تاریخ انتشار: دوشنبه 1400/03/17 - 08:47
کد خبر: 397606

"بیل گیتس" و "وارن بافت" رآکتورهای هسته‌ای می‌سازند

"بیل گیتس" و "وارن بافت" دو سرمایه‌دار بزرگ آمریکایی قصد دارند با همکاری یکدیگر و سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری، نسل بعدی رآکتورهای هسته‌ای را بسازند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»به نقل از ایسنا، شرکت رآکتور هسته‌ای پیشرفته "بیل گیتس" موسوم به "ترا پاور"(TerraPower) و شرکت "پاسیفیکورپ"(PacifiCorp) متعلق به "وارن بافت" به تازگی اعلام کردند که ایالت "وایومینگ" را انتخاب کرده‌اند تا پروژه رآکتور هسته‌ای پیشرفته نسل جدید خود موسوم به "ناتریوم"(Natrium) را در آن راه‌اندازی کنند.

این رآکتورهای هسته‌ای پیشرفته کوچک و ماژولار با سوخت‌های متفاوتی نسبت به رآکتورهای سنتی کار می‌کنند و امید است که آنها ضمن کمک به منابع انرژی متناوب مانند باد و نور خورشید، به کاهش انتشار کربن نیز کمک کنند.

همانطور که "کریس لوزک" رئیس و مدیرعامل "ترا پاور" می‌گوید: فناوری "ناتریوم" برای حل چالشی پیش‌بینی شده است که شرکت‌های بزرگ با افزایش قابلیت اطمینان و پایداری شبکه انرژی، ضمن دستیابی به اهداف کربن زدایی و کاهش آلاینده‌ها با آن روبرو می‌شوند.

مکان دقیق نیروگاه نمایش رآکتور "ناتریوم" هنوز قطعی نشده است، اما انتظار می‌رود که دست اندرکاران تا پایان سال مکان دقیق را پیدا کنند.

"مارک گوردون" فرماندار ایالت "وایومینگ" گفت: بسیار خوشحالم که می‌بینم "وایومینگ" را برای این طرح آزمایشی انتخاب کرده‌اند، زیرا ایالت عالی ما مکان مناسبی برای این نوع امکانات نوآورانه است و نیروی کار مجرب ما مشتاقانه منتظر مشاغلی است که این پروژه برای ما فراهم خواهد کرد.

سیستم "ناتریوم" اولین بار سال گذشته توسط "بیل گیتس" اعلام شد. پروژه نمایشی "ناتریوم" دارای یک رآکتور سریع خنک‌ شونده سدیمی 345 مگاواتی با سیستم ذخیره انرژی مبتنی بر نمک مذاب است. این فناوری ذخیره سازی دارای انرژی کافی برای توانایی تأمین انرژی معادل 400 هزار خانه خواهد بود.

شرکت‌های "ترا پاور" و "پاسیفیکورپ" می‌گویند این نوآوری، نیروگاه "ناتریوم" را قادر می‌سازد تا به راحتی با منابع تجدیدپذیر ادغام شود و با سرعت بیشتری به کاهش انتشار کربن همراه با صرفه اقتصادی کمک کند. همچنین سادگی، ماژولار بودن و کوچک‌تر بودن این نیروگاه به معنای هزینه‌های ساخت کمتر آن است.

علاوه بر اینها، همانطور که "گوردون" ذکر کرد، ساخت و بهره‌برداری از نیروگاه "ناتریوم" در این ایالت صدها شغل برای شهروندان فراهم می‌کند و به کاهش انتشار کلی کربن در "وایومینگ" نیز کمک می‌کند.

سال گذشته وزارت انرژی ایالات متحده 80 میلیون دلار به شرکت "ترا پاور" برای تحقق فناوری "ناتریوم" اعطا کرد. اکنون مراحل بعدی این پروژه، ارزیابی بیشتر آن، آموزش و اطلاع‌رسانی و همچنین اخذ تأییدیه‌های نظارتی ایالتی و فدرال است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
هیچ سیاست جمعیتی بدون توجه به زنان موفق نخواهد شد
برنامه‌ریزی برای استقرار یک مرکز ناباروری در هر استان
تنهایی چگونه پردازش ضربان قلب را در مغز تغییر می‌دهد؟
مسئله‌ای فراتر از مشوق‌های فرزندآوری
مهر امسال باید متفاوت از سال‌های گذشته باشد
هیچ مذاکره‌ای با ایران در جریان نیست
سوء استفاده اینترنشنال از بیماران پروانه‌ای
کیفیت نظام تعلیم و تربیت از پیش‌دبستانی آغاز می‌شود
علی اوجی با «قهرمان» به شبکه سه می‌آید
زنگ خطر گرایش متخصصان زنان به حوزه زیبایی
وعده وزیر ورزش برای بازسازی سالن والیبال
سدهای مهم کشور چقدر آب دارند؟
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس: برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین وجود ندارد
بیش از ۷۵۰ هزار نفر کارت کنکور ۱۴۰۵ و آزمون پذیرش دانشجو معلم گرفتند
چرا رهبر شهید به جوانان اروپایی نامه نوشتند؟
کارنامه علمی آزمون دستیاری منتشر شد
روسیه از هند بنزین وارد کرد
تبلیغات آمریکا درباره مسیرهای جایگزین در هرمز دروغ است
ترامپ در باتلاق جنگ ایران گیر افتاده است
زایمان طبیعی و سزارین نباید به جنگ عددی تبدیل شود
تعزیر نانوای متخلف/ ارز قاچاق مانع پرواز مسافر شد/ پرونده تعهد ارزی روی میز تعزیرات
کارنامه علمی آزمون دستیاری منتشر شد
تقویم آزمون‌های تحصیلات تکمیلی سال ۱۴۰۶ اعلام شد
آغاز دریافت کارت ۵ آزمون علوم پزشکی از امروز/ نحوه شرکت در آزمون
جدیدترین تغییرات فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی/ ثبت نام تا ۷ شهریور
جزئیات ثبت نام آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی گروه علوم پزشکی سال ۱۴۰۵
نتایج نهایی آزمون دکتری تخصصی سال ۱۴۰۵ اعلام شد/ قبولی ۱۲ هزار نفر
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
یک میلیون و ۷۵۰ هزار دانش آموز در آزمون نهایی شرکت کرده‌اند
سرپرست اداره کل بورس و اعزام دانشجویان خارج وزارت علوم منصوب شد
درخشش مجدد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه‌بندی جهانی شانگهای ۲۰۲۶
«تیمار گرما-بخار» روش جدید محققان دانشگاه تهران برای بهبود صدای سنتور
دانشگاه علوم پزشکی تهران میزبان مرحله نهایی بخش معارفی جشنواره قرآن
اعلام نحوه پذیرش در آزمون انفرادی المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
زمان و تعداد سوالات گروه‌های پنجگانه کنکور سراسری ۱۴۰۵ مشخص شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
پنجمین مدرسه تابستانه نانوفناوری ایران برگزار می‌شود
تضمین امنیت آزمون رکن اصلی تحقق عدالت آموزشی است
آزمون تربیت معلم همزمان با کنکور سراسری ۱۴۰۵ برگزار می‌شود
آغاز توزیع کارت کنکور ۱۴۰۵ از امروز
تمدید مهلت رفع نقص پرونده تحصیلی دانشجویان
خط ویژه جذب هیئت علمی در رشته هوش مصنوعی ایجاد شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top