تاریخ انتشار: یکشنبه 1400/03/09 - 09:05
کد خبر: 396684

صفر تا صد معامله در بورس انرژی

کارشناس بازار سرمایه در رابطه با نحوه معامله در بورس انرژی توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مشرق، رضا امامی کارشناس بازار سرمایه در رابطه با بورس انرژی گفت: بورس انرژی به عنوان یک بازار متشکل است که، روی حوزه کالاهای انرژی نظارت می‌کند و در این بازار از جمله کالاهایی که معامله می‌شوند، برق صنعتی بالای ۵ مگابایت، فرآورده‌های نفتی و هیدرو کربنی، که خروجی پالایشگاه‌ها و شرکت‌های پتروشیمی است و سایر محصولات حوزه انرژی از جمله ذغال سنگ خرید و فروش می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا مردم عادی هم در این بازار می‌توانند به معامله بپردازند؟ بیان کرد: کالاهای انرژِی با توجه به آن ویژگی که دارند، به صورت فیزیکی قابل معامله هستند، اما عرضه  و تقاضای آن با شرایط عادی بازارهای دیگر متفاوت است.

کارشناس بازار سرمایه افزود: به طور مثال کسی که خریدار نفت است، با یک استراتژیک خاصی اقدام به این کار می‌کند، ممکن است یک تاجر با نگاه صادراتی یا عرضه در بازارهای داخلی اقدام به خرید نفت کند.در بورس انرژی تعداد معامله گران کم هستند.

امامی تشریح کرد: در بورس انرژی یک تابلوی دیگری به اسم اوراق سلف یا مشتقه وجود دارد، که در این بازار انواع و اقسام اوراق روی کالاهای انرژی محور را می‌توانیم مشاهده کنیم، در حوزه برق بیشتر صندوق‌های بزرگ سرمایه گذاری اقدام به خرید اوراق مشتقه یا سلف موازی استاندارد می‌کنند.

وی افزود: در حوزه فرآورده‌های نفتی، اوراق سلف موازی استاندارد، منتشر می‌شود، این اوراق با توجه به سایز، اندازه و خاصیتشان عمدتا توسط شرکت‌های حقوقی مورد معامله قرار می‌گیرند، چون میزان منابع آن‌ها قوی‌تر است، با توجه به امیدنامه‌ای که این اوراق دارند، مورد توجه حقوقی‌ها مخصوصا بانک‌ها و صندوق‌ها هستند.

کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: در این بازار تخصصی شاهد حضور فعالان مختلف هستیم، فرض کنید  شرکت‌ها می‌توانند، در حوزه فرآورده‌های نفتی مانند  بنزین، گازوئیل، در بازار حضور پیدا کنند و باید ثبت شوند، چون اشخاص حقیقی با توجه به مسائل مالیاتی و قوانین و مقرراتی که برای کالاها حاکم است، نمی‌تواند در این حوزه وارد شود.

وی افزود: کالاهای حوزه فرآورده‌های نفتی مانند بنزین و گازوئیل به خارج صادر می‌شوند، بنابراین، چون این کالاها صادراتی هستند، شرکت های حقوقی وارد معامله می‌شوند، نکته قابل توجه این است که این شرکت‌ها باید نزد سازمان بورس انرژی ثبت شوند.

امامی بیان کرد: بورس انرژی با بورس اوراق بهادار تهران، کالا و فرابورس متفاوت است و به این صورت نیست که، بگوییم مردم عادی بیایند و در این بازار حضور پیدا کنند، گرچه در خیلی از معاملات مثل نفت خام اشخاص حقیقی هم می‌توانند اقدام به خرید کنند و خریدار نفت خام روی تابلو معاملات باشند ولی این امکان برای سایر فرآورده‌ها و کالاها وجود ندارد، چون کیفیت معاملات خارجی متفاوت است و کالای پایه محسوب می‌شود.

کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که آیا مردم عادی می‌توانند نفت خام را معامله کنند یا باید اوراق مبتنی بر نفت خام را بخرند؟ گفت: افراد می‌توانند نفت خام را به صورت کالا خریداری کنند، به طور مثل یک بشکه نفت بخرند، ولی این قضیه رایج نیست، ولی معمولا  صندوق ها اوراق سلف موازی را برای ذی نفعان خود، که مردم هستند، خریداری می‌کنند و اصولا  اشخاص حقیقی زیاد به خرید اوراق سلف موازی علاقه‌ای ندارند، بلکه بیشتر صندوق‌ها به سراغ این اوراق می روند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
آغاز پرداخت حقوق خردادماه بازنشستگان از فردا/ صدور احکام جدید و اعمال افزایش حقوق‌ها
تأکید عراقچی و البوسعیدی بر لزوم عبور ایمن از تنگه هرمز
هریس: ما در نهایت به برجام برمی‌گردیم
پاسخ رضاییان به خبرنگار: مسائل داخلی ایران به تو ربطی ندارد
جزئیاتی از تفاهم ۱۴ ماده‌ای ایران و آمریکا
سوئیس: توافق‌نامه ایران و آمریکا در «بورگن‌اشتوک» امضا خواهد شد
دانفوس؛ از یک شیر انبساط ساده تا یکی از غول‌های صنعتی اروپا
سیستم وی‌آراف مدیا
چیلر، وی آر اف و فن کویل میدیا
یادگیری انگلیسی، آلمانی یا عربی؛ کدام زبان برای شما مناسب‌تر است؟
نمایندگی موتور برق لانسین
نمایندگی موتور برق راتو
تامین سرما و گرما با شوفاژ رضا
نحوه شکایت از کارفرما آپدیت سال ۱۴۰۵ | کاملترین راهنما
نقاهت بعد از عمل بینی | راهنمای کامل دوران بهبودی و مراقبت ها
استایل دانشجویی شیک با بودجه محدود؛ چطور حرفه‌ای لباس بپوشیم؟ راهنمای مه پوش
جام جهانی تریدرهای ایکس چیف: مسابقه ترید با ۱۵۰۰۰ دلار جایزه نقدی
اژه‌ای: اگر دشمن عهدشکنی کند، مقابله‌به‌مثل خواهیم کرد
عارف: فداکاری‌های رزمندگان و ایثارگران سرمایه‌ای ارزشمند برای کشور است
برنامه جدید امتحانات نهایی اعلام شد
اعطای نشان فداکاری به خانواده شهدای ارتش +عکس
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top