تاریخ انتشار: چهارشنبه 1400/09/10 - 12:42
کد خبر: 415902

درمان رایگان ایدز در کشور

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، کاهش شناسایی موارد جدید مبتلا به ایدز را یکی از چالش های مهم در دوران پاندمی کرونا عنوان کرد و گفت: قطعا با واکسیناسیون عمومی و کاهش آمار مبتلایان به کرونا، برنامه مبارزه با ایدز با جدیت بیشتر دنبال خواهد شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، دکتر پیام طبرسی، عدم مراجعه به بیمارستان ها و مراکز درمانی به دلیل ترس از کرونا را یکی از علل کاهش شناسایی موارد جدید مبتلا به ایدز در پاندمی کرونا دانست.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که بیش از ۴۰سال از شناسایی  ویروس ایدز می گذرد، اظهار کرد: قبل از شیوع کرونا، ویروس ایدز از لحاظ شیوع، تعداد افرادیکه در سراسر دنیا درگیر این بیماری هستند و مرگ و میرهای ناشی از آن، یکی از مهمترین بیماری های مورد توجه بود.

وی اهمیت اختصاص روزی در تقویم سلامت با عنوان روز جهانی ایدز به همراه نمادی با روبان قرمز رایادآور شد و افزود: این روز اهمیت توجه و مراقبت در برابر HIV و راههای پیشگیری  و درمان  را متذکر می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی و ارتقای سواد عمومی با هدف پیشگیری از ایدز در جامعه گفت: این ویروس از سه روش عمده اعتیاد تزریقی، تماس جنسی و از مادر به جنین قابل انتقال است.

طبرسی پرهیز از ارتباط های جنسی پر خطر را برای پیشگیری از ابتلا به ایدز ضروری دانست و افزود: شرکای جنسی متعدد می تواند شانس ابتلا به ایدز را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این که باید به معتادان تزریقی نیز آموزش های لازم برای پیشگیری از ابتلا به ایدز داده شود عنوان کرد: کمک به ترک اعتیاد می تواند در این افراد بسیار راهگشا باشد ضمن این که اگر هم به هر دلیل اعتیاد را رها نمی کنند آموزش های لازم و پرهیز از استفاده از سرنگ مشترک به این افراد داده شود.

این متخصص عفونی دانشگاه نسبت به انتقال ایدز از مادر آلوده به جنین هشدار داد و توصیه کرد: آزمایش HIVحتما باید از مادران باردار گرفته شود و در صورت مثبت شدن نتیجه تست حتما از داروهای موثر برای پیشگیری انتقال از مادر به جنین استفاده شود.

وی گفت: عمده ترین اهداف مبارزه و پیشگیری از انتقال ایدز بر  پایه  آموزش گروه های هدف است.

مبتلایانی که ناقل نیستد

وی با بیان این که شناسایی مبتلایان به ایدز می تواند موثرترین راهکار برای کاهش موارد انتقال و ابتلا باشد، تاکید کرد: درمان این بیماری به قدری پیشرفت کرده است که بیماران با شرایط حاد هم می توانند تحت درمان قرار گیرند، زندگی عادی داشته باشند و حتی دیگر ناقل این بیماری  نباشند.

طبرسی با اشاره به این که بیشتر مبتلایان به ایدز را جوانان تشکیل می دهند، ادامه داد: بیشترین آمار مبتلایان در رده سنی بین ۲۰ تا ۵۰ سال است.

درمان ایدز در کشور رایگان است

این استاد دانشگاه با بیان این که درمان ایدز در کشور به صورت کاملا رایگان انجام می شود، ادامه داد: هرچه زودتر این بیماری در افراد شناسایی و درمان شود، پیش آگهی علایم و درمان ها روند بهتری خواهد داشت و در نتیجه زندگی مبتلایان همانند سایر افراد جامعه خواهد بود.

وی یادآور شد: همه می توانند با خیال راحت آزمایش دهند و بعد از یک هفته از نتیجه آزمایش مطلع شوند، اگر مبتلا بودند با شروع مصرف دارو و توجه به اصول مشاوره های تخصصی، بعد از مدتی به حدی تعداد ویروس در بدنشان کم می شود که دیگر ناقل ویروس ایدز محسوب نمی شوند و زندگی کاملا معمولی خواهند داشت.

۹۵ درصد موارد ابتلا به ایدز در کشورهای درحال توسعه

رییس بخش بیماری های عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به این که  ۹۵ درصد موارد ابتلا به ایدز در کشورهای درحال توسعه رخ می دهد، ارایه و اجرای برنامه های کاربردی برای شناسایی و درمان مبتلایان به ایدز را خواستار شد.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی اصلی ترین راه انتقال ایدز در کشور را روابط جنسی پرخطر عنوان کرد و گفت: این درحالی است که معتادان تزریقی تا مدتها در صدر موارد ابتلا به ایدز بودند، ولی متاسفانه در سالهای اخیر ابتلا از راه  ارتباط جنسی به ویژه در زنان مبتلا به  "اچ پی وی"پیشرفت چشمگیری داشته است.

