تاریخ انتشار: چهارشنبه 1400/09/17 - 12:26
کد خبر: 416841

رتبه ایران در مصرف محصولات آرایشی در غرب‌آسیا

رییس سازمان غذاودارو گفت: بنابر آمارهای اعلام شده، ما دومین مصرف کننده محصولات آرایشی در منطقه غرب آسیا هستیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مشرق، بهرام دارایی رییس سازمان غذاودارو در مراسم افتتاحیه سومین همایش و نمایشگاه فراورده های آرایشی، بهداشتی، شوینده، سلولزی و وابسته موسوم به ایران کازمتیکا اظهار کرد: محصولات آرایشی و بهداشتی، حوزه جذابی برای داروسازی محسوب می‌شود. با ارتقای علم در این حوزه، شاهد کاهش مصرف مواد سمی در این محصولات در تمام جهان هستیم.

وی افزود:  تاکنون فناوری‌های بالایی وارد حوزه داروسازی شده به طوریکه شاهد استفاده از فناوری mRNA در حوزه واکسن هستیم.

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: آمار واردات محصولات آرایشی و بهداشتی کاهش یافته است. اگر فقط به فکر واردات بودیم، هیچ وقت در این صنعت رشد نمی‌کردیم و خوشحالم که صنف آرایشی و بهداشتی برای ارز سراغ سازمان نمی‌آید.

وی خاطرنشان کرد: بنابر آمارهای اعلام شده ما دومین مصرف کننده محصولات آرایشی در منطقه غرب آسیا هستیم و باید ببینیم چرا آمار قاچاق رو به رشد است. مسیر تولید داخل و کاهش واردات درست است ولی باید در کنار آن به نیازهای داخل توجه کرده تا فاصله را کم کنیم.

معاون وزیر بهداشت گفت: صرف اینکه در تولید محصولات خودکفا می‌شویم باید با استفاده از فناوری‌های روز دنیا و پیشرفت‌ در سایر حوزه‌ها، در این زمینه نیز رشد کنیم. برای رسیدن به این هدف می‌توانیم از ظرفیت‌های خوب دانشگاهی به کمک رشته‌های شیمی، داروسازی و فرآورده‌های طبیعی بهره مند شویم. با توجه به مصرف بالای این فرآورده‌ها در ایران، پیش‌تر نزدیک ۴۰۰ میلیون دلار واردات رسمی داشتیم.

مدافع تولید داخل هستیم

دارایی با بیان اینکه در منطقه اروند، قاچاق لوازم آرایشی به شکل ته لنجی به اندازه یک کشتی بزرگ و کوله بری در حد کانتینر بزرگ، انجام می‌‍شود، اظهار کرد: اغلب این محصولات استاندارد نبوده و حاوی جیوه، سرب و مواد آلوده هستند که نگران کننده است. باید برای مراقبت از سلامت مردم راهکاری اندیشید، ما با اولویت قرار دادن سلامت مردم، مدافع تولید داخل هستیم.

وی بیان کرد: برای کاهش قاچاق در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی علاوه بر شناسه‌گذاری و شناسایی اصالت محصولات، باید به نیازهای بازار داخلی هم توجه کنیم. خوشبختانه بحث آرایشی و بهداشتی به وزارت صمت منتقل شد و باید کنترل‌ها بعد از صدور پروانه‌ها صورت گیرد. فرآیند تولید در مسیر درستی قرار گرفته است و تولیدکننده‌ها قواعد را رعایت می‌کنند؛ لازم است که به سمت فناوری‌های جدید بروند، خریداران نیز بیشتر دنبال تولید تحت لیسانس هستند.

رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تولید زیرزمینی هم در کنار قاچاق یکی از دغدغه‌های ما است که در شهرهای دورتر و حتی روستاها اتفاق می‌افتد، افزود: ترجیح می‌دهیم ارز برای توزیع عادلانه به مصرف کننده برسد که روش درست آن، استفاده از بیمه‌هاست.

دارایی ضمن رد ادعای برخی درباره صرفه جویی ارزی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی بیان کرد: کل بازار دارویی و تجهیزات پزشکی و شیرخشک ما سال ٩٧ حدود ٣.٨ ارز ترجیحی دادیم که دارو حدود ٢ میلیارد دلار بود و برخی آمارهای غلط درباره حوزه دارو می‌دهند که دارو ۴ میلیون دلار ارزبری داشته است و ما ٢ میلیون دلار صرفه جویی ارزی کردیم.

دارو باید از ارز دولتی جدا شود

رییس سازمان غذا و دارو گفت: حداکثر ارز اختصاص یافته به حوزه دارو ۲.۲ میلیارد دلار بوده که سرمنشا بسیاری از مشکلات و گرفتاری‌هاست. بهتر است دارو هم مانند حوزه آرایشی و بهداشتی از ارز دولتی جدا شود. این ارز را باید به مصرف کننده بدهیم و بیمه‌ها باید این حمایت را انجام دهند. وقتی اول زنجیره ارز را می‌دهیم ارز به درستی به مردم نمی‌رسد و فشار زیادی روی صنعت داروسازی به خاطر ارز وارد شده است.

