تاریخ انتشار: یکشنبه 1400/09/21 - 11:52
کد خبر: 417235

راه اندازی دکترای مکاترونیک در دانشگاه تهران

معاون علمی دانشکده علوم و فنون دانشگاه تهران از راه‌اندازی مقطع دکتری رشته مکاترونیک در این دانشکده خبر داد و گفت: اولین دوره پذیرش دانشجو در این رشته - مقطع از سال ۱۴۰۱ انجام می‌شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از دانشگاه تهران، مهدی تیموری معاون علمی دانشکده علوم و فنون دانشگاه تهران گفت: رشته مکاترونیک تاکنون در مقطع کارشناسی ارشد ارائه و اجرا می‌شد، ولی بنا به ضرورت‌هایی که در بخش‌های پزشکی و صنعتی وجود داشت، دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران تصمیم گرفت تا دوره دکترای این رشته را نیز راه‌اندازی کند.

راه اندازی دکترای مکاترونیک در دانشگاه تهران

تیموری با بیان اینکه این رشته یک رشته بین‌رشته‌ای است، گفت: این رشته که برای اولین بار در دانشگاه تهران اجرا می‌شود، از علوم مرتبط با حوزه مکانیک و هم چنین برق بهره می‌گیرد.

معاون علمی دانشکده علوم و فنون دانشگاه تهران اظهار کرد: این رشته در حوزه‌های مرتبط با ربات‌ها بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد، ولی آنچه که در راه‌اندازی این رشته در دانشکده علوم و فنون مدنظرمان بوده است، رفع نیاز‌های حوزه پزشکی و صنعتی است.

وی در ادامه به کاربرد‌های مکاترون در حوزه‌های مختلف اشاره کرد و افزود: در بخش پزشکی با استفاده از سیستم‌های رباتیک می‌توان به توان‌بخشی و توانمندسازی افراد کم‌توان جسمی کمک کرد و باعث افزایش کیفیت زندگی آنان شد.

تیموری از بازرسی و بازسازی تاسیسات صنعتی به عنوان دیگر کاربرد این دانش در صنعت نام برد و گفت: با توجه به اینکه حضور نیروی انسانی در بعضی بخش‌های صنعتی مانند داخل لوله‌های انتقال انرژی (نفت و گاز) وجود ندارد، از طریق ربات‌های مخصوص می‌توان این اقدامات را انجام داد. همچنین استفاده از ربات پرنده برای بازرسی و تعمیر و دسترسی به نقاط خاص که امکان حضور نیروی انسانی وجود ندارد، از دیگر قابلیت‌های این ربات‌هاست. علاوه بر این، می‌توان از ادوات رباتیک در بخش سرگرمی نیز استفاده کرد و یک حس بازی در محیط واقعی را به کاربر داد.

معاون علمی دانشکده علوم و فنون دانشگاه تهران در ادامه به طراحی رشته جدید بین‌رشته‌ای «زبان‌شناسی رایانشی» اشاره کرد و گفت: این رشته بین‌رشته‌ای با همکاری دانشکده علوم و فنون و دانشکده ادبیات و در دوره کارشناسی ارشد اجرا می‌شود.

تیموری خاطرنشان کرد: توسعه علمی یک حوزه بین‌رشته‌ای با ایجاد تعامل و همکاری بین متخصصان علوم زبان‌شناسی و متخصصان علوم و مهندسی کامپیوتر به منظور تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد در هر دو زمینۀ فناوری زبان و رایانه، مهمترین هدف راه‌اندازی رشته بین‌رشته‌ای زبان‌شناسی رایانشی است.

وی از ترویج، گسترش، حفظ و صیانت از زبان و خط فارسی در محیط مجازی و بومی‌سازی دانش این حوزه در کشور، گسترش آن برای زبان عربی به عنوان زبان اصلی جهان اسلام و توسعۀ زیرساخت‌ها و همچنین محصولات و خدمات این حوزه از فناوری در کشور مانند جبران کمبود‌های دادگانی زبانی در حوزه‌های مختلف زبانی برای زبان فارسی، به عنوان دیگر اهداف راه‌اندازی این رشته بین‌رشته‌ای نام برد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ترامپ پیشنهاد ایران برای باز شدن تنگه هرمز را رد کرد!
ظفرقندی: ایران با چالش‌های زیادی در حوزه بهداشت محیط مواجه است
تایلند دوباره جایگاه ششمی را از ایران گرفت
مربی روس: ایران به ما کمک می‌کند قدرت واقعی روسیه را بشناسیم
نقره تاریخی زهرا زارعی در ۴۰۰ متر
مشکلات خانواده‌های شهدا باید ریشه‌ای حل شود
زمان بازی ایران و روسیه تغییر کرد
اطلاعیه شعام درباره اخبار خلاف واقع در موضوع حمل و نقل هوایی
آزمایشگاه مرجع تخصصی امنیت سایبری راه‌اندازی می‌شود
بزرگداشت دومین سالگرد شهادت سید حسن نصرالله
پزشکیان: آماده گفتگو درباره تنگه هرمز هستیم اما قلدری را نمی‌پذیریم
تکرار ادعای ترامپ علیه برنامه هسته‌ای ایران
فشار آمریکا بر کشورها برای همراه کردن آنها با تحریم‌های ایران
اردوغان: جای جنایتکار جنگی در دادگاه است نه پشت تریبون سازمان ملل
نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
استقبال از رئیس جمهور در بازگشت از نیویورک +عکس
مجلس اعلای اسلامی عراق: بغداد نباید در محاصره هوایی ایران مشارکت کند
وقتی اراده زن ایرانی حریف غول‌ها می‌شود
اورسجی: دختران و پسران ایران قدرتمند ظاهر شدند
بغداد: در حال مذاکره با آمریکا برای از سرگیری پروازهای ایران هستیم
کاهش محسوس دمای تهران تا دوشنبه
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top