تاریخ انتشار: دوشنبه 1400/09/08 - 11:52
کد خبر: 415543

اپراتورهای موبایل توان سرمایه‌گذاری روی ۵G را ندارند

اپراتورهای موبایل توان سرمایه‌گذاری روی ۵G را ندارند

شاهکوه، توقف روند راه‌اندازی نسل ۵ در ایران را رد کرد و گفت: «یکی از ماموریت‌های حکم من افزایش کیفیت موبایل و رفتن به سمت تکنولوژی‌های جدید است که یعنی 5G. در مصوبه شورای عالی فضای مجازی هم تکلیف شده پوشش سراسری موبایل با سرعت متوسط ۱۰ مگ ایجاد شود و بعد از آن ۱۰ درصد مشترکان باید به فناوری‌های جدید دسترسی پیدا کنند که 5G می‌شود.»

به گزارش خبرنگار سرویس فناوری اطلاعات«خبرنامه دانشجویان ایران»؛  پس از اینکه دو اپراتور تلفن همراه (همراه اول و ایرانسل) و یک اپراتور TDLTE (مبین نت) سال گذشته آنتن‌های 5G‌ خود را در نقاط مختلف کشور به صورت پایلوت راه‌اندازی کردند، نسترن محسنی، معاون امور رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، وعده داد تا پایان خردادماه سال جاری تکلیف باند فرکانسی این فناوری مشخص خواهد شد؛ اما چنین نشد. مردادماه، همزمان با پایان کار دولت دوازدهم، محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت قبل، در آخرین گفت‌وگوی خود با پیوست درباره توقف روند توسعه 5G در ایران گفت: «به نظر می‌رسد بنا بر این گذاشته‌ شده که بعد از دولت دوازدهم، با دولت سیزدهم آن را پیش ببرند و بررسی کنند.» اما اکنون رئیس رگولاتوری موضوع دیگری را مطرح می‌کند که کاملاً متفاوت با موضوعات گذشته است.

اپراتورهای موبایل توان سرمایه‌گذاری روی ۵G را ندارند

صادق عباسی شاهکوه،‌ رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در گفت‌وگو با پیوست از نگرانی رگولاتوری درباره توان مالی اپراتورها برای راه‌اندازی نسل ۵ تلفن همراه سخن گفت.

شاهکوه، توقف روند راه‌اندازی نسل ۵ در ایران را رد کرد و گفت: «یکی از ماموریت‌های حکم من افزایش کیفیت موبایل و رفتن به سمت تکنولوژی‌های جدید است که یعنی 5G. در مصوبه شورای عالی فضای مجازی هم تکلیف شده پوشش سراسری موبایل با سرعت متوسط ۱۰ مگ ایجاد شود و بعد از آن ۱۰ درصد مشترکان باید به فناوری‌های جدید دسترسی پیدا کنند که 5G می‌شود.»

او افزود: «قدم اولی که باید برداریم بحث فرکانس است. فرکانس‌های 5G یک بخش ۷۰۰-۸۰۰ است که باید پیگیری کنیم و یک بخش هم ۳۵۰۰ است که باید خودمان کارهایش را انجام بدهیم.»

او درباره باند ۳۵۰۰ که هم‌اکنون بخشی از آن در اختیار اپراتورهای TDLTE است گفت: «اول باید به تدریج به کسانی که از این باند استفاده می‌کنند جای دیگری بدهیم و کمک کنیم تا جابه‌جا شوند و بعد برویم در فرایند مزایده یا هر فرایند دیگری که این باند را به اپراتورها بدهیم.»

عباسی شاهکوه، رئیس رگولاتوری، می‌گوید بیش از فرکانس، نگران توان مالی اپراتورهای همراه برای توسعه 5G‌ است.

هرچند عباسی شاهکوه درباره نحوه واگذاری باند ۳۵۰۰ به اپراتورها روش مشخصی تعیین نکرده است، اما پیش از این از روش مزایده صحبت شده بود. روشی که اپراتورهای تلفن همراه چندان با آن موافق نیستند. با وجود این، از نظر او مساله واگذاری باند ۳۵۰۰ چندان پیچیده نیست و توان مالی اپراتورها مهم‌تر است.

