تاریخ انتشار: یکشنبه 1400/05/10 - 16:18
کد خبر: 403479

آمار اشتغال در فضای مجازی در هاله‌ای از ابهام

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی تهران با بیان اینکه اطلاعات به‌دست آمده از اشتغال ایجاد شده در فضای مجازی کامل نیست، گفت: نقص اطلاعات سبب فقدان راهبرد برای این حوزه شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران، مسعود شفیعی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران در این جلسه با بیان اینکه اطلاعات به‌دست آمده از میزان اشتغال ایجاد شده در فضای مجازی اطلاعات دقیق و کاملی نیست، گفت: نقص اطلاعات در این حوزه سبب شده نتوان راهبری جامع و کاملی در این حوزه داشت و برای توسعه این حوزه اقدام اساسی در چارچوب قانون انجام داد.

وی ادامه داد: وظیفه قانونی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران این است که در حوزه اشتغال راهبری داشته باشد اما با وجود اشتغال‌های بی‌شمار ایجاد شده در فضای مجازی نمی‌توان رصدی از این فضا داشت و راهکارهایی برای بهبود کسب و کارهای اینترنتی ارائه داد.

شفیعی تاکید کرد: این‌که فضای مجازی و حوزه ICT، در حوزه اشتغال به آسانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و برخی بروکراسی‌های اداری را ندارد، نقطه قوت این فضاست و ما به دنبال ایجاد محدودیت و سنگ‌اندازی در فضای تجارت الکترونیک نیستیم.

وی با اشاره به دعوت از همکاران معاونت آمار و اطلاعات سازمان در این جلسه خاطرنشان‌کرد: یکی از مأموریت‌های معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت اجرای طرح‌های آماری در خصوص اشتغال برای رصد میزان اثربخشی برنامه‌های اشتغال در استان است و در حوزه ICT نیز نیازمند رصد فعالیت‌ها و میزان اشتغال هستیم تا بتوانیم اثر بخشی طرح‌های اشتغال در این حوزه را مورد بررسی قرار دهیم.

مرتضی رضایی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان تهران نیز در این جلسه بیان کرد: دسترسی آسان هموطنان به فضای کسب و کار در بستر فضای مجازی مزیتی است که باید حفظ و تقویت شود اما در چارچوب قانونی نیز باید بتوان اطلاعات اشتغال را به‌منظور برنامه‌ریزی کامل‌تر رصد کرد.

ابهام در تعاریف اشتغال اینترنتی

مسعود افشین معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران نیز در این جلسه گفت: در حوزه طرح‌های آماری تاکنون آمار اشتغال مشاغل جدا از مشاغل حوزه ICT مورد بررسی قرار می‌گرفت و برای به‌دست‌آوردن آمار اشتغال در این حوزه با چالش‌هایی از جمله نداشتن تعریف واحد از اشتغال در این حوزه، سازمان‌ها و ارگان‌هایی که با این مشاغل مرتبط هستند و حوزه جغرافیایی نامتمرکز این مشاغل روبه‌رو هستیم.

شهرام عدالتی معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران نیز در این جلسه با اشاره به گسترش بدون مرز تجارت الکترونیک در جهان و به تبع آن کشور افزود: در برنامه ششم توسعه که در سال پایانی اجرای آن قرار داریم الزام رشد و توسعه در این فضا وجود داشت و بیشترین سهم از رشد اقتصادی در استان تهران نیز در این فضا دیده شده بود.

وی ادامه داد: با این وصف ترسیم آینده تهران بدون در نظر گرفتن تجارت الکترونیک و مشاغل تحت وب شدنی نیست اما با توجه به پیچیدگی این فضا باید گام به گام جلو رویم.

عدالتی تاکید کرد: در برنامه هفتم توسعه حوزه تجارت الکترونیک از پیشران‌های اقتصادی در کشور خواهد بود و از هم‌اکنون باید برای تدوین برنامه هفتم توسعه در حوزه اشتغال برای این حوزه سهم اساسی قائل شویم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران در پایان این جلسه با جمع‌بندی نظرات ارائه شد، گفت: با توافق مرکز آمار ایران و مرکز ارتباطات و فناوری اطلاعات لازم است در پرسشنامه‌های مرکز آمار ایران در طرح‌های آماری بازنگری صورت گیرد و شاخص‌های سنجش اشتغال در فضای مجازی نیز در این پرسشنامه‌ها گنجانده شود.

