تاریخ انتشار: پنجشنبه 1400/09/18 - 13:56
کد خبر: 416989

کرونا ثروتمندان جهان را ثروتمندتر و فقرا را فقیرتر کرد

نتایج یک تحقیق در مقیاس جهانی نشان می‌دهد که در طول دوران همه گیری ویروس کرونا، سهم ابرثروتمندان از ثروت کل جهان در حالی افزایش یافته است که ۱۰۰ میلیون نفر نیز دچار فقر شدید شدند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، نتایج یک تحقیق در مقیاس جهانی نشان می دهد که در طول دوران همه گیری ویروس کرونا، سهم ابرثروتمندان از ثروت کل جهان در حالی افزایش یافته است که ۱۰۰ میلیون نفر نیز دچار فقر شدید شدند.

در "گزارش جهانی نابرابری" که روز سه‌شنبه منتشر شد، آمده است که یک درصد دهک بالای جمعیت ۳۸ درصد از کل ثروت اضافه و انباشته شده از اواسط دهه ۱۹۹۰ را در اختیار گرفتند، در حالی که ۵۰ درصد پایین تنها ۲ درصد از آن را به دست آوردند.

بر اساس این گزارش، ۲۷۵۵ میلیاردر جهان در مجموع  ۳.۵ درصد از ثروت جهانی خانوارها را در سال جاری در اختیار دارند که این رقم در ابتدای همه‌گیری در اوایل سال ۲۰۲۰ کمی بالاتر از ۲ درصد بود.

لوکاس چانسل، نویسنده اصلی این مقاله، گفت: بحران کووید، نابرابری بین افراد بسیار ثروتمند و بقیه جمعیت را تشدید کرده است.

این مطالعه همچنین نشان داد که ۱۰ درصد جمعیت جهان که دارای بیشترین ثروت هستند اکنون ۵۲ درصد از درآمد جهانی را در اختیار دارند در حالی که نیمی از جمعیت جهان فقط ۸ درصد را در اختیار دارند.

بر اساس این گزارش، برخی از ابرثروتمندان از تغییر اقتصاد جهان و حرکت به سمت آنلاین شدن فروشگاه‌ها در طول قرنطینه و محدودیت های کرونایی سود برده‌اند، در حالی که برخی دیگر در پی افزایش قیمت دارایی های خود ثروتمندتر شدند.

در این مطالعه آمده است: از آنجایی که ثروت منبع اصلی دستاوردهای اقتصادی آینده، و به طور فزاینده قدرت و نفوذ است، این امر نشان‌دهنده افزایش بیشتر نابرابری است.

این بررسی همچنین وضعیت فعلی رویدادها را "تمرکز شدید قدرت اقتصادی در دستان" اقلیت بسیار کوچکی از ابرثروتمندان توصیف کرد.

بر اساس این گزارش، از آنجایی که در اروپا ۱۰ درصد از ثروتمندترین افراد، ۳۶ درصد از سهم درآمد را به خود اختصاص می‌دهند، این قاره دارای بیشترین برابری است و خاورمیانه و شمال آفریقا نیز دارای کمترین برابری هستند چرا که ۱۰ درصد ثروتمندترین افراد این مناطق، ۵۸ درصد درآمد را در اختیار دارند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پنج عامل خاموش فروپاشی خانواده؛ از خودخواهی تا توقعات نابجا
ایران در مسیر دو انقلاب!
نتایج نهایی آزمون‌ها پس از رسیدگی به اعتراض‌ها در سامانه «بینا» قابل مشاهده است
آغاز انتخاب کادر اجرایی کاروان‌های تمتع ۱۴۰۶
تهیه ۱۲ طرح عملیاتی برای رفع مسائل ذی‌نفعان تأمین‌اجتماعی
قیمت برخی محموله‌های فیزیکی نفت از ۱۳۰ دلار فراتر رفت
مخبر: دشمن در حوزه‌های مختلف در مقابل ایران شکست خورد
روابط ایران و چین با اراده رهبران دو طرف در سطح راهبردی هدایت می‌شود
دولت آماده همکاری با بخش خصوصی برای جهش تولید مسکن است
روایت آنکارا از رایزنی میان عراقچی و وزیر خارجه ترکیه
وزیر آمریکایی درباره قیمت انرژی: نمی‌توانم رفتار ایران را پیش‌بینی کنم
وزیر کشور در آنکارا خبر داد؛ تصویب ایجاد ۲ مرز جدید بین ایران و ترکیه
جبهه پایداری: استمرار اجتماعات مردمی از جلوه‌های قدرت اجتماعی کشور است
عارف: هزینه تأخیر پروژه‌های مسکن برای متقاضیان جبران شود
عراقچی: از راه‌حل‌های دیپلماتیک که حقوق ملت ایران را تأمین کند، استقبال می‌کنیم
هشدار حمله هسته‌ای کره‌شمالی به آمریکا و کره‌جنوبی
شایسته‌سالاری و شفافیت، حلقه مفقوده مبارزه با فساد در شرکت‌ها، صندوق‌های بازنشستگی و سازمان‌های دولتی است
اقدام خصمانه سوئد علیه ایران
جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال یک‌طرفه شد
تشدید حملات رژیم صهیونیستی به غزه
منابع بودجه ۱۴۰۶ باید متناسب با تکالیف برنامه هفتم امنیت غذایی باشد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top