تاریخ انتشار: پنجشنبه 1400/07/22 - 08:16
کد خبر: 410821

آشنایی با جدیدترین روش درمان سرطان

کار تی سل تراپی به عنوان جدیدترین روش درمان سرطان می‌تواند در درمان برخی از انواع سرطان بسیار مفید باشد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مشرق، اگر درمان سرطان از طریق کار تی سل تراپی (CAR-T cell)کارایی داشته باشد باعث می‌شود سیستم ایمنی تصمیم به از بین بردن سلول‌های سرطانی بگیرد. در واقع این نوع از درمان، ارتشی از لنفوسیت‌های T می‌سازد که وظیفه آن‌ها نگهبانی در بدن ما برای شناسایی عوامل عفونی یا بیماری‌های دیگر است.

لنفوسیت‌های T سلول‌های مشکوک را بازرسی می‌کنند زمانی که یکی از آن‌ها را غیرفعال نرمال تشخیص دهند فرم امتحان حمله ور می‌شوند که از آسیب به سلول‌های سالم جلوگیری کنند. لنفوسیت‌های T این شیوه از مبارزه را با خوبی انجام می‌دهند. لنفوسیت‌های T در سطح خود گیرنده‌های پروتئینی دارند که این گیرنده‌ها همانند ساختاری پنجه مانند با آنتی ژن‌ها جفت می‌شوند.

قطعات پروتئینی در سطح همه سلول‌ها وجود دارند. زمانی که گیرنده روی سطح لنفوسیت T با یک آنتی ژن غیر معمول که مشابه آن را فقط در سلول‌های بیمار شناسایی کرده بود جفت شود، لنفوسیت T فعال می‌شود. یک ماده شیمیایی (سم) تشریح می‌کنند که باعث آسیب به سلول نامتعارف می‌شود، همچنین از دیگر سلول‌های سیستم ایمنی که در آن ناحیه حضور دارند نیروی کمکی می‌گیرد.

گاهی اوقات سلول‌های سرطانی از طریق فریب سیستم ایمنی توسعه پیدا می‌کنند مثل تغییر شکل دادن و پنهان کردن خود از سلول‌های ایمنی یا به وسیله ایجاد تعداد زیادی آنتی ژن بر روی سطح خود که باعث می‌شود لنفوسیت‌های T گیر کنند و نتوانند و روی سلول سوار شوند و حمله موثری داشته باشند. یا از طریق پیدا کردن راهی برای خاموش کردن پاسخ ایمنی علیه خودشان یک راه ابتکاری برای دیدن این فریب‌ها استفاده از روش درمانی CAR-T cell است.

در پروسه‌ای شبیه به اهدای خون از هزاران بیمار، سلول‌های لنفوسیت T آن‌ها جمع‌آوری شد. استفاده از ویروس اصلاح شده و غیر فعال نمی‌تواند باعث بیماری شود اما می‌تواند اطلاعات ژنتیکی به سلول معرفی کنند. لنفوسیت‌های T دوباره از این طریق برنامه‌ریزی می‌شوند و حالا می‌توانند گیرنده‌های ویژه‌ای به نام گیرنده آنتی‌ژن کایمریک یا به اختصار CARs در سطح خود تولید کنند.

سلول‌های مهندسی شده جدید CAR-T cell نام دارند که در آزمایشگاه رشد داده شده‌اند و چند میلیون از آن‌ها با تزریق به بدن بیمار برگردانده می‌شود. گیرنده‌های جدید توانایی جفت شدن با آنتی ژن‌های خاص تومور سلولی بیمار و تخریب آن‌ها را دارند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
سرکوب دانشجویان دانشگاه کلمبیا در نیویورک / برگزاری ۹۰ رویداد در نود سالگی دانشگاه تهران /آغاز پذیرش دانشجوی دکتری بدون آزمون در دانشگاه آزاد
اولین تمرین پرسپولیس بعد از حذف از جام حذفی برگزار شد
حمایت دانشگاهیان از خیزش دانشجویان در آمریکا
تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری
مخبر در دیدار نخست وزیر بورکینافاسو: ایران آمادگی دارد دستاوردهای خود را در اختیار کشورها قرار دهد
مخبر در دیدار معاون رئیس جمهور زیمباوه: تعاملات تهران با کشورهای دوست و جهان براساس راهبرد برد-برد است
پیشنهادهای وزیر دفاع ایران در اجلاس شانگهای چه بود؟
هزاران معترض اسرائیلی خواستار برکناری نتانیاهو شدند
سفر ۲ روزه بلینکن به عربستان با محوریت ایران و غزه
گشایش‌های ارزی با سفر رئیس بانک مرکزی به عربستان در راه است؟
۲۶ کارگر نمونه توسط رئیس جمهور تقدیر می‌شوند
پذیرفته‌شدگان چندبرابر ظرفیت آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش برای تحویل مدارک چه کنند؟
آتش سوزی در یک ساختمان اقامتی در محدوده میدان ولی‌عصر
تلاش مافیای خودرو برای ممانعت از ورود خودروهای برقی به کشور
فرود هواپیمای اسرائیلی در عربستان
سرقت تلفن همراه پشت چراغ قرمز در کمتر از ۳۰ ثانیه +فیلم
کاریکاتور| کار گذاشتن ابزار جاسوسی در بدن داوطلبان کنکور توسط پزشک
افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران +عکس
قبض این مشترکان برق ۲۴ برابر می‌شود
کاریکاتور| ساعت به وقت غزه
اعلام حمایت دانشجویان اردبیلی از جنبش ضدصهیونیستی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top