تاریخ انتشار: سه شنبه 1400/04/29 - 18:44
کد خبر: 402419

استاندار خوزستان:

هر جا بحث مردم باشد، کوتاه نیامدم

استاندار خوزستان با اشاره به تلاش برای حل مشکل تنش آبی استان، گفت: به عنوان نیرویی که سال‌ها تجربه داشتم، آخرین توان را برای رایزنی با ارکان نظام به خرج دادم تا کاری انجام شود و در نتیجه باید راهکاری برای کوتاه مدت، میان‌مدت و بلندمدت داشته باشم که سند سازگاری با کم‌آبی از جمله این برنامه‌ها است. وجود بنده در اینجا تنها برای خدمت به مردم است و هر جا بحث مردم باشد، کوتاه نیامدم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، استاندار خوزستان با اشاره به تلاش برای حل مشکل تنش آبی استان، گفت: به عنوان نیرویی که سال‌ها تجربه داشتم، آخرین توان را برای رایزنی با ارکان نظام به خرج دادم تا کاری انجام شود و در نتیجه باید راهکاری برای کوتاه مدت، میان‌مدت و بلندمدت داشته باشم که سند سازگاری با کم‌آبی از جمله این برنامه‌ها است. وجود بنده در اینجا تنها برای خدمت به مردم است و هر جا بحث مردم باشد، کوتاه نیامدم.

هر جا بحث مردم باشد، کوتاه نیامدم

قاسم سلیمانی‌دشتکی امروز (۲۹ تیر) در نشست خبری که در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: تقریباً پنج ماه است که به عنوان خدمتگزار در خوزستان مشغول به کار شدم و سعی کردم از ابتدا پیگیر حل مشکلات خوزستان باشم. از ابتدای ورودم، کرونا وضعیت خوبی نداشت و ویروس انگلیسی وارد استان شده بود. همه دستگاه‌ها همراه با بهداشت و درمان تلاش کردند و تنها استانی هستیم که توانستیم در ۱۴ مورد، مصوبه ستاد ملی کرونا را برای کمک به اقشار آسیب‌پذیر بگیریم.

وی افزود: در خصوص مشکلات شهرستان‌ها بدون استثناء برای همه شهرستان‌ها در استانداری با حضور مدیران، جلسه برگزار کردیم و به هر شهرستان تقریباً یک یا دو بار سفر داشتیم و بازدید میدانی کردیم و جدول زمانی خاصی برای پیگیری مشکلات قرار دادیم. در ابتدای تصدی‌گری در استانداری دو یا سه کار شروع شده بود، از جمله اینکه ۵۰ میلیون یورو برای آب و فاضلاب ابلاغ شده بود و هزینه نشده بود.

بنابراین تلاش کردیم و همان هفته اول ۱۳ میلیون یورو به بانک مرکزی ابلاغ شد که پس از آن نیز ۳۰ میلیون یورو دیگر تبدیل به ریال شد. پیش از من پروژه‌ها را به قرارگاه خاتم‌الانبیاء داده بودند و قرارگاه نیز کار را آغاز کرده بود اما مراحل انعقاد قرارداد کمی طول کشید. همچنین اعتبار دیگری به نام ماده ۵۶ یعنی استفاده از اعتبارات بانکی با تضمین دولت و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی‌ پیگیری شد که حدود دو میلیارد و ۱۹۰ میلیون تومان بود.

وی گفت: طبق بررسی‌هایی که به عمل آمد در چند نقطه، آسیب‌پذیری شدید است که شامل شبکه فاضلاب مرکز استان و شهرستان‌ها، شبکه آب شهری و روستایی، مهار و مدیریت روان‌آب‌های سطحی و مهار و پیشگیری از سیل در استان است. این چهار مورد آسیب‌هایی هستند که استان را دچار مشکل می‌کنند و در ترسالی و خشکسالی مشکلات عدیده‌ای به وجود ‌آورده بود؛ بنابراین طرح جامعی را با همکاری سازمان برنامه و بودجه و وزیر نفت تدوین کردیم و دولت را نسبت به این طرح همراه کردیم که به ریاست جمهوری ارسال شد و در حال بررسی است.

