تاریخ انتشار: چهارشنبه 1400/09/10 - 12:42
کد خبر: 415902

درمان رایگان ایدز در کشور

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، کاهش شناسایی موارد جدید مبتلا به ایدز را یکی از چالش های مهم در دوران پاندمی کرونا عنوان کرد و گفت: قطعا با واکسیناسیون عمومی و کاهش آمار مبتلایان به کرونا، برنامه مبارزه با ایدز با جدیت بیشتر دنبال خواهد شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، دکتر پیام طبرسی، عدم مراجعه به بیمارستان ها و مراکز درمانی به دلیل ترس از کرونا را یکی از علل کاهش شناسایی موارد جدید مبتلا به ایدز در پاندمی کرونا دانست.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که بیش از ۴۰سال از شناسایی  ویروس ایدز می گذرد، اظهار کرد: قبل از شیوع کرونا، ویروس ایدز از لحاظ شیوع، تعداد افرادیکه در سراسر دنیا درگیر این بیماری هستند و مرگ و میرهای ناشی از آن، یکی از مهمترین بیماری های مورد توجه بود.

وی اهمیت اختصاص روزی در تقویم سلامت با عنوان روز جهانی ایدز به همراه نمادی با روبان قرمز رایادآور شد و افزود: این روز اهمیت توجه و مراقبت در برابر HIV و راههای پیشگیری  و درمان  را متذکر می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی و ارتقای سواد عمومی با هدف پیشگیری از ایدز در جامعه گفت: این ویروس از سه روش عمده اعتیاد تزریقی، تماس جنسی و از مادر به جنین قابل انتقال است.

طبرسی پرهیز از ارتباط های جنسی پر خطر را برای پیشگیری از ابتلا به ایدز ضروری دانست و افزود: شرکای جنسی متعدد می تواند شانس ابتلا به ایدز را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این که باید به معتادان تزریقی نیز آموزش های لازم برای پیشگیری از ابتلا به ایدز داده شود عنوان کرد: کمک به ترک اعتیاد می تواند در این افراد بسیار راهگشا باشد ضمن این که اگر هم به هر دلیل اعتیاد را رها نمی کنند آموزش های لازم و پرهیز از استفاده از سرنگ مشترک به این افراد داده شود.

این متخصص عفونی دانشگاه نسبت به انتقال ایدز از مادر آلوده به جنین هشدار داد و توصیه کرد: آزمایش HIVحتما باید از مادران باردار گرفته شود و در صورت مثبت شدن نتیجه تست حتما از داروهای موثر برای پیشگیری انتقال از مادر به جنین استفاده شود.

وی گفت: عمده ترین اهداف مبارزه و پیشگیری از انتقال ایدز بر  پایه  آموزش گروه های هدف است.

مبتلایانی که ناقل نیستد

وی با بیان این که شناسایی مبتلایان به ایدز می تواند موثرترین راهکار برای کاهش موارد انتقال و ابتلا باشد، تاکید کرد: درمان این بیماری به قدری پیشرفت کرده است که بیماران با شرایط حاد هم می توانند تحت درمان قرار گیرند، زندگی عادی داشته باشند و حتی دیگر ناقل این بیماری  نباشند.

طبرسی با اشاره به این که بیشتر مبتلایان به ایدز را جوانان تشکیل می دهند، ادامه داد: بیشترین آمار مبتلایان در رده سنی بین ۲۰ تا ۵۰ سال است.

درمان ایدز در کشور رایگان است

این استاد دانشگاه با بیان این که درمان ایدز در کشور به صورت کاملا رایگان انجام می شود، ادامه داد: هرچه زودتر این بیماری در افراد شناسایی و درمان شود، پیش آگهی علایم و درمان ها روند بهتری خواهد داشت و در نتیجه زندگی مبتلایان همانند سایر افراد جامعه خواهد بود.

وی یادآور شد: همه می توانند با خیال راحت آزمایش دهند و بعد از یک هفته از نتیجه آزمایش مطلع شوند، اگر مبتلا بودند با شروع مصرف دارو و توجه به اصول مشاوره های تخصصی، بعد از مدتی به حدی تعداد ویروس در بدنشان کم می شود که دیگر ناقل ویروس ایدز محسوب نمی شوند و زندگی کاملا معمولی خواهند داشت.

۹۵ درصد موارد ابتلا به ایدز در کشورهای درحال توسعه

رییس بخش بیماری های عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به این که  ۹۵ درصد موارد ابتلا به ایدز در کشورهای درحال توسعه رخ می دهد، ارایه و اجرای برنامه های کاربردی برای شناسایی و درمان مبتلایان به ایدز را خواستار شد.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی اصلی ترین راه انتقال ایدز در کشور را روابط جنسی پرخطر عنوان کرد و گفت: این درحالی است که معتادان تزریقی تا مدتها در صدر موارد ابتلا به ایدز بودند، ولی متاسفانه در سالهای اخیر ابتلا از راه  ارتباط جنسی به ویژه در زنان مبتلا به  "اچ پی وی"پیشرفت چشمگیری داشته است.

