تاریخ انتشار: یکشنبه 1400/03/23 - 12:25
کد خبر: 398484

معاون آموزشی اسبق وزارت علوم: حذف کنکور در دستور کار دولت سیزدهم قرار گیرد

شریعتی نیاسر تصریح کرد: همسازی سازی و یکپارچه سازی نظام پرداخت یکی دیگر از کار‌هایی است که باید در دولت آتی به آن توجه شود که این موضوع علی رغم اینکه مصوب مجلس شورای اسلامی، یعنی مجلس فعلی است، اما تا کنون اجرایی نشده و انتظار می‌رود که در مدیریت آینده کشور به تحقق این مسئله توجه جدی شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی اسبق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره انتظارات دانشگاهیان از دولت آتی به منظور بهبود سیاست‌ها و اقدامات در آموزش عالی اظهار کرد: تمرکز در اختیارات برای آموزش عالی یکی از مهم‌ترین کار‌هایی است که باید در دولت جدید صورت بگیرد.

او افزود: گفتنی است که بخشی از اختیارات فرهنگی، مالی و آموزشی آموزش عالی در نهاد‌های مختلف پخش شده است.

شریعتی نیاسر تصریح کرد: همسازی سازی و یکپارچه سازی نظام پرداخت یکی دیگر از کار‌هایی است که باید در دولت آتی به آن توجه شود که این موضوع علی رغم اینکه مصوب مجلس شورای اسلامی، یعنی مجلس فعلی است، اما تا کنون اجرایی نشده و انتظار می‌رود که در مدیریت آینده کشور به تحقق این مسئله توجه جدی شود.

او با بیان اینکه بحث ساماندهی نظام آموزش عالی از دیگر اقدامات دولت آتی باید باشد، تاکید کرد: در حال حاضر پرداکندگی نظام آموزش عالی بسیار زیاد است و مصوبه‌ای را از سال ۱۹۷۴ در شورای عالی انقلاب فرهنگی برای آمایش عالی داریم که به صورت ناقص به این موضوع عمل شده است.

معاون آموزشی اسبق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از مصوبات متعالی برای سامان دهی به نظام عالی کشور است که اگر این امر تحقق پیدا کند وضعیت آموزش عالی بهتر خواهد شد.

شریعتی نیاسر بیان کرد: ضرورت توجه به ماموریت گرایی مراکز آموزش عالی یکی دیگر از وظایفی است که در دولت آتی باید به آن پرداخته شود و این موضوع نکته مهمی است که دولت باید در نظام آموزش عالی آن را حمایت کند تا هر کدام از مراکز آموزش عالی متناسب با ماموریت‌هایی که دارند در مسیر خود حرکت کنند، اما عدم توجه به این موضوع باعث می‌شود تا هر مرکز دانشگاهی همه کاره باشد و این عامل اتلاف سرمایه را به همراه خواهد داشت و در ادامه نظام شرور در هم تنیده غیر قابل کنترلی را برای نظام آموزش عالی رقم می‌زند.
بودجه نظام آموزش عالی به شدت ضعیف است

معاون آموزشی اسبق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: وضعیت آموزش بودجه عالی بسیار ضعیف است، در بحث بودجه دو بعد در نظر گرفته می‌شود که بعد عدد مطلق به این معناست که وضعیت اعتباری که به آموزش عالی داده می‌شود خیلی کم است و در سال گذشته ۸ هزار میلیارد تومان بوده و باید گفت که به هیچ عنوان رقم قابل قبولی متناسب با توان مندی‌های موجود در نظام آموزش عالی نیست.

معاون آموزشی اسبق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه بعد ثبات مالی از دیگر ابعاد بودجه نظام آموزش عالی است که به آن توجه کمی می‌شود، تاکید کرد: مدیریت آموزش عالی کشور همیشه در طول سال بلاتکلیف است و تا آخرین روز یعنی ۲۹ اسفند هر سال مدیران دانشگاهی همواره در این زمینه از خود اختیار ندارند و به دنبال سازمان برنامه و بودجه برای تامین بودجه مالی خود هستند، به همین علت عدم ثبات در نظام پرداخت و تامین اعتبار برای مراکز آموزش عالی یک تزلزل در نظام اجرایی آموزش عالی ایجاد می‌کند.

شریعتی نیاسر گفت: حذف کنکور یک ماموریتی برای آموزش عالی بوده و تحقق آن منوط به عزم جدی دولت آینده وهمکاری مجلس است.

او با بیان اینکه حذف کنکور مصوب سال ۸۶ مجلس بوده، تاکید کرد: با گذشت چند دوره از مجلس شورای اسلامی، اما هنوز به دلایل مختلف حذف کنکور عملیاتی نشده است. همچنین این مسئله کوچک نیست، بلکه یک مسئله ملی است که تقریبا به همه نسل نوجوان و جوان و خانواده‌ها و ... بستگی دارد.

معاون آموزشی اسبق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: نزدیک ۲۰ درصد از جمعیت کشور درگیر مسائل آموزشی از قبیل آموزش و پرورش، آموزش عالی و ... هستند؛ بنابراین امر آموزش به خصوص در نظام آموزش عالی بسیار مهم است.

شریعتی نیاسر اضافه کرد: باید یک هماهنگی بسیار ضروری بین آموزش عالی و دستگاه‌های اجرایی شکل گیرد تا فارغ التحصیلان ایرانی بتوانند در سایر دستگاه‌های اجرایی کشور و سایر بخش‌های تولیدی ورود جدی پیدا کنند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
کدام جنگ بی‌پایان؟
مذاکره عراقچی با آمریکا بدون مجوز و برخلاف عقلانیت بود/ استیضاح وزیر خارجه ثبت شده است
دیدار پزشکیان و رئیس شورای اروپا
خودکشی ۸ ملوان نیروی دریایی آمریکا در جریان مأموریت رزمی علیه ایران
ابراز نگرانی هند از تحریم‌های آمریکا علیه روسیه و ایران
آغاز سال تحصیلی و افتتاح مدرسه جدید شجره طیبه میناب +عکس
کاناوارو: ایران ازبهترین تیم‌های آسیاست/ شومورودوف: هدفمان پیروزی است
روبیو: توافق با ایران نیازمند زمان و تلاش بسیار است!
طلای ناگویا بر گردن دومین کاراته‌کای قم
۹۸۸ حمله هوایی و موشکی سعودی به یمن
سرلشکر رضایی: دیپلماسی جدید ایران به گذشته برنخواهد گشت
تیم ملی جای جوان‌گرایی نیست/ با ازبکستان آماده جام ملت‌ها می‌شویم
جدیدترین اقدام خصمانه کانادا علیه ایران
انتقاد عراقچی از مماشات اروپایی‌ها از جمله آلمان با قلدری‌های آمریکا
تبادل پیام میان ایران و امریکا دو ساعت به طول انجامید
آخرین تمرین تیم ملی پیش از دیدار با ازبکستان برگزار شد
عارف: امیدواریم در روزهای آینده مبلغ کالابرگ افزایش یابد
قالیباف: رئیس‌جمهور صدای قدرتمند ایران بود
حملات دوباره موشکی و توپخانه‌ای عربستان به صعده یمن
میثاق دانشجویان دانشگاه‌های تهران با شهدای مدرسه میناب
امضای توافق نامه ایران و کره جنوبی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top