استاندار خوزستان خوزستان با اشاره به اقدامات انجام شده طی پنج ماه گذشته، تصریح کرد: کار بزرگ دیگری که انجام شد، تصویب سند ملی سازگاری با کم‌آبی بود که این سند بسیار مهم است. زیرا پیش از این اختلاف شدیدی با میزان آب تخصیصی استان وجود داشت. ما اعتقاد داشتیم که متوسط آورد آب میان مدت‌ و بلند مدت حدود ۳۱ میلیارد مترمکعب است. منظور از آورد ذخیره پشت سد، آب‌های سطحی و آب‌های ورودی به سدها در سال زراعی یعنی از پاییز تا پاییز است. وزارت نیرو نیز اعتقاد داشت که باید از مصرف آب کم شود اما در نهایت ۲۴ میلیارد مترمکعب مصرف آب شرب، کشاورزی و صنعت و ۷ میلیارد مترمکعب حق‌آبه محیط زیست تصویب شد.

کاهش ۱۰ میلیارد متر مکعبی آورد آب در بهار امسال

سلیمانی‌دشتکی با بیان اینکه در سه ماهه بهار ۱.۵ میلی‌متر بارندگی داشتیم و وضع بسیار خطرناک بود، بیان کرد: در صورتی که باید متوسط هر ماه بارش ۱.۵ میلی‌متر در طی ۱۲ ماه سال داشته باشیم و این مسئله منجر به این شد که پشت سدها حدود ۱۰ میلیارد مترمکعب کسری آب داشته باشیم. یعنی آورد آب تا خردادماه باید حدود ۲۳ میلیارد مترمکعب بود که به ۱۳ میلیارد مترمکعب کاهش پیدا کرد. بنابراین این مسئله اولین علامت خطر بود که نشان می‌داد سیستم آب باید ساماندهی شود و در جلسات متعدد ستاد مدیریت بحران، جلسات کارشناسی آب و برق، جهاد کشاورزی و آبفا پیگیری شد. ما در این جلسات تأکید کردیم که اولویت آب شرب، آب محیط زیست، پس از آن کشاورزی و در نهایت صنعت باشد. ۷.۷ میلیارد مترمکعب آب قابل برنامه‌ریزی بود که دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب قرار است برای پاییز بماند تا اگر بارش کمی داشتیم با مشکل مواجه نشویم.

همچنین سه و نیم میلیارد مترمکعب برای کشاورزی، حدود یک میلیارد مترمکعب برای محیط زیست و ۳۰۰ میلیون مترمکعب برای آب شرب در نظر گرفته شد.

چرا آب به هورالعظیم نمی‌رسید؟

وی ادامه داد: با پدیده کشت غیرالگویی شلتوک و امثال آن روبه‌رو شدیم. سال‌های قبل کشاورزان کشت برنج را داشتند، امسال هم خارج از تصمیمات ستاد بحران کشت‌های بالادست انجام شد و اگر حدود ۹۰ هزار هکتار کشت کرده باشند، حدود ۳ میلیارد مترمکعب تنها آورد آب برای این پدیده است. البته کشت فصلی و جایگزین نیز داشتیم در نتیجه آبی که رها می‌شد به تالاب هورالعظیم، آبادان و خرمشهر نمی‌رسید. همچنین مناطقی که تنش آبی داشتند افزایش پیدا کردند و در نهایت باعث نارضایتی عمومی شد.