رئیس رگولاتوری گفت: «مباحث پروانه‌ای هم احتمالاً وجود دارد که مشکلی نیست و الحاقیه‌ای به پروانه زده می‌شود؛ ولی مهم‌تر از همه این است که اپراتورها توان سرمایه‌گذاری داشته باشند. الآن هم دغدغه ما و هم اپراتورها بحث توان سرمایه‌گذاری است، از همین رو احتمالاً باید بحث درآمدی و سرویس‌های جدیدی را که می‌تواند ایجاد شود بررسی کنیم.»

عباسی شاهکوه در این باره توضیح داد: «در سال‌های اخیر مصرف بالا رفته و به همان نسبت درآمد هم افزایش یافته، اما هزینه‌ها با شیب بیشتری بالا رفته‌اند. به خصوص که هزینه‌ها به دلار هم هستند و 5G سرمایه سنگینی می‌خواهد چون دلار خیلی بالا رفت. الان دیگر فاصله درآمدها و هزینه‌ها روزبه‌روز دارد کمتر می‌شود چون این فاصله است که توان سرمایه‌گذاری‌ها را تعیین می‌کند. این یکی از دغدغه‌های ماست.»

در روزهای گذشته مهدی اخوان بهابادی، مدیرعامل همراه اول، از نظام تعرفه‌گذاری خدمات ارتباطی و بی‌توجهی به درآمدهای اپراتورها انتقاد کرده بود.

صداوسیما و سرنوشت ۷۰۰ و ۸۰۰

اما یکی دیگر از مشکلات اپراتورهای تلفن همراه محدودیت‌های فرکانسی برای ایجاد پوشش بیشتر است که در این زمینه از سال‌ها پیش وزارت ارتباطات بر بازپس‌گیری باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتز از صداوسیما اصرار داشته است. هرچند این موضوع تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده است. عباسی شاهکوه درباره این باندها گفت: «زمانی که می‌خواستیم 4G را توسعه بدهیم، اگر این موضوع حل می‌شد، هزینه سرمایه‌گذاری خیلی پایین‌تر می‌آمد. حالا آن مقطع گذشته و به جایی رسیده‌ایم که کم‌کم باید به سمت 5G‌ برویم. فرکانس ۲۳۰۰ آخرین فرکانسی بود که توانستیم در 4G به اپراتورها بدهیم. در 5G‌ باید فرکانس‌های جدیدی بدهیم، ۷۰۰-۸۰۰ یکی از آنهاست که در برنامه‌ای که من به وزیر دادم هم بود و باید در این زمینه تلاش کنیم.»

او با ابراز امیدواری نسبت به ایجاد تفاهم با صداوسیما برای بازپس‌گیری این باندهای فرکانسی ادامه داد: «شرایط کشور از نظر هماهنگی میان دستگاه‌ها کمی بهتر شده است و باید تلاش کنیم به این سمت برویم؛ البته با در نظر گرفتن مسائل صداوسیما؛ یعنی نمی‌توانیم یک‌طرفه جلو برویم. آنها هم خواسته‌هایی دارند که می‌توانیم برایشان انجام دهیم.»

عباسی شاهکوه درباره خواسته‌های صداوسیما گفت: «صداوسیما فرکانس را می‌خواهد که شبکه درست کند تا سیگنال را به کاربر برساند. برداشت من این است که اگر بتوانیم به صداوسیما اطمینان بدهیم که سینگال شما را به مخاطب می‌رسانیم، شاید به این فرکانس‌ها نیازی نداشته باشد.»

او در توضیح نظر خود گفت: «الآن اصلاً از این فرکانس‌ها استفاده نشده اما صداوسیما فکر می‌کند در آینده برای شبکه‌های 4K‌ سراسر کشور به آن نیاز پیدا خواهند کرد. شاید اگر فشار را از اپراتورهای همراه کم کنیم و سرمایه را به سمت توسعه شبکه ثابت ببریم، بتوانیم خیلی سریع‌تر آن‌ چیزی که صداوسیما می‌خواهد کار را انجام دهیم و زیرساخت‌ها را در اختیارش قرار بدهیم چون اگر آنها بخواهند این کار را بکنند، سرمایه‌گذاری زیادی لازم دارد.»

