تاریخ انتشار: سه شنبه 1400/04/29 - 12:33
کد خبر: 402364

لزوم اثربخشی قراردادهای دانشگاه با صنعت

معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به اینکه بنا داریم سند توسعه علم و فناوری را برای همه استان های کشور تهیه و تنظیم کنیم،گفت: براساس این سند رشته‌های دانشگاهی باید منطبق با نیازهای استان باشد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، غلامحسین رحیمی در نشست تجارب دانشگاه ها در ماموریت گرایی و بهره برداری از مزیت های استانی که امروز به صورت مجازی برگزاری شد، اظهار کرد: بحث راه اندازی دفاتر ارتباط دانشگاه و صنعت سه دهه است که سابقه دارد و در حالی که اکثر دانشگاه ها این دفتر را در دهه های اخیر داشتند اما برخی از آن ها با رکود کاری مواجه شدند و یا به طور جدی فعال نبودند.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم افزود: در حال حاضر خوشبختانه دانشگاه ها و پژوهشگاه های ما با یک دهه قبل تفاوت زیادی پیدا کرده و حالا این آمادگی را پیدا کرده اند که بخشی از فعالیت های علمی، تحقیقاتی و آزمایشگاهی خود را در جهت نیازهای منطقه و مزیت های منطقه سوق دهند.

رحیمی در ادامه با اشاره به اینکه هم اکنون برخی دانشگاه ها قراردادهای بسیار بزرگی با صنایع مختلف دارند، گفت: در حال حاضر به صورت جدی سرانه تعداد طرح ها به ویژه سرانه مبلغ طرح ها را وارد ارزیابی فعالیت های دانشگاه ها کرده ایم و در یکسال اخیر در نشستی که با شورای دانشگاه های مختلف داشتم، یکی از سوالات ثابت بنده این است که سرانه تعداد طرح ها و مبالغ آن در سال ۹۹ و ۹۸ چقدر بوده است؟

وی اثربخشی قراردادهای دانشگاه ها با صنعت در شهر و استان را یکی دیگر از شاخص های مهم ارزیابی فعالیت های دانشگاه ها برشمرد و افزود: عقد قرارداد میان دانشگاه و صنعت اصولا به معنای حضور موثر دانشگاه در نهادهای مخلتف مثل شهرداری، آموزش و پرورش، فرهنگی و هنر و اقتصادی استان است. هرچقدر افراد تاثیرگذار علمی و دانشگاهی در نهادهای مختلف استانی و منطقه ای حضور پیدا کنند، دانشگاه در واقع مولفه اثربخشی خود را ایفا می کند.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم ضمن بیان این مطلب که اکنون دانشگاه ها از لحاظ کارکردی با دو سه دهه قبل تحول پیدا کرده اند، بیان کرد: سرانه قراردادهای بیرونی برخی دانشگاه ها با صنایع ۸۰۰ میلیون و ۱ میلیارد تومان است.

رحیمی یکی از بندهای مهم در طرح آمایش وزارت علوم را بحث ماموریت گرایی دانشگاه ها مطرح کرد و گفت: ماموریت گرایی از یک سو وظیفه و ماموریت ذاتی دانشگاه ها به شمار می رود و از سوی دیگر یک وظیفه قانونی برای آن ها به حساب می آید که باید مورد پیگیری قرار گیرد.

وی ادامه داد: ماموریت گرایی دانشگاه ها به دو بخش تقسیم می شود؛ نخست ماموریت تربیت نیروی انسانی، تربیت اخلاقی و روانی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی دانشجویان. در حقیقت حساس ترین برهه زمانی برای یک جوان دورانی است که او در دانشگاه به سر می برد. ماموریت دیگر دانشگاه توجه به برنامه های مزیت بخش شهر و روستاست و دانشگاه نباید نسبت به نیازهای محیط بیرونی خود به علم بی تفاوت باشد.

رحیمی با اشاره به اینکه برای ۱۰ استان سند توسعه علم و فناوری تهیه کردیم و بنا داریم این سند را برای همه استان ها تهیه و تنظیم کنیم، افزود: بر اساس این سند رشته‌های دانشگاهی باید منطبق با نیازهای آن استان باشد. برای موفقیت در امر ماموریت گرایی باید حتما دو طرف (دانشگاه و دستگاه به معنای اعم) حضور داشته باشند. در ماموریت گرایی بحث ما صرفا این نیست که دانشگاه چه تعداد قرارداد با چه مبلغی منعقد کرده که هرچند این موضوع هم اهمیت دارد اما مشارکت و همفکری دانشگاه با دستگاه و صنایع شهر و منطقه حائز اهمیت است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تصریح کرد: به طور مثال در تربت جام که ۵۰ درصد هندوانه کشور تولید می شود، وظیفه مرکز آموزش عالی کشاورزی تربت جام این است که در کنار تولیدکنندگان باشد و این شهر از حضور این مرکز بهره مند شود؛ چرا که اگر یک مرکز آموزش عالی در منطقه ای موثر نباشد، وجود آن موسسه از نظر اقتصادی و علمی توجیه ندارد.

وی با اشاره به اینکه در بطن هر دانشگاه یک مرکز رشد واحدهای فناور و یا یک یا چند مرکز خلاقیت و در هر استان یک پارک علم و فناوری وجود دارد، گفت: این مراکز در بحث ماموریت گرایی می توانند اثربخشی خوبی داشته باشند. حتی در ۱۴۰۰ به صورت گسترده پسادکتری نیاز محور را تعریف کرده ایم که بر این اساس موضوع را دستگاه مورد نظر ارائه می دهد و اگر دانشگاه و اساتید ما بتوانند پسادکتری تعریف کنند، وزارت علوم هزینه آن را متقبل می شود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
دنیامالی: دبیر زندگی‌اش را وقف کشتی کرده است
حزب‌الله: برای هر سناریویی آماده‌ایم
نتایج نهایی دوره‌های کارشناسی دانشگاه علمی کاربردی اعلام شد
گفتگوهای مهم ایران و مصر در روز پنجشنبه در قاهره
شهادت نیروی یگان تکاوری کهنوج در درگیری مسلحانه
مسی: تاریخی را تعیین نکرده‌ام، می‌خواهم از بازی لذت ببرم
گزارش رسانه‌های عبری درباره قدرت بالای موشکی حزب‌الله
وداع مردم اصفهان با شهید نیلفروشان
اعلام زمان درخواست نقل و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر
دیدار و گفتگوی نماینده ویژه عراقچی با وزیر خارجه لبنان
حادثه امنیتی برای یک هواپیما با ۱۹۲ مسافر بر فراز عمان
ایران افتخار می کند که در سمت درست تاریخ ایستاده است
۴ محصول لبنی دوباره یارانه ای می‌شوند
شهریه‌های پزشکی دانشگاه‌آزاد کمتر از ۲برابر افزایش داشته است
عراقچی اردن را به مقصد مصر ترک کرد
عراقچی: امکان تبادل پیام میان ایران و آمریکا وجود دارد
کمالوندی: دیگر برگرداندن ایران به عقب امکان ندارد
اظهارات جبلی درباره کاهش مخاطب، مهران مدیری و سیدحسن نصرالله
گسترش همکاری‌های ایران و عراق در حوزه‌های مختلف سلامت
نبویان: تسلیحات هسته‌ای رژیم صهیونیستی خطر جدی برای امنیت منطقه است
امیر قطر: خواهان آتش بس فوری در غزه و لبنان هستیم
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top