طبرسی در پایان یادآور شد: HIV/AIDSبه شرطی که به موقع شناسایی شود به راحتی قابل درمان است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ترامپ: به دنبال تغییر حکومت در ایران نیستم
عرضه رایگان سوخت CNG در ۱۱ جایگاه قم برای زائران مراسم تشییع رهبر
مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب در تهران +عکس
مشارکت الزیدی در مراسم تشییع پیکر رهبر شهید ایران در نجف
صادق: تحلیلگران اجتماعی از درک شعور مردم ایران ناکام مانده‌اند
اینفوگرافیک: مسیر های تردد زائران مراسم بدرقه رهبر شهید در جمکران
تمایل باقری برای همکاری با تارتار
خبرگزاری فرانسه: ایران تاب آوری و استقامت خود را به نمایش گذاشت
حماسه تشییع رهبر شهید، نقطه عطف بعثت مردم است / عهد خود را با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای تجدید می‌کنیم
هشدار یمن: باب‌المندب به روی کشتی‌های سعودی بسته می‌شود
مراسم تشییع آقای شهید ایران
فیلم | حضور پرشور مردم در تشییع پیکر مطهر آقای شهید ایران
فیلم | لحظاتی از متوقف شدن خودروی حامل پیکر آقای شهید ایران در سیل انبوه مردم عزادار
فیلم | تصاویر هوایی از حضور میلیونی مردم در تشییع پیکر امام شهید
فیلم | مردم در تشییع آقای شهید ایران به شیطان بزرگ سنگ زدند و عکسش را پاره کردند
فیلم | تابوت کوچک در آغوش عزاداران بی‌شمار
فیلم | گلباران پیکر رهبر شهید انقلاب توسط دانشجویان دانشگاه شریف
خداحافظی رسمی کی‌روش از تیم ملی غنا
رایزنی وزرای خارجه قطر و فرانسه درباره تفاهم‌نامه ایران آمریکا
قالیباف: در قبال امنیت و سرنوشت تمامی اضلاع جبهه مقاومت مسئولیت داریم
چند ساعت پس از جدایی تارتار؛ رحمتی سرمربی تیم فوتبال گل‌گهر شد!
بدرقه امام خامنه‌ای، هزینه‌ی شیعه را برای دشمن «غیرقابل تصور» می‌کند / وداعی که باید چون قیام حسینی، خون‌خواهی را به جهان نشان دهد
حضور باشکوه مردم در مراسم تشییع رهبر شهید، نماد وحدت و ایستادگی ملت ایران است
تبیین رسالت‌های سه‌گانه جامعه و دانشگاهیان در عصر پساجنگ
ضوابط برگزاری امتحانات مجازی و ترم تابستان دانشگاه صنعتی شریف اعلام شد
آمادگی کامل برای میزبانی از سوگواران مراسم تشییع
از جهاد علمی تا خودکفایی پایدار؛ نگاه عملیاتی به فرمایشات رهبر شهید
موکب مدافعان سلامت علوم پزشکی تهران، میزبان دانشگاهیان در مراسم تشییع رهبر شهید
خدمت‌رسانی شبکه امداد سیار دانشگاه آزاد در موکب‌ها و میان جمعیت
جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان اعلام شد
گلباران پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب توسط دانشجویان
بازدید دکتر حبیبی از روند آماده‌سازی دانشگاه‌های علوم پزشکی برای میزبانی از زائران دانشجو
تعطیلی سازمان مرکزی و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در روز چهارشنبه
پژوهشگاه ملی سرطان جهاددانشگاهی آماده خدمت‌رسانی به عزاداران رهبر شهید
روایتی از ۴ دهه ارتباط دانشگاه صنعتی شریف با رهبر قائد انقلاب
بسیج همه‌جانبه دانشگاه آزاد اسلامی در خدمت زائران امام شهید
سه شرط معافیت دانشجویان داروسازی از آزمون پایان دوره اعلام شد
دانش‌آموزان چه معلمی را حرفه‌ای می‌دانند؟
آیا اعتماد عمومی به علم کاهش یافته است؟
اجلاس معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های کشور در اردبیل به کار خود پایان داد
امکان اسکان دانشجویان غیربومی دانشگاه شهید بهشتی در خوابگاه‌ها
دانشگاه محقق اردبیلی مسیر توسعه را با جدیت طی می‌کند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top