تاریخ انتشار: دوشنبه 1400/06/08 - 17:50
کد خبر: 406221

اسراری از هاشمی رفسنجانی که شهید رجایی نگفت

در بخشی از صحبت‌های مرحوم هاشمی رفسنجانی که در خطبه‌های نماز جمعه ایراد شده است، آمده است: "من پیش رجایی اسراری داشتم که اگر فاش می‌کرد، مرا اعدام می‌کردند."

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ محمدعلی رجایی یکی از سخت‌ترین فشارها و شکنجه‌های اعمال شده بر زندانیان سیاسی را تحمل کرد. مقاومت و پایداری او بیش از همه ناشی از ایمان و اعتقاد خلل‌ناپذیرش به خداوند بود. با تأمل در اعمال و رفتار رجایی در زندان، این واقعیت ثابت می‌شود که همه وجود او مملؤ از ایمانِ استوار به خدا بود.

در ادامه برشی از کتاب «زندگی‌نامه سیاسی شهید رجایی» که توسط مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ و منتشر شده است را می‌خوانیم که در آن استقامت و تحمل شکنجه‌های طاقت‌فرسا توسط محمدعلی رجایی در زندان‌های ساواک روایت می‌شود:

14 ماه اول حبس محمدعلی رجایی همراه با شکنجه‌های مداوم و طاقت‌فرسا بود؛ در بقیه مدت هم به مناسبت‌های مختلف شکنجه می‌شد..

رجایی در تحلیل زمینه‌های روحی و معنوی مقاومتش می‌گوید: «قبل از ورود به اتاق شکنجه، پیوسته دل به خدا می‌سپردم. آیاتی از قرآن را تلاوت می‌کردم و وجودم یکپارچه از مقاومت بود. این‌گونه بود که شلاق‌ها، شکنجه‌ها و ضربات مشت و لگد تدریجاً بر بدنم بی‌خاصیت می‌شد. روزهایی بر من چنین گذشت و من بر همه‌ی آنها آن‌چنان عادت کرده بودم که اگر روزی به سراغم نمی‌آمدند، آن روز را زیاده می‌پنداشتم.»

غلامرضا شافعی که مدتی کوتاه با رجایی هم‌سلول و هم‌زندان بوده بخشی از شکنجه‌هایی را که دیده تعریف کرده است و می‌گوید: «علاوه بر شکنجه‌ها، ناخن‌های رجایی را کشیدند، دندان‌هایش را شکستند و ...» با تجسم و فهم صحیح این صحنه‌هاست که می‌توان به عمق ایمان رجایی و امثال او پی‌برد و این نکته را دانست که ابتلاء و امتحان الهی تا چه حد می‌تواند ساده یا سخت باشد. او که دنبال رضای خدا بود، کلمه‌ای که موجب اضرار دیگران و ناخشنودی پروردگار بود بر زبان نیاورد.

محمدحسین رجایی به نقل از برادرش (محمدعلی رجایی) نقل می‌کند: «وقتی ما را برای بازجویی و شکنجه می‌بردند خیلی خوشحال بودیم. ایشان می‌گفت بهترین اوقات عمر آدم این است که او را برای بازجویی و شکنجه ببرند و کابل بزنند، به هیچ چیز اعتراف نکند، تسلیم بازجوها نشود و استقامت کند. این خوشحالی در آن موقع از آن جهت است که انسان احساس می‌کند بر بازجوها غلبه کرده و پیروز شده است.»

بسیاری از مبارزین و فعالان سیاسی دوران قبل از انقلاب که سابقه فعالیت سیاسی و همکاری با رجایی داشته‌اند، خودشان اذعان کرده‌اند که اگر رجایی کمترین اعترافی در مورد فعالیت‌شان می‌کرد، جزء اعدامی‌ها بودند. مهدی غیوران یکی از این مبارزین است. او در خاطراتش می‌گوید: «رجایی انواع شکنجه‌ها را تحمل کرد و اسمی از من نبرد و من با اطمینانی که از ایمان و مقاومت او داشتم با خیال راحت به فعالیت‌های سیاسی پنهانی خود ادامه می‌دادم. حتی چندین بار به آلمان، فرانسه و لبنان مسافرت کردم و برگشتم و پس از دستگیری من نیز رجایی اسمی از من به میان نیاورد.»