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ذخایر راهبردی نفت آمریکا به پایین‌ترین حد از دسامبر ۱۹۸۲ رسید
آیین بزرگداشت امام مجاهد شهید +عکس
مهران مدیری تحت درمان است
مومنی: آموزش و پرورش باید در کنار سه قوه، «قوه چهارم» کشور باشد
«ایران دیجیتال» مسیر توانمندسازی نسل آینده را آغاز کرد
ادعای سنتکام درباره تداوم محاصره دریایی ایران
 قانون مقابله با نفوذ؛ ضرورتی راهبردی برای حفظ استقلال ملی از مسیر شفافیت
عارف: دشمن پس از شکست نظامی به‌دنبال فروپاشی اجتماعی است
ترامپ: در آستانه توافق با ایران نیستیم
دادستانی تهران علیه برنامه «آزاد» به اتهام نشر اکاذیب اعلام جرم کرد
۳ مدال برنز برای فرنگی‌کاران جوان ایران
علی‌آبادی: مصرف برق کشور برای نخستین‌بار در دو سال اخیر کاهشی شد
عراقچی: آزادگان سرافراز روایتگر حماسه بزرگ ملت ایران شدند
یک شناور مضطر پس از ۱۰ ساعت عملیات امدادی نجات یافت
پزشکیان: صبر، همبستگی و امید کلید ایستادگی ایران در برابر فشارهای خارجی است
پایگاه خبری «صراط نیوز» مجرم شناخته شد
ادعای ترامپ درباره گفت‌وگوی پشت‌پرده با سپاه، توهمات ناشی از شکست است
سخنگوی وزارت خارجه: حمله پهپادی به دفتر رئیس اقلیم کردستان عراق بسیار مشکوک است
رامین رضاییان فولاد را انتخاب کرد
رضاییان: جام جهانی را مدیون اهوازی‌ها هستم
اجازه نمی‌دهیم هیچ حمله و توطئه‌ای میان ایران و اقلیم کردستان عراق شکاف ایجاد کند
یک میلیون و ۷۵۰ هزار دانش آموز در آزمون نهایی شرکت کرده‌اند
سرپرست اداره کل بورس و اعزام دانشجویان خارج وزارت علوم منصوب شد
درخشش مجدد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه‌بندی جهانی شانگهای ۲۰۲۶
«تیمار گرما-بخار» روش جدید محققان دانشگاه تهران برای بهبود صدای سنتور
دانشگاه علوم پزشکی تهران میزبان مرحله نهایی بخش معارفی جشنواره قرآن
اعلام نحوه پذیرش در آزمون انفرادی المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
زمان و تعداد سوالات گروه‌های پنجگانه کنکور سراسری ۱۴۰۵ مشخص شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
پنجمین مدرسه تابستانه نانوفناوری ایران برگزار می‌شود
تضمین امنیت آزمون رکن اصلی تحقق عدالت آموزشی است
آزمون تربیت معلم همزمان با کنکور سراسری ۱۴۰۵ برگزار می‌شود
آغاز توزیع کارت کنکور ۱۴۰۵ از امروز
تمدید مهلت رفع نقص پرونده تحصیلی دانشجویان
خط ویژه جذب هیئت علمی در رشته هوش مصنوعی ایجاد شد
تقویم آموزشی دانشگاه صنعتی شریف برای سال تحصیلی ۱۴۰۶-۱۴۰۵ اعلام شد
پذیرش دکتری استادمحور در دانشگاه علامه‌
۵۰ هزار داوطلب دانشجومعلم در فرایند ارزیابی شایستگی قرار می‌گیرند
امکان ثبت‌نام افراد جدید و متاهلان در مرحله دوم نقل و انتقالات فرهنگیان
مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۴۰۵ تمدید شد
امتحانات ترم تابستان دانشگاه‌ها حضوری شد
حمایت از نخبگان دانشگاهی با اولویت هوش مصنوعی و ارتباطات کوانتومی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top