استاندار خوزستان با اشاره به تلاش برای حل مشکل تنش آبی استان، عنوان کرد: من به عنوان نیرویی که سال‌ها تجربه داشتم، آخرین توان را برای رایزنی با ارکان نظام به خرج دادم تا کاری انجام شود. در نتیجه باید راهکاری برای کوتاه مدت، میان‌مدت و بلندمدت داشته باشم که سند سازگاری با کم‌آبی از جمله این برنامه‌ها است. وجود بنده در اینجا تنها برای خدمت به مردم است و هر جا بحث مردم باشد، کوتاه نیامدم و با قدرت از مدیران خواستم که پاسخگو باشند و برخی از مدیران را برکنار کردم و بعد از آن هم اگر مدیری همراه با مردم نباشد و در جهت رفع مشکلات کوشش نکند، آن را برکنار می‌کنم.

وی با بیان اینکه همه می‌دانیم مردم مشکلاتی دارند و هیچ کس منکر این مسئله نیست، گفت: کشاورزی و دام سنگین لطمه خورده است. همچنین در بحث آب شرب مشکلاتی وجود دارد. از هورالعظیم دو بار با بالگرد بازدید کردیم، به این دلیل که سازمان آب و برق می‌گفت که آب را رها کردیم اما فعالان محیط زیست می‌گفتند آب نرسیده است. دوم اینکه تصاویری از تلف شدن تعداد زیادی ماهی در فضای مجازی منتشر شده و محیط زیست لطمه خورده بود. حوزه شماره یک و شماره پنج هور تقریباً خشک شده بود. البته در بازدید مشخص شد ماهی‌هایی که به وفور و تراکم تلف شده بودند در حوزه عراق بود.

برای رسیدن آب به هورالعظیم تلاش بسیار زیادی شد

سلیمانی‌دشتکی با بیان اینکه تلاش بسیار زیادی برای رسیدن آب به هورالعظیم شد، گفت: ورودی آب از حدود ۸۰ مترمکعب به ۱۱۰، ۱۳۰ و اکنون نیز به ۱۶۰ مترمکعب رسیده است. با وجود اینکه در بالادست مشکلاتی وجود داشت اما آب به هورالعظیم رسید و وضعیت بهتر شده است. کار دیگری انجام شد و آن هم برداشت از آب سد سیمره است تا آب کرخه پایدار بماند. با توجه به اینکه حدود ۱۰ میلیارد مترمکعب کسری آب داشتیم، تا دو روز پیش ذخیره قابل برنامه‌ریزی کل سدها چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب بود و اگر این گونه پیش برویم کسری آب در دز، کرخه و کارون جبران‌ناپذیر خواهد بود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
وعده صادق ابرقدرت
بعضی القاب، صفات انحصاری صهیونیست‌هاست
لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم
واکنش امیرعبداللهیان به پاسخ ایران به حمله اسرائیل در اصفهان
دیده شدن یک قلاده پلنگ ایرانی در رودبار +فیلم
واکنش اتحادیه اروپا به حادثه اصفهان
اتحادیه اروپا دو نهاد و چهار صهیونیست را تحریم کرد
تماس مهم و فوری وزیر خارجه اردن با همتای ایرانی در نیویورک
انگیزه مهاجم کنسولگری ایران در پاریس چه بود؟
بیش از ۵۰درصد بارش سال آبی این استان در ۳ روز اتفاق افتاد
آخرین خبرها از سیل جنوب
این مار باستانی اندازه اتوبوس بوده است !
واکنش اردوغان به حادثه اصفهان
واکنش ایران به وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد
موشک های اسرائیلی قبل از رسیدن به ایران توسط پدافند هوایی ایران در این نقطه از عراق منهدم شدند
علم الهدی: آیا بی حجابی به عنوان یک فسق آشکار از یک تخلف راهنمایی و رانندگی نازل تر است؟
ورود سامانه بارشی جدید و فراگیر به کشور
آخرین وضعیت تردد در جاده های کشور
بسته‌های غذایی برای مادران دارای فرزند شیرخوار؛ اعتبار تامین شد
رسانه های ضد ایرانی از رسانه های اسرائیلی جلو زدند!
هشدار به شکارچیان؛ از این منطقه خارج شوید
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top