مبارزِ همرزم دیگر رجایی، هاشمی رفسنجانی است که در خطبه های نماز جمعه گفت: «من پیش رجایی اسراری داشتم که اگر فاش می‌کرد، مرا اعدام می‌کردند.»

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
جنگ معادله سازی؛ شکل دهنده نظم نوین
تداوم ثبات در بازار ارز
متن نهایی ایران در حال بررسی است
دانشگاه تربیتی تمدن‌سازی
ادغام سوریه و عراق در یک پرونده؛ واشنگتن از دولت‌سازی به امنیت‌سازی روی آورده است
اقتصاد آلمان و گروه G۷ زیر ضربه تنگه هرمز
فیلم | دقایقی بی‌پرده با آن‌هایی که از تغییر پارادایم سخن می‌گویند...
فیلم | ملت ها چگونه فریب می خورند؟
ترامپ می‌گوید زمان برایش مهم نیست اما رای دهندگان برایشان مهم است
روانبخش: حمایت از لبنان، نوشدارو پس از مرگ سهراب نشود
با هشدار قاطع ایران، ترامپ عقب‌نشینی کرد/ چرا نتانیاهو فرمان حمله به بیروت داد؟
دختر نخبه‌ای که آمریکا به شهادت رساند
تاثیر ورزش سنگین پس از جراحی سرطان سینه
نقش زنان ایران در جنگ تحمیلی
مراکز مشاوره ازدواج روی ریل تحول عملیاتی
تاثیر رژیم غذایی گیاهی در کاهش خطر چاقی زنان یائسه
نکاتی برای پاک کردن انواع لکه های فرش
ریدیزاین سایت چیست و چه زمان به آن نیاز داریم؟
راهنمای ۰ تا ۱۰۰ یدک خودرو در جاده‌های اصفهان
سلاح الله اکبر، رمز پیروزی بر مستکبران دوران
ادعای نهاد تروریستی سنتکام درباره پاسخ موشکی ایران
۸۰ درصد تولید علم کشور در اختیار ۲۰ دانشگاه/ اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار پژوهشی
آغاز ثبت‌نام آزمون دستیاری دندانپزشکی از ۱۸ خرداد +جزئیات
ضرورت توجه شورای عالی انقلاب فرهنگی به الزامات جدید حوزه آموزش عالی
در پی حادثه تیراندازی در دانشکده دندانپزشکی قزوین دو دانشجو کشته شدند!
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد بدون آزمون فرهنگیان تا ۱۵ خرداد
تقویم آموزشی و زمان‌بندی امتحانات دانشگاه شهید بهشتی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه صنعتی امیرکبیر تمدید شد
امتحانات دانشگاه الزهرا (س) حضوری برگزار می‌شود
اعلام نتایج اولیه دعوت به مصاحبه بدون آزمون دکترای تخصصی دانشگاه آزاد
احتمال تغییر در تقویم آموزشی دانشگاه‌ها برای مدیریت بحران انرژی
کسب موفقیت تازه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نظام رتبه‌بندی جهانی QS در سال ۲۰۲۶
کاظمی: پیشنهادات تاثیر قطعی معدل در کنکور ارائه شد
دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی آینده ابلاغ شد
آغاز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی دانشگاه امام صادق (ع) +جزئیات
اعلام تسهیلات دانشگاه تربیت مدرس برای دانشجویان دکتری ورودی ۱۴۰۵
هزینه انجام پایان نامه با استفاده از Chatgpt Plus
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top