تاریخ انتشار: دوشنبه 1400/03/24 - 12:31
کد خبر: 398605

کلاس‌های پردیس خواهران در یک دبیرستان تشکیل می‌شود!

مشکلات خوابگاه‌های دانشجومعلمان خراسان شمالی به تریبون نماز جمعه هم رسید، اما رئیس این دانشگاه از دی ماه پشت در اتاق استاندار و رئیس هیات امنای آن از دی ماه سال گذشته، منتظر وقت ملاقات است!

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * یکی از مسائل مهم دانشجویان، تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز برای تحصیل در دانشگاه است؛ زیرساخت‌هایی مانند فضای آموزشی مناسب، خوابگاه، سالن‌های غذاخوری، آزمایشگاه و کتابخانه از موارد مهمی است که در هر مجتمع دانشگاهی و پیش از پذیرش دانشجو باید تأمین باشد. اما چه اتفاقی افتاده که در اغلب دانشگاه‌های فرهنگیان، به ویژه در پردیس‌های دخترانه، مشکل نبود زیرساخت‌های مناسب، زندگی دانشجویی را برای دانشجویان سخت می‌کند؟

کلاس‌های پردیس خواهران در یک دبیرستان تشکیل می‌شود!

دانشگاه فرهنگیان یا همان دانشگاه‌های تربیت معلم که از سال‌های دور به تربیت دانشجویان به صورت بورسیه تحصیلی می‌پردازد. به این صورت که دانشجومعلمان از همان ابتدا در استخدام وزارت آموزش و پرورش درمی آیند، حقوق و بیمه دریافت می‌کنند، بخشی از حقوق آنان برای تأمین تجهیزات خوابگاهی کسر می‌شود و پس از فارغ التحصیلی هم وارد چرخه آموزش می‌شوند. اما مشکل اینجاست که در بسیاری از استان ها، پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان مناسب تحصیل دانشجومعلمان نیست.در خراسان شمالی این وضعیت آنقدر حاد شده که حجت الاسلام نوری، امام جمعه بجنورد، بخشی از خطبه نماز جمعه را به این امر اختصاص داد.

مشکلات خوابگاه‌های دانشجومعلمان در تریبون نماز جمعه

حجت الاسلام نوری در خطبه‌های نمازجمعه بجنورد با اعلام اینکه دانشگاه فرهنگیان، برکتی برای خراسان شمالی است، بیان کرد که، اما موقعیت و فضای آموزشی مناسبی برای دانشجویان این دانشگاه درنظر گرفته نشده است و دانشجویان خوابگاه مناسبی ندارند.

او در ادامه سخنان خود از مسئولان عالیه استان و استاندار خواست کمک کنند تا مشکلات دانشجومعلمان حل شود.

پس از پرس‌وجو درباره وضعیت این دانشگاه، متوجه شدیم که بیشتر مشکلات مربوط به پردیس خواهران این دانشگاه است. روانبخش، یکی از دانشجویان این دانشگاه است که به خبرنگار ما درباره محل تحصیل خود می‌گوید: مشکلات ما محدود به خوابگاه نیست. مشکلات زیادی داریم که بخشی از آن خوابگاه است.

کسر از حقوق برای خدماتی که ارائه نمی‌شود

او توضیح می‌دهد: فضای آموزشی ما در حد پنج کلاس درسی است که آن هم در طبقه اول یک دبیرستان دخترانه برگزار می‌شود. ساختمانی هم روبه روی این ساختمان کلاس‌ها وجود دارد که بخشی از آن به بخش اداری دانشگاه اختصاص یافته و بخش دیگر هم خوابگاه ما است.

در واقع و براساس آنجه روانبخش توصیف کرده، پردیس خواهران این دانشگاه در بجنورد در یک دبیرستان دخترانه استقرار یافته و آنقدر‌ها شبیه فضای دانشگاهی نیست.

کلاس‌های پردیس خواهران در یک دبیرستان تشکیل می‌شود!

زندگی دانشجومعلمان روی خط بی توجهی مسئولان / کلاس های پردیس خواهران بجنورد در یک دبیرستان تشکیل می شود!

این دانشجوی دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی درباره وضعیت خوابگاه هم توضیح می‌دهد و می‌گوید: در اتاق‌های ما بیشتر از ظرفیت دانشجو اسکان دارد و همین امر باعث شلوغی اتاق‌ها شده است.

اما یکی از مسائلی که دانشجومعلمان به آن اعتراض دارند، کسر حقوق از آنان است. روانبخش توضیح می‌دهد: مشکل ما این است که حقوقمان بی منطق کسر می‌شود. در ماه‌های قبل حدود ۴۵ درصد از حقوق ما کسر می‌شد، اما اکنون این مبلغ به حدود ۲۵ تا ۲۰ درصد رسیده است، اما این در حالی است که با شیوع کرونا، دیگر از امکانات دانشگاه و خوابگاه استفاده‌ای نداشته ایم!

او می‌گوید: تا چند ماه قبل تفاوتی بین دانشجوی ساکن در خوابگاه و دانشجویی ترددی در دریافت حقوق وجود داشت. وقتی دانشجویی از فضای خوابگاهی استفاده می‌کند، مسلم است که درصد بیشتری از حقوق این دانشجویان کسر شود، اما از زمانی که کرونا شیوع پیدا کرده است، از این دانشجویان باز هم تا ۴۵ درصد حقوق کسر می‌شد.

