تاریخ انتشار: دوشنبه 1400/09/15 - 11:05
کد خبر: 416509

معشیت و رفاه فرهنگیان دغدغه خانواده آموزش و پرورش

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: معلم برای این که به تعلیم و تربیت فرزندان این مرز و بوم بپردازد، نیازمند آرامش و آسایش است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، محمود امانی تهرانی؛ در خصوص تربیت معلم و تأمین نیروی متخصص آموزش و پرورش اظهار کرد: آموزش و پرورش برای تأمین نیروی انسانی مورد نیاز خود از مراکز دانشگاهی نیازمند قانون جذب، استخدام نیروی انسانی ویژه است.

معشیت و رفاه فرهنگیان دغدغه خانواده آموزش و پرورش

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش به معیشت و رفاه فرهنگیان اشاره کرد و افزود: رفاه معلم، بازنشستگی، پاداش‌ها، بیمه و به طور کلی حقوق فرهنگیان، نکاتی است که باید به آنها توجه داشت. معلم برای این که به تعلیم و تربیت دانش آموزان بپردازد، نیازمند آرامش و آسایش است؛ با ذهن گرفتار و مخدوش نمی‌توان به دنبال تربیت دانش‌آموز در تراز سند تحول بنیادین بود.

وی ادامه داد: آموزش در زیست بوم جدید، مسئولیت وزارت آموزش و پرورش را در فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای استفاده از فناوری‌های نوین ارتباطات و اطلاعات افزایش داده است. در این زیست بوم، برای انتقال علم و دانش به دانش‌آموزان در کنار استفاده از معلمان باید از تکنولوژی‌های روز هم بهره برد تا درک و یادگیری مؤثر در دانش‌آموزان اتفاق بیافتد.

امانی تهرانی در خصوص «صلاحیت‌های حرفه‌ای معلمان در پساکرونا» بیان کرد: کرونا در عین تلخی‌ها، باعث رشد و تعالی آموزش و پرورش کشورها در برخی از جنبه‌های خاص خود شده است، کرونا یک شوک بزرگ ناگهانی به همه جهانیان وارد کرد و تعادل زندگی روزمره بشر را بر هم زد تا آن ها مجبور شوند راه‌های جدیدی برای تعلیم و تربیت فرزندان خود پیدا کنند. روزهای اول تعطیلی مدارس، هر معلمی از هر طریقی، تلاش کرد تا آموزش دانش‌آموزان با وقفه آموزشی مواجه نشود. جامعه فرهنگی کشور کوشش و تلاش بسیاری کردند، اما این حداقل کار بود و از این پس فعالیت‌های حرفه‌ای‌تری مورد نیاز است.

وی افزود: «صلاحیت حرفه‌ای معلمان» به معنای آن است که یک حرفه ای نیازمند دانش، تحربه و تخصص خاص خودش است. حرفه‌ای بودن به طور کلی فقط به معنای تسلط بر یک جنبه ویژه و خاص نیست، ممکن است یک نفر شیمی و یا عربی خوانده و خوب بلد باشد، اما هنگامی که می‌خواهد معلم شود باید از دانش، مهارت و نگرش لازم برخوردار باشد که اسم آن را پداگوژی می‌گذارند؛ پداگوژی یعنی علم و هنر یاددهی و یادگیری و آنچه که برای یک طراحی آموزشی لازم است، یک معلم بداند.

دبیر شورای عالی آموزش و پرورش گفت: معلم کسی است که طراحی آموزش ی (طرح درس) بلد است. این جنبه پداگوژی در شرایط خاص مانند دوران کرونا باید به سراغ بالی به نام تکنولوژی برود و از آن بهره مند شود. در یادگیری الکترونیک به واسطه تکنولوژی معلم از تکنیک‌هایی بهره می‌گیرد. جای خانه و مدرسه عوض می‌شود و فضای یادگیری جدید، فضای پساکرونایی خواهد بود. پداگوژی و تکنولوژی دست به دست هم می‌دهند؛ فضای یادگیری مؤثر، جذاب، کاربردی و با بهره‌وری بالا را برای بچه‌ها فراهم می‌کنند. در فضای یادگیری پساکرونایی، یادگیری‌های مؤثر با بهره‌وری بالاتری اتفاق می‌افتد.

