تاریخ انتشار: پنجشنبه 1400/05/14 - 00:43
کد خبر: 403905

میرسلیم در گفتگو با «خبرنامه دانشجویان ایران» مطرح کرد؛

«کابینه فراجناحی» برای دولت سیزدهم یک اصطلاح انحرافی است/ گزینه‌های مطرح برای وزارتخانه‌ها قطعی نیست

«کابینه فراجناحی» برای دولت سیزدهم یک اصطلاح انحرافی است/ گزینه‌های مطرح برای وزارتخانه‌ها قطعی نیست

میرسلیم، نماینده مجلس یازدهم گفت: رمز موفقیت دولت رئیسی در این است که با آوردن افرادی یک هماهنگی ایجاد کنند که دارای ویژگی های لازم باشند. یعنی هم اعتقادشان نسبت به انقلاب راسخ باشد هم تجربه خود را در خدمت انقلاب قرار دهند هم دارای دانش و بینش لازم برای اداره کشور باشند و به ویژه وقتی جهادی را به کار میبریم یعنی آماده جانفشانی باشند.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در کمتر از ۲۴ ساعت دیگر تحلیف سیزدهمین رئیس جمهور تاریخ ایران در مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود. گمانه‌زنی‌های درخصوص ترکیب کابینه رئیس جمهور منتخب، منحصر به سید ابراهیم رئیسی نیست، اما یک تفاوت اساسی بین منتخب دولت سیزدهم با منتخبان دوره‌های پیشین وجود دارد، آن هم استقبالی است که طیف‌های سیاسی مختلف از کاندیداتوری رئیسی برای انتخابات ۱۴۰۰ بعمل آوردند. علاوه بر اصول‌گرایان که خود شامل گرایش‌های متفاوت رفتاری هستند که یکصدا به حمایت از رئیسی پرداختند، در اردوگاه اصلاح‌طلبان هم زمزمه‌هایی مبنی بر حمایت از وی از سوی بخش‌هایی از این جریان سیاسی به گوش رسید. این گستردگی حمایت از رئیسی توسط جریان‌های سیاسی چپ و راست باعث شد تا اصطلاحاتی همچون کابینه «فراجناحی» و «دولت فراجناحی» بر سر زبان‌ها انداخته شود و رسانه‌ها به تحلیل‌های گوناگونی پیرامون این موضوع را منتشر کنند.

اگرچه عده‌ای معتقدند که رئیس جمهور هشتم باید از یک دولت فراجناحی رونمایی کند ولی برخی دیگر با ایجاد دولتی فراجناحی مخالفند و آن را نادرست می‌دانند چرا که باعث تضعیف در کارآمدی دولت سیزدهم می‌شود. به همین رو سراغ سیدمصطفی میرسلیم عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس رفتیم تا گفتگویی پیرامون «دولت فراجناحی» داشته باشیم.

مشروح گفتگو را در ادامه بخوانید

برخی امروز باور دارند دولت آینده باید دولت فراجناحی باشد اما باتوجه به صحبت های رهبر انقلاب که گفتن دولت آینده یک دولت جوان حزب اللهی باشد آیا فشار به آقای رئیسی برای تشکیل یک دولت فراجناحی یک انحراف نیست؟

دولت فراجناحی اصلا واژه مناسبی برای دولت آقای رئیسی نیست‌. ما یک جناح داریم که مدافع انقلاب و در پی موفقیت ساختن ارزش های انقلاب است نظام است و یک جناح دیگر هم داریم که به این مسائل توجهی ندارد به این معنی که من نمیخواهم بگویم مخالفند ولی توجهی هم ندارند.

«کابینه فراجناحی» برای دولت سیزدهم یک اصطلاح انحرافی است/ گزینه‌های مطرح برای وزارتخانه‌ها قطعی نیست

دولت رئیسی باید تبدیل به دولتی شود که اداره کننده کشور و حافظ دستاوردها و ثمرات انقلاب باشد، پس بنابراین دولت آقای رئیسی باید یک دولت انقلابی باشد و جناح حزب اللهی سرکار بیاید وگرنه هم ذاتا هم نسبت به سایر قوا به مشکل برخورد خواهیم کرد.

رمز موفقیت دولت رئیسی در این است که با آوردن افرادی یک هماهنگی ایجاد کنند که دارای ویژگی های لازم باشند. یعنی هم اعتقادشان نسبت به انقلاب راسخ باشد هم تجربه خود را در خدمت انقلاب قرار دهند هم دارای دانش و بینش لازم برای اداره کشور باشند و به ویژه وقتی جهادی را به کار میبریم یعنی آماده جانفشانی باشند. در این صورت است که میتوان به موفقیت رسید اینکه افراد انقلابی را حذف کنیم بدرد امروز نمی خورند یعنی اگرچه همه جور تخصصی داشته باشد ولی انقلاب برایش اهمیتی نداشته باشد بدرد الان نمی خورد. اگر که همه ویژگی های خوب را داشته باشد ولی آمادگی این را نداشته باشد که آبرویش را بگذارد باز هم به جایی نمی رسد.