استاندار وقت نمی‌دهد

با این حال، رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی معتقد است که با قوانین جدید حقوق دانشجومعلمان، مشکلات بسیاری برای اداره خوابگاه و دانشگاه خواهند داشت.

محمدعلی نظری، رئیس این دانشگاه معتقد است که در صورت کسر ۲۰ درصد از حقوق دانشجومعلمان، امکان اداره خوابگاه نیست. او می‌گوید: به فرض پرداخت حقوق سه میلیون تومانی به دانشجویان، ۲۰ درصد آن حدود ۶۰۰ هزار تومان می‌شود و ما قرار است با این مبلغ سه وعده غذایی و دیگر امکانات خوابگاهی را برای دانشجویان فراهم کنیم. به نظر شما می‌شود؟

کلاس‌های پردیس خواهران در یک دبیرستان تشکیل می‌شود!

زندگی دانشجومعلمان روی خط بی توجهی مسئولان / کلاس های پردیس خواهران بجنورد در یک دبیرستان تشکیل می شود!

او می‌گوید: در حال حاضر که دانشگاه‌ها غیرحضوری است، این مشکلات احساس نمی‌شود، اما اگر دانشجویان در خوابگاه‌ها حضور داشته باشند، چند برابر هزینه‌ای که از حقوق دانشجومعلمان برای استفاده از امکانات خوابگاهی کسر می‌شود، باید هزینه کنیم.

به گفته او، دولت یا هیات امنای دانشگاه فرهنگیان برای جبران این کسری خرج کرد در پردیس‌های این دانشگاه فکری نکرده اند و هنوز به روسای پردیس‌ها اطلاعی داده نشده است، اما درصورت بازگشایی دانشگاه ها، این کمبود بودجه به شدت در مدیریت فضا‌های دانشگاهی اثرگذار خواهد بود.

نظری می‌گوید: فضای خوابگاهی و خدمات دهی به دانشجویان در دانشگاه فرهنگیان این استان مناسب دانشجومعلمان نیست. مثلا در خوابگاه دانشجومعلمان، به ویژه در پردیس خواهران، سرویس بهداشتی یا دوش حمام به تعداد کافی نیست. سلف سرویس ۱۲۰ صندلی دارد درحالیکه دانشجومعلمان دختر ما ۴۷۰ نفر هستند.

البته به نظر می‌رسد که استانداری خراسان شمالی آنقدر‌ها برای پیگیری مشکلات دانشجومعلمان اهتمامی ندارد، چنانچه به گفته رئیس دانشگاه فرهنگیان این استان، درخواست ملاقات با وی از زمستان ۹۹ مطرح شده، اما هنوز آقای استاندار وقت ندارد!

وی می‌گوید: تاکنون با معاونان استاندار ملاقات‌هایی داشته ایم، اما گشایشی حاصل نشده است.

شاید بد نباشد که پای خیرین هم به دانشگاه فرهنگیان در استان‌های کوچیکتر باز شود. حضور خیرین برای ساخت خوابگاه یا فضا‌های آموزشی در دانشگاه‌های بزرگ، پررنگ است و البته مورد تقدیر؛ اما دانشگاه‌های فرهنگیان هم نیاز به حضور خیرین برای ساخت خوابگاه و ... دارند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
شهادت ۸۰ عضو خانواده هنیه از ابتدای جنگ
فرصت ۱۵ دقیقه‌ای صداوسیما برای نامزدها
آزمون انقلابی؛ آیا از عبرت تاریخی انتخابات ۹۲درس گرفته می‌شود؟
حضور رای اولی‌ها در انتخابات معادلات دشمن را بهم می‌زند
گفت و شنود/ نه که نمی‌پرسم!
صفحه نخست روزنامه‌های چهارشنبه ۶ تیر
بهشتی آزادانه زیست و ناجوانمردانه به شهادت رسید
مرجعیت علمی ایران باید دغدغه رئیس جمهور آینده باشد
فرجام مناظرات انتخابات/ مهمترین برنامه نامزدها برای اداره کشور چیست؟
استقبال مردم پایتخت از مهمانی باشکوه ۱۰ کیلومتری عید غدیر
مراسم چهلمین روز شهادت امیرعبداللهیان در حرم حضرت عبدالعظیم
عید غدیر، میهمان موکب‌های دانشگاهی باشید
گزارش تصویری پنجمین مناظره نامزدهای چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری
اهدای عیدانه رهبر انقلاب به دریادلان حاضر در جزایر نازعات
قاضی‌زاده‌ هاشمی به نامزدهای ریاست‌جمهوری عیدی داد +فیلم
رهبر انقلاب: مهمترین اثر مشارکت بالا که به آن اصرار داریم سرافرازی جمهوری اسلامی است
از واقعه غدیر چه می‌دانیم؟!
میراحمدی: وزارت کشور برای برگزاری انتخابات آمادگی کامل دارد
قالیباف در مناظره پنجم: باید دقت کنیم که در نقشۀ دشمن حرکت نکنیم
جلیلی در مناظره پنجم: نباید روستا را به یک جایی که فقیر و محروم است نگاه کنید
زاکانی در مناظره پنجم: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را انجام می‌دهیم
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top