تاریخ انتشار: شنبه 1400/04/19 - 13:39
کد خبر: 401245

۴۸۰ مرکز علمی کاربردی تعطیل شدند

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی از ساماندهی مراکز، مدرسان و روسای مراکز علمی کاربردی خبر داد و گفت: از حدود یک هزار و ۷۰ مرکز این دانشگاه، حدود ۴۸۰ مرکز در راستای اجرای ساماندهی تعطیل شدند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، محمدحسین امید با اشاره به ساماندهی مراکز علمی کاربردی اظهار داشت: دانشگاه جامع علمی کاربردی در طول برنامه اول راهبردی دانشگاه (ابتدای سال ۹۵ تا پایان سال ۹۹)، ساماندهی مراکز علمی کاربردی، ساماندهی رؤسای مراکز علمی کاربردی و ساماندهی مدرسان علمی کاربردی را انجام داد.

وی ادامه داد: در ابتدا باید عنوان کنم که در این مدت، برنامه اول راهبردی دانشگاه، بر اساس توسعه کیفی بوده و توسعه کمی در دستور کار دانشگاه نبوده است.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی افزود: در ساماندهی که انجام شد مراکز علمی کاربردی که نمی‌توانستند نصاب‌های کیفی لازم را داشته باشند، از همراهی دانشگاه بازماندند، همچنین بر اساس مصوبه شورای عالی اداری که در آن تاکید شده بود دستگاه‌های دولتی در کار آموزش عالی دخالت نکنند، مراکز علمی کاربردی وابسته به دستگاه‌های دولتی تعطیل شد.

تعطیلی حدود ۲۸۰ مرکز دولتی علمی کاربردی

وی ادامه داد: بنابراین ساماندهی مراکز علمی کاربردی دو بخش داشت، بخش اول اینکه مراکز علمی کاربردی دولتی تعطیل شود و بخش دوم اینکه، مراکز علمی کاربردی که توان همراهی دانشگاه را در اهداف جدید نداشتند، لغو فعالیت شوند که هر دو کار انجام شد همه مراکز دولتی وابسته به مراکز علمی کاربردی ساماندهی شدند که این مراکز حدود ۲۸۰ مرکز بودند، که همه تعطیل شدند.

امید افزود: دانشجویان این مراکز یا فارغ التحصیل شده و یا به مراکز معین منتقل شدند و این مراکز دولتی بسته شدند، در حال حاضر این مراکز طبق قانون خودشان باید تصفیه کنند که به دانشگاه ارتباطی ندارد، دانشگاه زمانی برگه تصفیه را امضا می‌کند که همه فرایندهای قانونی انجام شده باشد.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی به بخش دوم ساماندهی مراکز علمی کاربردی که مربوط به مراکز با کیفیت پایین بود اشاره کرد و افزود: ساماندهی مراکز مذکور نیز انجام شد، دانشگاه در این سال‌ها ۴ بار طرح سطح بندی مراکز را انجام داده و یک نظارت مستمر بر مراکز داشته است.

وی ادامه داد: همچنین هرسال سطح بندی صورت گرفته، به مراکزی که در سطح پایین قرار می‌گرفتند یک سال مهلت داده شد تا خود را ارتقا دهند، برخی از مراکز هم با توجه به فرایند جدید آمادگی ادامه همکاری با دانشگاه را نداشتند که حدود ۲۰۰ مرکز بودند.

حذف حدود ۴۸۰ مرکز علمی کاربردی در راستای ساماندهی مراکز

امید یادآور شد: بنابراین از حدود هزار و ۷۰ مرکز علمی کاربردی در سال ۱۳۹۵، امروز حدود کمتر از ۶۰۰ مرکز در حال همکاری با دانشگاه هستند و حدود ۴۸۰ مرکز حذف شدند از این تعداد، ۲۸۰ مرکز دولتی بودند که در چارچوب مصوبه شورای اداری تعطیل شدند و بقیه هم با ساماندهی خود دانشگاه تعطیل شدند.