امروز، روزی است که مطالبات خیلی پیچیده است و پاسخگویی به آنها کار ساده ای نیست و این ایجاب می‌کند هرکس مسئولیت می گیرد، خودش، آبرویش، خانواه‌اش و... را فراموش کند.

امروزه کیان انقلاب در خطر است و آمریکا حمله به انقلاب اسلامی را با تمام قدرت هدف قرار داده و تمام طرح هایی که اخیرا به کار برده است به همین علت است. مثلا ما وقتی سردار سلیمانی را از دست دادیم فقط حمله به یک سردار سپاه را از دست نیست بلکه آن را حمله به یک انقلاب باید در نظر بگیریم تا بتوانیم در مقابل طرح های تضعیف کننده آمریکا در منطقه مقاومت کنیم.

این طرح ها آثار و تبعات خود را در کشور نیز دارد. در دولت و مجلس تاثیر می گذارد. قطعا با نفوذی که داشتند در این ۴۰ سال کارهای ضعیفی هم نکرده اند. کارهای سازماندهی شده انجام دادند و خرج کردند. در بعضی موارد در این راه از کشورهای همسایه ما هم سواستفاده کردند و از اسرائیل هم کمک کردند. هدف آنها روشن است، تضعیف انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی و مرگ جمهوری اسلامی و برچیده شدن آن.

«کابینه فراجناحی» برای دولت سیزدهم یک اصطلاح انحرافی است/ گزینه‌های مطرح برای وزارتخانه‌ها قطعی نیست

ما هم باید تمام قد مقابل این قضیه ایستادگی کنیم و با یکدستی و هماهنگی و همراهی مرکزی قوی برای پیشرفت کشور و رفع مشکلات مردم ایجاد کنیم. آنها نمی خواهند دولت شکل بگیرد و نظام تشکیل شود. در این کشوری که زندگی می کنیم و با نعمت هایی که خدا به ما داده است دلیلی ندارد که برای مردم مشکلات به وجود بیاید. جز به علت بی عرضگی و سو مدیریت.

دولت آینده چه تحولی باید ایجاد کند که وضع موجود را حل کند؟ و در خصوص مذاکرات و تحول اقتصادی که در کشور باید ایجاد شود در کابینه است یا در خود مردم باید ایجاد شود؟

قسمتی از آن که دست دولت است. طبیعتا دولت برای یک فعالیت جدی آماده باشد در زمینه رفع مشکلاتی که برای مردم به وجود آمده است. اشتغال و اشتغال مولد رمز موفقیت کشور ماست. اگر تولیدات به اندازه کافی وارد بازار شود دلیلی ندارد که قیمت ها افزایش پیدا کند. بنابراین باید تمام موانع تولید برداشته شود و این همتی است که دولت باید به خرج دهد. اگر بخواهیم این کار را انجام دهیم نیروی انسانی کم می آوریم. نه اینکه نیروی انسانی ما به کشورهای دیگر مهاجرت کنند. و در این زمینه دانه های فساد و نیروهای فساد که درست شده است باید برچیده شود. این کارها با همکاری دستگاه قضا و دولت می تواند به یک سرانجام برسد.

از آن طرف همکاری مردم هم لازم است و مشکلاتی که قبلا به وجود آمده به این دولت بر نمی گردد. دولت تازه می خواهد بررسی کند و بشناسد و راهکار مشخص را ارائه کند. پس باید مردم شکیبایی به خرج دهند تا نقاط مطلوبی که در نظر دارند به ترتیب اولویت حاصل شود. وگرنه دولت با یک خزانه خالی و مقدار زیادی کسری بودجه و مطالبات فراوان چه کند. دولت هم موظف است به مشکلات با اولویت بالاتر زودتر رسیدگی کند.

پس ما از مردم همراهی می خواهیم. تا کشور رونق پیدا کند و در این صورت خیر آن به همه می رسد. تا کشور به شرایط تعادل و استحکام برسد اینگونه هم به نفع داخل کشور است هم به نفع مقابله با دشمنان خارجی.

