکی از ۱۸ خرداد +جزئیات
ضرورت توجه شورای عالی انقلاب فرهنگی به الزامات جدید حوزه آموزش عالی
در پی حادثه تیراندازی در دانشکده دندانپزشکی قزوین دو دانشجو کشته شدند!
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد بدون آزمون فرهنگیان تا ۱۵ خرداد
تقویم آموزشی و زمان‌بندی امتحانات دانشگاه شهید بهشتی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه صنعتی امیرکبیر تمدید شد
امتحانات دانشگاه الزهرا (س) حضوری برگزار می‌شود
اعلام نتایج اولیه دعوت به مصاحبه بدون آزمون دکترای تخصصی دانشگاه آزاد
احتمال تغییر در تقویم آموزشی دانشگاه‌ها برای مدیریت بحران انرژی
کسب موفقیت تازه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نظام رتبه‌بندی جهانی QS در سال ۲۰۲۶
کاظمی: پیشنهادات تاثیر قطعی معدل در کنکور ارائه شد
دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی آینده ابلاغ شد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top