وی افزود: در این مدت همچنین تکلیف مراکزی که ماندگار بودند هم نهایی شد یعنی مراکزی که تا قبل از برنامه اول دانشگاه، اساسنامه نداشتند، و وضعیت آنها ثباتی نداشت و مجوز پذیرش دانشجوی آنها موقتی بود دارای اساسنامه شده و اساسنامه آنها به تصویب شورای عالی گسترش رسید بنابراین تمام مراکز علمی کاربردی ساماندهی شدند.

ساماندهی رؤسای مراکز علمی کاربردی

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی به ساماندهی دوم دانشگاه اشاره کرد و افزود: دومین ساماندهی مربوط به ساماندهی رؤسای مراکز علمی کاربردی بود، وضعیت رؤسای این مراکز بر اساس آئین نامه‌ای که به تصویب یکی از کمیسیون‌های تخصصی شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است، از ابتدای برنامه راهبردی دانشگاه در سال ۹۵ و در چهارچوب مصوبات آن شورا به وضعیت پایدار تبدیل شد.

وی ادامه داد: قبل از اجرای برنامه اول راهبردی دانشگاه، ۹۰ درصد رؤسای مراکز علمی کاربردی حالت سرپرستی داشته و فرایند قانونی را طی نکرده بودند، اکنون تمام رؤسای مراکز طبق مصوبه هیأت جذب وزارت علوم و شورای مرکزی دانشگاه در حال خدمت هستند.

شرایط انتصاب رؤسای مراکز علمی کاربردی

امید تاکید کرد: اکنون وضعیت نهایی کمتر از ۵ درصد آنها ابلاغ نشده است و مابقی، وضعیت پایدار داشته و می‌توانند دو دوره ۴ ساله رئیس مراکز علمی باشند و برای احراز این سمت یا باید عضو هیأت علمی یکی از دانشگاه‌های کشور باشند، یا باید کد مدرسی داشته و دارای سوابق مهارتی و علمی باشند و حداقل دارای مدرک فوق لیسانس باشند همچنین این افراد باید شرایط عمومی را هم مطابق با مقررات جذب احراز کنند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: ساماندهی سوم مربوط به ساماندهی مدرسان علمی کاربردی بود، دانشگاه علمی کاربردی قبل از برنامه اول راهبردی دانشگاه، بیش از ۹۳ هزار کد مدرسی داشت از این تعداد، حدود ۵ درصد آنها فرایندهای قانونی را طی کرده بودند.

همکاری ۳۵ هزار مدرس با دانشگاه علمی کاربردی

وی ادامه داد: بنابراین فراخوان داده شد و همه مدرسان علمی کاربردی به مصاحبه دعوت شدند در این مسیر برخی خود تشخیص دادند که نمی‌توانند با دانشگاه همکاری کنند، برخی هم آمدند و مصاحبه شدند، بنابراین از بیش از ۹۳ هزار مدرس این دانشگاه کمتر از ۲۵ هزار مدرس مجوز ادامه همکاری با دانشگاه را پیدا کردند.

امید افزود: از سال ۹۵ به بعد، مدرسان جدید از طریق فراخوان‌های جذب به کار گرفته می‌شوند تا الان ۴ فراخوان جذب برگزار شده است که بیش از ۱۰۰ هزار متقاضی در این فراخوان‌ها شرکت کرده‌اند و حدود ۱۰ هزار نفر شرایط لازم برای همکاری با دانشگاه را داشته و جذب شدند اکنون در مجموع نزدیک ۳۵ هزار مدرس در حال همکاری با دانشگاه هستند.