نیازی به واردات واکسن نداریم

دارایی درباره تولید واکسن کرونا در ایران عنوان کرد: یکی از افتخارات ما در جمهوری اسلامی صنعت داروسازی است و علیرغم همه مشکلات توانسته نیاز کشور را تامین کند و در فاصله کوتاهی توانستیم به تولید واکسن برسیم و اکنون نیاز به واردات واکسن نداریم و مجوز صادرات را داده ایم.

رییس سازمان غذا و دارو بیان کرد: درخواست داریم بحث برچسب گذاری دنبال شود هر چند سخت است و این حوزه مانند تجهیزات پزشکی با دیواری برای برچسب گذاری رو به رو است و با این روش تولیدکنندگان سطح تولید با اصالت را از جعلی جدا کنند و در کنارش فرهنگ‌سازی شود تا مردم به مصرف این محصولات گرایش پیدا کنند تا توجه به بازار قاچاق کاهش یابد.

سومین همایش و نمایشگاه فراورده های آرایشی، بهداشتی، شوینده، سلولزی و وابسته موسوم به ایران کازمتیکا از ۱۶ تا ۱۸ آذر ماه در هتل المپیک برپا است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
 عفو و تخفیف مجازات بیش از ۲۵۰۰ محکوم به مناسبت میلاد پیامبر(ص)
پرواز مستقیم ایران - ویتنام برقرار شد
برگزاری نمایشگاه «زنان و تولید ملی» از ۱۱ تا ۲۰ شهریور/ حضور ۱۹۷ کسب و کار در نمایشگاه
بلیت فروشی داربی از امروز آغاز می‌شود
اعلام سازوکار خرید بلیت داربی ۱۰۷
موعود بنیادی‌فر داور داربی ۱۰۷ شد
صالحی: درباره مسایل اصلی کشور باید با دانش، نگاه ژرف و تاریخی سخن گفت
احتمال تغییر دامنه نوسان بورس
جدیدترین قیمت طلا و سکه/ در بازار هیجانی دست نگه دارید
نامه تعدادی از نمایندگان مجلس به سران قوا درباره وضعیت بازار ارز
دعوت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به حمایت از نیروهای مسلح در تجمعات امشب
موافقت پزشکیان با احداث پالایشگاه مشترک در قرقیزستان
پزشکیان: از توافق مکه استقبال می‌کنیم
تاکید روسای جمهوری ایران و تاجیکستان بر توسعه و تعمیق مناسبات
تقویم آزمون‌های علوم پزشکی سال ۱۴۰۵ اعلام شد
هشدار پلیس فتا به دارندگان گوشی‌های آیفون
چرا نرخ دلار افزایش یافت؟
۶۳ هزار استعداد برتر در ۲۳ طرح بنیاد ملی نخبگان شناسایی شدند
جهادگران نمونه دفتر مرکزی جهاددانشگاهی تقدیر شدند
ازدواج آسان، زندگی ساده؛ رهبر شهید چگونه مسیر خوشبختی را ترسیم کرد؟
«مشاوره شغلی» فقط انتخاب یک شغل نیست؛ نگاهی کل‌نگر به مسیر حرفه‌ای انسان
تقویم آزمون‌های علوم پزشکی سال ۱۴۰۵ اعلام شد
۶۳ هزار استعداد برتر در ۲۳ طرح بنیاد ملی نخبگان شناسایی شدند
جهادگران نمونه دفتر مرکزی جهاددانشگاهی تقدیر شدند
هشدار دفاتر بسیج ۸ دانشگاه تهران به وزیر علوم درباره بازگشت دانشجویان اخراجی
آقای سیمایی صراف ورود دانشجویان هتاک به دانشگاه مساوی با خروج شما از وزارتخانه خواهد بود
اعطای بورس نخبگان به رتبه‌های برتر کنکور
وضعیت ارائه خوابگاه دانشجویی به قبولی‌های کنکور کارشناسی ارشد
انتخاب رشته ۱۰۰ هزار نفر در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵/ فردا آخرین مهلت
بیانیه دانشگاهیان برای عبور از شرایط حساس کشور
سیمایی صراف: گزارش بررسی علمی حوادث دی ماه به رئیس جمهور ارائه می‌شود
مهلت ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه صنعتی خواجه نصیر تمدید شد
ارتقای خدمات رفاهی دانشجویان در اولویت سازمان امور دانشجویان
تور آشنایی با دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود
تور آشنایی با دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود
افزایش ۱۲۵ درصدی رشته‌محل‌های جدید کارشناسی ارشد دانشگاه پیام‌نور
مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای مشاوران کسب و کار سال ۱۴۰۵ تمدید شد
آغاز انتخاب رشته داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد
آغاز پیش‌ ثبت نام خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) از امروز
زمان‌بندی انتخاب واحد نیم‌سال اول دانشگاه آزاد اسلامی اعلام‌ شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top