شفیعی ادامه داد: در حوزه فضای مجازی باید شاخص‌های سنجش میزان اشتغال از جمله ساعت- نفر و… مورد بازنگری قرار گیرد و با داده‌های در دسترس در فضای مجازی در این حوزه گام برداریم.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
حمایت قاطع جمعی از نمایندگان مجلس از بیانیه ده‌ماده‌ای راهبردی جمعی از اعضای مجلس خبرگان رهبری
سفر لاکچری ۴۰ میلیاردی به کره جنوبی برای ثبت قلعه الموت
تهران؛ تکرار یک حماسه تاریخی / ایران در قاب میلیونی
تفاهم نامه همکاری بین بنیاد شهید رییسی و دانشگاه امام حسین
بازگشت دراماتیک بلژیک به جام/ جادوی شیاطین سرخ مقابل سنگال تکمیل شد
اطلاعیه آستان قدس رضوی ویژه مراسم بدرقه رهبر شهید
چین خواستار لغو هرچه زودتر تحریم‌ها علیه ایران شد
میزبانی دانشگاه خواجه نصیر از میهمانان مراسم تشییع رهبر شهید
رایزنی امیر قطر با ویتکاف و کوشنر درباره مذاکرات ایران و آمریکا
کادر فنی نباید روی ۳ امتیاز حساب می‌کرد/ بازیکنان با وجودشان جنگیدند
پایان همکاری پرسپولیس با اوسمار/ اسکوچیچ در یک قدمی نیمکت سرخپوشان
آماده‌باش دانشگاه فرهنگیان در مراسم تشییع رهبر شهید
آماده‌باش آتش‌نشانی تهران در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
اذعان وال‌استریت‌ ژورنال به دست برتر ایران در مذاکره با آمریکا
اذعان وال‌استریت‌ ژورنال به دست برتر ایران در مذاکره با آمریکا
معاون ترامپ مدعی شد: مذاکرات با ایران به خوبی پیش می‌رود!
بازگشت تیم ملی فوتبال ایران از جام جهانی ۲۰۲۶ +عکس
گفتگوی مقامات روسیه و ترکیه درباره مذاکرات میان ایران و آمریکا
انگلیس با طوفان کاپیتان به مرحله یک‌هشتم نهایی رسید
بازدید تاج از اردوی تیم فوتبال امید
چه کفش و کوله ای برای مراسم تشییع مناسب است؟
اجلاس معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های کشور در اردبیل به کار خود پایان داد
امکان اسکان دانشجویان غیربومی دانشگاه شهید بهشتی در خوابگاه‌ها
دانشگاه محقق اردبیلی مسیر توسعه را با جدیت طی می‌کند
دعوت اندیشکده جهاددانشگاهی برای تدوین مدل بومی انسجام اجتماعی
مشارکت ۶۹ دانشگاه علوم پزشکی در مراسم تشییع رهبر شهید
مرحله کتبی آزمون پذیرش فلوشیپ پزشکی برگزار شد/ تغییر زمان مرحله شفاهی
هم‌افزایی وزارت علوم و دانشگاه‌های تهران جهت برگزاری تشییع رهبر شهید
مستندسازی مراسم رهبر شهید از سوی دانشجویان/ اسکان ۳ هزار زائر در دانشگاه
تشکیل مثلث صنعت، دانشگاه و نظام بانکی، کلید عبور از چالش‌های اقتصادی خراسان رضوی
اعلام زمان آغاز نقل و انتقال و میهمانی دانشگاه آزاد
مدیران باید با درک شرایط جنگی، از جریان علمی و نخبگانی کشور صیانت کنند
روند کاهشی تشکیل خانواده و ازدواج در میان دانشجویان طی سال های اخیر
معاون آموزشی وزیر علوم:دانشگاه باید کانون وحدت و بازسازی اجتماعی در جامعه باشد
فراخوان بسیج دانشجویی البرز برای حضور دانشگاهیان در کاروان پیاده‌روی مؤذن‌قیام
تحلیل ۳۱۰ مقاله علمی درباره منظومه فکری رهبر شهید انقلاب در پایگاه SID
محدودیت تردد در دانشگاه شریف همزمان با برگزاری آزمون کارشناسی‌ارشد
حضور ۷۶ دانشگاه از ایران در رتبه‌بندی جهانی ISC ۲۰۲۵؛ بهترین دانشگاه کشورهای اسلامی کجاست؟
معاون آموزشی جهاددانشگاهی: پژوهشکده توسعه‌وبرنامه‌ریزی باید به نهادی مسئله‌محور تبدیل شود
جذب هئیت علمی دکتری در برخی رشته‌های خاص دانشگاه ملی مهارت کلید خورد
فرآیند جذب مدرسان معارف اسلامی در دانشگاه علمی کاربردی بازنگری می شود
پذیرش بدون کنکور مدال‌آوران طلای ۲ المپیاد جغرافیا و علوم زمین
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top