همکاری ۲ هزار مدرس خبره فاقد مدرک با دانشگاه علمی کاربردی

امید افزود: از این تعداد کمتر از ۲ هزار نفر مدرسان خبره و تجربی هستند (خبرگان فاقد مدرک) و بخشی هم مدرسان دروس عمومی و معارف بوده و بقیه هم مدرسان آموزشی دانشگاه هستند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تفاهم نامه همکاری بین بنیاد شهید رییسی و دانشگاه امام حسین
بازگشت دراماتیک بلژیک به جام/ جادوی شیاطین سرخ مقابل سنگال تکمیل شد
اطلاعیه آستان قدس رضوی ویژه مراسم بدرقه رهبر شهید
چین خواستار لغو هرچه زودتر تحریم‌ها علیه ایران شد
میزبانی دانشگاه خواجه نصیر از میهمانان مراسم تشییع رهبر شهید
رایزنی امیر قطر با ویتکاف و کوشنر درباره مذاکرات ایران و آمریکا
کادر فنی نباید روی ۳ امتیاز حساب می‌کرد/ بازیکنان با وجودشان جنگیدند
پایان همکاری پرسپولیس با اوسمار/ اسکوچیچ در یک قدمی نیمکت سرخپوشان
آماده‌باش دانشگاه فرهنگیان در مراسم تشییع رهبر شهید
آماده‌باش آتش‌نشانی تهران در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
اذعان وال‌استریت‌ ژورنال به دست برتر ایران در مذاکره با آمریکا
اذعان وال‌استریت‌ ژورنال به دست برتر ایران در مذاکره با آمریکا
معاون ترامپ مدعی شد: مذاکرات با ایران به خوبی پیش می‌رود!
بازگشت تیم ملی فوتبال ایران از جام جهانی ۲۰۲۶ +عکس
گفتگوی مقامات روسیه و ترکیه درباره مذاکرات میان ایران و آمریکا
انگلیس با طوفان کاپیتان به مرحله یک‌هشتم نهایی رسید
بازدید تاج از اردوی تیم فوتبال امید
چه کفش و کوله ای برای مراسم تشییع مناسب است؟
پزشکیان: اگر رهبری دستور می‌دادند مذاکره نشود قطعاً اطاعت می‌کردیم
مهاجرانی: با تمام ظرفیت در کنار مردم برای برگزاری مراسم تشییع هستیم
نواف سلام: اولویت مذاکرات آینده، تعیین جدول زمانی خروج اسرائیل است
هم‌افزایی وزارت علوم و دانشگاه‌های تهران جهت برگزاری تشییع رهبر شهید
مستندسازی مراسم رهبر شهید از سوی دانشجویان/ اسکان ۳ هزار زائر در دانشگاه
تشکیل مثلث صنعت، دانشگاه و نظام بانکی، کلید عبور از چالش‌های اقتصادی خراسان رضوی
اعلام زمان آغاز نقل و انتقال و میهمانی دانشگاه آزاد
مدیران باید با درک شرایط جنگی، از جریان علمی و نخبگانی کشور صیانت کنند
روند کاهشی تشکیل خانواده و ازدواج در میان دانشجویان طی سال های اخیر
معاون آموزشی وزیر علوم:دانشگاه باید کانون وحدت و بازسازی اجتماعی در جامعه باشد
فراخوان بسیج دانشجویی البرز برای حضور دانشگاهیان در کاروان پیاده‌روی مؤذن‌قیام
تحلیل ۳۱۰ مقاله علمی درباره منظومه فکری رهبر شهید انقلاب در پایگاه SID
محدودیت تردد در دانشگاه شریف همزمان با برگزاری آزمون کارشناسی‌ارشد
حضور ۷۶ دانشگاه از ایران در رتبه‌بندی جهانی ISC ۲۰۲۵؛ بهترین دانشگاه کشورهای اسلامی کجاست؟
معاون آموزشی جهاددانشگاهی: پژوهشکده توسعه‌وبرنامه‌ریزی باید به نهادی مسئله‌محور تبدیل شود
جذب هئیت علمی دکتری در برخی رشته‌های خاص دانشگاه ملی مهارت کلید خورد
فرآیند جذب مدرسان معارف اسلامی در دانشگاه علمی کاربردی بازنگری می شود
پذیرش بدون کنکور مدال‌آوران طلای ۲ المپیاد جغرافیا و علوم زمین
خط اعتباری۳ هزار میلیاردی برای حمایت از دانش‌بنیان‌های آسیب‌دیده دانشگاه شریف در جنگ
اعلام آمادگی پارک دانشگاه تهران برای هدایت فناوری و نوآوری در روستاها
تغییر زمان آزمون داروسازان خارج از کشور
آغاز تحصیل متقاضیان غیرایرانی در دانشگاه‌های پزشکی با ویزای دانشجویی
معاون رئیس جمهوری: ظرفیت‌های استان سمنان زمینه‌ساز جهش فناوری‌های نوظهور است
آغاز فرآیند بهسازی شرکت‌های دانش‌بنیان آسیب‌دیده با مسئولیت معاونت علمی رئیس جمهوری
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top