تاریخ انتشار: یکشنبه 1400/04/13 - 17:42
کد خبر: 400820

ورود محموله جدید واکسن در این هفته

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: قرار است همین هفته محموله جدید واکسن وارد کشور شود و مصاحبه در این باره را باید وزارت بهداشت انجام دهد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر؛ رسول مهاجر در حاشیه پنجمین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در سال ۱۴۰۰ به تحولات اخیر افغانستان و تنش‌های بوجود آمده در این کشور اشاره کرد و گفت: در این جلسه آخرین وضعیت افغانستان و اینکه ما به عنوان کشور همسایه افغانستان که همکاری خوبی با این کشور داشته‌ایم، چه باید بکنیم، مورد بررسی قرار گرفت.

وی میزان تجارت ایران و افغانستان را بیش از ۳ میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: علیرغم مشکلات، به دلیل علاقه‌ای که در افغانستان به کالاهای ایرانی وجود دارد و بازار بی بدیل افغانستان، مبادلات ما پایدار بوده است. در این جلسه همچنین درباره تداوم مبادلات با دیگر کشورها صحبت شد، چون ایران می‌خواهد روابط اقتصادی اش با دیگر کشورها با اولویت همسایگان افزایش پیدا یابد.

مراودات اقتصادی با افغانستان حتی در دوران ناآرامی‌ها خللی نداشت

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه تصریح کرد: علیرغم تنش‌ها در افغانستان همه وزارتخانه‌ها تشویق شده‌اند که مراودات را براساس سیاست‌ها پیش ببرند. حداقل تا امروز در روابط اقتصادی ما با افغانستان هیچ تغییری ایجاد نشده و مراودات از طریق مرزها در حال انجام است.

مهاجر ادامه داد: نکته بسیار مهم این است که مراودات ما با افغانستان تقریباً از طریق بخش خصوصی انجام می‌شود و این مراودات همچنان ادامه پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در حوزه سیاسی وزارت خارجه سعی دارد که در افغانستان آرامش برقرار کند تاکید کرد: مراودات اقتصادی ما با افغانستان حتی در دوران تحریم‌ها و ناآرامی‌ها خللی نداشته و علل عمده آن هم شاید فعالیت بخش خصوصی در این حوزه است.

در زمینه واردات واکسن همپای تولیدات داخلی فعال هستیم

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه همچنین درباره فعالیت‌های وزات خارجه برای تأمین واکسن کرونا گفت: در مسئله تولید داخل و ایجاد تجهیزات و مواد اولیه وزارت خارجه نقش بی بدیلی داشته است؛ در زمینه واردات واکسن هم همپای تولیدات داخلی فعال هستیم.

مهاجر با اشاره به اینکه تکنولوژی واکسن بسیار پیچیده است و هیچ کشوری حاضر نیست آن را در اختیار دیگران قرار بدهد، گفت: جمهوری اسلامی توانسته است هم واکسن تولید کند و هر وقت که وزارت بهداشت اعلام نیاز کرده است برای تسهیل واردات اقدام کند.

وی افزود: تجارب کشورها در زمینه کرونا را هم به وزارت بهداشت منتقل کردیم و براساس اعلام وزارت بهداشت علیرغم تحریم‌ها توانستیم واکسن‌هایی را از کشورهای مختلف وارد کنیم همین هفته هم قرار است محموله جدیدی وارد شود و مصاحبه در این باره را باید وزارت بهداشت انجام دهد.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: در زمینه سهمیه واکسن کرونا که باید از کوواکس می‌گرفتیم از دارایی‌های بلوکه شده ما در دیگر کشورها استفاده شد.

توسعه مراودات برقی با همسایگان

مهاجر موضوع دیگر جلسه امروز را مبادلات برقی با کشورهای همسایه اعلام کرد و گفت: بعد از انقلاب پیشرفت‌های خوبی در زمینه برق داشته‌ایم و میزان سدها و میزان انرژی تولید شده با قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست.

وی با اشاره به اینکه برخی از کشورهای دنیا خاموشی سراسری داشتند، افزود: ما هیچ گاه در کشور خاموشی سراسری نداشتیم و علیرغم برخی از محدودیت‌ها کشور ما در حال تولید برق است.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه با اشاره به گزارش وزارت نیرو از وضعیت برق کشور که در جلسه امروز قرائت شد گفت: آنچه که در این جلسه بر آن تاکید شد توسعه مراودات برقی با همسایگان ما است و قرار شد این مراودات افزایش پیدا کند.

مهاجر افزود: همه کشورهای همسایه به هم نیازمند هستند و در جلسه امروز روی این مسئله و تلاش‌های وزارت نیرو در زمینه مبادلات برق تاکید شد.

وی همچنین درباره آزادشدن دارایی‌های ایران در عراق، گفت: در سفری که ماه قبل به عراق داشتیم، توافق شد یک هیأت بلندپایه از عراق به ایران بیاید، دو وزیر عراقی و مدیر بانکی که پول ما در آنجا جمع شده است به ایران آمدند، ملاقات‌ها انجام شد و گشایش‌های خوبی صورت گرفت.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
خلاصه بازی اسپانیا ۰ - کیپ ورد ۰
نبیه بری: توافق ایران و آمریکا به سود همه طرف‌هاست
رایزنی وزیر خارجه قطر و گوترش درباره توافق ایران و آمریکا
پزشکیان: جزئیات تفاهم‌نامه در زمان مناسب ارائه خواهد شد
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری تیرماه از ۲۷ خرداد آغاز می‌شود
جزییات مذاکرات روز جمعه در ژنو از زبان عراقچی
کمبود فضای ذخیره‌سازی در شمال تهران؛ چالشی پنهان در دل خانه‌های مدرن
رژیم سالم خوری، لیست خوراکی ها و نحوه اجرا
سینا صنعت؛ مرجع تخصصی تجهیزات برق صنعتی
برای ساخت کارخانه آسفالت از کجا باید شروع کنیم ؟
چگونه با یک کمد دیواری مناسب، فضای خانه را دو برابر کنیم؟
چگونه شامپوفرش بکشیم؟
کالاس: از پاکستان و قطر برای کمک به توافق ایران-آمریکا تشکر می‌کنیم
راهنمای انتخاب بهترین دستگاه‌های پرکن برای خطوط تولید
آیا ملک قولنامه‌ای قابل توقیف است
مومنی: رهبری داهیانه و حضور مردم از عوامل پیروزی بودند
پزشکیان: تیم مذاکره‌کننده از چارچوب‌های تعیین‌شده رهبری عدول نمی‌کند
مقام آمریکایی: آماده کاهش تحریم‌ها علیه ایران هستیم
وزیر خارجه عمان: توافق آمریکا و ایران پیروزی دیپلماسی است
نخستین تمرین پرسپولیس زیر نظر اوسمار برگزار شد
خوش‌خدمتی دوباره فیفا به ترامپ/ رئیس‌جمهور آمریکا جام قهرمانی را اهدا می‌کند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top