وی افزود: الگوی سه ضلعی ارتقای یادگیری شامل: «طراحی آموزشی»، «استفاده از رسانه‌های پرشمار در فرآیند یادگیری» و «تأکید بر اهمیت ارائه آموخته‌ها» به عنوان برون‌داد یادگیری توسط دانش‌آموزان است. طراحی الگوی آموزشی ۱۴ مشخصه دارد که همان استانداردهای معلمان حرفه‌ای برای طراحی آموزشی است، معلم هر چقدر به این مؤلفه‌ها مسلط‌تر شود، طراحی آموزشی بهتری می‌تواند انجام دهد.

وی تأکید کرد: توجه به تفاوت‌های فردی در یادگیری، ایجاد فراشناخت، انتخاب الگوی تدریس، توجه به پیش دانسته‌ها، انتخاب یک شروع خوب، تعیین هدف از جنس شایستگی، توجه به یادگیری مشارکتی، اجتماعی و گروهی و توجه به سطوح بالای عملکرد یادگیری، اهمیت کاربست آموخته‌ها در موقعیت جدید، استفاده از رویکرد تلفیقی، گذراندن جلوه ارائه و ارزشیابی، طراحی فعالیت‌های خارج از کلاس، کلاس معکوس، توجه به یادگیری فعال، تولید مفهوم توسط یادگیرنده از جمله این مشخصه‌های طراحی آموزشی هستند که باید در این مسیر از همه امکانات استفاده کرد.

دبیرکل شورای عالی آمزش و پرورش گفت: شرایط ما تعیین کننده نوع امکانات ماست. البته متخصصان تأکید می‌کنند که آموزش الکترونیک هیچگاه جایگزین آموزش حضوری و چهره به چهره نمی‌شود. مدرسه کارکردهای خاص خود را دارد و آموزش الکترونیک کمکی به آموزش رسمی است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
طعم تلخ شکست‌های بیشتر را به دشمن می‌چشانیم
حزب‌الله لبنان: ایران نیازی به حمایت ما ندارد
گوگل در خدمت اقدامات جاسوسی اسرائیل
گزارش‌ها از حمله موشکی یمنی‌ها به عربستان
دور جدید حملات سعودی به مناطق مسکونی در استان صعده یمن
تداوم تجاوز رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
ادعای جدید ترامپ: از ایده دیدار با پزشکیان استقبال می‌کنم
مسابقه دو همگانی دانشگاهیان خراسان رضوی در مشهد برگزار می‌شود
جدیدترین ادعای سخنگوی تروریست‌های سنتکام علیه ایران
دوحه مدعی شد: آمریکا به دنبال دستیابی به توافق با ایران است!
اتخاذ تدابیر ویژه به منظور مقابله با تحریم هوایی ایران
پزشکیان: همه ظرفیت‌های کشور باید برای تولید و اشتغال به میدان بیاید
هشدار هواشناسی برای ۴ استان
کُرخوانی بیرانوند با مهاجمان در تمرین دیروز تیم ملی
بن‌گویر خطاب به صهیونیست‌ها: سلاح را در کمد نگه ندارید
هشدار امنیتی سفارت آمریکا به شهروندان خود در عربستان
انزجار جهاد اسلامی از سکوت عربی اسلامی درباره هتاکی نتانیاهو
انهدام یک فروند پهپاد شناسایی دشمن بر فراز تنگه هرمز
دیدار سفیر جدید ایران در قزاقستان با وزیر امور خارجه
دیدار سرکنسول جدید ایران در کربلا با وزیر امور خارجه
یحیی سریع: عربستان تاکنون ۷۶۰ حمله هوایی به یمن انجام داده است
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top