طبرسی در پایان یادآور شد: HIV/AIDSبه شرطی که به موقع شناسایی شود به راحتی قابل درمان است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
قائد امت اسلامی با استقبال باشکوه مردم خراسان، در پناه امام رضا (ع) آرام گرفت
امت مبعوث‌شده، تشییع رهبر شهید را به خیزش خون‌خواهی تبدیل کرد
از تفاهم اسلام‌آباد تنها جوهر امضاها باقی مانده، نه تعهداتش
به وقت انتقام
بیداری امت اسلامی مهم‌ترین دستاورد انقلاب امام خمینی(ره) است
مکزیک؛ مدعی جدید میزبانی جام جهانی باشگاه‌ها ۲۰۲۹
معاون علمی رئیس‌جمهور: از دانش‌بنیان به قدرت‌بنیان حرکت می‌کنیم
شهادت یک مرزبان در پی حمله هوایی امریکا به مرزهای آبی
آغاز فروش ارز اربعین از شنبه ۲۰ تیر
مشهد در وداعی میلیونی؛ اشک، پرچم و بغض در خیابان‌های منتهی به حرم
تکذیب هرگونه انفجار و حمله هوایی آمریکا به کرمانشاه
رونمایی پرسپولیس از شهرآبادی
اعلام آمادگی بسیج اساتید برای طرح دعاوی بین المللی انتقام خون امام شهید
نقض ‌قواعد بین‌المللی توسط ‌آمریکا‌ در حمله به زیرساخت‌های حمل‌ونقل
استمرار «بی‌هنجاریِ گرما» طی هفته آتی در اغلب استان‌ها/ هشدار گرمازدگی
۱۴ شهید و ۷۸ مصدوم در تجاوز آمریکا به ۵ استان
قاتلان قائدِ شهید را قصاص خواهیم کرد
مرکز فرماندهی کنترل دشمن در غرب آسیا با ۱۰ موشک بالستیک درهم کوبیده شد
آغاز فروش ارز اربعین از شنبه ۲۰ تیر
مقام آمریکایی: در مجموع ۳۰ پهپاد MQ-۹ توسط پدافند هوایی ایران سرنگون شده‌اند
واشنگتن‌پست: ترامپ دوباره خودش را در مهلکه سیاسی انداخت که بعید است بتواند از آن خارج شود
دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برای زائرین رهبر شهید سنگ تمام گذاشتند / اسکان و اطعام بیش از هزار زائر از هفت استان کشور
برپایی موکب «فدا» توسط فعالان اقتصاد دیجیتال در تشییع رهبر شهید
تعیین زمان امتحانات نهایی و کنکور در اختیار مراجع اجرایی است
اتصال هدفمند نخبگان به نیازهای ملی و صنعتی؛ رویکرد جدید بنیاد ملی نخبگان
برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد از ۲۰ تیر به‌صورت «حضوری»
تأکیدات رهبر شهید بر علم و فناوری، اقتصاد دانش‌بنیان را از شعار به یک گفتمان ملی تبدیل کرد
اعلام زمان برگزاری آزمون صلاحیت حرفه‌ای گروه پرستاری، اتاق عمل و هوشبری
امکان برگزاری آزمون مجدد برای دانشجویان دانشگاه آزاد فراهم شد
پنجمین نشست پایش برنامه پزشکی خانواده برگزار شد
پیشرفت پزشکی نوین در گرو سرمایه‌گذاری در علوم پایه است
آمادگی کامل زیرساخت‌های ارتباطی مشهد برای تشییع و تدفین رهبر شهید
همراه داشتن موبایل در امتحانات دانشگاه آزاد بلامانع شد
آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ در روزهای ۲۵ و ۲۶ تیرماه برگزار می‌شود/ اعلام زمان دریافت کارت ورود به جلسه داوطلبان
با اصل الگوی جدید تغذیه مخالفیم/این طرح ریسک تورم را به دانشجویان منتقل می‌کند
بزرگترین درس رهبر شهید برای کارآفرینان، حل مسئله و تبدیل معضل به فرصت بود
کاهش پذیرش دکتری در برترین دانشگاه‌های آمریکا
عبور از موانع فناوری‌های نرم و تقویت محتوای بومی؛ مصادیق امروز جهاد علمی
آغاز توزیع کارت کنکور ارشد از ۲۲ تیر؛ برگزاری آزمون در ۲۵ و ۲۶ تیر
جزئیات برگزاری آزمون شفاهی فلوشیپ اعلام شد/ رقابت ۱۳۱۸ داوطلب برای پذیرش ۶۸۳ نفر
راه‌اندازی دکتری «ارگونومی» در دانشگاه علوم پزشکی ایران
مهلت ثبت نام ترم تابستان دانشگاه شریف تمدید شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top