«کابینه فراجناحی» برای دولت سیزدهم یک اصطلاح انحرافی است/ گزینه‌های مطرح برای وزارتخانه‌ها قطعی نیست

امروز در فضای رسانه و فضای مجازی یک سری افراد به عنوان کابینه آینده احتمال داده می شوند. می خواستم نظر شما را راجع به این لیست ها و کابینه احتمالی بدانم؟

افراد مختلفی معرفی می شوند و حق هم همین است. رئیس جمهور که انتخاب واحد ندارد و می تواند از بین این دریای عظیم نیروی انسانی موجود در کشور ما که متاسفانه استفاده خوبی از آن نشده افرادی مختلفی را برای یک سمت انتخاب کند تا ببیند برنامه کدام یک بهتر است و کدام یک صلاحیت بیشتری دارد و کدام یک سابقه بهتری دارد. کدام یک تجربه بهتری دارد و کدام یک در مواقع بحرانی آمادگی بهتری دارد و از میان یکی را انتخاب کند. گزینه های زیادی اعلام شدند ولی هیچ یک قطعیت ندارد.

در زمینه رای اعتماد که می گویند دولت با مجلس همراه است، نظر شما چیست؟

اینگونه نیست که وظیفه خود را انجام ندهند. هم دولت باید تلاش کند پیشنهادهای مناسب ارائه دهد و در این زمینه هماهنگ باشد. مجلس هم سعی کند کسانی انتخاب شوند که شایستگی لازم را داشته باشند وگرنه کار خودش بیشتر شده و مجبور می شود سوال و استیضاح کند که تلف کردن وقت است. وظیفه هر دو مهم است و در صورتی که افراد شایسته انتخاب شوند، کشور پیشرفت می کند.

نظر شما در مورد ورود نمایندگان مجلس به دولت چیست؟

ما آنقدر در مجلس شورای اسلامی کارهای مهم داریم که حیف است مجلس را از نظر نیروی انسانی فقیر کنیم. وگرنه در بعضی از کشورها موردی ندارد و می توانند از مجلس در دولت شرکت کنند. اما در کشور ما امکان اینکه فرد در دو جایگاه باشد ندارد و باید از یکی استعفا بدهد و به مصلحت نیست. ما هم دولت قوی میخواهیم هم مجلس قوی و فکر نکنید ما قحط الرجالیم.

مصاحبه از مسلم خلخال

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
«کارت امید مادر» شارژ شد
تعداد مصدومان حادثه شهرک شمس آباد به ۲۱نفر رسید
توافق نزدیک است!
واکنش تند رضاییان به استقلالی‌ها
مذاکره با تل‌آویو، چیزی جز شرم و تحقیر برای لبنان ندارد
از تخریب حرم و مجازات اعدام برای زیارت تا راهپیمایی میلیونی اربعین
شرط تداوم یارانه نقدی و کالابرگ اقامت در ایران است
مطالب خارج از مراجع رسمی فاقد سندیت است
سنگر خیابان را باشکوه‌تر از قبل حفظ می‌کنیم
رئیس‌جمهور به دنبال توافقی مرده است
ادامه ادعاهای سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
مذاکرات با ایران هم‌اکنون در حال انجام است!
روابط ایران و عراق در بهترین وضع خود قرار دارد
چیزی به ایران نمی‌رسد
جنبش حماس از پایبندی به توافقات مرحله دوم آتش‌بس خبر داد
ادعای استعفای رئیس‌جمهور واهی و کذب محض است
سردار کرمی: در کمین تروریست‌ها و آماده پاسخ قاطعیم
۱۹۰ واحد مسکن استیجاری آماده واگذاری به زوج‌های جوان است
کیف پول ایران؛ انجام تراکنش‌های مالی بدون نیاز به اینترنت
حسام؛ سامانه جدید بانک مرکزی برای ساماندهی حساب‌های بانکی
توصیه مهم برای بازگشت زائران اربعین؛ مرز خروجی را تغییر ندهید
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
کلید نهایی پنجاه و سومین دوره آزمون دستیاری پزشکی منتشر شد
مهلت ثبت نام آزمون های دانشنامه و گواهینامه تخصصی و فوق تخصصی تمدید شد
تحمیل ۸۰۰ دانشجوی پزشکی به دانشگاه
طرح جدید تغذیه دانشجویان هنوز نهایی نشده
برخی دانشجویان بین الملل علاوه بر فارسی حتی به انگلیسی هم مسلط نیستند
توانمندسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار دانش‌بنیان
باید از ظرفیت ایرانیان خارج کشور حداکثر استفاده را برد
اسامی منتخبان دور دوم انتخابات شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس اعلام شد
واکنش معاون وزیر بهداشت به رای دیوان عدالت اداری درباره انفصال از خدمت
شروط جدید وزارت بهداشت برای ایجاد رشته و دوره جدید علوم پزشکی
نخستین سامانه جامع شهدای دانشجو رونمایی می‌شود
پژوهشگران دانشگاه تهران عملکرد ترانزیستورهای نسل آینده را بهبود دادند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top